Przywitaj się
akzseinga74 (offline) |
Post #1 31-01-2012 - 15:43:18 |
|
Nie było mnie 2 tygodnie, a tu tyle nowych osob. Witam Was bardzo serdecznie!
|
mag_dag (offline) |
Post #2 31-01-2012 - 15:46:45 |
Sosnowiec |
Ewciaak, po operacji dostaniesz wynik histopatologiczny, na podstawie którego lekarze wybiorą najlepszy sposób leczenia dla Ciebie, a wierz mi, mają do wyboru wiele leków,
nawet z najwyższym stopniem złośliwości jest szansa na życie, bo wszystko zależy od tego, czy leczenie zadziała na dany guz, nie myśl teraz o tym, tylko przygotuj się do operacji - zajrzyj tu: [amazonki.net] operacja to najważniejszy krok w leczeniu, bo pozbywasz się guza, poza tym jeśli lekarze proponują operację, to jest bardzo dobra wiadomość, bo oznacza, że choroba nie jest jeszcze mocno zaawansowana, potem masz leczenie uzupełniające i nie ma co na zapas się nim martwić, najlepiej małymi kroczkami na przód - 1 krok - operacja będziemy z Tobą - nie poddawaj się na początku drogi do zdrowia Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |
GrażynkaB (offline) |
Post #4 31-01-2012 - 17:37:05 |
Pasym |
Witaj Ewciaak ja po diagnozie czułam się okropnie ,a brzmiała rak zapalny nie operacyjny.Po 14-cyklach chemii moja siła woli do życia sprawia ze guz się zmniejszył i zaliczyłam się do operacji którą miałam 18 sierpnia 2011.Obecnie jestem po radioterapii.Ty tez dasz rade tylko trzeba uwierzyć w siebie.Trzymam za ciebie kciuki i mimo chwili zwątpienia głowa do góry
|
kasiaf (offline) |
Post #6 31-01-2012 - 19:21:50 |
SZKLARĘBA |
Ewciaak20 najważniejsze to głowa do góry.Będzie dobrze!!!! Ja też wiem o chorobie dopiero od 3 stycznia a już wczoraj przeszłam II chemię.I się nie poddaję.Traktuję to jak wyzwanie.Mam gadzinę(koleżanki ochrzciły go ostatnio zenek bo stwierdziły ,że gadać z bezimiennym cyckiem to głupio) a nie chcę jej mieć więc ją wytępię choćby nie wiem co!!!!!! Tydzień temu wypadły mi włoski... a w d... z nimi odrosną nowe.Nie załamuj się bo to nie koniec świata.Nie jesteśmy same!! Wystarczy się rozejrzeć,może któraś z dziewczyn mieszka gdzieś w pobliżu i będziecie się mogły spotkać .Ja mam po sąsiedzku koleżankę,która to przechodziła rok temu a teraz śmiejemy się z tego obie.Tak bo ja ze swojego zenka też się śmieję.I w końcu go tym śmiechem zabiję!!! Trzymaj się cieplutko !!!!! Trzymam za Ciebie kciuki tak jak za wszystkie tu dziewczynki.
Buźka!!!! - Żyj! - powiedziała nadzieja. - Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie. |
monika77 (offline) |
Post #7 31-01-2012 - 22:10:27 |
Warszawa |
Witam!
Mam na imie Monika. Mam 35 lat. Moja historia z rakiem zaczela sie 25grudnia. 5 stycznia mialam operacje. Teraz czekam na wizyte u chemioterapeuty i troche sie boje co bedzie dalej. Wasze wypowiedzi na forum dodaja mi otuchy. Mam nadzieje ze jak Wam nie zabraknie mi sil do walki. Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich. |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #9 31-01-2012 - 23:04:13 |
|
Witam nowe koleżanki
|
filipinka35 (offline) |
Post #14 01-02-2012 - 14:18:16 |
|
Witam wszystkie nowe kolezanki
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #15 01-02-2012 - 15:13:48 |
|
Sorry ze post pod postem ale cos musze napisac do Moniki Monisiu nie zabraknie Ci siły do walki. Daz rade jak my wszystkie a chemia nie taka straszna zleci nawet nie zorientujesz sie kiedy. Trzymam za Ciebie kciuki Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
anna1717 (offline) |
Post #16 01-02-2012 - 17:30:43 |
|
Witam! Mam na imie Anna.Pisze do Was w imieniu siostry ktora walczy z rakiem juz 4 rok. Siostra jest potrujnie ujemna z agresywnym G3. Mielismy 3 lata spokoju i od 3 miesiecy spokuj sie skonczyl.W pazdzierniku okazalo sie ze sa przerzuty do kregoslupa.Wziela juz dwie radioterapie przeciwbolowe i trzy wlewy Pamifosu.Mam do Was pytanie? Dzis lekarz powiedzial siostrze ze wystapil do funduszu o refundacje Xgeva.Ponoc jest to jeszcze lepsze niz Zometa. Slyszal ktos moze cos o tym leku? Dodam jeszcze ze siostra leczy sie w Krakowie. Przepraszam jesli napisalam nie w tym dziale co trzeba.Pozdrawiam serdecznie wszystkich.
|
mag_dag (offline) |
Post #17 01-02-2012 - 18:21:31 |
Sosnowiec |
witaj anno, ja nie znam tego leku i nie pamiętam, by ktoś na forum o nim pisał,
w necie znalazłam o nim kilka słów: [www.amgen.pl] Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |
anna1717 (offline) |
Post #18 01-02-2012 - 19:12:21 |
|
Dziekuje mag_dag.Poczytalam linka ktorego zamiescilas i jestem pod duzym wrazeniem tego leku.Teraz trzeba czekac czy nam go przyznaja.Doktor twierdzi ze koncem lutego powinna juz byc odpowiedz.Dzis siostra byla na wizycie w szpitalu bo ostatnio bardzo boli ja glowa i doktor podejrzewal przerzut.W trybie natychmiastowym kazal zrobic tomograf i odrazu opis i juz wiemy ze to tylko zatoki.Nerwy byly niesamowite.Chcialam jeszcze powiedziec ze siostra miala robione badania genetyczne i wyszly ok. a rok temu na tego samego raka zachorowala jej corka.Jest juz po chemi i radioterapi i narazie dochodzi do siebie.Juz brakuje nam sil do tego wszystkiego ale przy nich musimy udawac ze wszystko jest ok. a w srodku czlowieka rozrywa na strzepy
|
Ewciaak20 (offline) |
Post #20 01-02-2012 - 20:40:45 |
|
Dziękuję Wam dziewczynki za słowa otuchy. Uwierzcie, że bardzo mi pomagacie Dziś byłam na komisji która orzekła, że najpierw będzie u mnie chemia potem operacja. Pierwszą chemie mam teraz w piątek tą czerwoną i sterydy Ponoć później jakąś hormonoterapię po której nie mogę mieć dzieci przez ok 5 lat i pytanie czy w ogóle będę mogła mieć? Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko z całego mojego serduszka i trzymam za Was wszystkie kciuki Musimy dać radę!!! nie damy się!!! Piszcie jak się czujecie
E3001 |
marysieńka (offline) |
Post #25 04-02-2012 - 17:22:51 |
Konin |
Witam wszystkie nowe koleżankiJeszcze nie tak dawno to ja byłam ta ,,nowa".Dziewczyny, ,,wszystko mija, nawet najdłuższa żmija", pamiętajcie o tym.
|
kasiaf (offline) |
Post #29 06-02-2012 - 13:46:56 |
SZKLARĘBA |
Dziś kolejna wycieczka do Wrocławia.Jutro mammografia.usg i rezonans...ciekawe co z tego wyniknie.
A potem w nagrodę za bycie grzecznym pacjentem rajd po galeriach !!! Pozdrowionka dla Wszystkich!!!!!! - Żyj! - powiedziała nadzieja. - Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie. |