Przywitaj się
2805193 (offline) |
Post #1 05-12-2017 - 22:07:30 |
Gdynia |
Witaj Dziubas,
dziękuję Ci za zaproszenie. Niestety nie będę..... 08.12. 1017 mam podwójną mastektomię wraz z rekonstrukcją. Operowana będę przez dr Skokowskiego w Akademii w Gdańsku. Wyślijcie do mnie ze spotkania dużo pozytywnej energii. Boję sie... |
dziubas (offline) |
Post #3 05-12-2017 - 22:29:13 |
Gdańsk |
bez jaj! ale szybko tu :pytanie
jak masz na imię , bo ja Baśka czy znasz osobiście Jarka S? czy wspominałam, ze on mnie tez operował? i nawet po powrocie z bloku nie zajrzał do mnie na minutę , pędzil spóxniony przeze mnie do miasta M. pewnego krzyżackiego gniazda w XIV XV wieku ale wg mnie jest Mistrzem Swiata w swojej dziedzinie i już!!! * grudnia to piątek-tak to jak nie dam rady pojawic się w UCK w czwartek w Klinice Chir Onkologicznej to uff, bede sie modlic za Ciebie i za J. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 05-12-2017 - 22:32:53 przez dziubas. |
AniaKa (offline) |
Post #4 06-12-2017 - 14:36:20 |
|
Witajcie Dziewczyny!
Ja na razie nieśmiało, z garścią niepewności i wątpliwości diagnostycznych... Mimo wszystko miło mi Was czytać, to miejsce oswaja lęki i jest pełne serdeczności. Póki co moja zmiana nie wygląda groźnie (Birads 3), a lekarze, do których trafiam mają dość zróżnicowane podejście do tematu potrzeby dalszej diagnostyki lub jej zaniechania na korzyść regularnych kontroli i obserwacji. Mam niestety "bardzo gadane" , a raczej pisane, dlatego tutaj tylko gorąco się witam, a swoje wątpliwości i pytania umieszczę w stosownym miejscu ("Czy to rak?", to chyba dobre miejsce?) Wszystkim przesyłam serdeczne życzenia! Dużo sił i zdrowia! |
Aga06 (offline) |
Post #5 07-12-2017 - 22:05:18 |
Wrocław |
Hej dziewczyny kochane
Jestem po operacji i kończę chemię potem radio, ale dziś odebrałam wyniki genetyczne i mam mutacje BRCA1 i jestem w szoku chyba bardziej to przeżywam niż to jak zachorowałam. Myślałam że po chorobie wyzdrowieje i kontrola jakiś czas i na tym się skończy będę zdrowa i cieszyć się życiem a tu coś takiego jestem zdolowana |
goja66 (offline) |
Post #6 08-12-2017 - 22:31:09 |
Ozorków |
Witam wszystkich ...z pewną nieśmiałością -bo myślałam ,że mnie ten temat nie dotyczy...Przecież kobita ze mnie ,że "kołki można łamać '....
I nawet w temacie trochę.Pracuję w POZ-cie..Wcześniej nic nie zapowiadało..nic się nie działo...Fajne wakacje w Hiszpanii..i po tuż po powrocie, przy okazji leżakowania na kanapie-chwila zastanowienia-:co ta pierś taka ciepła jakoś bardziej ..i jakaś taka bardziej ... Nieśmiałe z niedowierzaniem samobadanie..i potem już poszło...duża ,dziwna zmiana..i tak oto tu jestem. Jeszcze raz witam - i już wiem -że wpadłam do Was na dłużej NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% |
dziubas (offline) |
Post #7 08-12-2017 - 22:42:02 |
Gdańsk |
Witajcie "świeżynki" !!!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
goja66 (offline) |
Post #11 09-12-2017 - 20:46:30 |
Ozorków |
Dziewczyny- poproszę o pomoc w ugryzieniu tematu badania genów BRCA , bo nie wiem gdzie pytać i jak ruszyć z miejsca.
U siebie w CO otrzymuję jakieś nieczytelne informacje .. Chciałabym sprawdzić siebie i córkę ? Czy synowi też mam zrobić badanie ? Dla ułatwienia dodam-że wolałabym za darmo na NFZ. Dla utrudnienia dodam -że córka mieszka w Holandii.. NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% |
Al_la (offline) |
Post #12 09-12-2017 - 22:44:05 |
k/Warszawy |
Witajcie dziewczynki
Goja66, tu się witamy, o raku (i nie tylko) rozmawiamy w różnistych wątkach. O genetyce poczytaj tutaj [amazonki.net] a potem pytaj W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #14 10-12-2017 - 20:29:23 |
Tomaszów Mazowiecki |
witam
|
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #16 13-12-2017 - 14:49:48 |
|
Witam was wszystkich serdecznie ostatnio dowiedziałam się ze moja mama ma raka czy może mi tu ktoś pomoc rozczytac wyniki
Guz okolicy naczyń biodrowych prawych rozfragmentowany lito torbielowaty guz sr 5 cm Cześć lita stanowi Ok 70% guza |
dziubas (offline) |
Post #20 21-12-2017 - 20:20:17 |
Gdańsk |
witajcie dziewczynki!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #24 22-12-2017 - 14:16:38 |
Gdańsk |
Witajcie!!! czujcie się tutaj jak u siebie!
bozena_stanczyk (offline) |
Post #25 23-12-2017 - 06:55:16 |
Tomaszów Mazowiecki |
cześć nowicjuszki
|
marysieńka (offline) |
Post #26 26-12-2017 - 20:23:01 |
Konin |
Pozdrawiam świątecznie wszystkie nowe koleżanki
|
Magdalena77 (offline) |
Post #27 27-12-2017 - 22:07:30 |
Żary |
Hej! Mam 40 lat i mam raka piersi. Jestem już po operacji, chemioterapii i radioterapii. Do kwietnia 2018 mam jeszcze herceptyne. Ze wszystkim dałam radę. Jeżeli jest ktoś kto zaczyna dopiero leczenie to proszę się nie martwić. Trzeba wierzyć że wszystko będzie
dobrze to napewno się uda. |
Kasiula87 (offline) |
Post #28 04-01-2018 - 22:36:26 |
|
Witam. Jestem tu nowa. Tydzień przed urodzinami odebrałam wyniki (urodziny 24 grudzien) a 28 dostałam pierwsza czerwona chemię.... więc raczej tu zagoszczę na dłużej. 11 stycznia ruszam na kolejną.... póki co nie wiem o co pytać bo jestem przerazona
|
Zołza 61 (offline) |
Post #30 06-01-2018 - 21:46:11 |
Warszawa |
Dzien dobry
Jestem tu nowa # Tygodnie temu miałam operację oszczędnościową i wycięcie 4 węzłów. W srodę pojechałam aby odebrac wyniki, bo po biopsji gruboigłowej było wiadomo że to S1. Okazało się że guz w piersi jest usunięty i jest ok, ale wszystkie 4 węzły są zaatakowane Hist-pat wykazał S2. 1lutego mam następną operację, tym razem wszystkie węzły. Chyba na razie jestem w szoku. Pozdrawiam wszystkich |