Przywitaj się 
dziubas (offline) |
Post #1 19-10-2016 - 10:52:05 |
Gdańsk |
Ewa! To nie jest cala prawda!!! Mamyna forum panów-amazonów!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #7 23-10-2016 - 17:56:10 |
Tomaszów Mazowiecki |
witam Nowicjuszki
![]() |
dziubas (offline) |
Post #15 24-10-2016 - 14:45:24 |
Gdańsk |
Uderz w stół a nozyce sie odezwą!!!
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
jdd28 (offline) |
Post #20 27-10-2016 - 15:07:35 |
|
WITAM WSZYSTKICH
Jestem niedoszłą chyba AMAZONKĄ? Zacznę od początki - prywatne USG 01-08, podejrzana jedna zmian, oprócz tego kilka guczalowłókniaków, wizyta u onkologa, biopsja cienkoigłowa podejrzanej zmiany, 24-08 wynik z biopsji - rak gruczołu piersiowego. I potem norma, wizyta u chirurga, rtg płuc, usg jamy brzusznej i mammografia (na mammografii nie potrafili lekarze znaleźć tej zmiany, ale jak im powiedziałam gdzie szukać to znaleźli - rozmiar jak w usg -mm). 07-10 miałam operację usunięcia guza wraz z usunięciem wartownika. Inne kobiety operowane ze mną już w ubiegłym tygodniu miały wynik badania histopatologicznego, a ja wciąż nie mam. Wczoraj od lekarza operującego dowiedziałam się, ze mojego wyniku nie ma, bo nie mogą w tym guzku znaleźć raka? No wysłali jeszcze na jakieś badanie immuno....coś tam i czekamy do przyszłego tygodnia na to czy na pewno nic tam nie ma. Czy ktoś z Was zna taki przypadek, ze w cienkoigłowej biopsji wyszło rak a po wycięciu guza nie potwierdziła się ta diagnoza? |
Magdat (offline) |
Post #21 27-10-2016 - 17:45:19 |
Działoszyn |
Witam ja tak miałam tylko że miałam biopsje gruboigłową w której wyszedł rak złośliwy /guzek miał 6mm / a po operacji i wycięciu guzka włókniak. z his-patu.Możesz wejść na mój profil to sobie poczytasz ile nerwów ,strachu i łez wylałam....żyję ale strach mi pozostał ,bo niektórzy mówili że jestem pechowa / i tu były czarne scenariusze / a niektórzy że zwariowałam bo raka sobie wmówiłam.....w grudniu minie dokładnie 2 lata kiedy to usłyszałam. badam piersi.....i teraz nawet 31.10 ide na usg strach ogromny,wręcz paraliżujący ale mam cichą nadzieje że bedzie dobrze
![]() |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #24 27-10-2016 - 21:02:29 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witam cieplutko nowicjuszki
![]() |
Tricolor (offline) |
Post #26 28-10-2016 - 17:05:06 |
|
Hej
![]() 8 sierpnia dowiedziałam się, że mam raka złośliwego piersi prawej. 19 sierpnia miałam pierwszą operację oszczędzającą ( wycięto mi również 4 węzły ). 3 października miałam kolejną operację podczas której usunięto mi resztę węzłów. 4 listopada zaczynam chemię. Potem jeszcze radioterapia. Poza tymi mało przyjemnymi rzeczami jestem mamą 7-latka i 5-latki ![]() ![]() CU ![]() |
dziubas (offline) |
Post #27 28-10-2016 - 17:18:16 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
VViktoria (offline) |
Post #30 03-11-2016 - 15:43:10 |
|
Witam wszystkich
![]() Mam 36 lat, mam dwa ogniska rakowe...właściwie miałam, ponieważ jestem już po operacji- wycięty kwadrant. Jestem po wynikach, jestem hormonowrażliwa ![]() Zaczynam swoją walkę. Wszystkiego dobrego..dla Wszystkich ![]() |