Pertuzumab, trastuzumab i docetaksel w leczeniu raka piersi
filipinka35 (offline) |
Post #3 23-03-2014 - 11:39:43 |
|
Zyję !!!!!!!!! Jestem !!!!!!!!!!!! Przetrwałam !!!!!!!!!!!!!
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #5 23-03-2014 - 13:14:01 |
Warszawa |
Moniś, Ty siłaczko!!!
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #6 03-04-2014 - 17:20:59 |
|
Ja sie popłakałam, ze szczescia wielkiego. Dostaje cudowna chemijkę. Bedę zyc jeszcze dłłłłłłługoooooo. I wygram tą walkę !!!
[www.eonkologia.pl] Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #9 03-04-2014 - 18:04:12 |
|
Elka, Nutka a wiecie jak ja sie ciesze. I jeszcze bardziej sie ciesze, ze to jest bardzo dobra wiadomosc dla przyszłych kobiet z przerzutami i receptorami takimi jak ja mam. Niestety, ze chorują a stety, ze taka cudowna chemijka jest. Juz sie nie moge doczekac 8 wlewu. I niech działa na skurwiela paskudnego. Nie wazne skutki uboczne, przetrwam to. Wazne, ze działa.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #11 03-04-2014 - 18:05:55 |
|
Danusiu. Twój wpis w postaci emotek jest dla mnie ogromna przyjemnoscią.
aga66 (offline) |
Post #13 04-04-2014 - 11:01:07 |
Warszawa |
Moniś super, że są takie leki, które tak dobrze działają. Zresztą onkolodzy i farmaceuci całe swoje siły rzucili właśnie na terapie celowane, gdyż tu tkwi potencjał w walce z nowotworami i będą wynajdywać nowe
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #14 04-04-2014 - 12:38:49 |
|
monik (offline) |
Post #15 14-04-2014 - 11:29:31 |
Łódź |
no to dodaję siebie do wątku
od środy zaczęłam leczenie. opis co i jak dodam niebawem, ogólnie nawrót na węzły chłonne nad obojczykiem i szyi, pozostałe badania ok (tomograf klatki, usg narządów wewnętrznych, scyntygrafia). w środę dostałam pertuzumab, w czwartek herceptynaę+ decetaxel. leczę się w CO, lek dostaje z próbek lekarskich, ufffffff. Przy pierwszym podaniu zostałam w szpitalu, następne będę miała tak jak filipinka ambulatoryjnie. Perstuzumab ok, nie poczułam kompletnie nie, na drugi dzień herceptyna + docetaxel, wróciłam z W-wy do Łodzi sama samochodem z bananem na buzi... na drugi dzień pojechałam do Poznania, trochę przegięłam bo już było gorzej... trudno powiedzieć co, trochę jakby mnie czołg przejechał ogólne osłabienie, troszkę żołądek podrażniony, trochę ból mięśni... ostatnie 3 dni takie są, trochę źle mi się śpi, sama w sumie nie wiem co mi jest, bolą kości, trochę mięśnie, w ustach nie mam smaku ale apetyt jak najbardziej i czuję takie ogólne osłabienie, trochę kręci mi się w głowie, w nosie skrzepy, biegunka niewielka raz. Poza tym wszystko gra. następna dawka 30 kwietnia, nigdzie już nie jadę - zostaję w domu na 3 dni |
filipinka35 (offline) |
Post #18 14-04-2014 - 17:09:12 |
|
Monik. Bedzie dobrze. W razie czego pisz i pytaj. Ja chetnie pomogę.
aga66 (offline) |
Post #20 14-04-2014 - 21:43:20 |
Warszawa |
Monik trzymam
monik (offline) |
Post #21 22-04-2014 - 10:24:20 |
Łódź |
Filipinko - jak tam u Ciebie po kolejnej dawce? chyba zajęłaś się pisaniem wierszy zamiast pisać na forum ja mam właśnie zapalenie dziąsła przy ósemce, masakra, nie śpię od 3 nocy, biorę antybiotyk i dziś mam wizytę u stomatologa choć buzię mogę otworzyć na ok -3 cm więc niewiele zrobi ale przynajmniej sprawdzi czy to na pewno ząb a nie np. zatoki, raczej nie bo lekarz sprawdzał ale polecił skonsultować, że się też musi zawsze coś przypałętać, napisz jak u Ciebie po kolejnej dawce.
|
filipinka35 (offline) |
Post #22 22-04-2014 - 11:45:46 |
|
Monik.
U mnie wszystko w porzadku. Dałam rade. Uzywam do zębów pasty antybakteryjnej Elgydium. Super pasta. Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #23 22-04-2014 - 14:23:42 |
Warszawa |
Monisiu Ty zawsze dajesz radę, wyglądasz pięknie, spacery z kijkami Ci ewidentnie służą. Tak trzymaj Kochana "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #24 23-04-2014 - 13:13:03 |
|
Agus dzieki. No tak sie mocno zawzięłam, ze pokonam tego paskudnego skur .....la.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-04-2014 - 13:14:09 przez filipinka35. |
filipinka35 (offline) |
Post #27 20-06-2014 - 16:51:32 |
|
Wzięlam 10 chemii z taxotere. Teraz tylko herceptyna i pertuzumab. I juz bez sterydów.
Dłonie mi strasznie drętwieją. Myśle, ze to po Taxotere. A moze brak sterydów ? Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #28 26-06-2014 - 21:20:33 |
Warszawa |
Drętwieją pewnie po Taxotere ja do dziś mam zdrętwiałe stopy
monik (offline) |
Post #29 30-06-2014 - 18:58:33 |
Łódź |
ja przy tej kombinacji leków nie dostaję Dexamethasonu, lekarz powiedział, że nie ma potrzeby. Co do samopoczucia to ja dopiero po 4 dawce, nic mi nie drętwieje, ogólnie czuje tylko lekkie osłabienie, pierwszy tydzień ból brzucha, trochę mdłości, drugi tydzień trochę przesuszona skóra, trzeci tydzień już się martwię czy zmiany się zmniejszyły i czy krew będzie ok jutro mam tomograf, zobaczymy co i jak, ogólnie to czuję cały czas drobne węzły na szyi. mam nadzieję, że są mniejsze..... jutro badania ale biorę płytę i wiozę do CO i w piątek powiedzą mi co i jak...
|