Moja niecodzienna codzienność!
dziubas (offline) |
Post #1 17-10-2017 - 13:16:12 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Black Is The Color Of My True Love's Hair - Czrny To Kolor Włosów Mojej Miłości Czarny to kolor włosów mojej prawdziwej miłości Jej usta są piękne jak róża Ma najsłodszy uśmiech i najdelikatniejsze dłonie Kocham ziemię, po której stąpa Kocham moją miłość, a ona to wie Kocham ziemię, po której stąpa I chciałabym, aby nadszedł dzień Kiedy ona i ja będziemy mogły być jednością Czarny to kolor włosów mojej prawdziwej miłości Jej usta są piękne jak róża Ma najsłodszy uśmiech i najdelikatniejsze dłonie Kocham ziemię, po której stąpa Idę do Clyde, żalę się i wypłakuję Nigdy nie będę usatysfakcjonowana Piszę do niej list, tylko parę krótkich linijek I przeżywam śmierć tysiące razy Kompozytor: amerykańska piosenka ludowa Edytuj metrykę Rok powstania: 1916 (pierwsze nagranie) Wykonanie oryginalne: Lizzie Roberts Covery: Peter Hollens & Avi Kaplan rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #2 17-10-2017 - 14:51:11 |
Gdańsk |
ach te wspomnienia!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Dan + Shay "19 You + Me" To był nasz pierwszy tydzień Na plaży Myrtle Gdzie to wszystko się zaczęło Były 102° stopnie (Fahrenheita) Nic do roboty Było tak gorąco Więc wskoczyliśmy Popijaliśmy lato, lato Całowałem twoje usta o smaku słodkiej herbaty Mokre koszulki ociekały Jak mógłbym zapomnieć? Jak patrzałem na to, jak kołysałaś włosami do każdej piosenki którą śpiewałem Byłaś pięknością z Kalifornii Grałem głupka, zamiast zachowywać spokój Wciąż słyszę ten dźwięk Każdej fali łamiącej się Tak jak łzy, które wypłakaliśmy tego dnia, w którym musieliśmy wyjechać To było wszystko, czego pragnęliśmy Lato, gdy mieliśmy 19 lat, ja i Ty Mieliśmy swój pierwszy taniec w piasku To pamiątka nie do opisania Związani miłością Więc zostańmy po prostu tutaj Do czasu, gdy słońce skradało się ku dołowi Już wtedy wiedziałem Dokładnie o czym myślałaś, myślałaś kiedy spojrzałem na Ciebie Patrzałem na to, jak kołysałaś włosami do każdej piosenki którą śpiewałem Byłaś pięknością z Kalifornii Grałem głupka, zamiast zachowywać spokój Wciąż słyszę ten dźwięk Każdej fali łamiącej się Tak jak łzy, które wypłakaliśmy tego dnia, w którym musieliśmy wyjechać To było wszystko, czego pragnęliśmy Lato, gdy mieliśmy 19 lat, ja i Ty I patrzałem na to, jak kołysałaś włosami do każdej piosenki którą śpiewałem Byłaś pięknością z Kalifornii Pięknością, pięknością Patrzałem na to, jak kołysałaś włosami do każdej piosenki którą śpiewałem Byłaś pięknością z Kalifornii Grałem głupka, zamiast zachowywać spokój Wciąż słyszę ten dźwięk Każdej fali łamiącej się Tak jak łzy, które wypłakaliśmy tego dnia, w którym musieliśmy wyjechać To było wszystko, czego pragnęliśmy Lato, gdy mieliśmy 19 lat, ja i Ty Pierwszy tydzień, na plaży Martle, gdzie wszystko się zaczęło.. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 17-10-2017 - 14:52:49 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #3 21-10-2017 - 11:03:09 |
Gdańsk |
piekna muzyka, piękna historia!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Whiskey Lullaby - Kolysanka o Whisky Zgasiła go jak dopalający się o północy papieros. Złamała mu serce, spędził całe swoje życie próbując zapomnieć… Patrzyliśmy, jak zapija swój ból na chwilę, Lecz nigdy nie mógł upić się wystarczająco, by wyrzucić ją ze swych myśli. Aż do nocy… Oparł czoło o butelkę i pociągnął za spust I w końcu zapił pamięć o niej. Życie jest krótkie, lecz w tamtej chwili sytuacja go przygniotła I nie miał sił, by powstać z kolan. Znaleźliśmy go z twarzą wciśniętą w poduszkę, Z notatką mówiącą „Będę ją kochał aż do śmierci”. I gdy pochowaliśmy go pod wierzbą, Anioły zaśpiewały kołysankę o whiskey. Zaśpiewały kołysankę… Krążyły plotki, lecz nikt nie wiedział, jak bardzo siebie obwiniała. Przez długie lata próbowała ukryć zapach whiskey w swym oddechu. W końcu zapiła swój ból na krótką chwilę, Lecz nigdy nie mogła upić się wystarczająco, by wyrzucić go ze swych myśli. Aż do nocy… Oparła czoło o butelkę i pociągnęła za spust I w końcu zapiła pamięć o nim. Życie jest krótkie, lecz w tamtej chwili sytuacja ją przygniotła I nie miała sił, by powstać z kolan. Znaleźliśmy ją z twarzą wciśniętą w poduszkę, Ściskającą jego zdjęcie ze wszystkich sił. I gdy złożyliśmy ją obok niego pod wierzbą, Anioły zaśpiewały kołysankę o whiskey. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #5 21-10-2017 - 23:34:16 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Keep Your Eyes On Me - Patrz na Mnie Czy to nie jest jak łza Spływa i rozmywa wszystko dookoła Czy to nie jest jak szkło Upada i rozbija się tak łatwo Czy to nie jest jak miłość Zostawia znak na skórze i pod nią Kiedy nadchodzi ból i spowija wszystko Patrz na mnie Patrz na mnie Gdy to boli za bardzo by móc widzieć (bardziej niż można zobaczyć) Patrz na mnie Czy to nie jest grzesznik Na którego czasem spływa cała łaska Czy to nie jest święty Który zbiera to co pozostało I to jest ludzkie krzywdzić drugiego Krzywdzić tego kogo kochasz najbardziej Nie móc znaleźć słońca Patrz na mnie Kiedy zgubisz się w ciemności Patrz na mnie Kiedy dostrzeżesz, że płomień w twoim sercu się wypala Patrz na mnie Przeklinasz czas kiedy jesteś sam Patrz na mnie Czasami nie możesz znaleźć drogi do domu Patrz na mnie Patrz na mnie Patrz na mnie Patrz na mnie Patrz na mnie Patrz na mnie Patrz na mnie Kiedy zgubisz się w ciemność Patrz na mnie Kiedy płomień w twoim sercu Patrz na mnie Patrz na mnie Autor tekstu: Lorri McKenna, Shane McAnally Edytuj metrykę Kompozytor: Tim McGraw, Faith Hill Rok powstania: 2016 Wykonanie oryginalne: Tim McGraw feat. Faith Hill Płyty: The Shack Original Motion Picture Soundtrack Ciekawostki: Piosenka stworzona specjalnie do filmu Chata (The Shack) rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-10-2017 - 23:36:34 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #6 22-10-2017 - 10:46:47 |
Gdańsk |
Sorry! Sorry! Sorry! Pomyłka! do poprzedniego tekstu i informacji o utworze wkleiłam nieodpowiedni link!
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #7 22-10-2017 - 13:10:46 |
Gdańsk |
utwór pod linkiem w poscie 5 to The Rest of Our Life Tim McGraw & Faith Hill i jest tytułowym utworem wydanegio przez wykonawców singla pod tym samym tytułem, niestety jeszcze nie znalazłamtłumaczena tekstu, jesli ktos zna dobrze angielski i lubi bawic sie w tłumaczenia tekstów, zwłaszcza tekstów piosenek-a to poezja przeciez, to zaprfaszam do zabawy!!!
![]() ![]() "The Rest Of Our Life" [Tim McGraw:] Sitting with you in a dark room Warmed by a fireplace You know there's just something about you You brighten my day I got something to run past you I just hope I say it right So I take your hand and ask you Have you made plans for the rest of your life? [Tim McGraw & Faith Hill:] There's one thing I should be killing off and giving up now And that's worryin' about life Oh, I'll be fine If one gray hair shows, I'll be fine If my waistline grows, I'll be fine Even if time takes its toll We'll stay young for the rest of our lives [Faith Hill:] I've been making plans for children Since I've been looking in your eyes I even have names picked out for them Daughter'd be Rose Son; it'd be Ryan [Tim McGraw & Faith Hill:] There's one thing I should be killing off and giving up now And that's worrying about life Oh, I'll be fine If one gray hair shows, I'll be fine If my waistline grows, I'll be fine Even if time takes its toll We'll stay young for the rest of our lives I don't really care about those storm clouds brewing Oh, as long as you're here by my side Oh, we'll be young, oh we'll be young Oh, we'll be young, when we're old Oh, I'll be fine If my gray hair shows, I'll be fine If my waistline grows, I'll be fine Even when time takes its toll I'll stay young for the rest of my life With you, I'll stay young for the rest of my life With you We'll stay young for the rest of our life rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-10-2017 - 13:11:38 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #8 22-10-2017 - 13:24:33 |
Gdańsk |
A ponieważ dzis niedziela-dzieńdla mnie bardzo ważny-utwór wielbiacy Boga Stwórce wszystkiego! I to nawet w dwóch wykonaniach!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My head to My heart - Z Mojej Głowy do Mojego Serca Śniłam na jawie, że wszystko było na swoim miejscu, jeszcze nigdy się tak nie czułam. Obudziłam się i to się skończyło, niczym włóczęga za drzwiami (pytam) Widziałeś moje serce? Szukałam piękna, ale ono nie trwało, nawet jeśli go czułam, odwracało się do mnie plecami. Dlaczego to wydaje się tak daleko, droga z mojej głowy do mego serca z mojej głowy do mego serca z mojej głowy do mego serca Myślę że czas rozpocząć (podróż) z mojej głowy do mego serca z mojej głowy do mego serca Przynieś mi z powrotem, siłę i błogość. Spraw by marzenia stały się rzeczywistością. Doprowadź mnie do mojego serca Doprowadź do piękna które nigdy nie przeminie. Bym na długo mogła poczuć jego prawdziwy uścisk. Dlaczego to wydaje się tak daleko, droga z mojej głowy do mego serca z mojej głowy do mego serca z mojej głowy do mego serca Myślę że czas rozpocząć (podróż) z mojej głowy do mego serca z mojej głowy do mego serca Tak naprawdę wcale nie tak daleko, ale dlaczego się takie wydaje? Droga z mojej głowy do mego serca z mojej głowy do mego serca z mojej głowy do mego serca Myślę że czas rozpocząć (podróż) z mojej głowy do mego serca z mojej głowy do mego serca Pewnego dnia się tam dostanę, Pewnego dnia się tam dostanę, Na pewno. Pewnego dnia się tam dostanę, Na pewno. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-10-2017 - 13:27:19 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #9 22-10-2017 - 23:04:06 |
Gdańsk |
niby to nie karnawał, ale warto posłuchać muzyki nadajacej sie nawet chwilami do tańczenia! Muzyka jest scieżka dźwiekowa z filmu La La Land, o którym jakis czas temu slyszałam , ze wszedł na ekrany ale juz dawno zszedł a ja nie poszlam go obejrzeć, bo skad znalazłabym towarzystwo do kina...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i na zachete jedna scena z filmu: ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 22-10-2017 - 23:14:36 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #10 23-10-2017 - 23:09:45 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Your Love Is Better - Twoja Miłość Jest Lepsz Zamykam oczy, istnieje pytanie gdzieś głęboko w środku Czy będziesz prowadził mnie przez noc Czy uspokoisz burze mojego życia Bo wszystkie te ściany które zbudowałem są wygodne A świat na zewnątrz jest głośny Kiedy głos, któremu Ufam to strach i wątpliwości Nie potrzebuję Twojej wskazówki teraz Wszystkie moje ściany i moje osłony upadają Upadają doszczętnie Kiedy ciepło twojego światła Świeci wokół Twoja miłość jest lepsza Od tej, którą cały świat może dać Twoja miłość jest lepsza Od tej, którą cały świat może dać Czy uratujesz mnie przed pustką Czy poprowadzisz mnie do pokoju Czy uratujesz mnie przed samotnością Czy Twoja nadzieja me obawy uwolni Wszystkie moje ściany i moje osłony upadły Upadły doszczętnie Kiedy ciepło Twego światła Świeci wokół Twoja miłość jest lepsza Od te,j którą cały świat może dać Twoja miłość jest lepsza Od tej, którą cały świat może dać Twoja miłość jest lepsza Od tej, którą cały świat może dać Twoja miłość jest lepsza Od tej, którą cały świat może dać rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #11 23-10-2017 - 23:44:30 |
Gdańsk |
już drugi tydzień czuje sie jakbym wygrała w totolotka!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-10-2017 - 23:45:29 przez dziubas. |
Darianka (offline) |
Post #12 23-10-2017 - 23:57:42 |
|
dziubasku pewnie że interesują twoje wywody
![]() Jak ci moge podpowiedzieć to na zawroty glowy są świetne leki, może umow sie doneurologa jakiegoś, przy okazji zbada ci kręgosłup i zapytaj o Histigen i/lub Cavinton Ja je biorę bo w pracy caly czas za kierownica i mam problemy z kęgami szyjnymi, co często objawia się zawrotami głowy, ale leki super pomagają NIE BÓJ SIĘ JUTRA, NIECH JUTRO BOI SIĘ CIEBIE |
dziubas (offline) |
Post #15 25-10-2017 - 20:36:45 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #16 25-10-2017 - 23:50:45 |
Gdańsk |
... i miałam dzis troche popisac i w swoim wątku i tak sie zaangażowłam i rozpisalam w innych, ze czasu i sił zabrakło
![]() nic to Baśka, jak mawiał Wołodyjowski! odbije sobie innym razem! ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #17 26-10-2017 - 00:07:29 |
Gdańsk |
A to na dobranoc... [youtu.be]
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #19 11-11-2017 - 22:47:38 |
Gdańsk |
dziś Święto Niepodległości a ja zamiast jak co roku pomaszerować w Paradzie Niepodległości jak niemal co roku - nie wytknęłam nawet nosa z domu, wiedziałam, że ma padać przelotnie, ale chwilami dosłownie lało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #20 01-12-2017 - 22:27:53 |
Gdańsk |
powtórze w skrócie, bo juz sporo napisałam i... sie skasowało!!!
![]() ![]() z radościa melduję, że własnie z pomoca Łaski Bożej i z pomoca ludzi, także Was z forum! wygramoliłam sie kolejny raz z doła! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a dla tych co takiej muzyki nie lubią mam jeszcze cos co baaardzo lubię czyli próbkę PENTATONIX! ![]() ![]() ![]() ![]() a reszte sami sobie na pewno znajdziecie i posłuchacie, bo warto! prawda? ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 01-12-2017 - 22:28:56 przez dziubas. |
Załamka (offline) |
Post #21 01-12-2017 - 22:43:12 |
Kraków |
Dziubasku, a ja zastanawiałam się, czemu Ciebie ostatnio tak mało. No pusto tu bez Ciebie. Witaj więc wśród żywych :-) Pogodnych myśli życzę! Jak piszę z telefonu, to mi też ciągle coś zjada
![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 01-12-2017 - 22:44:28 przez Załamka. |
dziubas (offline) |
Post #22 01-12-2017 - 22:46:38 |
Gdańsk |
Thank's!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #25 03-12-2017 - 07:14:16 |
Gdańsk |
[youtu.be]
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #26 03-12-2017 - 07:37:32 |
Gdańsk |
niedziela niedzielą ale ten filmik powyżej może pokazuje najlepszy sposób na odstresowanie... ?
![]() ![]() a tak w ogóle tomimo uzytych tricków wielki szacun dla tancerki i dla pomysłodawcy reklamy, choć wcale nie jestem reklamofanką ![]() a jak sie spało przy spiewie Evy Cassidy? ja mogę powiedzieć jak sie nie spało, bo nie udało mi sie zasnąć, wiec wstałam i nadal jej głosu i gitary słucham z ogromna przyjemnościa zawsze...!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 03-12-2017 - 07:48:55 przez dziubas. |
blankaIn (offline) |
Post #27 03-12-2017 - 09:17:42 |
Warszawa |
Super! Od razu skojarzył mi sie Christopher Walken
![]() Przewodowy NST, G3, T2N2M1- kościec, wątroba Er+/Pr+/HER2-, Ki67-50%. Leczenie: Mastektomia, Owariektomia. 03/2016 Tamoxifen i Zometa. 11/2017 progresja, wątroba, węzły nadobojczykowe - AC i Zometa. 04/2018 - Stabilizacja, podtrzymująco Letrozole + Zometa. 12/2018 - Stabilizacja w kościach, całkowita remisja w wątrobie i węzłach, niestety uciekł do OUN - 12/2018 ![]() |
dziubas (offline) |
Post #28 03-12-2017 - 12:29:27 |
Gdańsk |
jakie to piękne!!!
![]() ![]() ![]() ![]() I Know You By Heart - Znam Cię na pamięć Północe zimą Żarzący się ogień Światło na twojej twarzy: pomarańczowe i złote Widzę twój słodki uśmiech Świecący przez ciemność Jego linia jest zachowana w mojej pamięci Więc znam cię na pamięć Kwietniowe ranki Dzielenie sekretów Spacerowaliśmy, aż ranek odszedł Byliśmy jak dzieci Śmialiśmy się godzinami Radość, którą mi dałeś trwa i trwa Bo znam cię na pamięć Wciąż słyszę twój głos Ciepłą, letnią nocą Szepczący jak wiatr Oh oh oh oh Odszedłeś jesienią Liście wirowały Spacerowałam drogą w pomarańczach i złocie Zobaczyłam twój słodki uśmiech Usłyszałam twój śmiech Ciągle jesteś obok mnie, każdego dnia Bo znam cię na pamięć Bo znam cię na pamięć rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #29 03-12-2017 - 19:57:38 |
Gdańsk |
pora co prawda niezbyt późna, ale ja mogę być nieco zmęczona, poza tym z przyjaciółkami wypiłam nieco za dużo Sheridana i jestem lekko upita... chciałabym choć trochę ogarnąć przestrzeń po imprezce i... lec do wyrka... , historia z yklipu jest natomiast bardzo dramatyczna ale i piękna!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Whiskey lullaby - Kołysanka o whiskey Zgasiła go jak dopalający się o północy papieros. Złamała mu serce, spędził całe swoje życie próbując zapomnieć… Patrzyliśmy, jak zapija swój ból na chwilę, Lecz nigdy nie mógł upić się wystarczająco, by wyrzucić ją ze swych myśli. Aż do nocy… Oparł czoło o butelkę i pociągnął za spust I w końcu zapił pamięć o niej. Życie jest krótkie, lecz w tamtej chwili sytuacja go przygniotła I nie miał sił, by powstać z kolan. Znaleźliśmy go z twarzą wciśniętą w poduszkę, Z notatką mówiącą „Będę ją kochał aż do śmierci”. I gdy pochowaliśmy go pod wierzbą, Anioły zaśpiewały kołysankę o whiskey. Zaśpiewały kołysankę… Krążyły plotki, lecz nikt nie wiedział, jak bardzo siebie obwiniała. Przez długie lata próbowała ukryć zapach whiskey w swym oddechu. W końcu zapiła swój ból na krótką chwilę, Lecz nigdy nie mogła upić się wystarczająco, by wyrzucić go ze swych myśli. Aż do nocy… Oparła czoło o butelkę i pociągnęła za spust I w końcu zapiła pamięć o nim. Życie jest krótkie, lecz w tamtej chwili sytuacja ją przygniotła I nie miała sił, by powstać z kolan. Znaleźliśmy ją z twarzą wciśniętą w poduszkę, Ściskającą jego zdjęcie ze wszystkich sił. I gdy złożyliśmy ją obok niego pod wierzbą, Anioły zaśpiewały kołysankę o whiskey. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 03-12-2017 - 20:00:55 przez dziubas. |