Przywitaj się
ewcia20066 (offline) |
Post #1 21-04-2013 - 23:43:17 |
|
|
bozena_stanczyk (offline) |
Post #4 23-04-2013 - 07:40:49 |
Tomaszów Mazowiecki |
Rozejrzyj się Martyno,w razie co zadawaj pytania,na pewno dużo się dowiesz,witaj
![]() |
dziubas (offline) |
Post #6 23-04-2013 - 11:57:55 |
Gdańsk |
Witam serdecznie nowe dziewczyny i te które tu zaglądają a jeszcze nie maja konta!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
monika14 (offline) |
Post #8 23-04-2013 - 19:55:22 |
|
witam wszystkie amzonki ! zostały mi 2 cykle chemii mieszanej / łącznie z czerwoną ( łącznie 8 cykli) i chciałam zapytać co zrobić aby się szybko odbudować do operacji. Może któraś ma jakieś sprawdzone sposoby na wzmocnienie, odbudowe wartości krwi szczegółnie płytki krwi. Bardzo prosze o porady. Moja operacja jest uzależniona od stanu zdrowia. a wiadomo jak się człowiek czuje po 5 mieiącach chemii. Będę bardzo wdzięczna, pozdrawiam
|
bozena_stanczyk (offline) |
Post #9 23-04-2013 - 20:34:26 |
Tomaszów Mazowiecki |
ja piłam dużo soku z buraka,są też gotowe preparaty.Witaj Monika14 będzie dobrze
![]() |
Al_la (offline) |
Post #11 24-04-2013 - 11:37:50 |
k/Warszawy |
Przeczytaj ten wątek i w nim zadawaj pytania odnośnie poprawy morfologii [amazonki.net] ![]() Poza tym polecam poradniki [amazonki.net] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Seball (offline) |
Post #12 24-04-2013 - 11:53:55 |
|
Witajcie, może nie jest to miejsce bezpośrednio dla mnie, ale zalogowałam się przez wzgląd na przyjaciółkę.. wycinali jej rok temu guza z piersi, wyniki pokazały, że to była łagodna zmiana, ale ostatnio USG pokazało nowe twory.. Czekamy na wyniki. Zalogowałam się, trochę w jej imieniu, ona uważa, że to niepotrzebne, ale myślę, że jest to dobre miejsce, żeby zdobyć cenne informacje. Chcę jej jakoś pomóc.
|
dziubas (offline) |
Post #13 24-04-2013 - 11:56:41 |
Gdańsk |
Witaj Seball! Dobra decyzja
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
renjak (offline) |
Post #16 28-04-2013 - 17:09:27 |
wroclaw |
WITAM WSZYSTKICH, jestem tutaj nowa.W środę padła moja diagnoza : nowotwór złośliwy piersi inwazyjny przewodowy" WYROK!!!!! jestem załamana. Jutro idę na pierwszą chemię czerwoną, boję się panicznie !!!!!! ból i cierpienie, nie wiem czy dam radę pokonać to wszystko.........czy znajdę tu u was trochę wsparcia i pocieszenia?????? RENATA z Wrocławia 49 lat
|
wiwibis (offline) |
Post #17 28-04-2013 - 17:33:05 |
knurów |
witaj renjak tu zawsze znajdziesz wsparcie, nie bój sie chemii nie jest taka straszna , a wierze że dasz rade i pokonasz skrupiaka tak jak już większośc nas na forum , pisz jak masz jakiś problem albo zwyczajnie chcesz wszystko z siebie wyrzucic , dziewczyny ci pomoga . Pozdrawiam i trzymam kciuki za pierwsza chemiie
![]() |
nutka (offline) |
Post #19 28-04-2013 - 17:58:04 |
|
Witaj Renatko. Jestem w trakcie chemioterepii i zapewniam Cię, że mimo wielu "niedogodności" jest do przeżycia. Z dziewczynami na tym forum jest dużo łatwiej stawić czoła chorobie. Trzymam kciuki za jutrzejsze tankowanie
![]() "W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu." Richard Paul Evans "... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." Dennis Genpo Merzel |
mea (offline) |
Post #20 28-04-2013 - 19:26:49 |
Piaseczno |
Witaj Renatko, będzie dobrze, nie nastawiaj się od razu negatywnie. Diagnoza rak jest ciężka do ogarnięcia, lecz z czasem jak poznajesz przeciwnika "rośniesz w siłę".Ja też od miesięca, żyję z tą informację, w środę zaliczyłam 1 z 6 wlwów AT przedoperacyjnej. Chemia na szczęście mnie oszczędziła pod względem skutków ubocznych, ale za to neulasta mnie troszkę sponiewierała (w sumie do dzis czuję a zastrzyk był w czwartek).Dasz radę, każda z dziewczyn dała. Pisz, pytaj, jak potrzeba to sobie popłacz, a my przytulimy i wesprzemy dobrym słowem i doświadczeniem
![]() ![]() With or without you... |
camay111 (offline) |
Post #23 28-04-2013 - 20:38:44 |
Pleszew |
Witam serdecznie.
Jestem po zabiegu oszczędzającym,rak złośliwy,po pierwszej chemii czerwonej-nie było tak strasznie.Mam 47 lat i co dalej?Jestem ogrodnikiem i nie wiem jak dalej żyć?Nie dam rady pracować,w tej chwili jestem na utrzymaniu syna ale to nie może trwać wiecznie.Pani w Krusie stwierdziła,że mogę się starać o rentę,ale nie powiedziała jak to zrobić.Czy ktoś mi pomoże?Dziękuję serdecznie. Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy. |
ewka36 (offline) |
Post #24 28-04-2013 - 21:07:22 |
Sopot |
Jeżeli jesteś hormonozależna w 100% to po chemioterapii dostaniesz Tamosia w postaci tableteczek do łykania codziennie przez 5 lat.Ujemne hery nie mają wpływu na hormonoterapię,a czy jest to kastracja hormonalna? raczej tak ,ale to dobrze bo trzyma skorupiaka w ryzach
![]() ![]() ![]() ![]() |
elisabeth (offline) |
Post #29 28-04-2013 - 23:50:46 |
Lubuskie |
Ja też jestem na hormonoterapii i zażywam Aromek ,pytałam lekarza dlaczego ?odpowiedział że to lek najnowszej generacji ale powoduje osteoporozę ![]() W życiu wszystko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. |