Przywitaj się 
bozena_stanczyk (offline) |
Post #1 25-09-2016 - 08:37:17 |
Tomaszów Mazowiecki |
witam nowicjuszki
![]() |
ewapatrycja (offline) |
Post #3 30-09-2016 - 11:51:27 |
Wrocław |
o matko a ja po trzech latach od zarejestrowania zauważyłam,że jest tu dział przywitaj się....więc naprawiam swój błąd
![]() Choruje moja mama,a ona raczej nie jest chętna,żeby zaglądać na takie fora....trzy lata temu zdiagnozowano u niej raka piersi,dostała 6 wlewów chemii czerwonej,później operacja oszczędzająca+wycięcie węzłów,radio i herceptyna,którą niestety musiała przerwać po 10 wlewie. Obecnie przyjmuje nolvadex,mam nadzieję,że wszystko co najgorsze mamy za sobą....mam wrażenie,że moja mama w całej tej sytuacji jest silniejsza ode mnie,bo ja kiepsko daję sobie radę-oczywiście nie pokazuję tego przy niej.To chyba na tyle,pozdrawiam serdecznie ![]() |
so.wa (offline) |
Post #4 01-10-2016 - 20:58:20 |
Szwajcaria |
Witajcie. U mnie potoczyło się szybko. Odkryłam dziada przypadkowo 25.08 (pod pachą swędziało
![]() Pozdrawiam wszystkie ![]() |
Post #5 02-10-2016 - 20:48:22 |
Tomaszów Mazowiecki |
witam dziewczyny-glowa do gory
![]() |
genowefcia (offline) |
Post #6 03-10-2016 - 20:38:13 |
Gliwice |
Witam.Jestem na początku żmudnej drogi do ozdrowienia i mam nadzieję,że dzięki Wam będzie ona bardziej znośna
![]() |
AlexGizmo (offline) |
Post #16 07-10-2016 - 12:21:44 |
Frankfurt |
Babeczki kochane miala ktora taka terapie jak ja ? jestem po czwartej chemii z tym czerwonym swinstwem , nazywalismy to cos Cappari , od drinka bo kręci trochę w głowie , przede mną jesze 12 taxol co tydzień ..... pierwszą ture przeszłam teoretycznie bezobiawowo , nie licząc wypadnięcia włosów wszystko było ok , boje się troche tego taxolu ! tyle się naczytałam o skutkach ubocznych że głowa mała , przeszła któraś z was taką terapie ..... pocieszcie trochę .....
|
dziubas (offline) |
Post #17 07-10-2016 - 12:26:59 |
Gdańsk |
wejdź na forum w dział Leczenie i poszukaj watku i czytaj az do upojenia, postaram sie poszukać i wkleic link i wybierz sobie co dotyczy chemii czerwonej (czy tak to sie nazywa?sama nie miałam) TUTAJ
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 07-10-2016 - 12:30:05 przez dziubas. |
Post #20 07-10-2016 - 20:46:00 |
Tomaszów Mazowiecki |
witam nowe forumowiczki
![]() |
Zosia75 (offline) |
Post #26 11-10-2016 - 20:45:21 |
Augustow, Poole ,UK |
czesc dziewczyny! pozdrawiam was goraco! jestem po 4-tej chemii FEC i nie moge sie doczekac konca tej kuracji!!! czy ktoras z was moze mi napisac, jak przeszla ostatnia chemie??? i radioterapie? podczas chemii czuje sie bardzo slaba, przez 5 dni leze w lozku, ale po tygodniu zmartwchywstaje i robie wszystko.
zycze kazdej z was duzo zdrowia!!! ![]() |
Restlessowl (offline) |
Post #29 14-10-2016 - 09:10:41 |
|
Witam. Mam 20 lat, jestem mezczyzna i niestety dowiedziałem się ze mam raka piersi. Czy na tym forum znajdują się również mężczyźni z ta chorobą?
|