Czy to może być rak?

Wysłane przez Swineczka87 

Swineczka87 (offline)

Post #1

09-06-2020 - 09:51:38

Witajcie.
Wyczuwam niewielkiego, twardego guzka, na górze lewej piersi. Ponadto z tej samej piersi przy lekkim nazwisku, zarówno brodawki jak i całej piersi leci mleczna, lepiaca się wydzielina. USG umówione na piątek. Barszo się martwię. Moja babcia i prababcia zmarły na raka piersi. Innych objawów, nie mam.
Bardzo się boję...

dziubas (offline)

Post #2

09-06-2020 - 14:12:04

Gdańsk 

Nie bojaj!serce dzis naprawdę raka piersi sie leczy! z "podejrzanym" choćby usg idź do rodzinnego to da ci karte DILO a to przyspiesza diagnostykę, jeśli w Twoim mieście jest Poradnia Chorób Sutka albo Breast Cancer Unit to mozesz tam sie zgłosić. Badź w tym czasie dla siebie dobra, pójdź z kims na spacer albo na kawę, kup sobie jakis drobiazg, który cie ucieszy, zaopiekuj sie sobą!
I nie szukaj w Google informacji, poprzestań na forum. U nas sie mówi: nie ma diagnozy - nie ma choroby!

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

xiouken (online)

Post #3

06-10-2024 - 06:24:15

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 696
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024