Przywitaj się
filipinka35 (offline) |
Post #8 08-08-2013 - 13:43:41 |
|
Witajcie nowe dziewczyny
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
izabela szu (offline) |
Post #14 09-08-2013 - 11:42:41 |
kalisz |
Witam wczoraj otrzymalam wynik po usunieciu włokniaka niestety jest zły prosze o interpretacje tego wyniku carcinoma infiltrans mammae NST mixtum G-2 cum focis carcinomatis intraductalis.Diameter tumoris;1,5cm.Linia ciecia chirurgicznego przebiega przez utkanie nowotworu.taki otrzymalam opis natomiast wczesniej mialam robiona biopsje na guzka o którym mowa wynik w pazdzieriku wskazywal na włókniaka, pod koniec maja usg doopler wynik włokniak okolice dolow pachowych i wezły chłonne bez zmian 2 tyg. temu usuniecie ponoc włokniaka .mam w zwiazku z tym pytanie czy mozliwe aby w takim czasie włokniak zrakowiał
|
elapl (offline) |
Post #16 09-08-2013 - 13:55:38 |
|
Witam serdecznie - jestem po operacji oszczędzającej i wycięciu węzła wartowniczego czekam na wyniki.Z biopsji gruboigłowej znam wyniki - niestety .....
Zabieg miałam w ZCO w Szczecinie 2 sierpnia już się cieszyłam bo mi nie założyli drenu i miałam nadzieję,że nie będzie bolała. Niestety cycorek duży i pewnie zanim się w środku nie zagoi to pocierpię. Nie wiem jak sobie ulżyć zmieniam staniki i zmieniam i nic..... Jestem na początku drogi i mimo,że lekarz twierdzi,że rokowania b.dobre to ja czuję strach i smutek.Może któraś z Was mi podpowie jak żyć- wiem - dużo optymizmu i wiary ale to nie jest łatwe. |
filipinka35 (offline) |
Post #19 09-08-2013 - 16:30:53 |
|
Witam wszystkich serdecznie
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
elapl (offline) |
Post #20 09-08-2013 - 18:07:07 |
|
Pisałam wyżej,że nie założyli mi drenu no i niestety przed chwilą kiedy odklejałam plasterki udrożniło się i wyleciało..... wszystko to pewnie co innym Paniom wyleciało z drenu do słoiczka. Boję się ,że nie wszystko mi wyleci i będę miała kłopoty a raczej ból.Kochane moje zdarzyło się którejś z Was coś takiego? Iść jutro do lekarza czy jak przestanie boleć dać spokój?
|
Al_la (offline) |
Post #21 09-08-2013 - 19:05:24 |
k/Warszawy |
Rak naciekający mieszany (?) o 2 stopniu złośliwości (w 3-stopniowej skali) z ogniskiem raka wewnątrzprzewodowego. Niestety, zdarza się, ze wynik biopsji jest nieprawidłowy. tak się dzieje, kiedy zostaną pobrane komórki obok guza, czy zmiany złośliwej. Wynik po wycięciu guza jest dopiero miarodajny i właściwy.
Poczekaj, może już chłonka nie będzie się zbierała. Jeśli znów zacznie boleć, to może oznaczać, że jednak trzeba ją ściągać. W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Al_la (offline) |
Post #23 09-08-2013 - 22:43:15 |
k/Warszawy |
Najprawdopodobniej zebrała Ci się chłonka, znalazła sobie dziurkę i wypłynęła
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Dortek (offline) |
Post #25 09-08-2013 - 23:29:12 |
|
Elapl, poczekaj na ostateczne wyniki i decyzje dotyczącą dalszego leczenia.
Jak pisze Alla, prawdopodobnie zebrała Ci się chłonka. Mozesz wspomnieć o tym lekarzowi przy następnym spotkaniu. Póki co obserwuj tylko czy nie ma stanu zapalnego. Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
elapl (offline) |
Post #28 10-08-2013 - 20:40:59 |
|
Byłam u lekarza - dyżur miał akurat chirurg onkolog - ja to mam szczęście: uśmiech: ściągnął dwie strzykawy chłonki, którą na wszelki wypadek przekazał do laboratorium na zbadanie na posiew i przepisała antybiotyk . W poniedziałek umówiłam się z doktorkiem i podejdę ,żeby sprawdził czy znowu się diablica nie zebrała.. Teraz nie boli i już nie mam czarnych myśli- dzięki za podpowiedzi - na początku drogi zawsze jest trudniej.......
|
ana00 (offline) |
Post #30 10-08-2013 - 22:23:28 |
Ełk |
Witam.
Mam na imię Aneta. Mam męża i dwójkę najwspanialszych "urwisów" na swiecie Trafiłam do Was przypadkiem podczas szukania informacji na temat raka piersi (najprawdopodobniej mam to dziadostwo, że sie tak wyrażę). Jestem po badaniu USG, mammografii i biopsji gruboigłowej - czekam na wynik i strasznie się boję. Chyba najbardziej przeraża mnie chemioterapia... |