Przywitaj się 
anka.stach. (offline) |
Post #1 25-02-2017 - 13:46:24 |
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Jestem tutaj pierwszy raz. Walczę z rakiem od października 2016. Mam na imię Ania. Mam 52 lata. Proszę was o pomoc w sprawie chłonki. 02 lutego miałam operację usunięcia węzłów pachowych, po wyjściu ze szpitala nikt mi nic nie powiedział na temat rehabilitacji czy ćwiczeń jakie powinnam stosować. Więc sama rozpoczęłam rehabilitację przy pomocy Internetu, po przeczytaniu wielu artykułów ![]() ![]() Proszę o pomoc i podpowiedz co można zrobić aby jakoś poradzić sobie z tym problemem |
MiNiFi (offline) |
Post #2 25-02-2017 - 19:58:37 |
|
Witajcie,
Podglądałam i podczytywałam Was tutaj od paru tygodni, od momentu, gdy dowiedziałam się, że problem raka piersi dotyczy i mnie. Wczoraj po konsylium dowiedziałam się, że 8 marca ![]() Przyznam się, ze mocno liczę na operację oszczędzającą, ale jak będzie - "okaże się na stole". Także, serdecznie pozdrawiam Wszystkie Panie i liczę na małe porady i informacje w tym temacie. ![]() |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #4 25-02-2017 - 20:49:46 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witam nowicjuszki
![]() |
Misia77 (offline) |
Post #11 01-03-2017 - 12:19:15 |
|
Cześć dziewczyny,
Dołączam do grona walczących ze skorupiakiem ![]() "Wyhodowałam" sobie dość sporego paskudę (27mm) z malutkim towarzyszem satelizującym, jak ja to nazywam "satelitą" (6mm), rak niestety rozprzestrzenił mi się do 3 węzłów chłonnych ![]() Oczywiście pierwsze myśli po diagnozie (po USG a potem biopsji cienkoigłowej która wykryła komórki nowotworowe) były straszne: szok, rozbeczałam się i miałam poczucie jakby świat mi się zawalił. Ale szybko przyzwyczaiłam się do nowej sytuacji, jak już zaczęłam chodzić na wizyty do onkologa, a w kolejkach na badania poznałam innych chorujących "towarzyszy"... dobrze wiedzieć, że nie jest się samym z takim problemem. No nic - przechodzę do innych wątków, bo przede mną rozpoczęcie chemioterapii po której będę miała operację oszczędzającą (wcześniej zrobią mi znacznik w miejscu gdzie jest ten mały cholerny satelita, żeby potem wiedzieć co wyciąć), i już się boję ![]() Pozdrawiam wszystkich! |
marysieńka (offline) |
Post #13 04-03-2017 - 19:40:44 |
Konin |
Pozdrawiam wszystkie nowe koleżanki
![]() |
Krynia58 (offline) |
Post #16 05-03-2017 - 20:09:29 |
Warszawa |
![]() ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Post #18 09-03-2017 - 09:54:04 |
Tomaszów Mazowiecki |
witam nowicjuszki
![]() |
Julka_bb (offline) |
Post #25 17-03-2017 - 00:05:07 |
Bielsko-Biała |
Witam pięknie. Obserwuję to forum od jakiegoś czasu, natomiast teraz z przyjemnością dołączam do tego wspaniałego grona już jako amazonka
![]() ![]() ![]() |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #26 17-03-2017 - 11:59:22 |
|
Witam serdecznie
|
Post #28 18-03-2017 - 09:48:53 |
Tomaszów Mazowiecki |
czesc dziewczyny
![]() |
Janina.S (offline) |
Post #29 18-03-2017 - 10:15:17 |
widły Soły i Wisły |
Witajcie nowe dziewczyny
![]() Witaj Julka - pewnie będziemy albo już minęłyśmy się na korytarzu w BCO na Wyzwolenia . .....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać ....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.... |