Przywitaj się 
bozena_stanczyk (offline) |
Post #8 17-09-2016 - 07:38:59 |
Tomaszów Mazowiecki |
czesc nowye dziewczyny
![]() |
marzbik (offline) |
Post #9 17-09-2016 - 11:17:08 |
|
Cześć, witam wszystkie!
![]() |
stagib7175 (offline) |
Post #13 19-09-2016 - 10:37:08 |
|
Witam serdecznie ! Mam na imię Stenia. Jestem tu pierwszy raz. Szkoda , że dopiero teraz odważyłam się wejść na tę stronę. Pięć lat temu dowiedziałam się, że w mojej piersi jest guz. Potem dalsze badania i w efekcie chemioterapia ( 4 kursy ) oraz leczenie hormonalne na 5 lat. Jest ok , ale każde badanie okupione jest wielkim strachem , z którym sobie nie radzę. Mam wiele pytań , ale też nadzieję na wsparcie , by pozbyć się tych lęków, które tak bardzo utrudniają mi moją codzienność. Pozdrawiam wszystkie dzielne Amazonki .
|
Post #16 19-09-2016 - 13:51:31 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witam-z nami będzie Ci raźniej
![]() |
stagib7175 (offline) |
Post #17 19-09-2016 - 15:27:16 |
|
|
Jagnieszka1 (offline) |
Post #19 19-09-2016 - 20:09:48 |
Toruń |
Witam wszystkich-jestem nowa,chora od maja, przed operacją.Pozdrowionka.
|
Jasmine (offline) |
Post #23 21-09-2016 - 23:48:12 |
Wrocław |
Witajcie,
Mam na imię Magda i jestem z Wrocławia. 3 tygodnie temu zdiagnozowano u mnie raka wieloogniskowego w lewej piersi, mam w niej dwa małe guzki (5 i 9 mm), ponieważ to rak wieloogniskowy lekarz onkolog zaproponował radykalną metodą mastektomii podskórnej wraz z rekonstrukcją piersi podczas tej samej operacji. Po diagnozie przez pierwsze 3 dni ryczałam jak bóbr, potem na spokojnie zaczęłam czytać o chorobie, bardzo pomogło mi to forum w pozytywnym myśleniu i wierze że będzie dobrze. Rozmowę z lekarzem przyjęłam spokojnie, byłam na to przygotowana psychicznie, wiedziałam że przy raku z kilkoma ogniskami zapalnymi operacja oszczędzająca nie wchodzi w grę - mimo tak małych zmian. Lekarz ostrzegł mnie przed możliwymi powikłaniami i o tym, że czasem implant może się nie przyjąć, ale ja ufam mocno że wszystko będzie dobrze, i chę podjąć to ryzyko, najważniejsze że obudzę się z piersią, co prawda nie własną ale piersią. Podczas konsultacji dobraliśmy od razu odpowiedni implant, mieścił się idealnie w dłoni tak jak moja zdrowa prawa pierś. W szpitalu mam być za tydzień, najprawdopodobniej operację będę mieć w piątek (w środę dzień wcześniej biopsja wartownika). Mam nadzieję że znajdę tutaj osoby z którymi będę mogła wymienić się doświadczeniami i od których nauczę się jak żyć z chorobą. Cieszę się że tu trafiłam :-). Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia. |
Post #24 22-09-2016 - 08:59:24 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witaj-da się żyć z chorobą a u nas znajdziesz wsparcie
![]() |
stagib7175 (offline) |
Post #25 22-09-2016 - 09:01:11 |
|
|
stagib7175 (offline) |
Post #26 22-09-2016 - 09:15:55 |
|
Witaj Magda ! Może lepiej , że masz możliwość rekonstrukcji piersi podczas jednej operacji. Mnie lekarz całkowicie odradza rekonstrukcji . Twierdzi , że mam za duży biust. W dodatku po chemioterapii schudłam i zdrowa pierś obwisła. Też by trzeba było ją poprawić. Teraz gdy minęło 4 i pół roku od mastektomii , nie wiem czy można się o to starać. A może inne Amazonki coś mi podpowiedzą ? ... Życzę Ci Madziu powodzenia .
![]() Stenia Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-09-2016 - 09:17:35 przez stagib7175. |
Jasmine (offline) |
Post #27 22-09-2016 - 12:20:04 |
Wrocław |
Dziękuję za miłe przyjęcie, świadomość że ktoś rozumie co przeżywamy bo sam przechodził przez to samo dodaje sił i motywacji do walki. Czy któraś z Was miała operację usuwania i rekonstrukcji piersi w szpitalu 40 lecia na Kamieńskiego we Wrocławiu?
Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-09-2016 - 12:21:04 przez Jasmine. |
Al_la (offline) |
Post #28 22-09-2016 - 12:32:43 |
k/Warszawy |
Witaj Jasmine
![]() W tym wątku tylko witamy nóweczki ![]() Szukaj (pytaj) tutaj: woj. dolnośląskie [amazonki.net] szpitale [amazonki.net] Kamińskiego - tu znajdziesz nicki osób, które się leczyły [amazonki.net] ośrodki wykonujące rekonstrukcje [amazonki.net] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Mroczkowska (offline) |
Post #30 22-09-2016 - 22:47:21 |
USA |
Porownywane byly parametry wyleczenia raka pomiedzy pacjentkami z mastectomy I operacji oszczedzajacej. Sa bardzo ale to bardzo zblizone. Tutaj jest zdecydowanie tendencja do unikania tak drastycznych srodkow jesli nie sa one niezbedne.
Hanna Przewodowy, invazyjny, G3, TNBC, cT2NOMO, chemia przedoper. 4AC + 12Taxol, Oper. oszczed (VII 2016 r.)., ypT1aN0, radiacja |