Przywitaj się
dziubas (offline) |
Post #4 22-11-2015 - 11:46:59 |
Gdańsk |
witam nowicjuszki!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Marzena46 (offline) |
Post #6 22-11-2015 - 16:58:33 |
Chojnice |
Witam wszystkich serdecznie
Od wczoraj mam straszną wysypkę na skórze głowy i powiększone węzły chłonne za uchem po lewej stronie nieszczęsny guz jest w lewej piersi i wzięłam już 6 chemii Paclitaxel w systemie co tydzień. Dzwoniłam do pielęgniarki z dziennego oddziału chemioterapii powiedziała, że mam wziąć sterydy w dawce 3 mg i rano przyjechać na badanie morfologii i zadecydują czy przerwą podawanie chemii. Czy ktoś miał podobną sytuację po chemii proszę o pomoc Pozdrawiam cieplutko Marzena |
Kali (offline) |
Post #12 25-11-2015 - 04:03:46 |
Warszawa |
Hej
mam na imię Małgosia, i prawie 47 lat życia za sobą w dobrej kondycji zdrowotnej. Mieszkam w Warszawie na Mokotowie nomen omen dwa przystanki od CO, i właśnie tam udaje się jutro - a raczej dziś o 16 tej na pierwsze spotkanie z chemikiem. Od 22 października br. wiem że mam raka, w związku z wynikami biopsji węzła chłonnego, na konsylium zadecydowano o chemii przedoperacyjnej. Wspiera mnie mąż, mama, dwa koty i masa mam nadzieje przyjaciół ( chociaż z tym wspieraniem to różnie bywa - czasem męża i mamę wspieram ja). Nie mogę zasnąć, myślę że od tej planowej wizyty zależy dużo, najbardziej jednak niepokoi mnie fakt że nie mam wpływu na jej przebieg..... i mam tylko nadzieje że chemik nie pomyli się w doborze schematu. pozdrawiam i jeśli macie ochotę to odezwijcie się do mnie M. |
Krynia58 (offline) |
Post #13 25-11-2015 - 08:42:13 |
Warszawa |
Witaj Małgosiu
W listopadzie 2011 zaczynałam chemię przedoperacyjną z uczuciami bardzo podobnymi do Twoich. Będę dziś z Tobą myślami i czekam na wieści. Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
dziubas (offline) |
Post #16 25-11-2015 - 11:30:08 |
Gdańsk |
Malgosiu! ODWAGI! juz to przezylysmy i jak widac-dalo sie!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Kali (offline) |
Post #17 25-11-2015 - 12:57:54 |
Warszawa |
Hej dziewczynki
dziękuję za miłe powitanie słowa otuchy i wsparcie, w profilu trochę na wyrost wpisałam że jestem amazonką, wybaczcie ale chyba tak mentalnie się już czuję . Napiszę wieczorem o przebiegu dzisiejszej wizyty w CO i wybranym schemacie chemioterapii, będę wdzięczna za komentarze M. |
dziubas (offline) |
Post #18 25-11-2015 - 13:03:59 |
Gdańsk |
dziubas jest stary i nie pamieta ze sie juz poznalysmy...
fianiebieska (offline) |
Post #22 25-11-2015 - 19:11:28 |
Warszawa |
|