Dwa guzy i węzły powiększone , strach, niepokój
Ann Dxx (offline) |
Post #1 12-03-2018 - 14:59:47 |
|
Witajcie.rok temu poszłam na usg.wykryto zmianę 7 mm.biopsja onkolog.wyniki biopsji do du.... źle pobrany materiał do badania. Onkolog każe obserwować w grudniu 2017 poszłam na usg. Dwie zmiany jedną 2.5 cm druga 2 cm. Zrezygnowałam z lbn pojechałam do Radomskiego centrum onkologii.pani doktor badała długo zrobiła wywiad zmiany na skórze schudłam 11 kg włosy lecą..zalecila biopsje dwóch guzów i węzłów 2.na skierowaniu biopsja cienkoiglowapodczas badania lekarz decyduje się na gruboiglowa.dziś dzwoniłam sa wyniki wizyta 21 marca stres niepewność.
Pani która robiła usg mówiła ze jej się to nie podoba. Strach Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-03-2018 - 21:22:58 przez myszka. |
marzusia (offline) |
Post #4 12-03-2018 - 16:52:02 |
Cieszyn |
odpowiedziałam w innym wątku gdzie napisałaś więc przeklejam :
wiele z nas rozpoczęło leczenie z opóźnieniem przez niewiedzę i brak kompetencji lekarzy. Wiem, że przeżywasz teraz ciężkie chwile, pewnie najgorsze w życiu. Niestety nie mamy wpływu na to czy zachorujemy. Gdy jednak się to zdarzy trzeba stanąć do walki bo nie ma innego wyjścia. Ja sobie powtarzałam, że z dwojga złego to lepsze to niż rak trzustki czy glejak. Da się tą chorobę opanować i normalnie żyć. W tej chwili nie masz jeszcze diagnozy więc brak pewności co się tam wykluło. Bywają , w większości przypadków zmiany niezłośliwe. Gdy dostaniesz wynik to daj nam znać co tam napisali a my postaramy Ci się wszystko wytłumaczyć. Staraj się, na razie nie denerwować choć wiem, że to może być niemożliwe w tej sytuacji. ![]() |
Ann Dxx (offline) |
Post #5 12-03-2018 - 17:17:33 |
|
Magena 85 niestety tam nie dają wyników do ręki wyniki będzie miał lekarz na wizycie
Marzusia Mam zmiany na skórze a rękach szyi powiekach.i w kilku miejscach. Dermatolog dał leki Ale zasugerował że ti wpływ goza Czy to możliwe. No i po biopsji równo 2 tyg. A goz bardziej wyczuwalny i większy jaki może być tego powod edit: scalono posty. Jeżeli nie minęło 15 minut od ostatniego napisanego postu, a chcemy coś dopisać, bądź zmienić - używamy funkcji ZMIEŃ Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-03-2018 - 21:24:11 przez myszka. |
renatar (offline) |
Post #8 12-03-2018 - 18:34:50 |
sieradz |
Masz rację to za duża odległość. Ja byłam umówiona z onkologiem na telefon więc on do mnie zadzwonił i mi powiedział. Współczuję tego czekania ale tego nie przeskoczymy. W razie totalnej rozsypki rodzinny lekarz może ci przepisać coś na uspokojenie. Tylko tyle można sobie ulżyć w tym czekaniu.
Na pocieszenie. Kiedy jest zły wynik to zazwyczaj szybko każą przyjechać. Wiadomo że różne ośrodki mają różne zwyczaje ale tak było w łódzkim koperniku [rozpoczęłam leczenie w 2015]. edit: scalono posty. Jeżeli nie minęło 15 minut od ostatniego napisanego postu, a chcemy coś dopisać, bądź zmienić - używamy funkcji ZMIEŃ ![]() T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-03-2018 - 21:25:32 przez myszka. |
marzusia (offline) |
Post #9 12-03-2018 - 18:40:51 |
Cieszyn |
Nie wydaje mi się by zmiany na skórze były wynikiem rozsiewu nowotworu, czasami występują przy wznowie miejscowej po leczeniu operacyjnym, w skórze klatki piersiowej. Guz wielkości 2,5 cm nie jest jakimś gigantem, to często spotykana wielkość. Mogło się zdarzyć, że po biopsji, powstał wewnątrz krwiak i stąd wrażenie, że guz szybko urósł.
![]() |
marzusia (offline) |
Post #15 12-03-2018 - 18:56:54 |
Cieszyn |
Raczej hormony działają na guza, zwłaszcza hormonozależnego a nie odwrotnie. Może są one wynikiem zmian hormonalnych , które może też uaktywnily guza, trudno to ustalić. Gdyby onkolodzy mieli podejrzenie co do tych zmian skórnych to z nich również zrobiliby biopsje. Widocznie uznali, że nie ma to nic wspólnego ze zmianą w piersi
![]() |
magena85 (offline) |
Post #16 12-03-2018 - 18:57:47 |
Mysłowice |
Bylam przed diagnoza ale juz cos wyczulam i nie chcialam czekac
Natomiast gdy juz byl wynik oczywiscie ten zly to najpierw wyslali go do osrodka faxem zeby przyspieszyc i z osrodka do mnie dzwonili ze mam przyjsc pilnie takze wydaje mi sie ze nie ciagneli by tego tak u ciebie gdyby to bylo cos nie tak przeciez wiedza ze liczy sie czas A do tej twojej lekarki nie masz prywatnego numeru? Ja bym zadzwonila i zapytala czy moge przyspieszyc wizyte... doskonale cie rozumiem... najgorsze to czekanie edit: scalono posty. Jeżeli nie minęło 15 minut od ostatniego napisanego postu, a chcemy coś dopisać, bądź zmienić - używamy funkcji ZMIEŃ Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-03-2018 - 21:28:06 przez myszka. |
Ann Dxx (offline) |
Post #19 12-03-2018 - 19:10:55 |
|
Któraś z was może leczyla się w radomskim centrum onkologi
A szukałam Ale tel nie ma .przyjmuje też w łodzi. Ale tel nie ma edit: scalono posty. Jeżeli nie minęło 15 minut od ostatniego napisanego postu, a chcemy coś dopisać, bądź zmienić - używamy funkcji ZMIEŃ Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-03-2018 - 21:27:12 przez myszka. |
ewelina1985rad (offline) |
Post #20 12-03-2018 - 19:34:11 |
|
Myślę że jak zadzwonisz jutro na rejestrację do CO (483779020 ) i przedstawisz swoją sytuację tzn że wiesz o wynikach itd to uda Ci się przyspieszyć wizytę. Jestem z Radomia i jeździłam do CO na radio więc jak masz jakieś pytania to służę pomocą.
|
Ann Dxx (offline) |
Post #21 12-03-2018 - 19:34:33 |
|
R enatar
Ta pani doktor która mnie w Radomiu przyjęła przyjmuje też w łódzkim kopernikusie może miałaś z nią kontakt. Nie będę pisać nazwiskiem.pani dr Emilia.j.L Ewelina1985rad Napisałam do ciebie wiadomość edit: scalono posty. Jeżeli nie minęło 15 minut od ostatniego napisanego postu, a chcemy coś dopisać, bądź zmienić - używamy funkcji ZMIEŃ Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-03-2018 - 21:26:21 przez myszka. |
Wandka (offline) |
Post #24 12-03-2018 - 23:26:56 |
Warszawa |
Ann, wiem że to koszmar czekać kilka dni na wizytę. Musisz być jednak cierpliwa lub zadzwonić i prosić o przyspieszenie wizyty. Może się uda. Może to nic a może to czego się obawiasz. Dasz radę tak jak i my tu obecne. Trzymam kciukasy aby to było nic niepokojacego. Dawaj znać. Przytulam
![]() Jeśli jesteś na FC to napisz do Beata Bujak. Ona jest z Radomia i ma dobry kontakt z prof. Wiraszką. Napisz do niej, że ja (Wanda Nejbauer) bardzo prosi aby Ci jeśli może pomogła. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-03-2018 - 14:04:17 przez myszka. |