Przywitaj się
renjak (offline) |
Post #3 10-05-2013 - 17:51:36 |
wroclaw |
Witaj Agnieszko,ja też jestem tu nowa-Renata z Wroclawia i jestem trochę starsza od Ciebie.Podobnie jak Ty o moim raczku dowiedzialam sie miesiąc temu.Moj guz to 5x6 niesamowite......urósł w ciągu 3 miesięcy !!!!!!jestem po 1 chemii a mam mieć najmniej 6 a póżniej operacja.Boje sie najbardziej tych okropnych chemii.....1 znioslam dobrze, wogóle nie wymiotowałam.Pozdrawiam
|
smokooka (offline) |
Post #4 10-05-2013 - 17:55:49 |
Warszawa |
Super Renatka, że dobrze zniosłaś pierwszą, ja jeszcze nie wiem, będzie co będzie, byle do zdrowia i Tobie też tego życzę, żeby było dobrze i zdrowo. Chemie na pewno są trudne i stresujące ale potęga pozytywnego myślenia potrafi nawet uboczne skutki zmniejszyć.
|
renjak (offline) |
Post #5 10-05-2013 - 18:04:13 |
wroclaw |
Miło Cię poznać, teraz idę 20 maja do szpitala na 3 dni, będą mi ustalać markery i jakieś receptory oraz usg jamy brzusznej.Płuca już sprawdzali-czysto.Po ustaleniu tych rzeczy bedzie decydować dalsze leczenie.U Ciebie pewnie będzie podobnie.W poniedzialek jade po peruczke, nie ma innego wyjscia, w 3 tygodniu po chemi wychodza włosy, refundacje juz dostalam, to mnie tez martwi.....Jakiego duzego masz guzka?
|
smokooka (offline) |
Post #6 10-05-2013 - 18:10:54 |
Warszawa |
na wynikach badań 2,5 i 2,6 cm jednak onkolog po macanku stwierdziła, że jest tak nieregularny, że trudno powiedzieć i ona wyczuwa nawet 6 cm, dlatego najpierw chemia. Węzeł zajęty też. Mam szczęście, bo trafiam samych wspaniałych lekarzy. Póki co moje podejście do utraty włosów czy piersi jest takie, że mówi się trudno, nawet jestem ciekawa jak będę wyglądała z łysinką, i tak noszę krótkie włosy, a że cycuś nie odrośnie - życie za to wciąż może być cudowne. Rany, blizny - bez nich nie ma dojrzewania i rozwoju
![]() ![]() ![]() |
smokooka (offline) |
Post #8 10-05-2013 - 18:25:59 |
Warszawa |
to tak jak u mnie, i wycinków 5 gruboigłowych i birads 5 i momentalnie wszystko jedno po drugim, a wczoraj odbierałam biopsje u jednej onkolog i już dziś mam termin leczenia od drugie, wspaniale kobiety leczą mnie
![]() ![]() |
Al_la (offline) |
Post #9 10-05-2013 - 18:40:07 |
k/Warszawy |
Witajcie nowe dziewczynki
![]() Ale sobie pogawędkę ucięłyście w powitalnym wątku ![]() A my mamy tutaj pogaduszkowy wątek dla tych, co się zmagają z chemią [amazonki.net] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
mea (offline) |
Post #10 10-05-2013 - 18:43:49 |
Piaseczno |
Dziewczyny to i ja do was dołączam, bo też jakiegoś wielkoluda mam w cycku i też przez miesiąc się dwukrotnie powiększył. Z tym, że ja juz po 1 chemii jestem, w środę mam 2. Ogólnie 6 x at przed operacją.Nastawienie mam jak wy, spiac poslady i do walki.
![]() Ups trza się przenieść. ![]() scalono posty: Myszka With or without you... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-05-2013 - 19:47:34 przez myszka. |
renjak (offline) |
Post #11 10-05-2013 - 18:46:59 |
wroclaw |
Biopsja wogóle mnie nie bolała, dostałam znieczulenie miejscowe i nic nie czułam,po wszystkim ścisnęli mnie bandarzem elastycznym i musiałam tak chodzić 2 dni.Natomiast póżniej byłam bardzo obolała, okolo 2 tygodni. Chemię miałam 29 maja i po chemi też mnie bolało, ale to ponoć dobrze bo coś zaczyna działac, węzły też mam zajęte. Trochę piszę z Moniką z Nowego Sącza, sytuacja identyczna jak u mnie, ale u niej zaczęli zupełnie inaczej leczenie; usunęli węzeł wartowniczy i dopiero dostawała chemie
|
myszka (offline) |
Post #12 10-05-2013 - 18:59:53 |
Poznań |
Dziewczynki kochane tak jak już wyżej napisała Al_la zapraszam tutaj amazonki.net
Nie marnuj swojego życia na to by zaimponować innym ludziom.Po prostu rób to co kochasz i kochaj to co robisz... ![]() |
renjak (offline) |
Post #13 10-05-2013 - 19:00:21 |
wroclaw |
Sorry, ale ja zupełne nie wiem gdzie mam pisać????caly czas sie tu gubie.....
jak wchodzę na Amazonki net to też wszystko jest o chemioterapii-niestety......coś tu jest nie tak albo ja taka ciemnota ![]() scalono posty: Myszka Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-05-2013 - 19:44:31 przez myszka. |
Al_la (offline) |
Post #17 10-05-2013 - 19:40:00 |
k/Warszawy |
Renjak, nie na amazonki net.
Kliknij w ten napis czerwony "amazonki.net", który napisała myszka, to zobaczysz, gdzie masz pisać ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
irena0505 (offline) |
Post #26 11-05-2013 - 08:22:01 |
Jelenia Góra |
Witajcie poraz drugi ja jestem po sześciu cyklach czerwonej chemii a 14.03 maiałam mastektomię wraz z usunięciem 12 węzłów chłonnych od dwuch tygodni jestem na hormoterapii i zaczełam brać lek o nazwie symletrol , może któraś z was bierze go i może coś na temat tego leku powiedzieć to będzę wdzięczna.
|
bozena_stanczyk (offline) |
Post #28 11-05-2013 - 09:51:30 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witam nowicjuszki
![]() |