Pertuzumab, trastuzumab i docetaksel w leczeniu raka piersi
filipinka35 (offline) |
Post #3 23-03-2014 - 11:39:43 |
|
Zyję !!!!!!!!! Jestem !!!!!!!!!!!! Przetrwałam !!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #5 23-03-2014 - 13:14:01 |
Warszawa |
Moniś, Ty siłaczko!!!
![]() ![]() ![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #6 03-04-2014 - 17:20:59 |
|
Ja sie popłakałam, ze szczescia wielkiego. Dostaje cudowna chemijkę. Bedę zyc jeszcze dłłłłłłługoooooo. I wygram tą walkę !!!
[www.eonkologia.pl] Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #9 03-04-2014 - 18:04:12 |
|
Elka, Nutka a wiecie jak ja sie ciesze. I jeszcze bardziej sie ciesze, ze to jest bardzo dobra wiadomosc dla przyszłych kobiet z przerzutami i receptorami takimi jak ja mam. Niestety, ze chorują a stety, ze taka cudowna chemijka jest. Juz sie nie moge doczekac 8 wlewu. I niech działa na skurwiela paskudnego. Nie wazne skutki uboczne, przetrwam to. Wazne, ze działa.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #11 03-04-2014 - 18:05:55 |
|
Danusiu. Twój wpis w postaci emotek jest dla mnie ogromna przyjemnoscią.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #13 04-04-2014 - 11:01:07 |
Warszawa |
Moniś super, że są takie leki, które tak dobrze działają. Zresztą onkolodzy i farmaceuci całe swoje siły rzucili właśnie na terapie celowane, gdyż tu tkwi potencjał w walce z nowotworami i będą wynajdywać nowe
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #14 04-04-2014 - 12:38:49 |
|
![]() Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
monik (offline) |
Post #15 14-04-2014 - 11:29:31 |
Łódź |
no to dodaję siebie do wątku
![]() od środy zaczęłam leczenie. opis co i jak dodam niebawem, ogólnie nawrót na węzły chłonne nad obojczykiem i szyi, pozostałe badania ok ![]() w środę dostałam pertuzumab, w czwartek herceptynaę+ decetaxel. leczę się w CO, lek dostaje z próbek lekarskich, ufffffff. Przy pierwszym podaniu zostałam w szpitalu, następne będę miała tak jak filipinka ambulatoryjnie. Perstuzumab ok, nie poczułam kompletnie nie, na drugi dzień herceptyna + docetaxel, wróciłam z W-wy do Łodzi sama samochodem z bananem na buzi... na drugi dzień pojechałam do Poznania, trochę przegięłam bo już było gorzej... trudno powiedzieć co, trochę jakby mnie czołg przejechał ![]() ![]() |
filipinka35 (offline) |
Post #18 14-04-2014 - 17:09:12 |
|
Monik. Bedzie dobrze. W razie czego pisz i pytaj. Ja chetnie pomogę.
aga66 (offline) |
Post #20 14-04-2014 - 21:43:20 |
Warszawa |
Monik trzymam
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
monik (offline) |
Post #21 22-04-2014 - 10:24:20 |
Łódź |
Filipinko - jak tam u Ciebie po kolejnej dawce? chyba zajęłaś się pisaniem wierszy zamiast pisać na forum
![]() |
filipinka35 (offline) |
Post #22 22-04-2014 - 11:45:46 |
|
Monik.
U mnie wszystko w porzadku. Dałam rade. Uzywam do zębów pasty antybakteryjnej Elgydium. Super pasta. Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #23 22-04-2014 - 14:23:42 |
Warszawa |
Monisiu Ty zawsze dajesz radę, wyglądasz pięknie, spacery z kijkami Ci ewidentnie służą. Tak trzymaj Kochana ![]() ![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #24 23-04-2014 - 13:13:03 |
|
Agus dzieki. No tak sie mocno zawzięłam, ze pokonam tego paskudnego skur .....la.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-04-2014 - 13:14:09 przez filipinka35. |
filipinka35 (offline) |
Post #27 20-06-2014 - 16:51:32 |
|
Wzięlam 10 chemii z taxotere. Teraz tylko herceptyna i pertuzumab. I juz bez sterydów.
Dłonie mi strasznie drętwieją. Myśle, ze to po Taxotere. A moze brak sterydów ? Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
aga66 (offline) |
Post #28 26-06-2014 - 21:20:33 |
Warszawa |
Drętwieją pewnie po Taxotere ja do dziś mam zdrętwiałe stopy
monik (offline) |
Post #29 30-06-2014 - 18:58:33 |
Łódź |
ja przy tej kombinacji leków nie dostaję Dexamethasonu, lekarz powiedział, że nie ma potrzeby. Co do samopoczucia to ja dopiero po 4 dawce, nic mi nie drętwieje, ogólnie czuje tylko lekkie osłabienie, pierwszy tydzień ból brzucha, trochę mdłości, drugi tydzień trochę przesuszona skóra, trzeci tydzień już się martwię czy zmiany się zmniejszyły i czy krew będzie ok
![]() |