Pertuzumab, trastuzumab i docetaksel w leczeniu raka piersi

Wysłane przez Al_la 

Jolcia (offline)

Post #1

23-03-2014 - 08:51:34

Moniś pocieszaserce

Masza70 (offline)

Post #2

23-03-2014 - 08:56:36

pociesza trzymaj się jakoś, jesteś bardzo dzielna

filipinka35 (offline)

Post #3

23-03-2014 - 11:39:43

Zyję !!!!!!!!! Jestem !!!!!!!!!!!! Przetrwałam !!!!!!!!!!!!!radocharadocharadocha

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

iwciam (offline)

Post #4

23-03-2014 - 11:47:25

filipinkoserce słyszę Ciębuziak buziole dla Ciebie ogromnebuzkibuzkibuzki

Nie można życiu dodać dni, lecz można dniom dodać życia...

aga66 (offline)

Post #5

23-03-2014 - 13:14:01

Warszawa 

Moniś, Ty siłaczko!!! buziakbuziakbuziak

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska
Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

filipinka35 (offline)

Post #6

03-04-2014 - 17:20:59

Ja sie popłakałam, ze szczescia wielkiego. Dostaje cudowna chemijkę. Bedę zyc jeszcze dłłłłłłługoooooo. I wygram tą walkę !!!

[www.eonkologia.pl]

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

elka1969 (offline)

Post #7

03-04-2014 - 17:39:21

Piła 

różehuraMonia cieszę się z Tobą,z całego serca!!!!!

nutka (offline)

Post #8

03-04-2014 - 17:46:28

Moniczko buziak

"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu."
Richard Paul Evans
"... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
Dennis Genpo Merzel

filipinka35 (offline)

Post #9

03-04-2014 - 18:04:12

Elka, Nutka a wiecie jak ja sie ciesze. I jeszcze bardziej sie ciesze, ze to jest bardzo dobra wiadomosc dla przyszłych kobiet z przerzutami i receptorami takimi jak ja mam. Niestety, ze chorują a stety, ze taka cudowna chemijka jest. Juz sie nie moge doczekac 8 wlewu. I niech działa na skurwiela paskudnego. Nie wazne skutki uboczne, przetrwam to. Wazne, ze działa.

dana23 (offline)

Post #10

03-04-2014 - 18:04:41

Gdańsk, Saarbruecken 

okserce

filipinka35 (offline)

Post #11

03-04-2014 - 18:05:55

Danusiu. Twój wpis w postaci emotek jest dla mnie ogromna przyjemnoscią.

małgonia (offline)

Post #12

03-04-2014 - 20:58:57

Niepołomice 

Monisiu cieszę się razem z Tobą że załapałaś się na takie leczenie,teraz to już tylko musi być dobrze,jeszcze z Twoim nastawieniem .hura brawoserce

aga66 (offline)

Post #13

04-04-2014 - 11:01:07

Warszawa 

Moniś super, że są takie leki, które tak dobrze działają. Zresztą onkolodzy i farmaceuci całe swoje siły rzucili właśnie na terapie celowane, gdyż tu tkwi potencjał w walce z nowotworami i będą wynajdywać nowebuziak

Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

filipinka35 (offline)

Post #14

04-04-2014 - 12:38:49

uśmiech

monik (offline)

Post #15

14-04-2014 - 11:29:31

Łódź 

no to dodaję siebie do wątku smiling smiley
od środy zaczęłam leczenie. opis co i jak dodam niebawem, ogólnie nawrót na węzły chłonne nad obojczykiem i szyi, pozostałe badania ok smiling smiley (tomograf klatki, usg narządów wewnętrznych, scyntygrafia).
w środę dostałam pertuzumab, w czwartek herceptynaę+ decetaxel. leczę się w CO, lek dostaje z próbek lekarskich, ufffffff.
Przy pierwszym podaniu zostałam w szpitalu, następne będę miała tak jak filipinka ambulatoryjnie.
Perstuzumab ok, nie poczułam kompletnie nie, na drugi dzień herceptyna + docetaxel, wróciłam z W-wy do Łodzi sama samochodem z bananem na buzi... na drugi dzień pojechałam do Poznania, trochę przegięłam bo już było gorzej... trudno powiedzieć co, trochę jakby mnie czołg przejechał smiling smiley ogólne osłabienie, troszkę żołądek podrażniony, trochę ból mięśni... ostatnie 3 dni takie są, trochę źle mi się śpi, sama w sumie nie wiem co mi jest, bolą kości, trochę mięśnie, w ustach nie mam smaku ale apetyt jak najbardziej i czuję takie ogólne osłabienie, trochę kręci mi się w głowie, w nosie skrzepy, biegunka niewielka raz. Poza tym wszystko gra. następna dawka 30 kwietnia, nigdzie już nie jadę - zostaję w domu na 3 dni smiling smiley

Al_la (offline)

Post #16

14-04-2014 - 12:10:00

k/Warszawy 

Monik, życzę powodzenia ok

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

dana23 (offline)

Post #17

14-04-2014 - 13:03:22

Gdańsk, Saarbruecken 

Monikbuzkiserce

filipinka35 (offline)

Post #18

14-04-2014 - 17:09:12

Monik. Bedzie dobrze. W razie czego pisz i pytaj. Ja chetnie pomogę.

monik (offline)

Post #19

14-04-2014 - 20:13:20

Łódź 

dzięki dziewczyny za wsparcie, będę relacjonować smiling smiley

aga66 (offline)

Post #20

14-04-2014 - 21:43:20

Warszawa 

Monik trzymamok

monik (offline)

Post #21

22-04-2014 - 10:24:20

Łódź 

Filipinko - jak tam u Ciebie po kolejnej dawce? chyba zajęłaś się pisaniem wierszy zamiast pisać na forum smiling smiley ja mam właśnie zapalenie dziąsła przy ósemce, masakra, nie śpię od 3 nocy, biorę antybiotyk i dziś mam wizytę u stomatologa choć buzię mogę otworzyć na ok -3 cm więc niewiele zrobi ale przynajmniej sprawdzi czy to na pewno ząb a nie np. zatoki, raczej nie bo lekarz sprawdzał ale polecił skonsultować, że się też musi zawsze coś przypałętać, napisz jak u Ciebie po kolejnej dawce.

filipinka35 (offline)

Post #22

22-04-2014 - 11:45:46

Monik.

U mnie wszystko w porzadku. Dałam rade. Uzywam do zębów pasty antybakteryjnej Elgydium. Super pasta.

aga66 (offline)

Post #23

22-04-2014 - 14:23:42

Warszawa 

filipinka35
Monik.

U mnie wszystko w porzadku. Dałam rade. Uzywam do zębów pasty antybakteryjnej Elgydium. Super pasta.
Monisiu Ty zawsze dajesz radę, wyglądasz pięknie, spacery z kijkami Ci ewidentnie służą. Tak trzymaj Kochanasercebuziak

filipinka35 (offline)

Post #24

23-04-2014 - 13:13:03

Agus dzieki. No tak sie mocno zawzięłam, ze pokonam tego paskudnego skur .....la.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-04-2014 - 13:14:09 przez filipinka35.

monik (offline)

Post #25

04-05-2014 - 08:34:17

Łódź 

no to ja już po drugiej dawce radocha wyniki krwi były ok bo o to się obawiałam, teraz przez 2 dni trochę mnie mdliło i ból brzucha, delikatny brak smaku ale ogólnie gra czyli do przodu smiling smiley

dana23 (offline)

Post #26

04-05-2014 - 09:03:24

Gdańsk, Saarbruecken 

okbuziak

filipinka35 (offline)

Post #27

20-06-2014 - 16:51:32

Wzięlam 10 chemii z taxotere. Teraz tylko herceptyna i pertuzumab. I juz bez sterydów.

Dłonie mi strasznie drętwieją. Myśle, ze to po Taxotere. A moze brak sterydów ?

aga66 (offline)

Post #28

26-06-2014 - 21:20:33

Warszawa 

Drętwieją pewnie po Taxotere ja do dziś mam zdrętwiałe stopypociesza

monik (offline)

Post #29

30-06-2014 - 18:58:33

Łódź 

ja przy tej kombinacji leków nie dostaję Dexamethasonu, lekarz powiedział, że nie ma potrzeby. Co do samopoczucia to ja dopiero po 4 dawce, nic mi nie drętwieje, ogólnie czuje tylko lekkie osłabienie, pierwszy tydzień ból brzucha, trochę mdłości, drugi tydzień trochę przesuszona skóra, trzeci tydzień już się martwię czy zmiany się zmniejszyły i czy krew będzie ok smiling smiley jutro mam tomograf, zobaczymy co i jak, ogólnie to czuję cały czas drobne węzły na szyi. mam nadzieję, że są mniejsze..... jutro badania ale biorę płytę i wiozę do CO i w piątek powiedzą mi co i jak...

dana23 (offline)

Post #30

30-06-2014 - 19:16:00

Gdańsk, Saarbruecken 

Moniczki kochane,trzymam za Was kciuki!buzki

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 719
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024