Przywitaj się
izabela szu (offline) |
Post #8 11-08-2013 - 16:05:15 |
kalisz |
Witam wszystkich mam na imie Iza mam 30lat troche przejsc za soba od 5 lat jestem szczesliwa kobieta i mam 2 dzieci 4 lata temu znalazlam guzka w piersi caly czas byl pod kontrola lekarza diagnoza włókniak,kiedy corka sie urodzila 3 lata temu i zaczelam ja karmic guzek znikł po 1,5 roku pojawil sie ponownie diagnoza usg włokniak 1,5cm wizyta u onkologa w koncu decyzja o biopsji ktora miala we wrzesniu wynik włókniak,w maju kontrolne usg wynik włokniak,25lipca zabieg usuniecia wynik malo optymistyczny guz sutka z naciekami g-2 linia ciecia przebiega przez utkanie nowotworu chce sie leczyc jednak wszedzie sa tak odległe terminy a ja juz mam napewno do usuniecia 2 wezły chlonne i cała prawa piers ,natomiast w lewej takze jest mały guz gdzie jestem juz po konsultacji z lekarzem z poznana niewiem jakie sa szanse na wyleczenie,kiedy bede mogla je podjac i jak wytlumaczyc to dzieciom pozcie kaliszanka
|
Al_la (offline) |
Post #9 11-08-2013 - 16:35:15 |
k/Warszawy |
Witaj Izabela,
Szanse na wyleczenie są zawsze. Im szybciej zaczniesz, tym lepiej, ale to już nie zależy od Ciebie. Jak wytłumaczyć dzieciom...każdy ma swój sposób. Może koleżanki Ci podpowiedzą. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
izabela szu (offline) |
Post #10 11-08-2013 - 16:49:33 |
kalisz |
na ta chwile ruszylismy po pomoc do znajomych zalatwiamy temin łodz poznan lub wroclaw gdzie szybciej bedzie termin tam jade ogolnie nie wyglada to zbyt dobrze bo nowotwór zostal juz naruszony i postepuje
|
elapl (offline) |
Post #11 11-08-2013 - 16:56:52 |
|
Witam andzia 73
![]() Izabela nie trać nadziei nie masz prawa bo co wtedy powiesz dzieciom- mam nie chciała walczyć??? działaj kochana szybko -idź do lekarza prywatnie - już oni wtedy wiedzą jak przyspieszać. Ja poszłam i w ciągu miesiąca porobiłam wszystkie wyniki i jestem już po operacji. Czekam na wynik histopatologiczny .Dziś po biopsji już wiem "kto to jest" ale jaką metodą go powalić na zawsze to jeszcze przede mną. Z całego serca życzę Ci sił do walki- on jest malutki a Ty "wielka"- pamiętaj. ![]() - Żyj! - powiedziała nadzieja. - Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie. |
izabela szu (offline) |
Post #12 11-08-2013 - 17:07:54 |
kalisz |
wiem kobietki tylko najgorsze jest to ze ja dbalam o sprawy kobiece mialam rzekomo włokniaka ktory po wycieciu okazal sie nowotworem mieszanym naciekajacym stopnia 2 a jakie badania musze zrobic przed operacja bo niestety u nas w kaliszu niema dobrej iporadni onkologicznej i musze jechac ponad 100km do dobrych lekarzy wiec jak mam siedziec i myslec to wole dzialac co uda mi sie zalatwic na miejscu to ok ale nie poddam sie mam od 4lat wspanialego meza i 2 dzieci a wczesniej przeszlam traume w zyciu bede walczyc z calych sil narazie szok i zaskoczenie ale takze ogromne wsparcie od rodziny i przyjaciol
|
filipinka35 (offline) |
Post #15 12-08-2013 - 11:41:35 |
|
Witam nowe osoby
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
elapl (offline) |
Post #16 12-08-2013 - 18:07:08 |
|
Witam - napiszcie mi kochane czy ta okropna chłonka długo się jeszcze będzie mi zbierała. Mam przez nią stan zapalny- biorę antybiotyki .Ściągał mi dr. w sobotę. ściągał dziś co prawda było o połowę mniej niż w sobotę tego płynu.Mam się jeszcze jutro pokazać ale już czuje się lepiej cycorek nie boli.Teraz czekam na wyniki i wiem ,że czeka mnie radioterapia. I nie ukrywam mam strach w oczach.
![]() Izabela szu pięknie napisałaś -"będę walczyć z całych sił" Ja też tak zamierzam ![]() Napisz czy ruszyłaś już z miejsca w swojej sprawie- powodzenia edit: scalono posty, w przypadku gdy nie minie 15 minut od ostatnio napisanego postu a chcemy coś zmienić lub dopisać, używamy funkcji zmień ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-08-2013 - 12:02:22 przez myszka. |
Ewa46 (offline) |
Post #21 13-08-2013 - 16:27:02 |
Szczecin |
Witam.
Mam 47 lat. W piątek 9 sierpnia dowiedziałam się że mam raka piersi. Wykryty guz o wielkości 3x16 mm..... Boję się że to bardzo dużo......Tak bardzo chcę żyć.... Boję się wszystkiego.. teraz przechodzę badania i nie wiem kiedy będę miała operację i nie wiem jaką...Jeżeli będziecie mogły mi pomóc to serdecznie proszę..... Ewa ![]() |
mea (offline) |
Post #24 13-08-2013 - 17:29:36 |
Piaseczno |
To nie taki duży. Ja mam 32x28 z wyniku mammo i usg. A po 3 tygodniach na badaniu przez chirurga, stwierdził, że jest wiekszy. Są na forum dziewczyny co miały wiekszego gada, są po chemii, opercji i mają sie dobrze
![]() With or without you... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-08-2013 - 17:30:15 przez mea. |
elapl (offline) |
Post #25 13-08-2013 - 20:40:38 |
|
Ewunia znajdź sobie dobrego lekarza specjalistę i zaufaj mu - nabierz powietrza w płuca i walcz ale walcz z nadzieją w sercu. Jestem w podobnej sytuacji tyle,że już po zabiegu czekam na wynik histopatologiczny i podjecie leczenia z tego co wiem radioterapia a później zobaczymy ja się nie znam więc ufam lekarzom. Też się boję ale nie poddam się bez walki - poczytaj statystyki zobacz 80% wyleczeń - będziemy wśród nich. ![]() |
Al_la (offline) |
Post #27 13-08-2013 - 22:30:32 |
k/Warszawy |
Witaj Ewa ![]() Wielkość guza nie przesądza o powodzeniu w leczeniu. Mój miał 55 x 45 mm i niedługo 10 lat będę obchodziła ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Prodiss (offline) |
Post #30 14-08-2013 - 14:50:02 |
Cieszyn |
Ahoj
![]() ![]() ![]() Ustrzel okazję! http://www.gunpower.eu/ |