górskie (i nie tylko) wędrówki hura

Wysłane przez ToJa 

ToJa (offline)

Post #1

19-01-2013 - 09:59:21

Jest na forum kilka turystek oczko, a może i kilkanaście, ino się jeszcze co niektóre nie przyznały oczko
Pochodziłybyśmy po górkach, pozwiedzałybyśmy ciekawe zakątki, ale a to nie mamy z kim (bo mężowaty woli tivika, a dzieci z mamusią to nie bardzo oczko), a to nam się nie chce ruszyć, bo nie ma kto nam dać kopa na rozpęd.
Takiego wstępnego kopa (gadki_szmatki o wspólnych wypadach w góry) próbowałyśmy sobie dać w kilku domkach i na kilku spotkaniach.
No to coby te plany wreszcie zacząć realizować mamy takiego pomysła coby się od czasu do czasu spotkać i se po górkach pochodzić. Niekoniecznie muszą to być za każdym razem górki, można by zwiedzanie jakiegoś miasta (albo i wsi )urządzić.
No i co Wy na to?
Halinko, Kelu, Timur?????????????????? Reszta????????????????

Na razie jest pomysł, realizacja może poczekać, oby nie za dlugo przewraca_oczywarszawka czekala chyba ze 2 lata chichot ale sie doczekala duży uśmiech

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 19-01-2013 - 10:01:08 przez ToJa.

aquila (offline)

Post #2

19-01-2013 - 10:52:36

ja uwielbiam górki i pagórki i wogle piesze wycieczki, ale zawsze jeżdżę z osobistem narzeczonem, chyba by się obraził gdybym se pojechała bez niego winking smiley

It's just a ride ...

Kela (offline)

Post #3

19-01-2013 - 11:54:00

Jestem bardzo ZA
wstępnie musimy przedyskutować gdzie i kiedy byśmy się spotykamy pierwszy raz
Tatry? Sudety? Beskidy? Bieszczady?
termin - wakacje? może wcześniej?

ira (offline)

Post #4

19-01-2013 - 19:49:50

Pabianice 

Ja baaardzo chętnie, ale zaczekam na tytułowe "(i nie tylko)", bo po górkach to mi za wysoko duży uśmiech
Chyba, że jest to wątek stricte górski, to nie mam się tu co pałętać bezradny język

maryla (offline)

Post #5

19-01-2013 - 20:05:44

gdzieś w górach... 

To ja zapraszam do siebie smiling smiley górki jak górki...to tylko Beskid Niski.
Ustalcie kiedy i chodzimy smiling smiley

metka (offline)

Post #6

19-01-2013 - 21:05:18

Też się chętnie przyłączę. Co prawda kondycha u mnie zdycha, ale herbatkę chętnie Wam po powrocie zrobię, atrakcje na następny dzień oblukam itede. Jak Wam się taka mało_chodząca przyda, to ja się zgłaszam duży uśmiech

Aquila, osobistego_n trza se ustawić. Do babskich wypadow niech się przyzwyczaja. jezor

"Spieprzaj, dziadu!" (L.K.)

kasiaf (offline)

Post #7

20-01-2013 - 17:17:05

SZKLARĘBA 

A ja zapraszam w piękne Karkonosze duży uśmiech kilka dziewczą t juz mnie zaszczyciło swoją obecnością m.in Ella,Baniula,Ewawlo24.
Szkoda,że już nie prowadzę pensjonatu ale znajomości zostały i jakąś fajną metę namierzyć mogę duży uśmiechhot smiley
a atrakcji u nas nie brakujehot smiley

- Żyj! - powiedziała nadzieja.
- Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie.

magdap (offline)

Post #8

20-01-2013 - 21:50:36

okolica BB 

ja też z chęcią dołącze do wszelakich wycieczek,uwielbiam góry,a i zwiedzać wszystko co się da-kondycja średniauśmiech

mag_dag (offline)

Post #9

20-01-2013 - 21:57:11

Sosnowiec 

ja kondycji nie mam, ale mogę popilnowac jak metka będzie robiła herbatę język

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

agawa (offline)

Post #10

20-01-2013 - 23:59:05

okolice 

a ja chodzić uwielbiam, tylko powolutku przewraca_oczy
jeśłi zabierzecie marudę - zdjęcia robić będę i zachwycac i kazdą poziomeczką przed jej pożarciem duży uśmiech
no i marudzić będę, ze już nie daję rady oczko i anegdoty opowiadać na temat szkodliwości pośpiechu oraz nadmiernego wysiłku oczko

a później, już bez marudzenia i zbędnych opowieści, wypiję herbatkę, co ją Metka uważy a Mag dopilnuje oczko

Pilot_613 (offline)

Post #11

21-01-2013 - 02:13:59

Wawa 

ToJa - było nie dokarmiać mnie PRZAWIE z procy pomidorami zza przełęczy, tylko się przeczłapać "najstarszym duktem bitym" winking smiley
W zamian mógłbym pokazać najbardziej_stromy_szlak_górski i dokładnie powiedzieć gdzie jaskinie, schronisko, chatki studenckie (uff ;p) i takie tam ...no i z procy (i z działki ofifista) dokarmiać tę wyprawę pomidorami - ...nie lubię mieć długów, nawet domniemanych oczkoduży uśmiech

"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-)

Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być...
Optymista: ależ może!..
... ;-P

aquila (offline)

Post #12

21-01-2013 - 17:57:49

kondycja mówicie myśli
u mnie po zimie też może być słabo, dlatego jak tylko stopnieje to białe świństwo i dzień się deczko wydłuży to wsiadam na rowerek
w zeszłym roku, 2 mce po operacji, nie wejszłam na Trzy Korony i do dziś czuję niesmak (się tłumaczę śliskimi butami i brakiem rękawiczek pomocnych przy ręcznej asekuracji oraz stresogennymi dzikimi tłumami nawiedzającymi nawówczas Pieniny)

It's just a ride ...

ToJa (offline)

Post #13

21-01-2013 - 18:09:20

Pilot - nic straconego uśmiech mam zamiar jeszcze parenaście latek pobujac się po tym świecieduży uśmiech, sie może znowu w tym samym terminie, ino po inszej stronie góreczki spotkamyprzewraca_oczy , a wtedy może sie przyczłapię, a jak się nie przyczłapię to podjadę oczko bój się chichot

Dziewczynki, no to może na początek zafundujmy sobie Szrenicę i okolice uśmiech mag i metka wjadą kolejką śmiech zjadą pewnie też chichot

agawa (offline)

Post #14

21-01-2013 - 18:14:58

okolice 

ToJa
mag i metka wjadą kolejką śmiech zjadą pewnie też chichot

a herbatka? pyta

ToJa (offline)

Post #15

21-01-2013 - 18:33:35

zostawią zrobioną w termosie chichot

mag_dag (offline)

Post #16

21-01-2013 - 20:13:15

Sosnowiec 

może być - a jak nie wybierzecie najtrudniejszej trasy a na dół dacie zjechać kolejką, to może jednak wlize?
bo ja z tego chodzenia po górach to najbardziej nie lubię schodzić
duży uśmiech

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

Kela (offline)

Post #17

21-01-2013 - 20:25:32

to miejsce już wybrane
najpierw Szklarska
a następny wyjazd - do marylki
zostaje tylko ustalić termin - oj, będzie się działo

kasiaf (offline)

Post #18

21-01-2013 - 21:24:30

SZKLARĘBA 

MAG JA TEZ 100 RAZY BARDZIEJ LUBIE WCHODZIC NIŻ SCHODZIĆ hot smiley od schodzenia kolanka boląhot smiley ale wdrapać się możemy przez wodospad Kamieńczyka np.....????? chociaż jakby sie udało i wjechać i zjechać to na szczycie na Śniezne Kotły proponuję ...tam jest czad !!!!hot smiley
Jak już bedzie ustalony termin to za przyzwoitym a tanim noclegiem sie obiecuje rozejrzeć duży uśmiech

Wiola (offline)

Post #19

23-01-2013 - 00:07:13

Warszawa 

bez kondycji ,ale też chętna łazić jestemuśmiech i się zgłaszam the finger smiley

Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam....

danka58 (offline)

Post #20

23-01-2013 - 09:13:37

k/Gniezna 

Ja pochodziłabym chętnie ale tylko z górkiduży uśmiech

W życiu piękne są tylko chwile i dla tych chwil warto żyć.

mituraewa (offline)

Post #21

23-01-2013 - 09:46:11

Gdańsk 

Oj ja to bym i wlizła i zlizładuży uśmiech
Jeno nie wiem, jak u mnie z urlopem byłobymyśli
Noooo i jazda w dół mapy to cała wiecznośćbezradny

Halinka (offline)

Post #22

23-01-2013 - 10:06:20

Ewcia - aeroplanem będziesz w godzinkęuśmiech
Ja chętna, jeśli nic nie stanie na przeszkodzie - tylko ja to tak może bardziej latem niż wiosnąmyśli

gosiaw (offline)

Post #23

23-01-2013 - 10:46:33

Biłgoraj 

Ja też chcę! Uwielbiam góry duży uśmiech wchodzić i schodzić radocha Bieszczady, Pieniny, Tatry to moje klimaty. Ale w okolicach Szklarskiej jeszcze nie byłam, bo daleko. I jak nic nie przeszkodzi to baaaaaaaaaardzo chętnie się przyłącze. hot smiley
A tak swoją drogą to może te plany i czekanie na coś fajnego wyrwą mnie z depresji załamka Jakoś ostatno tylko czarne myśli mnie otaczają.zmeczony

jola1967 (offline)

Post #24

23-01-2013 - 19:01:34

Jelenia Góra 

Ja tez , ja tez chetnie sie przylacze!!!! smiling bouncing smileysmiling bouncing smiley Tez bylabym za wiosenno-letnimi klimatami Juz sie ciesze ze wreszcie komus sie cos chce smiling bouncing smileysmiling bouncing smiley

manka45 (offline)

Post #25

23-01-2013 - 23:16:23

sabatowo 

Proponuję z kanapy na Babią Górę .Tak zrobiłam z Dunka ,o małe co nie zdechłam .W pewnym momencie nie wiedziałam czy ja stanełam czy mi serce .Było fajnie .Pokonałam swoje słabosci.Na Diablaku obejrzałam sobie meczyk -jak nasi grali.Szczęsliwa wróciłam do domu. Góry mnię bardzo fascynują i łarzenie po nich ,nie koniecznie z ciężkim plecakiem tak jak było ostatnio.
Jak by co to i ja sie piszę,tylko trza jakoś zakombinować z urlopem bo u nie w fabryce z tym ciężko.Oj ciężko.....
A na L 4 w góry to nie kuniecznie /oczko/

Roztańcze w sobie świat na przekór łzom.....

ToJa (offline)

Post #26

24-01-2013 - 00:14:11

nooooo sie góralska grupka zebrała
znaczy idziemy radocha

Na pierwszy rzut: Szklarska Poręba - łikend, ino jeszcze nie wiadomo któryoczko
w kwietniu w górach jeszcze mokro = ślisko
w maju - sabat
w czerwcu - pracujące w szkole straszliwie zajęte
lipiec/sierpień = wakacje, wyjazdy niezdecydowany
wrzesień - sabat
zostaje październik,
eeeeeeeeee do października to strasznie długo, w październiku to juz my chyba drugi raz skoczymy w górkiuśmiech
trza sie będzie chyba w jakiś łikendzik majowo-czerwcowy wbić

Wątek proszę obserwować duży uśmiech
Będę zadania przydzielać język bo ja czasu na organizacje nie mam jezoroczko

Pierwsze zadanie dla kasif: poszukać fajowskiego noclegu, coby było tanio i wszędzie blisko (szczególnie do sklepu oczko).

joakil (offline)

Post #27

25-01-2013 - 12:43:35

Pomiechówek 

O jak mi się ten wątek podoba, tylko czy ja wydołam myśli Planów 1500, chemia co 3 tygodnie a i finanse kepściuchne

ale tak bardzo bym chciała....... chociaż przy herbatce pomóc
duży uśmiech

ToJa (offline)

Post #28

25-01-2013 - 18:18:11

noooo joakil, tosz kasiaf dostała zadanie - noclegi maja być tanieuśmiech a jeszcze lepiej żeby były tanie_tańsze_najtańsze , ale dobre. lepsze. najlepszechichot
mam nadzieje, że kasiaf znajdzie cus odpowiedniego
najdroższa będzie podróż, pkp zdrożało
a wokół mnie nikogo ze znacznym nie widzęoczko

kasiaf (offline)

Post #29

28-01-2013 - 21:08:10

SZKLARĘBA 

ToJciu postaram się jak nie wiem co załatwić coś fajowego i taniego ....z wyżywieniem ,czy robimy same?????? no i coby miejsce na popląsanie było i posiedzenie przy ognisku i.....chorobcia duuużo mi po głowie chodzi hot smiley
zobaczymy jak tylko choć przybliżony termin będę znała duży uśmiech

ToJa (offline)

Post #30

28-01-2013 - 23:43:59

myślę, że bez wyżywienia - do tej pory to się najbardziej sprawdzało na wszelakich wyjazdach (nie trzeba się dostosowywac do pory posiłków)
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 533
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024