Moja niecodzienna codzienność!
dziubas (offline) |
Post #1 25-06-2013 - 21:59:43 |
Gdańsk |
Jak zaczynać to już! Jestem z natury flegmatyk i z niekórymi decyzjami bujam się i bujam! Dziś dodatkowo jestem nakręcona po trójmiejskim spotkanku, więc gdzieś te emocje trzeba rozładować! A więc od czegoś trzeba zacząć, ale nie od początku, bo ja i Wy pogubilibyśmy się, jak nic. Trzeci tydzień nie mam depresji i moi znajomi mówią, że jestem właśnie na haju. Mam tyle w głowie myśli, refleksji, że sama nie nadążam. W tej sytuacji nie raz myślałam-szkoda, że myśli nie da się nagrać...A ostatnio próbowałam napisać maila do swojego psychoterapeuty, ale mi nie odpisał (wizyta w sobotę) Znajomi podpowiadałi-załóż bloga albo pisz pamiętnik. I wtedy natrafiłam na te wątki a Mgiełka mnie zachęciła, by założyć swój. Więc jestem! Mam nadzieję, że nie będę przynudzać, bo i to potrafię. Dlaczego "niecodzienna"? Mogłaby być jeszcze "niezwykła", ale pierwsza myśl jest często najlepsza. Niezwykłe jest dla mnie to, że choć depresje miewam bodaj od okresu dojrzewania, wciąż się zdumiewam, że jest możliwe postrzegać tę samą rzeczywistośc tak różnie, choć warunki zewnętrzne na ogół są constans! Kto tego nie dotknął osobiście lub nie zobaczył z bliska-nie jest w stanie tego zrozumieć! My depresjonaci ćwiczymy to z otoczeniem nieustannie! Ale myślę, że jest jeszcze inny aspekt tej mojej "niecodzienności", który z poprzednim wg mnie ściśle jest związany-aspekt duchowy. Jestem przekonana, że w moim życiu nie mam przypadków. Dziś jestem o tym przkonana! Jak przyjdzie kolejna deprecha, obym zamilkła, bo wtedy przeżywam taki bezsens, taką obojętność, że czasami myślę, że wręcz tracę wiarę! Dziś uważam, że to raczej kolejna próba mojej wiary, której wciąż nie mam jeszcze zbyt wiele...Uff! Męczące jest może nie samo pisanie tylko długie siedzenie przy kompie, bo kręgosłup mam sterany a siedzę na piłce lekarskiej, bo nie dorobiłam się jeszcze stolika pod komputer i odpowiedniego siedzienia! Myślę, że na pierwszy raz wystarczy tego pisania! Jutro co prawda jeszcze mam urlop, ale trza się w miarę wcześnie zwlec, a to nie takie proste dla mnie! Dobranocka!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-06-2013 - 22:01:57 przez dziubas. |
filipinka35 (offline) |
Post #2 25-06-2013 - 22:16:57 |
|
Dziubas przyszłam do Ciebie z i .
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dziubas (offline) |
Post #6 25-06-2013 - 23:22:01 |
Gdańsk |
Moja pycha już pęcznieje, bo zamiast spać słucham ulubionego Phila Collinsa i podglądam wątek! Ty dziubas to masz szczęście, że Pan Bóg Cię kocha, bo któż by kochał takiego pyszałka!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-06-2013 - 23:22:42 przez dziubas. |
filipinka35 (offline) |
Post #7 25-06-2013 - 23:24:11 |
|
Dziubasku Pan Bóg wszystkich kocha
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dziubas (offline) |
Post #8 25-06-2013 - 23:27:16 |
Gdańsk |
Oczywiście, filipinko! To właśnie miałam na myśli!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Perełka (offline) |
Post #9 25-06-2013 - 23:37:30 |
|
Dziubasku, super, że założyłas swój watek.
Pisz wszystko co chcesz, możesz przynudzać jak masz taką ochotę. To twój kącik , twoja historia, twoje miejsce. Te nasze wątki to faktycznie są jak pamietniki. Przelewamy na nie nasz spostrzeżenia, przeżycia, poglady. Czasem się razem pośmiejemy, czasem popłaczemy, czasem "potrzymamy za rączke", czasem jak potzreba damy i kopa. Ciesze się, że dołączyłaś do wątków otwartych. |
dziubas (offline) |
Post #11 25-06-2013 - 23:57:34 |
Gdańsk |
Kasiaf zakładaj!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
filipinka35 (offline) |
Post #12 26-06-2013 - 00:24:49 |
|
Kasiaf nie zastanawiaj się tylko zakładaj swój wątek
dziubas (offline) |
Post #13 26-06-2013 - 13:43:09 |
Gdańsk |
Ale jestem wredota, bo ciągle tu zaglądam i już mnie troche zazdrość bierze. Ale obiecałam sobie, że będę pisać raz dziennie!
filipinka35 (offline) |
Post #14 26-06-2013 - 14:31:27 |
|
Dziubasku to Twój wątek pisz kiedy chcesz
dziubas (offline) |
Post #15 26-06-2013 - 14:34:45 |
Gdańsk |
Kumam, kumam! Dzięki Filipinko!
filipinka35 (offline) |
Post #16 26-06-2013 - 14:39:00 |
|
Nie ma za co dziubasku.
filipinka35 (offline) |
Post #18 26-06-2013 - 16:31:48 |
|
dziubas (offline) |
Post #20 26-06-2013 - 22:47:00 |
Gdańsk |
Prawie cały dzień przesiedziałam przy kompie. Na koniec zinaugurowłam balowanie na czacie! To dla mojego kręgosłupa masakra! (siedzenie przy kompie oczywiście). Jutro wracam do pracy-przerywam urlop, bo trza na później trochę zostawić. Spodziewanych gości niet, pogoda tyż nie urlopowa. Czekam tylko jak pranko sie odwiruje, rozwieszę i luuu do wyrka! Dobranocka! Kto nad ranem nie bedzie mógł spać, czego nikomu i sobie nie życzę-niech o 4.45 o mnie pomyśli i pomoże mi wstać, bo leniuch do wstawania jestem straszny! Pa!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-06-2013 - 22:47:20 przez dziubas. |
filipinka35 (offline) |
Post #21 26-06-2013 - 23:00:40 |
|
Ja tez jestem leniuch do wstawania
dziubas (offline) |
Post #25 27-06-2013 - 12:43:14 |
Gdańsk |
Dla mnie dobra wiadomość:Nie udało mi się wstać o 4.45 , ale ponieważ wniosek na urlop składałam do końca tygodnia i dodatkowo przypomniałam sobie o kilku sprawach , które powinnam załatwić, dziś i jutro mam wolne! Niestety dowiedziałam się przed chwilą, ze zmarła moja młodsza koleżanka z pracy .Zawał!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 27-06-2013 - 12:44:54 przez dziubas. |
filipinka35 (offline) |
Post #27 27-06-2013 - 14:19:06 |
|
Dziubasku przytulam