Przywitaj się
chomik (offline) |
Post #2 10-01-2020 - 20:15:19 |
|
Cześć, pisałam tu już kilka postów, ale się nie przywitałam. Nieładnie... Nadrabiam więc zaległości.
Jestem z Krakowa, moja mama, lat 71 ma wykrytego raka piersi, ma mieć w przyszłym tygodniu operację oszczędzającą. Zapisałam się na to forum, by znaleźć wsparcie, informacje i... nie zwariować ze swoimi emocjami i mamy emocjami, lękami etc. Może nauczę mamę Internetu jak wróci z operacji, a jeśli nie, to na pewno nie raz będę jej czytać posty stąd. Pozdrawiam! |
erin_brokowicz (offline) |
Post #3 11-01-2020 - 11:02:21 |
|
Cześć,
ja też jestem tu od niedawna. Też znalazłam tu wsparcie. Sama świadomość, że jest tu tyle osób, które przez to wszystko już przeszły, daje nadzieję i siłę. Pozdrawiam! |
Zdziwiona71 (offline) |
Post #9 18-01-2020 - 14:43:38 |
Bialystok |
|
Mari71 (offline) |
Post #10 19-01-2020 - 18:19:59 |
|
Witam serdecznie, mam na imię Mariola, jestem tu nowa i bardzo liczę na wsparcie z Waszej strony.
W czwartek postawiono diagnozę rak PP z przerzutami do węzłów chłonnych. Staram się zachować spokój i skupić się na działaniu ale bardzo się boję. Proszę o przytulenie |
dziubas (offline) |
Post #12 19-01-2020 - 19:16:00 |
Gdańsk |
Mari!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Zdziwiona71 (offline) |
Post #13 19-01-2020 - 19:17:35 |
Bialystok |
|
Domineeringoi (offline) |
Post #17 22-01-2020 - 21:03:42 |
|
Witam wszystkich serdecznie
|
Kama78 (offline) |
Post #19 23-01-2020 - 11:30:37 |
Gdynia |
Dzien dobry Wszystkim,
po dzisiejszej mammografii i kolejnym usg zapowiada się, że jednak zostanę tu na dłużej, takie przynajmniej mam przeczucie... Jestem Kamila i mam 41 lat. Pracuję, wychowuję córki i mam nadzieję, ze tak będzie jeszcze przez wiele, wiele lat. Fajną robotę odwalacie na tym forum. Życzę Wszystkim wspaniałego dnia!!!! Rak typu NST G2 ER ++w 70% PR ++ w 60% Ki67- 40% HER2- E-Catherin + mutacja BRCA1. Za mną 4 AC +2 PXL+3 DCX przed operacją. Mastektomia z rekonstrukcją. Lametta. Radioterapia. styczeń 2021- profilaktyczne usuniecie jajników, kwiecień 2021- profilaktyczna mastektomia lewej piersi |
gosiajan2 (offline) |
Post #21 24-01-2020 - 12:16:00 |
Gdańsk |
Witam,
Właśnie dołączyłam do Szanownego Grona. Mam na imię Gośka i mam 49 lat. Jestem matką dwóch wspaniałych synów i pańcią dwóch psów i papugi. Z uwagi na to, że królowa jest tylko jedna, wszyscy domownicy (również mąż :-) są płci męskiej. Jestem aktywna zawodowo. Wczoraj odebrałam wynik histopatologiczny i obecnie czekam na decyzję lekarzy. Wiem jedno: mam kredyt do spłacenia, dlatego też: MUSI BYĆ DOBRZE. Pozdrawiam wszystkich. |
Sheldon (offline) |
Post #22 24-01-2020 - 17:01:58 |
Wrocław |
Dzień dobry.
Mam to szczęście być mężem fantastycznej żony i wspaniałej matki naszych dzieci (już dorosłych). Żona (45lat) cieszyła się zawsze bardzo dobrym zdrowiem, dlatego ostatnia informacja, to dla nas trochę uderzenie obuchem siekiery w tył głowy. Wyczuła pod palcami małe zgrubienie z boku lewej piersi. Ginekolog poinformował, że potrzebne jest USG. Wykonano je prywatnie przedwczoraj i wczoraj wizyta (prywatnie) u chirurga-onkologa. On zapoznał się z badaniem USG i dodatkowo zrobił swoje. W USG była kwalifikacja 4C. Opis chirurga-onkologa po tym dodatkowym badaniu" w piersi lewej, w kwadrancie górnym bada się dosyć dobrze odgraniczony guz o średnicy około 2,5cm, w pasze lewej patologiczne węzły chłonne. W piersi prawej zmiana hypoechogenna, głęboko przypowięziowa, średnica około 5-6mm Żona stara się twardo trzymać, choć widzę, że to trochę maska. Nie ukrywam, że jestem zaniepokojony. Chirurg-onkolog zlecił biopsję gruboigłową lewej piersi, oraz dwie ciękoigłowe; prawej piersi i lewej pachy. Ma to być zrobione w najbliższy poniedziałek w placówce NFZ wraz z założeniem karty DILO. Poczytałem trochę forum, w tym jedną z dewiz; "nie ma diagnozy, nie ma choroby", ale spodziewam się, że okres oczekiwania na wynik badania pobranych próbek będzie dla nas trudny. Mam pytanie, ale zadam je szanownym Paniom i Panom juz w głównym wątku na forum. Będę wdzięczny za odpowiedzi. |
Kama78 (offline) |
Post #23 24-01-2020 - 17:30:07 |
Gdynia |
Witaj Sheldon, czas oczekiwania na diagnozę jest bardzo stresujący. U mnie podobnie- 2 zmiany w piersi ( tyle że w jednej) i węzeł. Czekam na biopsje. Trzymajcie się!
Rak typu NST G2 ER ++w 70% PR ++ w 60% Ki67- 40% HER2- E-Catherin + mutacja BRCA1. Za mną 4 AC +2 PXL+3 DCX przed operacją. Mastektomia z rekonstrukcją. Lametta. Radioterapia. styczeń 2021- profilaktyczne usuniecie jajników, kwiecień 2021- profilaktyczna mastektomia lewej piersi |
Margolciak (offline) |
Post #26 25-01-2020 - 07:09:37 |
Warszawa |
|
monyka (offline) |
Post #30 28-01-2020 - 12:20:14 |
|
Witajcie serdecznie.
Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, lecz dopiero dzisiaj, po odebraniu wyników z biopsji, odważyłam się ujawnić i przywitać. Zdiagnozowano u mnie raka, ale jeszcze czeka mnie masa badań. Będzie mi miło jeśli przygarniecie mnie do swojego grona i wesprzecie dobrym słowem w chwilach słabości. Pozdrawiam ciepło. |