Przywitaj się 
Izabella54 (offline) |
Post #1 18-04-2016 - 22:02:17 |
Lublin |
Dokładnie rok temu byłam w analogicznej sytuacji. Mój guz miał rozmiar 3 x 3,5 cm. Przed Tobą długie leczenie, ale dasz radę, wszystko co zalecają lekarze służy naszemu wyzdrowieniu
![]() Pisałam do Joanny62, ale coś mi nie wyszło ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-04-2016 - 22:12:23 przez Izabella54. |
Hania (offline) |
Post #13 21-04-2016 - 11:30:17 |
okolice Złocieńca |
Witam tu po kilku latach , choć spotykałam się z wieloma dziewczynami na FB
![]() |
zojdan (offline) |
Post #14 21-04-2016 - 16:03:07 |
Katowice |
Ja znalazlam to forum,moze informacje tam znajdujace sie pomoga w czyms.
Sciskam mocno ![]() [www.forum-onkologiczne.com.pl] |
czarnawr (offline) |
Post #18 22-04-2016 - 19:47:21 |
|
Dzień dobry,
moja mama miała guza piersi, niestety zaatakowane też węzły. Usunięto jej pierś z węzłami. Po miesiącu została poddana chemioterapii (4 cykle czerwonej chemii) z intensywnością co trzy tygodnie. Minął miesiąc od chemioterapii i wczoraj wzięła pierwsza tabletkę Nolvadex-D. Niestety czuje się fatalnie, jakby z chemii wróciła. Wymiotuje, ma zawroty głowy, boli ją brzuch. Czy to normalne? Czy dziś powinna wziąć kolejną tabletkę czy odstawić. Proszę o radę jestem bezsilna. Dziękuję. |
marzusia (offline) |
Post #19 23-04-2016 - 21:47:24 |
Cieszyn |
To co piszesz jest trochę zaskakujące,skutki uboczne nolvadeksu mogą być ale chyba nie juz po pierwszej tabletce a po tygodniach,miesiącach lub latach stosowania .Chyba na forum nie było doniesień o tak negatywnej reakcji po jednej tabletce. Może to zbieg okoliczności i.u.mamy zaczyna się jakaś infekcja .Chyba ,ze to.jakaś silna alergia na tamoksyfen i wtedy trzeba będzie zmienić lek na inhibitor aromatazy jeśli mama jest po menopauzie.Ja osobiście, w takim przypadku odczekalabym jakieś 3 dni i spróbowała ponownie.
![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-04-2016 - 21:49:55 przez marzusia. |
czarnawr (offline) |
Post #20 24-04-2016 - 11:04:14 |
|
Dziękuję za odpowiedź. Mama bierze lek nadal. Sytuacja jest skomplikowana, może tutaj uda mi się uzyskać odpowiedź na pytania, na które nie odpowiadają nam lekarze.
Operację mama miała w grudniu, usunięto pierś i część węzłów chłonnych. Do dzisiaj jest obrzęk i opuchlizna. Czy to normalne, że chłonka jest do dziś i nikt nie chce jej ściągać, mówią, że samo się wchłonie? Po trzeciej chemii mama dostała zakrzepice, zapisano jej zastrzyki, niestety zareagowała krwawieniem z odbytu więc kazano przestać i smarować maścią z kasztanowcem (marzec 2016). Do dzisiaj mamę bardzo boli ta ręka, mówi, ze czuje jakby ją żyła ciągnęła. Byłyśmy u lekarza w ubiegłym tygodniu, powiedział, ze to normalne i kazał smarować dalej, niby zakrzepica ustąpiła. Obecnie mama ma niesprawne obie ręce, a ból jest tak silny, że ma problemy z wykonywaniem ćwiczeń. Co do pozostałych objawów, mówi, że kręci się jej w głowie, że całe ciało jej albo wiotczeje, albo drętwieje i boli ją cały brzuch. Czy takie objawy są normalne? |
solbed27 (offline) |
Post #22 24-04-2016 - 12:10:48 |
|
Przez cztery lata brałam tamoksyfen. Z powodu zakrzepicy zmieniony na egistrozol. Nigdy nie miałam takich objawów ubocznych, poczytaj ulotkę. Na pewno powinnyście skonsultować to lekarzem. Nie wiem czy nie powinny być zrobione badania w kierunku zakrzepicy, skoro po chemii wystąpił taki incydent. Tamoksyfen zwiększa ryzyko wystąpienia zakrzepicy. Ja nie jestem lekarzem, na forum są bardzo mądrzy ludzie i pewnie coś doradzą. Ja jednak drążyłabym temat...
|
bozena_stanczyk (offline) |
Post #25 26-04-2016 - 08:13:44 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witam nowicjuszki
![]() |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #27 27-04-2016 - 12:49:26 |
|
Witajcie koleżanki, jestem Mirena z Krakowa
![]() |
Dorotka255 (offline) |
Post #29 28-04-2016 - 00:43:15 |
|
Witajcie
![]() Cieszę się, że Was znalazłam. Liczę na to, że już nie będę sama z moim problemem. Razem jest raźniej. Na imię mam Dorota. Jestem po mastektomii piersi prawej. Operację miałam 19.02.2016. Usunięto mi pierś i węzeł wartowniczy a teraz postawiono mnie przed niemałym dylematem, z którym nie umiem się uporać ![]() Szukam pomocy w interpretacji wyników badania histopatologicznego i miejsca gdzie mogłabym opisać swoją sytuację i poprosić o radę. Liczę, że mi pomożecie ![]() |