Przywitaj się 
bozena_stanczyk (offline) |
Post #3 08-01-2018 - 09:21:50 |
Tomaszów Mazowiecki |
czesc
|
goja66 (offline) |
Post #4 08-01-2018 - 16:03:20 |
Ozorków |
Dziewczyny...kobitki....ja tu jestem od niedawna i nadal się miotam...czytam wszystko co się da...ale mam wrażenie -że jest to forum dla jakiejś "starej "ekipy i te nowe niekoniecznie są mile widziane...bo to jak "dzieci" , które przeszkadzają dorosłym w rozmowie...i słyszą- odezwiesz się jak my skończymy ...Qrde....my tu szukamy wsparcia.....pomocy..przytulenia...i pogłaskania po głowie-że będzie dobrze....
A co słyszymy: "TO NIE TEN WĄTEK..." (no to szukam jak głupia wątków -chociaż nie umiem )...."POCZYTAJ " ( no to czytam -wątek od 2010 roku -ale czytam cały )....MY TERAZ TO BARDZIEJ NA FACEBOOOKU...(no to szukam na facebooku -ale tam tylko dla wtajemniczonych i za poręczeniem" bo na głownym jakieś "reklamy "...Doczytałam - jak jest jakiś czat -to tylko dla wtajemniczonych ... ech...szkoda....szukałam wsparcia... znalazłam jakieś tajne stowarzyszenie dla ...własnie ...dla kogo ? szkoda... NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% |
goja66 (offline) |
Post #6 08-01-2018 - 17:13:42 |
Ozorków |
e45 -Dziekuję ....bardzo dziękuję -ja nadal jestem na początku TEJ drogi -i szukam przewodnika...anioła stróża -który mnie jakoś przeprowadzi przez to co przede mną ...Bo na razie czułam się jak tu ten wędrowiec co to niby się na niego czeka w Wigilię-ale jakby przyszedł -no to Huston mamy problem..
NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% |
monia84 (offline) |
Post #7 09-01-2018 - 10:59:36 |
|
Cześć jestem Monika
![]() Rok temu miałam operację, mastektomie wraz z węzłami, potem radio i dostawałam Zolandex. Myślalam ze udało mi się go pokonać ale niestety w październiku wrócił. Prawdopodobnie chemia nie zadziałała. Dostaję nową NAv+ xeloda. Staram się być pozytywnej myśli ze znowu go pokonam. pozdrawiam wszystkich |
Załamka (offline) |
Post #8 09-01-2018 - 11:28:58 |
Kraków |
Goja66, nie jesteś jedyną z takimi odczuciami. Z drugiej strony - ruch niewielki, mało osób chce się angażować bardziej, a spora część stałych bywalców robi to tylko na swoich warunkach, bez wczucia się w psychikę potrzebujących. Życzę znalezienia przyjaznych dusz w realu! Forum pozostaje traktować jak jedną z lektur, która niekoniecznie zaspokoi wszystkie nasze potrzeby, przy czym czasami może mile zaskoczyć
|
Post #9 09-01-2018 - 18:49:17 |
Tomaszów Mazowiecki |
witam
![]() |
Al_la (offline) |
Post #10 09-01-2018 - 19:34:34 |
k/Warszawy |
Goja, potrzebujesz pomocy napisz do mnie pw. Jeśli będę umiała pomogę. Pocieszać też umiem ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-01-2018 - 19:34:59 przez Al_la. |
Kinga_31 (offline) |
Post #12 14-01-2018 - 17:33:22 |
|
Witajcie Dziewczyny!
Od kilku miesięcy zastanawiałam się, co by do Was przyłączyć się i oto jestem ![]() Mam 31 lat i jestem amazonką od około roku. Przeszłam chemioterapię, podwójną mastektomię wraz z węzłami oraz radioterapię. Aktualnie stoję przed dylematem rekonstrukcji. Chciałabym poznać osoby (najlepiej z Warszawy, bądź okolic), które przeszły rekonstrukcję. Niestety nie znam nikogo takiego i stąd cała nadzieja w Was. Czytałam Wasze fora i wielki szacunek za wasz optymizm i chęć wzajemnej pomocy! Póki co nie wiem jak tu się poruszać, ale czuję, że szybko to ogarnę ![]() Pozdrawiam i będę czekać na Wasze wiadomości! |
Post #13 14-01-2018 - 19:40:27 |
Tomaszów Mazowiecki |
wątek o rekonstrukcji jest-witam serdecznie
![]() Rekonstrukcja piersi Tematy: Artykuły/komentarze, Ośrodki wykonujące rekonstrukcję, Metody rekonstrukcji, Nasze dyskusje o rekonstrukcji piersi Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 14-01-2018 - 19:42:15 przez bozena_stanczyk. |
Al_la (offline) |
Post #14 14-01-2018 - 20:53:10 |
k/Warszawy |
Witajcie
![]() Kingo, tu masz wątki dotyczące ośrodków wykonujących rekonstrukcję. Poczytaj sobie [amazonki.net] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Eleonore (offline) |
Post #15 16-01-2018 - 23:36:17 |
|
Witam wszystkie dziewczyny, jeszcze sama nie wiem co mi dolega, dzis zauwazylam cos niepokojącego u siebie.
Zaczełam sie rozglądać po necie i tak trafilam tutaj. Wydaje mi się ze nie jestem hipohondryczką, choc w tej sytuacji wolalabym zeby tak bylo. Nawet jeszcze nie bylam u lekarza, pewnie to tez troche panika, ale chcialam się dowiedzieczegos o wykrywaniu raka, czy guzek, moze nim byc? Mam zamiar wybrac się na mammografię, slyszalam tez ze USG jest chyba lepszym badaniem ,w sumie to jestem mało zorientowana w temacie... :/ ale tez zaniepokojona |
mgiełka (offline) |
Post #16 17-01-2018 - 14:27:02 |
Radom |
Witaj Eleonore, załóż wątek w tym miejscu [amazonki.net] - będzie bardziej widoczny i szybciej uzyskasz odpowiedzi na Twoje watpliwości.
![]() ![]() Z amazonki.net od 2006 roku. |
Kinga_31 (offline) |
Post #19 17-01-2018 - 20:16:30 |
|
Eleonore, widzę, że jesteśmy z tego samego rocznika
![]() Myślę, że pilnie powinnaś iść do lekarza i na usg + mammografia. Na początku lekarze mnie lekceważyli twierdząc, że w tym wieku to co najwyżej może to być jakiś torbielek. Również zaczęło się od małego guzka, a wyszedł złośliwy. Nie trać czasu na patrzenie w internecie co Ci jest, a idź przebadaj się i miej to za sobą. |
Post #22 20-01-2018 - 17:47:44 |
Tomaszów Mazowiecki |
witam nowicjuszki
![]() |
fianiebieska (offline) |
Post #25 22-01-2018 - 09:00:53 |
Warszawa |
|
fianiebieska (offline) |
Post #28 22-01-2018 - 19:00:06 |
Warszawa |