Moja niecodzienna codzienność!
dziubas (offline) |
Post #1 30-07-2019 - 06:50:41 |
Gdańsk |
Dzień dobry!!!
[youtu.be] [youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 30-07-2019 - 06:55:09 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #2 30-07-2019 - 07:06:58 |
Gdańsk |
[youtu.be]
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #3 30-07-2019 - 08:18:53 |
Gdańsk |
[youtu.be]
The Unforgiven - Niewybaczalny Nowy człowiek przychodzi na ten świat, I wkrótce jest ujarzmiony Poprzez ciąg upokorzeń Młody człowiek uczy się ich reguł,,, Z czasem dziecko się wdraża I jako chłopiec czyni zło Pozbawiony wszystkich swoich przemyśleń Zmaga się ciągle i ciągle Przysięga też sobie, Że nigdy już od tego dnia Nikt nie odbierze mu jego woli Tego co czułem, Tego co znałem, Nigdy nie ujawniałem w tym co okazywałem, Nigdy nie będę. Nigdy nie zobaczę. Nie zobaczę tego, co mogłoby się wydarzyć Tego co czułem, Tego co znałem, Nigdy nie ujawniałem w tym co okazywałem Nigdy wolny Nigdy sobą Więc nazywam Cię niewybaczalnym Oni poświęcili swoje życie By pokierować jego egzystencją On próbuje zadowolić ich wszystkich Ten zgorzkniały człowiek Poprzez całe swoje życie Wciąż walczył Ale nie był w stanie wygrać Jest zmęczony i o nic już nie dba Ten stary człowiek przygotowuje się By umrzeć z żalem Ten stary człowiek to ja Tego co czułem Tego co znałem Nigdy nie ujawniałem w tym co okazywałem Nigdy nie będę. Nigdy nie zobaczę. Nie zobaczę tego, co mogłoby się wydarzyć Tego co czułem Tego co znałem Nigdy nie ujawniałem w tym co okazywałem Nigdy wolny Nigdy sobą Więc nazywam Cię niewybaczalnym Solo Tego co czułem Tego co znałem Nigdy nie ujawniałem w tym co okazywałem Nigdy nie będę Nigdy nie zobaczę Nie zobaczę tego, co mogłoby się wydarzyć Tego co czułem Tego co znałem Nigdy nie ujawniałem w tym co okazywałem Nigdy wolny Nigdy sobą Więc nazywam Cię niewybaczalnym Nigdy wolny Nigdy sobą Więc nazywam Cię niewybaczalnym Ty przypiąłeś mi łątkę Ja przypnę łatkę tobie Nazywam Cię niewybaczalnym Nigdy wolny Nigdy sobą Więc nazywam Cię niewybaczalnym Ty przypiąłeś mi łątkę Ja przypnę łatkę tobie Nazywam Cię niewybaczalnym Nigdy wolny Nigdy sobą Więc nazywam Cię niewybaczalnym rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #4 30-07-2019 - 08:43:30 |
Gdańsk |
ciary!!!
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-07-2019 - 08:43:50 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #5 04-08-2019 - 11:11:02 |
Gdańsk |
Dzień dobry!!! Miłej niedzieli!!!
[youtu.be] Comfortably Numb - Wygodnie odrętwiały Halo (halo, halo)? Czy ktoś tam jest? Po prostu kiwnij, jeśli mnie słyszysz Czy jest ktoś w domu? Dalej (dalej, dalej), teraz Słyszałem, że nie czujesz się najlepiej Cóż, mogę załagodzić Twój ból Postawić cię na nogi. Odpręż się (Odpręż się,zrelaksuj). Najpierw będę potrzebował trochę informacji. Tylko podstawowe fakty. Możesz mi pokazać, gdzie boli? Nie ma żadnego bólu, który próbujesz uśmierzyć Odległy statek majaczy na linii horyzontu Przychodzisz falami Twoje usta się ruszają, ale nie słyszę, co mówisz Kiedy byłem dzieckiem miałem gorączkę. Moje ręce były niczym dwa balony Teraz znów doświadczam tego uczucia Nie potrafię tego wyjaśnić, nie zrozumiałbyś To nie tak, że taki jestem Stałem się wygodnie odrętwiały. (solo) Stałem się wygodnie odrętwiały. Ok (ok ok). To tylko małe ukłucie. Nie będzie już więcej (aaaaaaaaah!) Możesz poczuć się trochę nieswojo Czy możesz wstać? wierzę, że to działa, dobrze. To będzie trzymać Cię przez show Chodź, już czas. Nie ma żadnego bólu, który próbujesz uśmierzyć Na horyzoncie dym odległego statku. Przychodzisz falami Twoje usta poruszają się, ale nie słyszę co mówisz. Kiedy byłem dzieckiem Zobaczyłem coś, przelotnie Kątem oka Odwróciłem się, ale zniknęło Nie mogę już położyć na tym palca Dziecko dorosło. Marzenie odeszło. Ale stałem się wygodnie odrętwiały. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #6 04-08-2019 - 12:22:12 |
Gdańsk |
[youtu.be]
Wearing the Inside Out - Ubierając się na lewą stronę(Uzewnętrzniając swe wnętrze) Od rana do nocy byłem Poza ludzkim wzrokiem Nie poznając, kim się stawałem Nie więcej niż żywy, ledwo przetrwałem Słowem... przekroczyłem granice Nie usłyszysz dźwięku Z moich ust Pozostawałem zbyt długo Wywrócony na lewą stronę Moja skóra jest zimna W ludzkim dotyku To krwawiące serce Nie bije zbyt mocno Ślubowałem półgłosem milczenie i teraz Nawet nie słyszę, jak głośno myślę Przyćmiony przez światło Które zapaliłem nocą Noszę jej ciemność Z pustym uśmiechem Wkradam się z powrotem w życie Mój układ nerwowy całkiem na opak Ubieram się na lewą stronę Spójrz teraz na niego Jest jakiś bledszy Ale powraca do przytomności Zaczyna się dławić Od tak dawna nic nie mówił A teraz może mieć słowa prosto z mych ust I z tymi słowami widzę Jasno przez pokrywające mnie chmury Potrzebujesz po prostu czasu Potem wypowiedz moje imię Teraz możemy usłyszeć się ponownie Doczekałem dnia Kiedy wszystkie chmury Rozpłynęły się Jestem teraz z tobą Mogę wymawiać twoje imię Teraz możemy usłyszeć się Ponownie On siedzi skulony w kącie Ale tęcza wciąż migocze Z potokiem śmieci bez końca, by ... rzucić klątwę na to miejsce W morzu wyrywkowych obrazów Samounicestwiające się zwierzę W oczekiwaniu na fale zagłady On stoi na progu Usidlony w ognistej złości I strącony do piekła ... przeklnie to miejsce Targany na wszystkie strony A tęcza wciąż migocze Czekając na niszczące płomienie rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #7 05-08-2019 - 14:01:42 |
Gdańsk |
[youtu.be]
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 05-08-2019 - 14:02:58 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #8 06-08-2019 - 11:10:14 |
Gdańsk |
Dzień dobry!
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #9 06-08-2019 - 11:27:14 |
Gdańsk |
[youtu.be]
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #10 06-08-2019 - 11:54:59 |
Gdańsk |
[youtu.be]
dziubas (offline) |
Post #11 06-08-2019 - 14:11:38 |
Gdańsk |
[youtu.be]
dziubas (offline) |
Post #12 07-08-2019 - 22:40:16 |
Gdańsk |
[youtu.be]
No One Can -Nikt nie może Wyladowalas w moim zyciu Jak nowe i jasniejsze swiatlo Ktore zepchnelo cala moja przeszlosc w cien Zawsze uwazalem Ze piekno to cos bardzo powierzchownego Ale potrzebuje nowych slow, by moc cie opisac Czas ,ktory poswiecilem na powalenie dzielacego nas muru Byl okresem mojego upadku Beznadziejnie slaby Nikt teraz nie moze zabrac mi ciebie Nie martw sie ,jesli oni zabiora mnie Nikt teraz nie moze zabrac mi ciebie To nie wazne jak dlugo przyjdzie nam czekac Zanim przyszlas Wszystkie dni byly takie same Szarosc zwyklem nazywac wolnoscia Niekonczace sie noce w knajpach z kumplami Przechwalki i krzyki Pomyslec,ze ja im kiedys wierzylem Nikt teraz nie moze zabrac mi ciebie Nie martw sie ,jesli oni zabiora mnie Nikt teraz nie moze zabrac mi ciebie To nie wazne jak dlugo przyjdzie nam czekac Nie obchodzi mnie,co oni mysla Jestes wszystkim,w co wierze Nie pozwole ci odejsc Jest w tobie cos takiego Co sprawia ,ze nie moge cie nie kochac Nikt teraz nie moze zabrac mi ciebie Nie martw sie ,jesli oni zabiora mnie Nikt teraz nie moze zabrac mi ciebie To nie wazne jak dlugo przyjdzie nam czekac [youtu.be] Cover My Eyes - Przesłania mi oczy Przesłania mi oczy Światło które spływa na jej twarz Niebezpieczne granice Niebezpieczne kolory i kształty Dzikie wzory Połączone i gotowe by nimi się bawić Spięte ciasno Szkarłat i upiorna biel Ona jest jak dziewczyna z filmu W którym spada Spitfire Jak dziewczyna ze zdjęcia Na którą on nie może sobie pozwolić Ona jest jak uśmiechająca się dziewczyna Ze szpitalnej dyżurki Jak dziewczyna z powieści Wśród wiatru na wrzosowisku Ból i niebo Ból i niebo Sens życia Sprawia, że stałem się wytworny Przesłaniają mi oczy Te niebezpieczne kolory i kształty I gdy ona się rusza Przesłania mi oczy Ona jest jak dziewczyna z telewizji I czerwona gitara Jak kobieta z dilerem Na końcu baru Jest jak uśmiechająca się dziewczyna Z nocnego snu Jak dziewczyna, która Cię wyprzedza kabrioletem Ból i niebo Ból i niebo rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 4 raz(y). Ostatnia zmiana 07-08-2019 - 22:51:12 przez dziubas. |
Kuba (offline) |
Post #13 09-08-2019 - 16:45:45 |
Gogolin |
Oj Baśka, Baśka. A gdzie piękne karty zespołu Marillion? Kiedy wokalistą i niepisanym liderem grupy był Fish. Pisał przepiękne teksty, prawdziwy obok Petera Hamilla poeta rocka. Cóż, podam kilka przykładów:
[www.youtube.com] Sugar Mice. Baaardzo smutna i piękna zarazem pieśń. [www.youtube.com] Lady Nina. Dla mnie cudeńko. [www.youtube.com] Punch & Judy Tu nie odmówię sobie przyjemności i przytoczę cały tekst: Punch i Judy Pralka, marzenie o uwolnieniu się Zmyły blask z królowej piękności Wyszukaliśmy nasze gniazdko W "Daily Express", Stanęliśmy przed księdzem w świętej todze Wychowaliśmy nasze dzieci w duchu Kościoła, A teraz wegetuję przed telewizorem Najgorsza rzecz jaka mogła mi się przytrafić Och, czas na rozłąkę, Judy Gdzie się podziały walki na poduszki, Piątkowe wieczory, przyciasne jeansy Ścieżka miłości, igraszki namiętności, Niedzielne przechadzki deszczu Wałki, lokówki i prochy na sen "Kochanie boli mnie głowa, więc nie grzeb się tak" Strach przed kryzysem wieku średniego, osobne łóżka, Przegrywanie walki... "Czemu nie zakręciłeś tubki z pastą do zębów?" "Znowu zapomniałeś spuścic wodę w toalecie!" "Nie depcz po wypastowanej podłodze!" "Zostaw brudne skarpetki za drzwiami!" Co się stało z porannymi uśmiechami, Nieczystymi sztuczkami, naszym luźnym traktowaniem, Błyszczącymi oczyma, szaleńczymi przejażdżkami, Wyszukanymi komplementami Teraz zasilam bar, Robię na hipotekę jako łysiejący urzędnik, Wizja 3. wojny A wystarczy podsunąć jej te tabletki i byłbym wolny Nigdy więcej Judy, Żegnaj Nie wspaniałe? |
IRENKA52 (offline) |
Post #14 09-08-2019 - 21:24:36 |
Śląsk |
Witaski;[www.youtube.com]
|
dziubas (offline) |
Post #15 11-08-2019 - 12:31:26 |
Gdańsk |
pisze testowy post , bo nie wierzę, że wczoraj i dzisiaj do tej pory NIKT nie napisał na forum żadnego postu! moze jednak z powodu jakiejs awarii te posty sa po prostu niewidoczne...
[youtu.be] Mama Nie widzę Cię mamo Ale nie mogę się doczekać By dotknąć i poczuć Cię mamo Nie potrafię trzymać się z dala W gorącu i parze miasta To mnie napędza i nie potrafię zwolnić Więc powiedz, że pomożesz mi mamo Bo robi się tak ciężko Obecnie nie potrafię zatrzymać Cię przy sobie mamo Ale wiem, że zawsze tam będziesz Słuchasz, nauczasz mnie mamo I wiem, że wewnątrz się troszczysz Więc upadnij, tutaj przy mnie Nie wybierasz się nigdzie Nie, nie chcę Cię zranić mamo Ale robi się tak ciężko Czy nie widzisz mnie tutaj mamo? Mamo, mamo, mamo proszę Czy nie czujesz mojego serca? Czy nie czujesz mojego serca? Czy nie czujesz mojego serca? Posłuchaj mnie teraz mamo Mamo, mamo Odbierasz mi moją ostatnią szansę Nie odbieraj mi jej Czy nie czujesz mojego serca? Jest gorąco, za gorąco dla mnie mamo Ale nie mogę się doczekać Moje oczy, one płoną mamo I czuję drżenie mojego ciała Nie zatrzymuj, nie zatrzymuj mnie mamo Spraw ból, spraw by ustąpił Nie, nie chcę Cię zranić mamo Ale robi się tak ciężko Obecnie nie potrafię Cię zobaczyć mamo Ale wiem, że zawsze tam będziesz Wyśmiewasz się, dokuczasz mi mamo Ale ja nigdy, nigdy potrafię trzymać z daleka To gorąco i para miasta Napędza mnie i nie potrafię zwolnić Więc zostań, nie opuszczaj mnie mamo Bo robi się tak ciężko Nie, nie, nie odchodź Nie odchodź Miłej niedzieli!!! rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-08-2019 - 12:37:34 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #16 11-08-2019 - 19:29:02 |
Gdańsk |
Kuba! Sorki!!! akurat to na mnie czekało na liście!!!
[youtu.be] When You Love a Woman - Kiedy kochasz kobietę W moim życiu widzę, gdzie byłem Powiedziałem, że nigdy więcej już nie upadnę Sam się myliłem Moje poszukiwania jeszcze się nie skończyły... jeszcze nie Wiem, że Kiedy kochasz kobietę Widzisz świat w jej oczach Kiedy kochasz kobietę Wiesz, że stoi po twojej stronie Radość, która trwa wiecznie Jest gdzieś sztabka złota, która lśni, czekając gdzieś... o tak Jeśli nie mogę uwierzyć, że ktoś jest prawdziwy Tak trudno jest się zakochać Mam nadzieję i modlę się tej nocy Gdzieś myślisz o mnie, dziewczyno Tak, wiem ... Wiem, że To wystarczy, abyś płakał Kiedy widzisz ją mijającą cię I patrzysz w jej oczy Kiedy kochasz kobietę ... Kiedy kochasz, kochasz, kochasz Kiedy kochasz kobietę Widzisz swój świat w jej oczach ----------------------------------------------------------- [youtu.be] Shape of my Heart - Kształt mojego serca On rozdaje karty, jakby medytował. A tych, które zagrywa, nigdy się nie spodziewa. On nie dla pieniędzy prowadzi tę grę. I dla szacunku też nie. On w kartach chce znaleźć odpowiedź, Tę świętą geometrię szans, Ukryte prawa prawdopodobieństw, Gdzie liczb zwodniczy tan. Choć wiem, że piki* są mieczami żołnierzy, Że trefle** to wojenna broń, Wiem, że diamenty*** to za sztukę zapłata, Lecz moje serce**** kształt inny ma. On może zagrać waletem karo Lub położyć damę pik. Mógłby mieć nawet króla w rękawie - Nie spostrzegłby nikt. Choć wiem, że piki są mieczami żołnierzy, Że trefle to wojenna broń, Wiem, że diamenty to za sztukę zapłata, Lecz moje serce kształt inny ma. A gdybym powiedział, że cię kocham, Mogłabyś pomyśleć, że tylko gram. Lecz ja zbyt wielu masek nie noszę, I twarz jedną mam... Ci, którzy przemawiają, nic nie wiedzą, Lecz na swój koszt poznają. Jak ci, co często przeklinają swoje szczęście, A bojaźliwi przegrywają. Choć wiem, że piki są mieczami żołnierzy, Że trefle to wojenna broń, Wiem, że diamenty to za sztukę zapłata, Lecz moje serce kształt inny ma. ----------------------------------------------------------------- [youtu.be] Fields Of Gold - Złociste pola Wspomnisz mnie, gdy zachodni wiatr Jęczmienia łan poruszy I zapomnisz o Słońcu w jego zazdrosnym niebie Gdy będziemy szli wśród złocistych pól Więc wzięła swego ukochanego By na chwilę spojrzeć Na łany jęczmienia Padła w jego ramiona, a jej włosy opadły Pośród złocistych pól Czy zostaniesz ze mną, czy będziesz moja miłością Pośród łanów jęczmienia I zapomnimy o Słońcu w jego zazdrosnym niebie Leżąc wśród złocistych pól Zobacz, jak zachodni wiatr jak kochanek Muska łan jęczmienia Poczuj, jak pręży się jej ciało, gdy całujesz jej usta Wśród złocistych pól Nigdy nie składam obietnic od tak I mimo, że było już parę, które złamałem To przyrzekam, że w dniach, które nam jeszcze pozostały Będziemy szli wśród złocistych pól Będziemy szli wśród złocistych pól Wiele lat minęło od tych letnich dni Wśród łanów jęczmienia Spójrz, jak dzieci biegną, gdy Słońce zachodzi Wśród złocistych pól Wspomnisz mnie, gdy zachodni wiatr Jęczmienia łan poruszy Możesz powiedzieć Słońcu w jego zazdrosnym niebie O tym, jak chodziliśmy wśród złocistych pól O tym, jak chodziliśmy wśród złocistych pól O tym, jak chodziliśmy wśród złocistych pól rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-08-2019 - 19:32:58 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #17 12-08-2019 - 21:39:24 |
Gdańsk |
[youtu.be]
A Gentleman's Excuse Me - Przeprosiny dżentelmena Czy wciąż trzymasz suche kwiaty w swej szufladzie wraz z belgijską koronką i oglądasz je co roku, gdy ich kolory bledną znów? Czy wciąż wierzysz w baśnie senne, lśniących zamków murów moc co cię chroni przed smokami z jaskiń złych? Czy wciąż jesteś tą księżniczką, którą chroni Cygan tancerz? I czy masz wciąż opowieść, której mógłby słuchać ktoś? Twoje życie to fantazja, romantycznej baśni zew. Czy nie widzisz jak to trudne, czy rozumiesz co chcę rzec? To przeprosiny dżentelmena, więc usunę się o krok. Czy nie możesz więc zrozumieć, że dość mam tańców? Gdy każdy naprzód krok oznacza dwa kroki w tył Czy nie możesz więc zrozumieć, że dość mam tańców? Wiem, że lubisz wciąż te stare walce swe odbicie w lustrze, z którym grasz gdy suniesz przez parkiet lecz gdybym rzekł Ci, że muzyki brak, czy chciałabyś wiedzieć że Twój karnet jest pusty, nie chce słuchać Ciebie nikt? Czy wciąż wierzysz w Mikołaja i że jest milioner u Twych drzwi i ma klucz do życia, które umyka zrozumieniu? A ja mam tylko miłość, Tobie oddam ją, za darmo nawet Zrozumiesz jej wartość, gdy wysłuchasz kiedyś mnie. To przeprosiny dżentelmena, więc usunę się o krok. Czy nie możesz więc zrozumieć, że dość mam tańców? Gdy każdy naprzód krok oznacza dwa kroki w tył. Czy nie możesz więc zrozumieć, że ten jeden krok I nie ma zwrotu w tył? Czy nie możesz więc zrozumieć, że dość mam tańców? To koniec tańca. ------------------------------------------------------------------ [youtu.be] Internal Exile - Duchowy wygnaniec Widziałem smutnego człowieka, szedł Princess Street Gardens Podążał na zachód ku Lothian Road Evening News głęboko w kieszeni By uniknąć zimna, z kłopotów zrobił płaszcz Duch Griersona nawiedza doki Pracują tam ludzie, w ich dłoniach kamery Kręcą film, o kolejkach coraz większych, o kończących się złożach, ropa też nam schnie Hej chłopcze, duchowy wygnańcze, kiedy zrozumiesz, że musimy odpuścić Hej dziewczyno, duchowy wygnańcze, kiedy zrozumiesz , że musimy odpuścić Szpaki krążą nad iglicami A ognie z Grangemouth palą niebo Lew zasypia w niemej pieczarze W kraju, który ogłuchł‚ i nie chce słuchać go Hej chłopcze, duchowy wygnańcze, kiedy zrozumiesz, że musimy odpuścić Hej dziewczyno, duchowy wygnańcze, kiedy zrozumiesz , że musimy odpuścić Musimy już iść Czy pozwolisz nam już iść? Nasze stepy zamieniają w pustynię Trują nam ziemię, zbierają plony ślepej obojętności, chciwości i apatii, zasianych w naszej przeszłości Ryb brakuje i nabrzeża są puste Statki rdzewieją po ropie pływając Owce odeszły, farmy się walą Lecz tego nie widać, więc nikt nie martwi się Hej chłopcze, duchowy wygnańcze, kiedy zrozumiesz, że musimy odpuścić Hej dziewczyno, duchowy wygnańcze, kiedy zrozumiesz , że musimy odpuścić Już pójdziemy Już pójdziemy Jak ojcowie przed nami ku Ameryce spoglądamy Marząc o nowym życiu w tej ziemi Ale gdzie nie pójdziemy i tak się dowiemy Że nie jest naszą ziemia, na której przyszło nam żyć Hej chłopcze, duchowy wygnańcze, kiedy zrozumiesz, że musimy odpuścić Hej dziewczyno, duchowy wygnańcze, kiedy zrozumiesz , że musimy odpuścić Jesteśmy duchowymi wygnańcami Musimy, musimy odpuścić Jesteśmy duchowymi wygnańcami i musimy odpuścić Musimy odpuścić Musimy już iść Czy pozwolisz nam już iść Duchowy wygnaniec duchowy wygnaniec Czy powolisz nam już iść? rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #18 24-09-2019 - 12:32:55 |
Gdańsk |
WITAM PO DŁUGIEJ PRZERWIE!!!
podpisuje sie dwiema rekami pod tekstem spiewanym w ponizszym linku!!! słucham oczywiscie na tzw "pełnym gazie"!!! [youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #20 24-09-2019 - 16:06:20 |
Gdańsk |
[youtu.be]
dziubas (offline) |
Post #21 24-09-2019 - 16:09:26 |
Gdańsk |
To prawda!!! MOJE NARZEKANIE ZAMIENIŁES W TANIEC!!!
dziubas (offline) |
Post #22 24-09-2019 - 16:27:49 |
Gdańsk |
DZIĘKUJĘ, ŻE ZALEŻĘ OD CIEBIE MÓJ TATO!!!
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #23 24-09-2019 - 19:35:40 |
Gdańsk |
TY OTWIERASZ NASZE OCZY!!!
dziubas (offline) |
Post #24 25-09-2019 - 14:21:18 |
Gdańsk |
Czy lubicie Gdańsk? JA BAAARDZOOO!!!
[galeria.trojmiasto.pl] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-09-2019 - 14:21:41 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #26 25-09-2019 - 16:33:25 |
Gdańsk |
szkoda, ze nie dałas cynku... no to jeszcze jedna fotka:
[galeria.trojmiasto.pl] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-09-2019 - 16:39:10 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #27 25-09-2019 - 17:00:59 |
Gdańsk |
prawda, ze piekny jest ten spiew???!!!
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-09-2019 - 17:01:56 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #28 26-09-2019 - 11:01:06 |
Gdańsk |
Na "dzięn dobry" mocne uderzenie!!!
dziubas (offline) |
Post #29 26-09-2019 - 18:49:13 |
Gdańsk |
a teraz klasyka rocka!!!
[youtu.be] Sometimes I Feel Like Screaming - Czasami chce mi sie krzyczeć Gdy cię nie było Odsłuchałem wiadomość Zostawiłaś numer Chciałem oddzwonić Ale numer zapisany został W jakichś Hiszpańskich gryzmołach Teraz znów Brak mi ciebie Olbrzymie łóżko W jakimś hotelu słyszę twoje imię Widzę twoją twarz Laleczki z ciemnych zaułków i bramkarze Chłopcy z wybałuszonymi oczyma i torbmi pełnymi kasy W bocznej uliczce zmierzają ku ścianie Uwiązani do końcówki północnej czołganiny Niebo nie będzie tak wysoko, wiem Jeśli czasy które minęły nie byłyby takie złe Najlepsze plany rwą się w szwach I zakłócają moje sny Czasami chce mi się... Krzyczeć Zamykam oczy Nadszedł taki czas Głowa opada I jedyne co wiem To jak zwie się to miasto I znów Brakuje mi ciebie Nie potrwa to długo Wracam do domu Po koniec czasu Będę podróżował Będę podróżował Laleczki z ciemnych zaułków i bramkarze Chłopcy z wybałuszonymi oczyma i torbmi pełnymi kasy W bocznej uliczce zmierzają ku ścianie Uwiązani do końcówki północnej czołganiny Niebo nie będzie tak wysoko, wiem Jeśli czasy które minęły nie byłyby takie złe Najlepsze plany rwą się w szwach I zakłócają moje sny To mi się śni Ouh To mi się śni To mi się śni To mi się śni Ouh Laleczki z ciemnych zaułków i bramkarze To mi się śni Chłopcy z wybałuszonymi oczyma i torbmi pełnymi kasy W bocznej uliczce zmierzają ku ścianie Uwiązani do końcówki północnej czołganiny Niebo nie będzie tak wysoko, wiem To mi się śni Jeśli czasy które minęły nie byłyby takie złe Najlepsze plany rwą się w szwach I zakłócają moje sny rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #30 27-09-2019 - 13:49:15 |
Gdańsk |
mistrzostwo swiata...