Przywitaj się 
Al_la (offline) |
Post #1 22-01-2017 - 11:24:12 |
k/Warszawy |
Witaj Joasiu
![]() Myślę, że możesz. Ja podczas chemii (FEC) brałam leki na nadciśnienie i depresję (antydepresanty) i nie było żadnych przeciwwskazań. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
szmitka_77 (offline) |
Post #3 25-01-2017 - 13:45:23 |
Tarnobrzeg |
Witajcie dziewczyny. Jutro się odezwę bo dziś ...jeszcze wszystko w głowie sie kotłuje po tych wiadomościach. Rozjechałam się na milion kawałków.... Pozdrawiam i dziękuje wam.... że nie jestem sama
![]() |
Sankja (offline) |
Post #7 25-01-2017 - 22:13:11 |
|
Dobry wieczór, będzie dobrze. Co innego będzie teraz w życiu ważne, ale to nawet lepiej, nie ma się co oszukiwać, "letko" też nie będzie, ale da się to wszystko przetrwać. Nie jesteś z tym sama. |
Lucy2016 (offline) |
Post #8 27-01-2017 - 14:46:38 |
Katowice |
Cześć. Mam na imię Karolina, jestem z Katowic. W maju skończę 30 lat. We wrześniu urodziłam śliczną córeczkę Łucję. Dwa miesiące przed porodem, w lipcu zauważyłam dużego guza. Na spokojnie (bo przecież nie można mieć raka w moim wieku) umówiłam się na usg. Lekarz Powiedział, że może zniknie po pierwszym karmieniu a jak nie to zrobimy biopsje. Nie zniknął . Biopsje wykonałam. Kiedy moja córeczka kończyła 8 tygodni, dowiedziałam się, że mam raka. Śluzowy G1. Do tej pory nie było żadnego raka w rodzinie... płacz i rozpacz. 09.12 było konsylium, po nim już na spokojnie. Otrzymalam hormonoterapie. Możliwe, że mój guz powstał w ciąży. Choć opinie lekarzy się różnią. Jedni mówią, że był przed ciaza. A ja nie mam pojęcia kiedy urósł. Jak się zorientowałam, to był duży. Dzisiaj byłam oznaczyć węzeł wartowniczy. Jutro mam operację w Bielsku. Usuwają cała pierś. Wcześniej czytałam forum jako gość. Dopiero dzisiaj mam odwagę się przywitać. Więc dzień dobry.
|
Al_la (offline) |
Post #9 27-01-2017 - 18:08:35 |
k/Warszawy |
Witajcie dziewczynki
![]() Moniko, tu możesz pytać o lekarzy (sprawdź czy nie ma interesującego Cię wątku) [amazonki.net] A tu jest baza szpitali i lekarzy [amazonki.net] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #10 28-01-2017 - 09:40:28 |
Tomaszów Mazowiecki |
witam nowicjuszki
![]() |
szmitka_77 (offline) |
Post #11 30-01-2017 - 08:56:35 |
Tarnobrzeg |
No pozbierana jestem.... mój mąż jest wspaniały. . Kochane bardzo dziękuje za tak ciepłe przyjecie i witam wszystkie nowe forumowiczki. Po masie spędzonego czasu na analizie tematu stwierdzam jedno: Kto walczy ten ma szanse na wygraną, kto sie poddaje od razu przegrywa. A wiec.... do dzieła. Choroba dotknęła moja mamę- jestem tu bo... kompletnie nie wiem jak ją wspierać i jak samemu to dźwignąć. Wiem jedno z wami na pewno będzie lżej. Pozdrawiam was dziewczyny i do boju...zmykam czytać forum...
![]() |
magdusik (offline) |
Post #12 30-01-2017 - 15:24:23 |
|
Dzień dobry Kobietki
![]() Mam na imię Magda.Mam 36lat. Jestem świeżo po biopsji cienkoigłowej. Jakiś miesiąc temu podczas badania USG znaleziono u mnie guzka na prawej piersi (prawdopodobnie gruczolakowłókniak )i kilka małych torbieli na lewej. Podczas wykonywania biopsji Pani doktor poradziła jeszcze w tym tygodniu zapisać się do onkologa z wynikami.Czekam więc i nie ukrywam, że się trochę martwię. Czytam wasze posty, moje Drogie i mam coraz większe wątpliwości, co do miarodajnosci wyników biopsji cienkoiglowej. |
lulu (offline) |
Post #15 30-01-2017 - 16:03:15 |
k/Kwidzyna |
Bywa tak czasem, ale to jeszcze nic nie znaczy.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
czarnulejka91 (offline) |
Post #16 30-01-2017 - 19:39:08 |
|
Czesc. Mam na imię Asia, mam 26 lat.
|
szmitka_77 (offline) |
Post #18 31-01-2017 - 10:06:28 |
Tarnobrzeg |
Hej Karolino.....buziolki dla ciebie i córci
![]() |
barbarak79 (offline) |
Post #21 01-02-2017 - 01:39:09 |
Terespol |
Cześć jutro zaczynam pierwszą chemię zdiagnozowano u mnie nowotwór sutka bardzo się boję bo nie wiem jak zareaguje .
Hej dziewczyny jestem już po mastektomi i czeka mnie teraz naświetlanie chciałabym żeby któraś z Was napisała mi jak to wszystko przebiega. |
szmitka_77 (offline) |
Post #29 02-02-2017 - 07:47:30 |
Tarnobrzeg |
Ja podkarpacie .... pozdrawiam serdecznie
|
bozena_stanczyk (offline) |
Post #30 02-02-2017 - 21:24:51 |
Tomaszów Mazowiecki |
witajcie nowicjuszki
![]() |