Przywitaj się 
Renatuś (offline) |
Post #2 18-01-2016 - 22:42:38 |
|
Witajcie drogie Amazonki
![]() Piszę na forum pierwszy raz, chociaż przeglądałam je i to dość intensywnie od połowy 2014 roku, kiedy wiedziałam, że coś niepożądanego we mnie siedzi. W październiku 2014 miałam obustronną mastektomię z jednoczesną rekonstrukcją. Dzisiaj wiem, że rak był dla mnie błogosławieństwem. Bez niego nie wydarzyłoby się w moim życiu wiele wspanialych rzeczy. Życzę Wam wytrwałości, dobrych lekarzy i wielu aniołów wokół Was. Wiara czyni cuda. Powinniśmy w nie uwierzyć ![]() |
siostraAnia (offline) |
Post #6 19-01-2016 - 10:52:00 |
Piaseczno |
Witam, moja siostra w czwartek (21-01-2016, jej imieniny
![]() |
Sebnatka0610 (offline) |
Post #7 19-01-2016 - 12:06:30 |
Kraków |
Witam wszystkie Waleczne!
Dołączyłam do grona Amazonek 28 grudnia,ale chwilę potrwało zanim zaczęłam odwiedzać strony nam poświęcone. Mam 37 lat- o tym że mam guza (wtedy pierwszego) dowiedziałam się 17 listopada- został wycięty-wynik histipatologii-rak złośliwy naciekający. Od razu zrobiłam USG kontrolne i "wyszły" kolejne guzy-skierowanie na rezonans- rezultat 4 guzy z czego dwa podejrzane.Nie zastanawiałam sie tylko od razu skierowałam na Garnckarską gdzie wykonano mi mastektomie. Wczoraj byłam po wyniki- te dwa podejrzane guzy okazały sie również złośliwe mało tego umiejscowione od strony klatki piersiowej. Mam skierowanie na chemie i naświetlanie. Nie ukywam boje się- w lipcu będzie 10 lat od śmierći mojej mamy.. na raka złośliwego piersi. |
Majinka (offline) |
Post #8 19-01-2016 - 13:45:06 |
Czechy |
Sebnatka0610, witaj w naszym gronie, pomożemy, wysłuchamy, będzie Ci lżej wiedząc, że nie jesteś sama, że są osoby, które wiedzą co przeżywasz.
Mamy dużo wspólnego. Ja zachorowałam w wieku 38 lat a 25 lutego będzie 17 rocznica śmierci mojej mamy-zaczęło się od raka piersi. życie nas nie rozpieszcza a przez to go kochamy. Powodzenia i głowa do góry ![]() |
gabi79 (offline) |
Post #11 19-01-2016 - 16:23:17 |
Łomianki |
Witam serdecznie
Dotychczas próbowałam sama uporać się z problemem choroby nowotworowej. Zawsze byłam niezależna, pracowałam i nadal pracuję zawodowo (po dwóch tygodniach od operacji podjęłam pracę) i wydawało mi się, że sobie poradzę z rozwiązaniem problemu mojej choroby. Niestety, zamiast czuć się psychicznie lepiej, ponieważ nowotwór złośliwy został usunięty, czuję się psychicznie coraz gorzej, dlatego też postanowiłam podzielić się z Wami moim problemem. Potrzebuję wsparcia. Maryla321 |
doubleD (offline) |
Post #16 20-01-2016 - 11:45:14 |
London |
Gabi, kazdy lekarz i kobiety ktore to przeszly potwierdzaja ze okres po zakonczeniu leczenia bywa duzo goszy do przetrwania psychicznie niz diagnoza i kolowrot leczenia. ja do calego leczenia podeszlam zadaniowo, trzymalam sie swojej kontroli jesli chodzi o podejmnowanie decyzji medycznych, pracowalam i robilam wszystko zeby zyc normalnie a bylam coraz bardziej nieszczesliwa i rozbita mimo tego ze fizycznie wszystko wracalo do normy. przeszlam praktycznie kryzys osobowosci z objawami kliniczna depresji i nadal regularnie spotykam sie z terapeuta.
jesli masz taka mozliwosc wez skierowanie na terapie, tak zmieniajace zycie wydarzenie powoduje ze cele i priorytety nabieraja zupelnie innego wymiaru i niektorzy musza sobie odpowiedziec na pytanie 'kim jestem' ;-) |
Ladymargot (offline) |
Post #24 22-01-2016 - 21:20:55 |
Warszawa |
Witajcie ...od tygodnia wiem że mam raka piersi , jestem po usg piersi i narzadów jamy brzucha , przede mna mammografia , rtg i biopsja ...szoook !!!Lekarz w Magodencie juz na pierwszej wizycie powiedział o operacji .Jedyne pozytywne ze wizyta i wszystkie badania w jeden tydzien .Nie moge sie pozbierać , nikomu nie mówie , moja mama 77 lat by nie przezyła. Ciesze się że Was znalazłam Małgoska
Wiara czyni cuda lecz tylko walka daje efekty |
Krynia58 (offline) |
Post #26 22-01-2016 - 21:27:44 |
Warszawa |
![]() ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Ladymargot (offline) |
Post #28 22-01-2016 - 22:05:36 |
Warszawa |
...dzięki wielkie
![]() Wiara czyni cuda lecz tylko walka daje efekty |
Ladymargot (offline) |
Post #30 22-01-2016 - 23:11:50 |
Warszawa |
...dzięki
![]() Wiara czyni cuda lecz tylko walka daje efekty |