XXII Ogólnopolska Pielgrzymka Amazonek na Jasną Górę 2019
dziubas (offline) |
Post #1 23-09-2019 - 20:41:52 |
Gdańsk |
Dowiedziałam się, że 6go października w tym roku jest spotkanie na Jasnej Górze. Mam prośbę do Adminów, aby tę informację sprawdzili i potwierdzili lub nie. Mam nadzieję, że są jeszcze na forum osoby, które chcą Matkę Bożą o coś prosić i za coś dziękować, a ponadto spotkać się pod pomnikiem kard. Wyszyńskiego po Mszy Świętej w Kaplicy Cudownego Obrazu.
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Krynia58 (offline) |
Post #2 24-09-2019 - 07:08:35 |
Warszawa |
Dziubasku, pozwól że sprostuję - nie 6, ale 5 - zawsze w pierwszą sobotę października.
Nie wiem czy zdjęcie z programem pielgrzymki będzie czytelne. Ja się wybieram. Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Krynia58 (offline) |
Post #3 24-09-2019 - 07:09:44 |
Warszawa |
Skopiowałam program
Motto pielgrzymki: "CHCEMY DOTKNĄĆ JEZUSA " PROGRAM: 4.10.2019 r. godz. 17.00 Program artystyczny w Filharmonii Częstochowskie w programie: - uroczyste otwarcie koncertu - występ Amelia Cierpiał - koncert gwiazdy wieczoru Joanna Nawrot Bianca Quintet 05.10.2019 r. godz. 8.00-10.45- Punkt informacji- Sala Papieska na Jasnej Górze godz. 9.30-10.45- Zbiórka uczestników w Alei Sienkiewicza oraz przejście pod Szczyt Jasnogórski godz.10.45- Powitanie uczestników godz. 11.00- 12.45- Msza św. Akt Zawierzenia z udziałem Amazonek z całej Polski i zaprzyjaźnionych krajów - ''Przekazanie Statuetki Przechodniej im. Anny Stefańczyk inicjatorki Ogólnopolskiej Pielgrzymki na Jasną Górę.'' godz. 13.00- 14.00- Konferencja na Szczycie i Droga Krzyżowa- Wały Jasnogórskie. Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-09-2019 - 07:13:07 przez Krynia58. |
dziubas (offline) |
Post #4 24-09-2019 - 10:58:24 |
Gdańsk |
"Nie wiem czy zdjęcie z programem pielgrzymki będzie czytelne. Ja się wybieram" wystarczy na okienko, które wkleiłas kliknac i otworzyc prawym klawiszem na myszce i sie otwiera
dzieki Kryniu! na Tobie mozna naprawde polegac!!! rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-09-2019 - 10:59:05 przez dziubas. |
myszka (offline) |
Post #5 30-09-2019 - 12:14:04 |
Poznań |
PIELGRZYMKA NA JASNĄ GÓRĘ
Nie marnuj swojego życia na to by zaimponować innym ludziom.Po prostu rób to co kochasz i kochaj to co robisz... |
Al_la (offline) |
Post #6 30-09-2019 - 14:50:42 |
k/Warszawy |
Przepraszam Basiu za wprowadzenie w błąd. Myślałam, że w sobotę jest szósty W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
dziubas (offline) |
Post #7 02-10-2019 - 23:33:22 |
Gdańsk |
Sory Batory!!! Tak sie fakty ułozyły, ze nie dotre w tym roku na Jasna Góre w sobotę! nie ma mozliwości! liczyłam na blablacar ale niestety nikt nie dowiezie mnie na 11tą, nawet pieniadze dostałam na ten wyjazd, no trudno! chce ten czas dobrze wykorzystać a i pieniądze na co innego tez sie przydadzą...
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Krynia58 (offline) |
Post #8 07-10-2019 - 21:34:26 |
Warszawa |
Chłodno i deszczowo było w Częstochowie. Ale gorących serc nie brakowało Jaggoda Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
dziubas (offline) |
Post #9 07-10-2019 - 22:30:24 |
Gdańsk |
Kryniu!!! a moze byś tak, jesli masz konto na FejsBógu przesłac z fb na swoje konto w kompie a potem wkleić na forum? albo jakos tak...! bo inaczej Ci co nie maja fejsa zobacza przysłowiowy guzik z pętęlką!
Krynia58 (offline) |
Post #10 08-10-2019 - 14:18:37 |
Warszawa |
Basiu, żebym to ja umiała wkleić zdjęcie na forum....tobym sobie już dawno profilówkę zmieniła. Ale jak to mówi moja córka, stare, grube i głupie ze mnie babsko odrobina techniki i gubię się
Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |