Przywitaj się
Kris (offline) |
Post #1 08-05-2010 - 00:57:24 |
Radom |
Ja tez witam nowe uczestniczki forum... Babciu Olu, jasne, ze pamietam...jak z Baba Jaga, Kachna, Parabola i innymi dziewczynami stalyscie calymi nocami w kolejce... ...tylko nie pamietam po co tak sie poswiecalyscie... ![]() srodek na odchudzanie...odwieczny temat na tym forum... ![]() Perelko...dzial "Przywitaj sie" to absolutnie pierwszy dzial na glownej stronie forum... ...jak to sie robi, zeby tego nie zauwazyc?...zdolna jestes nieslychanie... ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 08-05-2010 - 01:02:01 przez Kris. |
babcia ola (offline) |
Post #2 08-05-2010 - 12:27:40 |
Bydgoszcz |
Kris masz rację-po COŚ stałyśmy w kolejce.....chyba (tak dziś myślę) wzięłyśmy sobie do serca -za mocno- piosenkę p.Prońko .......za czym kolejka ta stoiiii ......itd
![]() ![]() |
Anna_07 (offline) |
Post #6 09-05-2010 - 11:05:02 |
dwa rzuty beretem od Szczecina |
Witam nowe forumowiczki . Pamiętam jak zalogowałam się pierwszy raz na starym forum w czerwcu 2006r. Płakałam z radości kiedy dotarło do mnie ,że witają mnie dziewczyny .... nie byłam już sama_samotna .Od tamtej pory wiem ,że wystarczy się zalogować a jestem razem z moją_naszą forumkową wielką rodziną .
![]() Dostałam od losu skrzydła. Nie wiem czy to pożyczka, czy tak na zawsze ... ![]() |
Masza70 (offline) |
Post #9 09-05-2010 - 18:22:06 |
|
Witaj Ola
![]() ![]() |
krakuska (offline) |
Post #10 09-05-2010 - 18:30:23 |
Kraków |
Witaj Olu! To super, że znalazłaś nas na początku choroby. Pisz i czytaj , bo to prawdziwa skarbnica wiedzy ( tu są super dzielne i mądre babki).
![]() 18 maj już niedaleko, ale z forum na pewno łatwiej Ci będzie to wszystko przejść. My wszystkie jesteśmy tego przykładem. Ja 26.05 będę obchodzić pierwsza rocznicę. Teraz, po leczeniu czuje się świetnie. Pewnie odezwą się dziewczyny z Pomorza, bo ja z drugiego końca Polski.. A 18 maja kciuki nasze masz zapewnione. ![]() |
agawa (offline) |
Post #12 09-05-2010 - 18:46:23 |
okolice |
Witaj Olu
![]() Dobrze, że tak szybko znalazłaś forum. Tutaj znajdziesz moc informacji. A my jesteśmy z tobą. I kciuki mocno trzymamy. Ja też zarejestrowałam się na forum przed operacją. Dzięki dziewczynom dokładnie wiedziałam, co mnie czeka - krok po kroku. To dawało mi spokój. Choć lęk ogromny też był. To normalne... Teraz przed tobą opoeracja i czekanie na wynik histopatologii. Trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze. Zobacz - jeśli my wszystkie dałyśmy radę... ty też dasz ![]() |
Masza70 (offline) |
Post #13 09-05-2010 - 18:52:36 |
|
Wklejam to co napisałam pod Twoim wątkiem w tytule "rak przewodowy naciekający"
Aha, czyli jednak rak. Przypuszczam, że miałaś biopsję cienkoigłową. Wynik jest taki: komórki raka piersi. I na razie niestety nic więcej nie wiadomo Olu. Musisz poczekać aż do otrzymania wyniku histopatologicznego po operacji. Wtedy będzie wiadomo co to za rak, w jakim stadium jest choroba, jakie dostaniesz leczenie. Trzymaj się ![]() Napiszę Ci tylko, że my tu wszystkie po raku/ z rakiem ale żyjemy jak widać i mamy zamiar żyć dalej. Poczytaj sobie w odpowiednich działach o operacji, o wyprawce do szpitala itd. I pytaj o wszystko, to forum to skarbnica wiedzy. Jeszcze dzisiaj wpisywałam się do wątku pt. "jak zareagowałam po usłyszeniu diagnozy", a było to 26 października 2009r. ![]() |
ajaka (offline) |
Post #14 09-05-2010 - 18:55:56 |
40km od Warszawy |
Witaj Olu w naszej forumowej rodzince....nieprzyjemna część leczenia jeszcze przed tobą , ale poradzisz sobie, a nagrodą będzie zdrowie i grono nowych koleżanek....ściskam cię serdecznie i kciuki 18 -go potrzymam
![]() "Jeszcze nigdy tak nie było żeby jakoś nie było.." ....Szwejk ![]() |
Ola_1300 (offline) |
Post #15 09-05-2010 - 19:03:33 |
Gdańsk |
Serdecznie dziękuję Wam za miłe wsparcie i Tobie Masza70 za przetłumaczenie
![]() Naprawdę nie wiecie nawet jaka dzisiejsza niedziela się dla mnie fajna zrobiła................bo znalazłam mądrych fachowców ![]() |
Masza70 (offline) |
Post #18 09-05-2010 - 19:11:07 |
|
Około 2 do 3 tygodni od operacji czeka się na wynik. Do otrzymania wyniku nie dostaniesz leczenia, bo lekarz też musi wiedzieć z czym ma do czynienia. Myślę że agresywna chemia Cię raczej nie ominie, ze względu choćby i na młody wiek. Poza tym, po operacji te dwa do trzech tygodni organizm ma na regenerację, w końcu to rozległa rana pooperacyjna, która musi się wygoić.
![]() |
Kasia_W (offline) |
Post #22 10-05-2010 - 09:43:19 |
Zduńska Wola |
Witaj Olu 1300
ja też byłam operowana przez Świerblewskiego a AMG, rozgość się na forum i pisz do nas ![]() na forum od 13.08.2008 najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-) Centrala - Klub Muzyczny |
Al_la (offline) |
Post #23 10-05-2010 - 11:15:05 |
k/Warszawy |
Witam wszystkie nowe dziewczyny.
Cieszę się, ze do nas trafiłyście, choć powód nie jest akurat wesoły. Czujcie się, jak wśród przyjaciół ![]()
Jesteś po diagnozie przed operacją, więc to miejsce możesz potraktować swojsko i pisać o wszystkim, co Cię gnębi, o samopoczuciu, smutkach i radościach [amazonki.net] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-05-2010 - 11:15:33 przez Al_la. |
marta180187 (offline) |
Post #25 10-05-2010 - 18:26:58 |
Limanowa |
Witam
![]() |