XI SABAT

Wysłane przez manka45 

Anonimowy użytkownik (offline)

Post #1

24-08-2011 - 12:31:15

Hmm,więc małżonek mnie namówił.JADĘ ! Jak dożyję do września oczko
Proszę dopisać mnie do listy i podesłać nr konta.
A teraz idę poszukać jak dojechać z Wa-wy.

Jolcia (offline)

Post #2

24-08-2011 - 12:53:05

To ja też się chcę umówić z warszawiankami i radomiankami na wspólne podróżowanietak Basiu z Tobą juz dziś się umawiam na dworcu w Warszawcetak
Dziewczęta, które będziecie jechały z Warszawki proszę odezwijcie sięprosi

mag_dag (offline)

Post #3

24-08-2011 - 14:19:08

Sosnowiec 

z Wawy pociąg do Aleksandrowa Kujawskiego, tam wszyscy muszą się przesiadać, bo do Ciecha dowozi tylko ciuchcia

ostatnio jechałam z S-ca sama i się umówiłam na dworcu w Aleksandrowie właśnie z radomiankami, co z wawy jechały i nawet pana w ciuchci sterroryzowałam by na ów spóźniający się pociąg z Wawy poczekał
poczekał duży uśmiech

i od razu nagrodę za dobry uczynek miałam, bo z radomiankami się okazało Gawron jechał, co to niespodziewajku nam zrobił zjawiwszy się na sabacie z_bez zapisywania

aha, teraz to nie ma co sprawdzać połączeń, bo oni co i rusz zmieniają rozkład, bliżej sabatu trza szukać myśli

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

Jolcia (offline)

Post #4

24-08-2011 - 17:10:34

Magda terrorystkachichotrotfl

lulu (offline)

Post #5

24-08-2011 - 20:39:45

k/Kwidzyna 

PKP od września ma mieć nowy rozkład jazdy ...

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

manka45 (offline)

Post #6

24-08-2011 - 22:31:11

sabatowo 

Dziewczynki kochane chce powiedzieć ze trzeba będzie tak kombinować coby wielokrotność 7 było na Sabacie ,tzn teraz trza dokoptować do 28 os .Będą wtedy 4 domki
Proszę pamiętać o przedpłacie .

Roztańcze w sobie świat na przekór łzom.....

lulu (offline)

Post #7

25-08-2011 - 09:00:46

k/Kwidzyna 

W mojej galerii na "Łąka" jest zdjęcie kwiatu, jeśli jakaś z sabatowiczek chciałaby nasiona (a jest tego sporo) to przywiozę do Ciecha, nie musicie zgłaszać, ja zabiorę je ze sobą ... macie tylko obejrzeć czy wam się podoba ...

Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Marianna08 (offline)

Post #8

25-08-2011 - 20:22:36

Kraków 

Maniu, chciałabym przyjechać z córką.
Jak pisałam wcześniej hotel już nie wchodzi w grę,
więc byłybyśmy chętne na 2 miejsca w domku.
Zaliczkę oczywiście wpłacę podwójną.

Nie martw się o jutro. Nigdy nie wiesz, co Cię spotka dziś...

ToJa (offline)

Post #9

25-08-2011 - 20:24:46

mag_dag
Basiu, Tojki nie będzie, bo ona we wrześniu nigdy nie może ze względu na pracę

ccccciiiiiiiiccccchoooooo sza, może przybędę - może ino na jedną jedyna nockę oczko , a moze na całe dwa dni duży uśmiech, a może nie przybędę wcale zly

dobrze mag pisze, u mnie w robocie wrzesien przechlapany jest wnerwiony ale ,az mnie skręca, że mnie w maju nie było, we wrzesniu by miało nie być, a maj 2012 strasznie daleko jeszcze
no sie tak bardzo za Wami steskniłam, że może cus wymyśle, coby chociaż wpaść na chwilę, wyściskać te znane i nie znane osóbki, zjeść jakieś lody mniam, co to mi niektóre obiecywały, skopać dupska tym, którym ja obiecałam jezor

na listę się nie zapisuje, przedpłaty nie robie, bo nie wiem co i jak - jakby co to karimatę i śpiwór wezme i gdzies cichaczem na waleta przenocuję
coby Manka nie wiedziła chichot

Baba Jaga
.... znowu się spóźniłam .... cholera jasna

Jagus kochana, a na cużżeś sie spóźniła - możem montowac nastep[ną siódemkę chichot

mag_dag (offline)

Post #10

25-08-2011 - 20:26:53

Sosnowiec 

Marianna08
Maniu, chciałabym przyjechać z córką.

Marianno, ale przeca Twoja córka dorosła już, nie zostanie sama w domu? oczko

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

Post #11

25-08-2011 - 20:34:50

ToJa
ccccciiiiiiiiccccchoooooo sza, może przybędę - może ino na jedną jedyna nockę oczko , a moze na całe dwa dni
jakby co to karimatę i śpiwór wezme i gdzies cichaczem na waleta przenocuję
coby Manka nie wiedziła chichot
Och babolcu jeden ! Jak dasz się namówić na te lody co Ci obiecałam to połowę łóżka mogę odstąpić.Jakem harcerka uśmiech kiedyś dawno temu grinning smiley

lulu (offline)

Post #12

25-08-2011 - 20:43:39

k/Kwidzyna 

ToJa ja mogę łóżko polowe wziąć ... piecyk w autku się mieści to i łóżeczko też ... A poza tym zawsze śpię na dole, a tam są wersalki i nie ma problemu, zmieścimy się we dwie. śpi

je

metka (offline)

Post #13

25-08-2011 - 20:48:27

Basia_75
Och babolcu jeden ! Jak dasz się namówić na te lody co Ci obiecałam to połowę łóżka mogę odstąpić.

(ciąg dalszy inwokacji do ToJki: )
A ja Ci odstąpię drugie pół chichot i lody w Twoim towarzystwie chętnie pożrę! mniam ostatnio odkryłam o smaku białej czekolady - przepyszne... ciekawe czy w Ciechu takie mają...? a może będą o smaku ptasiego mleczka...?

"Spieprzaj, dziadu!" (L.K.)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-08-2011 - 20:52:55 przez metka.

Marianna08 (offline)

Post #14

25-08-2011 - 22:26:37

Kraków 

mag_dag
Marianno, ale przeca Twoja córka dorosła już, nie zostanie sama w domu? oczko
Dorosła, ale od 26-go września zaczyna studia magisterskie na WUM-ie i jedzie do Warszawy
z dobytkiem w czwartek 22-go , a ja z nią.
Miałam jechać potem w piątek z Warszawy do Ciechocinka pociągiem.
Córka stwierdziła, że może mnie podrzucić samochodem i ponieważ
nie zna Ciechocinka, to chętnie by została ze mną i obejrzała np. tężnie,
które zna z teorii bo się uczyła o nich na studiach licencjackich z fizjoterapii.

lulu (offline)

Post #15

25-08-2011 - 22:35:18

k/Kwidzyna 

No to dawać studentkę ... przy nas przejdzie dodatkowe szkolenie ... takiego na żadnych studiach nie zaliczy ... takich wykładowców jak my, też ze świecą szukać ... tylko żadnego zaświadczenia, świadectwa tudzież dyplomu od nas nie dostanie ... lecz zważ Marianno, na co narazisz swoje dziecko chichotgafathe finger smiley

je

Post #16

26-08-2011 - 11:46:00

Ja z innej beczki grinning smiley
Jako żem debiutantka sabatowa mam pytanie.Co przywozicie ze sobą?W sensie jakieś smakołyki itp.Coś na słodko albo pikantnie albo jakieś płyny coby popłukać gardło zaschnięte od gadania myślidrink.gif

b_angel (offline)

Post #17

26-08-2011 - 11:48:37

radom 

napoje dezynfekujące wskazane jak najbardziej

poza tem wsio co jest spożywcze można wziąć, ze sobą tak

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

Post #18

26-08-2011 - 11:51:36

I o to mi właśnie chodziło,dzięki Aniołku grinning smiley

manka45 (offline)

Post #19

26-08-2011 - 13:43:17

sabatowo 

Od pierwszego Sabatu mineło 5 lat ,może nie wszyscy pamiętają ,że na Sabacie są tylko amazonki z forum.
Wiele razy odmawiałam ,więc nie chce robić wyjątków i będziemy się tego trzymać .
Wiemy doskonale, ze ścisłe grono samych amazonek daje nam pełną swobodę i integrację .

Marianna08 (offline)

Post #20

26-08-2011 - 18:39:54

Kraków 

manka45
Od pierwszego Sabatu mineło 5 lat ,może nie wszyscy pamiętają ,że na Sabacie są tylko amazonki z forum.
Wiele razy odmawiałam ,więc nie chce robić wyjątków i będziemy się tego trzymać .
Wiemy doskonale, ze ścisłe grono samych amazonek daje nam pełną swobodę i integrację .
Rozumiem, powiem córce, że nic z tego, bo amazonką ( a tym bardziej z Forum) nie jest, choć
ma duże szanse być (odpukuję, bo może zmieści się w tych 30 %, które przy takich mutacjach
genów nie zachorują).

akzseinga74 (offline)

Post #21

26-08-2011 - 19:21:53

Z powodu pogorszenia mojego zdrowia i nowego leczenia, które nie wiem kiedy się zacznie i jakie będzie miało skutki uboczne, proszę o wykreślenie mnie z listy bezradny

agawa (offline)

Post #22

26-08-2011 - 19:24:07

okolice 

Cichutko donoszę, że coraz większa chęć mnie bierze. Ale chęć to tylko połowa sukcesu. Jeszcze kombinuję z wolnym czasem. Ale zaczęłam myśłeć. Więc nie proszę o łóżko, nie proszę o konto.
Proszę o odrobinę wysłanych myśłi w stronę szczęśliwego zbiegu okoliczności chichot

metka (offline)

Post #23

26-08-2011 - 19:47:08

Agaaaaawaaaaa! Myśli będę wysyłała na kilogramy albo i tony, a Ty o łóżko i konto proś! smiling bouncing smiley Ależ byłoby cudnie!

P.S. W dalszym ciągu nie mam numeru konta...

"Spieprzaj, dziadu!" (L.K.)

Post #24

26-08-2011 - 19:54:50

Agawa,ja tez myślę,myślę i intensywnie popycham te myśli w stronę tego zbiegu okoliczności grinning smiley
Metko,ja też bezradny

Marianna08 (offline)

Post #25

26-08-2011 - 22:25:17

Kraków 

manka45
Wyjątek już został zrobiony na Sabacie majowym w 2010 roku, bo b_angel była z dwójką dzieci.
O ile wiem, to dzieci te nie są amazonkami, ale może na forum piszą....
Szkoda tylko, że są dzieci lepsze i gorsze. A może dzieci administratorów są traktowane wyjątkowo?
Córce jest przykro, mnie też. Wobec tego proszę o wykreślenie mnie z listy.

b_angel (offline)

Post #26

26-08-2011 - 22:30:45

radom 

Marianno
twoja córka jest pełnoletnia i nie potrzebuje opieki

moje dzieci nie są pełnoletnie,: w maju 2010 miały: jedno 11, drugie 13 lat i ponieważ nie miałam nikogo , kto mógłby się nimi zaopiekować podczas mojej nieobecności - alternatywą było, ze nie pojadę na sabat - w drodze wyjątku zabrałam je ze sobą i nie był to mój pomysł ...

i uwierz mi wolałabym jechać na sabat bez takiego bagażu ...

ps.: a to, że jestem administratorem portalu ne ma tu nic do rzeczy, bo sabat zawsze był i jest prywatą inicjatywą Manki i to Ona tu rządzi....

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 26-08-2011 - 22:37:03 przez b_angel.

manka45 (offline)

Post #27

27-08-2011 - 01:37:29

sabatowo 

Marianno liczyłam się z tym ,że wyjątek Andzelas będzie poruszony,ale jak wiesz dzieci były nie pełnoletnie ,było ich dwoje siedziały w drugim domku i zajeły się same .Wiesz jak wyglądają Sabaty....Dziewczyny mówią o swoich intymnych problemach ,pokazują sobie meduzy/oczko/,macają zrekonstruowane piersi.Ja osobiście nie maiała bym ochoty mówic lub pokazywac pierś przed młodą mi nie znaną dziewczyną .Mało tego nie narażała bym swoja córkę na oglądanie miejsca po piersi lub oglądanie protez.Moze zabrzmi to śmiesznie ale moje dzieci nie ogladały mnie nigdy łysej nie pokazywałam im miejsca po amputowanej piersi coby je nie nakręcac w duchu ,że moze je kiedys też spotkać taki los . Zwłaszcza ,ze byłam amazonką już w drugim pokoleniu.Wiedziałam .że włosy odrosną piers zrekąstruję /bo tak zapewniał mnie onkolog/.więc po co karmic dzieci takim widokiem który był dla mnie nie do zniesienia.To jest jednak mój punkt widzenia i wiem ze nie każdy musi się z tym zgodzić.
Odmawiałam nawet innym amazonkom ,bo nie były na forum.Przykładem jest Anetka 71/spotkałam ją na Wigili amazonek w Toruniu/ która chciała do nas przyjechać na Sabat .Wtedy powiedziałam jej ,że warunkiem jest bycie na forum.Marianno moje córki też maja zmutowany gen. .Bardzo mi przykro ,że nie będziesz na Sabacie ale swojego zdania co do zasad Sabatu nie zmienię.Sabat to moje trzecie dziecko. Cieszę się ze istnieje ,że dziewczyny ładuja akumulatory ,ze mówią o swoich problemach/bo tego potrzebują /,że jest wesoło,ze czekają od września do maja za kolejnym sabatem.I niech tak pozostanie .

Marianna08 (offline)

Post #28

27-08-2011 - 06:30:36

Kraków 

Maniu, rozumiem i nie mam do Ciebie pretensji. Ty rządzisz, jak napisała b_angel.
Chociaż argumenty o szoku, który mogłoby wywołać oglądanie miejsc po amputacji są o tyle
nietrafione w przypadku mojej córki, że jest ona w tej chwili licencjonowaną fizjoterapeutką i
miała 2 miesiące zajęć na studiach z amazonkami. Rehabilitowała panie po amputacjach piersi.
Dla osoby z jej zawodem nie powinno być problemem ( i nie jest) oglądanie osób z różnymi
( nieraz bardzo ciężkimi) okaleczeniami ciała .
Moją winą jest to, że nie wiedząc wcześniej o kategorycznym zakazie uczestnictwa w Sabacie
nieamazonek, naobiecywałam córce moc atrakcji podczas pobytu, m.in. te tężnie i naoopowiadałam
jak to jest fajnie w Ciechocinku, jakie śliczne pawie w Parku Zdrojowym itp.
Powinnam wcześniej napisać do ciebie na priva i zapytać, ale stało się. Teraz córka się do mnie
nie odzywa, a ja nie potrafię jej wytłumaczyć dlaczego była już na liście uczestniczek, a teraz jej
nie ma. Ktoś się widocznie pospieszył bez konsultacji z Tobą. A tak nawiasem mówiąc, to przecież
wcale nie musiałaby uczestniczyć w naszym rozmowach, a mogłaby sobie w tym czasie czytać lub spać.
Przypomniało mi się, że na Sabacie był też swego czasu mąż Lusi i Panie były nim zachwycone,
ale rozumiem to. Sama wolałabym fajnego faceta od 22-letniej dziewczynyuśmiech

ToJa (offline)

Post #29

27-08-2011 - 09:07:27

sorrrrry,że sie wtrącę, ale:

Marianno jest rozwiązanie oczko:
w Ciechu we wrześniu są zapewne wolne pokoje, tam jest mnóstwo różnorodnych pensjonatów i kwater prywatnych.
Córka może sobie tam pomieszkać - pospaceruje sobie po parku zdrojowym, obejrzy tężnie, i inne atrakcje Ciecha.
Na spacerki możecie się przecież razem wybrać.
Pamiętam jak Agawa była na Sabacie, to w Ciechu w tym czasie była również Jej mama.
Agawa uczestniczyła w sabacie, a w ciągu dnia robiła wypady do Mamy.
Spotkałyśmy się też na wspólnym spacerze.

Moja Młoda zna wiele osób z forum - z opowiadań, z fotek ale też z reala. Przed każdym sabatem (a nawet przed wyjazdem na amazońską msze do Czwy) marudzi coby ją zabrać, bo chce koniecznie poznać dziewczyny, którym matka poświęca nieraz więcej czasu niż jej. A przed i po moim wyjeździe do Bystrej chodzi naburmuszona, nooooooo też by chciała jechać. Ale nawet przez myśl by mi nie przeszło, żeby ją zabrać. Przecież to NASZE amazońsko - forumowe zjady. Nie wyprawy rodzinne..

Buziaki dla sabatowiczek wrześniowych, i trzymajcie kciuki, może mi się uda

planetoida (offline)

Post #30

27-08-2011 - 09:12:34

Jastrzębie Zdrój 

Witam-nigdy na takim zlocie nie byłam,gdzie on się odbywa?może dołączę do Waszego grona?
Pozdrawiam!

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 592
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024