Przywitaj się
edytaxxx1 (offline) |
Post #1 29-06-2014 - 11:39:57 |
|
Dziękuję za słowa otuchy. Mój guz miał 2,4 cm. Zrobiono mi biopsję mammotomiczną i usunięto 75% po czym wyniki wskazały że to rak. Przeraża mnie cały proces leczenia, chemia...tym bardziej, że mieszkam sama, nie mam nikogo bliskiego. Reakcje na chemię mogą być przerażające po tym co się naczytałam...i perspektywa braku kogokolwiek przy mnie jest załamująca. Nie wiem jak ja to przejdę, jakie mam szanse...nic a nic nie wiem. Lekarz mi mówi, że mam go pytać o wszystko, ale ja nawet nie wiem od czego zacząć : (
|
naomi78 (offline) |
Post #2 29-06-2014 - 11:41:32 |
Gliwice |
wiemy co czujesz , każda z nas przeżyła to samo ale trzeba walczyć , ja walczę mam 35 lat i dużo wiary w to , że się wyleczę ![]() ps. też bałam się chemii... Naczytałam o "czerwonej" , a tu miłe zaskoczenie , da się przezyc i wszystkie moje znajome w szpitalu tez za bardzo nie marudziły ![]() ![]() ![]() ![]() edit: scalono posty; w przypadku gdy nie minie 15 minut od ostatnio napisanego postu a chcemy coś dopisać, bądź poprawić używamy funkcji zmień ![]() Nie zaczniesz nowego rozdziału, jeżeli w kółko będziesz czytać poprzedni ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-06-2014 - 12:00:37 przez myszka. |
Rudzia (offline) |
Post #4 29-06-2014 - 12:33:56 |
Warszawa |
![]() witam i ja wszystkie nowe dziewczyny Kochane nie bójcie się ... tu znajdziecie wsparcie, ciepełko i to czego brak czasem w domu, pracy, ulicy ... ![]() ![]() Rak to nie koniec świata...to początek nowego rozdziału i wcale nie oznacza to czegoś złego ![]() a wręcz przeciwnie nawet i motylki można złapać ![]() Buziaki dla Naszych Świeżynek ![]() "Cha do dhuin doras nach d’fhosgail doras" |
elisabeth (offline) |
Post #7 29-06-2014 - 16:04:55 |
Lubuskie |
Są wkładki pooperacyjne miękkie i leciutkie..... ale brak równowagi może wpłynąć na skrzywienie kręgosłupa.Ja mam protezę zbędną bo jestem po rekonstrukcji mogłabym oddać ale napisz jaki rozmiar Cię interesuje. W życiu wszystko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. |
Gizi (offline) |
Post #11 29-06-2014 - 19:13:43 |
Warszawa |
Witaj Edytko. Na pewno masz obok siebie życzliwe osoby i nawet nie wiesz że były by gotowe Ci pomóc. Ja spotykałam na chemii pacjentkę, która była zaopiekowana przez sąsiadów. Wcześniej żyli właściwie obok siebie, nie spotykali się. Jakoś samo wyszło że jest chora i potrzebuje pomocy. Sąsiedzi przywozili i odwozili tę panią do lekarza, gotowali jej, pilnowali by jadła. Opiekowali się jak najlepsza rodzina. Porozglądaj się, na pewno jest ktoś komu możesz zaufać. Może obok Ciebie jest klub Amazonek, sprawdź to na naszym forum.
Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |
magdalenagwizdak (offline) |
Post #24 02-07-2014 - 00:03:02 |
rzeszow |
witam koleżanki
|
XWESTA (offline) |
Post #25 02-07-2014 - 08:20:04 |
Luboń |
Witajcie Dziewczyny
![]() Edytko witam Cie JA HISTERYCZKA ![]() ![]() I wiesz co dzisiaj CI powiem ? GLUPIA JA ! Przed pierwsza chemia zorganizowalam sobie opieke mamy, tesciowej, sasiadki i wszystkich swietych. A co sie okazalo ?! Zadna z Nich nie musiala ani razu przyjechac, nie bylo takiej potrzeby. Preszlam chemie, jestem w trakcie radio i z perspektywy czasu dochodze do wniosku, ze wyobrazalam sobie to cale leczenie 100000 razy gorzej ! Nie bylo tak zle, dalam rade ( na prawde bez wiekszych sensacji) wiec i Ty dasz tak jak my wszystkie ! Szczerze...to najbardziej bolalo chyba zgolenie wlosow, ale tez wbrew moim oczekiwaniom nie tak bardzo jak myslalam. Dzisiaj biegam dumnie z lysa glaca i strzelam sobie zdjecia z lysymi kolegami hahhhah... Tyle ze moje odrosna a kolegom nie ! Pewnie dzisiaj to wszystko do Ciebie nie przemawia ale.....zaczekaj..... ![]() |
Krynia58 (offline) |
Post #26 02-07-2014 - 08:36:42 |
Warszawa |
Serdecznie witam nowe
Koleżanki ![]() XWESTO ![]() ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
magdalenagwizdak (offline) |
Post #29 02-07-2014 - 16:47:37 |
rzeszow |
witajcie dziewczyny jestem tu nowa i kompletnie nie umiem sie tu znalkeźć
|