Przywitaj się 
jainmisha45 (offline) |
Post #1 07-03-2022 - 11:31:49 |
|
Health products are requirements of almost every one of us to fulfill the need for proteins and vitamins in the human body. To get the best health products, visit us:- GNC Pro Performance 100% Whey
|
jainmisha45 (offline) |
Post #2 07-03-2022 - 13:33:19 |
|
Promote your business online by hiring the best SEO agency all over the globe. Visit us:- Best SEO company in USA
Know more:- SEO Services in New York |
jainmisha45 (offline) |
Post #3 07-03-2022 - 13:54:36 |
|
|
katpawl (offline) |
Post #5 17-03-2022 - 07:12:36 |
Torun |
Witam wszystkie dziewczyny
I ja sie chetnie przywitam, choc juz forum obserwuje od swojego usg w lutym. Jak juz sie dowiedzialam, raka mam dobrego, o ile mozna tak powiedziec o raku. Co mnie w tym wszystkim boli, to strach przed utrata wymarzonego macierzynstwa. Mam 29 lat, od roku z mezem staralismy sie o dziecko, a tu taka niespodzianka ????. Moze ktoras jest z okolic Torunia i leczy sie w Bydgoszczy? |
Lela2021 (offline) |
Post #6 17-03-2022 - 09:56:39 |
okolice Wrocławia |
Witaj dziewczynko!(to oczywiście komplement, bo jesteś młodziutka). Ja jestem spod Wrocławia, więc nie z Twojej okolicy, ale pewnie jeszcze ktoś się odezwie
![]() Możliwość macierzyństwa przy tym dobrym raku myślę, że będzie, tylko niestety obarczona ryzykiem no i raczej nie prędko. Tego raka, chociaż dobry, to i tak trza leczyć. Widziałam gdzieś na forum, tylko nie wiem czy tym, czy Amazonka, czy jeszcze jakimś innym starym(Gazeta czy cóś), że kobieta urodziła, no i żadnego nawrotu raka nie miała-pisała to już wiele lat po porodzie. Bądź dobrej myśli. Amputacja metodą Maddena: NST G2 10 mm. ER:80% PR:80% Her-2(+2) -FISH dał wynik negatywny, ki67:2-15% węzły chłonne II i III piętra 0/12. po operacji Reseliego, Tamoksyfen. Po usunięciu "dołu" Aromek. |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #8 25-03-2022 - 08:35:48 |
Tomaszów Mazowiecki |
witam nowicjuszki
![]() |
freesitenews1 (offline) |
Post #9 29-03-2022 - 10:21:58 |
|
voip phone
No one can reach out to others in the same way that you can. No one can speak your words. No one can convey your meanings. No one can comfort others with your kind of comfort. No one can bring your kind of understanding to another person. No one can be cheerful and light-hearted3 and joyous4 in your way. No one can smile your smile. No one else can bring the whole unique impact of you to another human being. |
Weroonika (offline) |
Post #10 31-03-2022 - 22:56:25 |
Sopot |
Witajcie,
piszę z zapytaniem dotyczącym współżycia, jestem po chemioterapii i operacji oszczędzającej, od lipca 2021 roku reseligo od 3 tygodni tamoxifen. Pani doktor powiedziała ostatnio, że przy przyjmowaniu tych leków nie ma potrzeby zapezpieczać się dodatkowo. Chciałabym się usłyszeć Waszą opinie? Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() |
Wrak16 (offline) |
Post #11 06-04-2022 - 14:47:35 |
|
Wysokie ceny ogrzewania ?! Spalanie ekogroszku w dedykowanym dla niego kotle to proces bezdymny, który emituje do atmosfery znikomą ilość gazów cieplarnianych. Ekogroszek jest spalany w niskoemisyjnych kotłach cechujących się wysoką sprawnością, dzięki czemu koszt energii spalania jest bardzo niski. Polecam [www.superopal.com]
|
Jared345 (offline) |
Post #12 26-04-2022 - 13:21:45 |
|
Witam wszystkich forumowiczów, jestem nowym członkiem i chciałem się przywitać
![]() agencja opiekunek osób starszych |
jaro758 (offline) |
Post #13 28-04-2022 - 13:28:43 |
|
Witajcie Forumowicze! Jako nowy członek chciałem się z Wami przywitać oraz pozdrowić.
http://hoteldompoloniiostroda.pl/ |
Baś (offline) |
Post #17 21-05-2022 - 10:17:47 |
|
Witam serdecznie,dołączam do Was po potwierdzinej badaniami diagnozie.Właściwie to nie miałam złudzeń po wizycie u chirurga onkologicznego prof. Zadrożnego. Przed wizytą u niego myslałam, że od razu usną mi ten guz i po sprawie, a tu jeszcze czeka mnie półroczna chemioterapia przed zabiegiem usunięcia prawej piersi z węzłami. Nie sądziłam, że jest tak źle:-( A teraz jestem w kompletnej rozsypce. Profesor Zadrożny w bardzo wyważony i delikatny sposób powiedział mi jak to wszystko widzi, ale mimo to strach przed wszystkim co mnie czeka zmusił mnie by udać się do psychiatry po leki, które pozwolą mi jakoś uporać się z lękiem, bezsennością, ściskiem w żołądku,etc.
|
Lela2021 (offline) |
Post #18 21-05-2022 - 17:01:02 |
okolice Wrocławia |
Witaj Baś!
Dobrze, że masz leki na uspokojenie. Większość z nas Amazonek właśnie w ten sposób rozpoczynała swoją "karierę" z rakiem. Jesteśmy tu razem z Tobą, pytaj o co chcesz. Masz już diagnozę i zaczynasz walkę. Teraz są dobre leki, wiele kobiet wygrywa tą nierówną walkę, Staraj się myśleć pozytywnie, bo przecież ktoś musi być w tych statystykach na plus. Obecnie tylko 40% ma po leczeniu nawrót raka, a w tych statystykach są przecież Panie, które leczyły się lata temu lekami starszej generacji. Pocieszę Cię jeszcze, bo teraz potrzeba Ci pozytywnych przykładów, że mama mojej koleżanki z pracy(wspominałam już o niej na forum) jest już prawie 30 lat po diagnozie i ma się świetnie. Jest to Pani 80-cio letnia, która miała raka na jednej piersi, potem drugiej, na dole coś było nie tak-też usunęli. Przeszła i chemię i operacje, a teraz śmiga wszędzie sama, jak potrzeba, to i tramwajem, robi zakupy, gotuje, no i robi kanapeczki do pracy tej mojej koleżance. Zawsze zakładała, że wyzdrowieje, bo przecież po to się leczy, żeby wyzdrowieć! Tom się rozpisała ![]() Trzymaj się Baś Amputacja metodą Maddena: NST G2 10 mm. ER:80% PR:80% Her-2(+2) -FISH dał wynik negatywny, ki67:2-15% węzły chłonne II i III piętra 0/12. po operacji Reseliego, Tamoksyfen. Po usunięciu "dołu" Aromek. |
Lela2021 (offline) |
Post #19 21-05-2022 - 17:02:45 |
okolice Wrocławia |
Ira! Ot mu powiedziałaś! Dosadnie
![]() Amputacja metodą Maddena: NST G2 10 mm. ER:80% PR:80% Her-2(+2) -FISH dał wynik negatywny, ki67:2-15% węzły chłonne II i III piętra 0/12. po operacji Reseliego, Tamoksyfen. Po usunięciu "dołu" Aromek. |
MizAra (offline) |
Post #20 24-05-2022 - 15:01:47 |
Białystok |
Dzień dobry Kochani.
Jestem tu, gdyż moja mama zachorowała. Toczymy walkę od dnia, w którym wybuchła wojna na Ukrainie, czyli od 24 lutego. U mamy stwierdzono: Nowotwór złośliwy. Pierś lewa CS T4 N1 M1, CS IV, potrójnie ujemny. Ki-67: 85%. (przeżuty w węzłach i niejednoznaczne w wątrobie) Zaproponowano leczenie paliatywne. (Nie znam się, może można coś innego zaproponować...., na teraz wiemy tylko tyle, że są cztery chemie, potem TK.) Jest po trzech chemiach myocet+ endoxan. Filgrastim 4 amp po chemii w domu. Ma 70 lat, czyli ktoś by powiedział, że swoje już przeżyła....a ona cały czas pracowała, bo zdrowa, prężna, badania super, mammografia robiona dwa lata przed zachorowaniem- ok. Później był Covid i mammograf nie przyjeżdżał do małej mieściny, fizycznie super. Na rowerze to kulę ziemską chyba ze trzy razy objechała. Po chemii czuje się przez cztery dni gorzej, a potem dwa tygodnie na rowerze jeździ i uprawia swoją kochaną działeczkę. Jestem z mamą przez cały dzień, kiedy ma podawaną chemię. Nie wiem dlaczego ale mam cały czas wrażenie, że prowadząca pani doktór jest na zasadzie: pacjent wchodzi do gabinetu,wyniki krwi ok czyli wszystko ok. No to chemię podajemy. Żadnej rozmowy jak się Pani czuła przez ten czas między cyklami, żadnego spojrzenia na pierś. Chciałam z mamą wejść do gabinetu, ale usłyszałam, że nie mogę. Dlaczego? W innych gabinetach widziałam, że wchodzą członkowie rodzin. Uważam, że osoba chora nie jest w stanie wszystko zapamiętać lub zapytać. Pytanie od razu jakie mi się nasuwa, jak zmienić lekarza w tej samej placówce? Przepraszam, że się rozpisałam, ale musiałam. Sama mam lepsze i gorsze dni, bo sobie z tym nie radzę. |
Tomasz. (offline) |
Post #21 24-05-2022 - 15:56:05 |
Pruszków |
MizAra,
Myocet+cyklofosfamid to zestaw, który proponuje się chorym majacym ograniczone rezerwy kardiologiczne. Czyli albo osobom starszym, albo mającym chore serce, albo w razie chemioterapii wielocyklowej (ponad 4 cykle). Ponieważ guz jest wielki (T4) więc słusznie podano taki schemat leczenia (ma on duży potencjał p.nowotworowy). Trzeba się przygotowywać na opracowanie optymalnego planu leczenia. Aby to określić trzeba mieć potwierdzenie- czy są przerzuty odległe, czy nie. Przy raku trójujemnym i guzie aż T4 przerzuty odległe są niemal pewne. Ale niemal nie oznacza zawsze. Trzeba mieć pewność. To ważne do przyjęcia optymalnej strategii. Teraz najważniejsze są badania obrazowe (w tym USG piersi). Czy jest wyraźna remisja po tym schemacie. Raki trójujemne wykazują znaczną wrażliwość na chemioterapię. Jeśłi nie ma wyraźnego zmniejszenia guza- konieczna jest weryfikacja planu leczenia np. na paclitaxel z karboplatyną. W razie potwierdzenia przerzutów odległych przyjmuje się w takim raku chemioterapię metronomiczną. Według doświadczenia prof. Piotra Wysockiego (nowator w zakresie chemioterapii wielolekowych) warto stosować 3 leki na raz. Każdy lek oddziaływujacy na inne fazy rozwojowe nowotworu. Chemioterapia jest nieobciążająca i dobrze znoszona. Nie występuje w trakcie leczenia utrata włosów (które zaczynają odrastać pod koniec chemioterapii Myocetem i cyklofosfamidem). W razie czego możesz założyć swój wątek w dziale: [amazonki.net] Albo podpiąć się do któregoś z wątków. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #23 20-06-2022 - 08:52:16 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witam nowicjuszy na forum
![]() |
Deklasacja10 (offline) |
Post #25 06-07-2022 - 12:17:28 |
|
Cześć wszystkim forumowiczów, pozdrawiam was i życzę dużo zdrowia.
|
frafra (offline) |
Post #26 13-07-2022 - 15:07:12 |
|
witam wszystkich bardzo serdecznie
![]() ![]() [prostezeby.com] |
KlaudiaBeata (offline) |
Post #27 13-07-2022 - 19:55:09 |
|
Cześć!
I mi przyszło zasilić szeregi amazonek. Mam 35 lat, jestem żoną i mamą dwóch małych chłopców. Jutro zaczynam swoją pierwszą chemioterapię. Nie do końca wiem jak posługiwać się forum. Chcialabym dołączyc też do grupy dziewczyn z Her2Pozytywnym tylko ten wątek, który znalazłam zakonczyl się na 2020 roku chyba. Co w takiej sytuacji? Kontynuować czy założyć nowy wątek? Serdecznie wszystkich pozdrawiam i życzę zdrowia i powodzenia w leczeniu ❤️ |
Lela2021 (offline) |
Post #30 14-07-2022 - 11:05:39 |
okolice Wrocławia |
Witaj,
Gdziekolwiek będziesz pisać będziesz czytana. Stary wątek dzięki Tobie może odżyć, albo założysz nowy. Jest taki przycisk z ostatnio na forum, więc na pewno wszyscy Cię odnajdą. Czuj się, jak u siebie. ![]() Amputacja metodą Maddena: NST G2 10 mm. ER:80% PR:80% Her-2(+2) -FISH dał wynik negatywny, ki67:2-15% węzły chłonne II i III piętra 0/12. po operacji Reseliego, Tamoksyfen. Po usunięciu "dołu" Aromek. |