Przywitaj się
kwiatuszek007 (offline) |
Post #2 18-02-2015 - 02:06:57 |
|
Hej wszystkim. Jestem tu nowa. Moze powiem pare słów o sobie. Mam na imię Kasia i mam 24 lata. Cztery lata temu wyczulam w prawej piersi guza. Lekarz stwierdził że to guz młodzieńczy. Na usg wykryto także 2 małe guzy w lewej piersi. Byłam jakiś czas pod kontrolą onkologa. Następnie na 2,5 roku wyjechałam za granicę i nie robiłam żadnych badań. Na jesieni 2014 roku miałam robioną biopsje gruboiglowa w piersi prawej. Wynik mówił że to gruczolakowłókniak. Następnie w listopadzie miałam zrobiony zabieg usuniecia tego guza (ze znieczuleniem miejscowym, wszystko trwało około 40 min i do domu). Wynik mówił ze był to gruczolakowłókniak z ogniskami metaplazji apokrynowej. Onkolog-chirurg zlecił kontrolne usg po 3 miesiącach. Co się okazało guz w prawej piersi dalej jest :-( dostałam skierowanie do szpitala na operację. Mam ją 25 lutego i trochę się boję bo nie wiem co mnie czeka. Lekarz mi tylko powiedział że to będzie poważna operacja ze znieczuleniem ogólnym. I będą wycinać guza wraz z marginesem zdrowych tkanek. Dodam jeszcze że na ostatnim usg w lewej piersi oprócz poprzednich dwóch guzków wykryto torbiela :-(
|
kwiatuszek007 (offline) |
Post #4 18-02-2015 - 09:31:57 |
|
annzaw: biopsji tego guza nie miałam tylko po Usg lekarz od razu zlecił operacje, stwierdził że podczas jesiennego zabiegu najwidoczniej nie udało mu się guza usunąć w całości. Dziękuję za wsparcie
![]() |
Krynia58 (offline) |
Post #7 18-02-2015 - 10:47:17 |
Warszawa |
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #11 19-02-2015 - 17:19:38 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witam Nowicjuszki na forum
![]() |
ona26 (offline) |
Post #13 19-02-2015 - 20:21:13 |
|
hej dziewczyny mam pytanie, jak to jest z tymi tabletkami antykoncepcyjnymi? Mozna je brac czy nie? Mam maly dylemat, bo biore je od grudnia ( chodzi o to ze krwawienie mialam dosc mocne i dosc bolesne ) 26 marca mam biopsje, powinna zaczac nowe opakowanie, ale nie wiem powinnam zeby nie bylo jakis problemow przy biopsji. Ogolnie kontrole mam za miesiac u ginekologa i wtedy mamy podjac decyzje czy przerywamy leczenie hormonalne czy nie ( jak bylam ostatnio u lekarza nie wiedzialam kiedy bedzie biopsja )
![]() |
izunka78 (offline) |
Post #14 21-02-2015 - 10:51:46 |
Białystok |
Witam ona26. Mnie lekarz przy biopsji nie pytal nic na temat tabletek,więc chyba nie powinno mieć to wiekszego znaczenia. Ale najlepiej jak zadzwonisz do swojego ginekologa I zapytasz,powinien ci doradzic co najlepiej zrobić . Ja zawsze przy jakich kolwiek watpliwosciach dzwonie i wcale Nie muszę czekać na wizyte.
Pozdrawiam ![]() |
basia15 (offline) |
Post #15 21-02-2015 - 17:07:30 |
|
Witam Was dziewczyny
![]() ![]() |
Post #19 21-02-2015 - 19:45:16 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witajcie nowe na forum dziewczyny
![]() |
marzena_gliwice (offline) |
Post #21 22-02-2015 - 11:00:29 |
Gliwice |
Witam! Nie jestem amazonką, jednak dołączyłam do forum po długiej chorobie mamy, z którą całą rodziną walczyliśmy od 2010 roku. Niestety rak piersi zasiał na tyle poważnie organizm mamy, że pożegnaliśmy ją w czerwcu 2014 roku. Z własnego doświadczenia wiem jak całe rodziny potrzebują wsparcia i pomocy już na początku walki z chorobą. Same najwięcej dowiadywałyśmy się z internetu lub w kolejkach do lekarza. Chętnie sama podzielę się tym trudnym doświadczeniem, stąd decyzja o zalogowaniu się u Was
![]() |
ona26 (offline) |
Post #26 22-02-2015 - 21:04:58 |
|
Witam Was nowe dziewczyny - co prawda sama jestem tu od paru dni, ale przywitac sie mozna
![]() ![]() Mnie jeszcze czeka dluga droga do biopsji. Jeszcze poand miesiac czekania, ale wczesniej musze dostac sie do Polski. Dobrze, ze samolotem ponad 2 godziny i jestem na miejscu ![]() Trzymam za Was wszystkie kciuki ![]() Dzieki Iza za wskazowki ![]() |
agniesia761 (offline) |
Post #27 22-02-2015 - 22:12:01 |
Jarocin |
|
Post #29 24-02-2015 - 11:08:18 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witajcie Nowicjuszki na forum
![]() |