Przywitaj się
mea (offline) |
Post #2 05-04-2013 - 13:29:41 |
Piaseczno |
Witam wszystkie dziewczyny. Jestem na poczęątku mojej choroby, diagnoza już jest, w następny tygodniu mam usg jajników, a 19.04. lecę do chemiczki na wizytę w sprawie ustawienia chemii przedoperacyjnej ( guz spory- trzeba gada zmnijszyć ). Po dzisiejszej 1 wizycie u onkologa, mam strach, że hej... wiem, że podastawą jest pozytywne myślenie, jednak dziś jakoś mi cieżko... guz potrójnie + z nadekspresją HER2.
pozdrawiam was wszystkie i cieszę się że mam gdzie pisac i dzielić się myślami. mea With or without you... |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #5 05-04-2013 - 15:23:04 |
Tomaszów Mazowiecki |
Cześć Mea-wszystko będzie OK-prawostronna Bożena.
|
Szpaku (offline) |
Post #14 09-04-2013 - 15:35:09 |
Poznań |
Basiu witamy
...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |
aga66 (offline) |
Post #15 10-04-2013 - 20:04:03 |
Warszawa |
Witajcie dziewczyny
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
takbardzokochammojedzieci (offline) |
Post #16 11-04-2013 - 23:20:03 |
|
cześć dziewczyny
sama nie wiem co pisać bo lekarza mam dopiero za tydzień. od 5 dni wieczorem pobolewają mnie węzły chłonne pachowe i co wpisuję na ten temat w wyszukiwarce to wszedzie brany jest pod uwagę rak piersi, prosze napiszcie mi o waszych objawach bo ja umieram ze strachu, mam malutkie dzieci i nie wyobrażam sobie by mnie nie było przy nich. codziennie płaczę bo tak strasznie się boję, że mam raka |
andzia73 (offline) |
Post #17 11-04-2013 - 23:28:13 |
Gdańsk |
Witaj na naszym forumNie rozpaczaj ,bo jeszcze nie masz nad czym...Tutaj na forum panuje jedna podstawowa zasada...nie ma diagnozy nie ma choroby.....Węzły mogą sie powiekszyć po depilowaniu ,po przebytej infekcji etc.5 dni to jeszcze nic nie znaczy ...jesli nie wrócą do normy w ciagu 2 tygodni to wtedy mozna pokazac lekarzowi....No uszy do góry,bedzie dobrze
|
DanaPar (offline) |
Post #19 11-04-2013 - 23:59:21 |
Police |
Takbardzokochammojedzieci - wspaniały NIK - właśnie dla tych dzieci nie panikuj i nie wywołuj wilka z lasu.
U mnie raka wykryto w węzłach. Podobno były powiększone dwa (USG). Był to maj. Lekarka zasugerowała, że może to być skutkiem przeziębienia i zaleciła by po miesiącu przyjść i je sprawdzić pod USG. Jeśli nadal będą powiększone, to zrobi biopsję. Poszłam w połowie lipca, bo córka nie dawała mi spokoju. Miałam biopsję, chyba cienkoigłową. Czułam się wspaniałe. Nic mnie nie bolało i spokojnie pojechałam w Bieszczady. Po powrocie (9-ty wrzesień) czekało wezwanie, by pilnie stawić się w poradni chirurgii onkologicznej. Rozpisałam się, ale tylko po to, by Ci przekazać, że ani nie czułam tych zgrubień, ani mnie nic nie bolało, a raczysko się panoszyło. Dobrze napisała Andzia: nie ma diagnozy, nie ma choroby, a gdyby nie daj Boże zdarzyła się, to zostaw siły na walkę z nią, a nie trać ich na przedwczesne zamartwianie się. |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #20 12-04-2013 - 07:58:06 |
Tomaszów Mazowiecki |
Stoję murem za dziewczynami-nie zamartwiaj się na wyrost ! A nawet gdyby co to da się to leczyć czego forum jest dowodem
|
mea (offline) |
Post #21 12-04-2013 - 08:47:57 |
Piaseczno |
Witaj,
nie zamartwiaj sie na zapas, bo tylko zdrowie podupada. Ja mam już diagnozę, robiłam kolejne badania, rtg płuc- przyd odebraniem wyniku robiło mi sie słabo, wczoraj przd usg brzucha, też mialam nerwa- wszystko w porządku. A gadzina jak jest -to jest. za tydzień idę do "chemika" na ustawienie chemii przedoperacyjnej. Oczywiście,że sie denerwuję i boje, bo tylko człowiek głupi by sie nie bał, ale cóż... spinam poślady i wyruszam na wojnę, trza pokonać przeciwnika. A ty!!! uszy do góry, bedzie dobrze, tymbardziej, że jeszcze nie byłaś u lekarza. To wspaniałe forum, dziewczyny mnie ciepło przyjeły, dodały otuchy i będę sie z nimi trzymać pozdrawiam piątkowo With or without you... |
elisabeth (offline) |
Post #22 12-04-2013 - 10:50:26 |
Lubuskie |
Witajcie dziewczyny,zamartwianie się niczemu nie służy póki co źle wpływa na psychikę co w nastepstwie na dalsze samopoczucie.Sama tak miałam ,w ciągu dwóch tygodni popadłam w taki dół że już miałam nudności a w głowie tylko jedno ,kiedy umrę .Izolowałam się ,zamknęłam się w sobie .Pomogła mi rodzina wspierając odwiedzinami i rozmową.Najlepszą terapią jest rozmowa i rozważanie wszelkich wątpliwości .Tu na forum spotkasz mądre osoby.
W życiu wszystko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. |
DanaPar (offline) |
Post #23 12-04-2013 - 11:19:10 |
Police |
Mea wspaniałe podejście.
Ja najpierw olewałam temat, ale gdy już wzięłam się za leczenie, to pełne zaufanie do lekarzy i podporządkowanie się ich zaleceniom. Traktowałam chorobę, jako zadanie, przez które muszę przejść i dać sobie z nim radę. No i szukałam w nim też pozytywów. Z pewnością dziś nie byłabym tą, którą jestem, gdyby nie doświadczenie choroby. Witam wszystkie nowe dziewczyny i zawsze chętnie podzielę się z Wami moim doświadczeniem w pokonaniu gada. |
Szpaku (offline) |
Post #30 12-04-2013 - 21:59:03 |
Poznań |
laleczka pytania zadajemy tutaj: [amazonki.net]
...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO... zapraszamy fotografia dziecięca poznań |