Przywitaj się
Wysłane przez Amazonki.net
polcia86 (offline) |
Post #26 27-08-2015 - 19:46:10 |
Cork |
Witam od dawna zastanawiałam się czy przystąpić do amazonek .. ale w końcu przełamałam się i jestem , 10 czerwca dowiedziałam się że ma raka piersi oczywiście na początku strasznie się załamałam ciagłe płakałam itp . aż któregoś dnia wstałam "trzasnełam się w twarz '' i powiedziałam dość zadarłeś z nie odpowiednia osobą szybciej to ja Cie zabiję niż Ty mnie !!!! 9 lipca zaczełam chemię jetsem juz po 4 wlewie, 3 września zaczynam taxol jak wszytsko bedzie oki to 15 października kończę chemie i czeka mnie operacjia jak narazie chyba idzie wszytsko ku dobremu wyniki mam dobre nie chudnę i w dodatku guz ktory miał ponad 2 cm nie jest juz wogólę wyczuwalny zaczął się wchłania już po pierwszym wlewie a po drugim już go nie czułam jestem pełna obtymizmu jeśli jest ktoś miałby ochotę porozmawiać podzielic się swoimi doświadczeniami z chorobą i walka z nia to chętnie popiszę możemy się wzajemnie wspierać pozdrawiam Wszystkie Amazonki
|
Danuta Alicja (offline) |
Post #28 29-08-2015 - 11:59:51 |
Łańcut |
Witajcie , dzisiaj zalogowałam się na to forum, chociaż przeczytałam na nim już wszystkie posty z ostatnich kilku lat.
Mam na imię Danuta,zachorowałam w maju, zdiagnozowano u mnie raka G2 wieloogniskowego z przerzutem do węzłow chłonnych, diagnozę przyjęłam bez histerii bo cózmi było po niej muszę się wziąć w garść i zyć dla rodziny na tyle ile jestem w stanie z siebie w tej chwili dać. jestem po 4 kursach AC którą znosiłam róznie, tragedii nie było, tylko totalne osłabienie które po ok 10 dniach mijało, Po 3 i 4 chemii dostałam neulastę, nie wystąpiły u mnie żadne bóle w kościach, ale chyba działala, tak mi się wydaje no leukocyty po 2 tygodniach osiągały normę. 10 września zaczynam docetaxol w kursie co 3 tygodnie, nie wiem jak zareaguje organizm, trochę się boje, no ale zobaczymy.Potem czeka mnie operacja i być może jeszcze radioterapia, Mam Her ujemny. To tyle na przywitanie, pozdrawiam Was serdecznie i zyczę jak najmniej smutku a dużo radości. |