Moja niecodzienna codzienność!
dziubas (offline) |
Post #1 24-11-2019 - 09:38:04 |
Gdańsk |
w moim domku jak zwykle żadnego odzewu, ale powoli do tego sie przyzwyczajam... dziś niedziela, szczególna niedziela Swieto Chrystusa Króla Wszechswiata! Co to dla mnie znaczy? Bardzo duzo! Poniewaz mam doswiadczenie spotkania Jezusa w swoim zyciu, dla mnie on jest tTym, który mnie kocha taka jaką jestem, który jest zawsze blisko mnie, zwlaszcza wtedy, gdy wlasnie zupełnie nioe czuje Jego bliskości i miłości (podczas moich dołów np!), dzis daje potęzna radość, która po obudzeniu o 7mej nie dała mizasnąc i dlatego tez po kilku rozmowach, które juz przeprowadziłam, jestem teraz tutaj i piszę, dzielac sioe z Wami ta radością! Zycze błogosławionej czyli szczęśliwej dobrej niedzieli, i posyłam Wam muzyczke, która jest daleka może od pojecia muzyki religijnej, ale zarazm wkleję tłumaczenie tekstu i... zobaczymy, czy czasem tez nie jest piochwałaBoga za to, co człowiekowi nieustannie daje..., hmmm! dawno tutaj tak sie nie rozwinełam, ale i tak sie cieszę!
jeszcze chciałam dodać, ze o istnmieniu Dido dowiedziałam sie tu na forum i bardzo ja lubie!!! [youtu.be] For One Day - Przez jeden dzień Jeśli miałabym szansę na chociaż jeden dzień z Tobą Jednodniowe zwolnienie stąd, i wszystko przez co przechodzisz Namówiłabym Cię do ubrania się, i wyprowadziłabym Cię I wiem, że miałbyś się świetnie póki byśmy nie rozstali się Więc proszę choć przez jeden dzień, nie mówiłabym do Ciebie Powiedział byś mi co mam mówić, pokazał byś mi co mam robić I proszę choć przez jeden dzień, chciała bym znów zobaczyć jak chodzisz I poszli byśmy ręka w rękę tak daleko, aż nie moglibyśmy wrócić Zrobiłabym wszystko co tylko mogę dla chociaż jeszcze jednego dnia z Tobą Z dala od drutów i rurek (respirator), które tkwią w Tobie Kupiłabym ci wczesne piwo, obejrzeli byśmy mecz I rozmawiali byśmy o wszystkich przyjaciołach, pracy i złamanych sercach Spytałbyś mnie kogo musisz zabić, by wszystko wróciło do normy ale śmianie się z tego także by do tego doprowadziło Więc proszę chociaż przez jeden dzień, nie zgadywałabym ze względu na Ciebie Powiedział byś mi co czujesz, i co chciałbyś robić I proszę chociaż przez jeden dzień nie chowała bym się przed Tobą Nie widział byś jak próbuję chronić Ciebie samego przed sobą Więc proszę choć przez jeden dzień, nie mówiłabym do Ciebie Powiedział byś mi co mam mówić, pokazał byś mi co mam robić I proszę choć przez jeden dzień, chciała bym znów zobaczyć jak chodzisz I poszli byśmy ręka w rękę tak daleko, aż nie moglibyśmy wrócić I nie będę płakać za Tobą, ponieważ poczekam do czasu gdy będę mieć ten dzień z Tobą [youtu.be] White Flag - Biała flaga Wiem, że uważasz, że nie powinnam wciąż Cię kochać Albo mówić Ci tego Ale gdybym tego nie powiedziała Wciąż bym to czuła Więc gdzie w tym sens? Przysięgam,nie próbuję utrudniać Ci życia Albo wracać do tego co było Ale pójdę z tym statkiem na dno I nie podniosę rąk do góry i się nie poddam Nie będzie białej flagi nad moimi drzwiami Jestem zakochana i zawsze będę Wiem, zostawiłam zbyt duży bałagan I zniszczenia, żeby kiedykolwiek wrócić I sprowadziłam nic więcej jak kłopoty Rozumiem, jeśli nie będziesz w stanie więcej ze mną rozmawiać I jeśli żyjesz według zasad "to koniec" To jestem przekonana, że to ma sens Pójdę z tym statkiem na dno I nie podniosę rąk do góry i się nie poddam Nie będzie białej flagi nad moimi drzwiami Jestem zakochana i zawsze będę I kiedy się spotkamy A jestem pewna że tak będzie Wszystko, co było kiedyś Będzie tu nadal Odpuszczę I wstrzymam swój język I będziesz myślał Że ruszyłam dalej... Pójdę z tym statkiem na dno I nie podniosę rąk do góry i się nie poddam Nie będzie białej flagi nad moimi drzwiami Jestem zakochana i zawsze będę Pójdę z tym statkiem na dno I nie podniosę rąk do góry i się nie poddam Nie będzie białej flagi nad moimi drzwiami Jestem zakochana i zawsze będę Pójdę z tym statkiem na dno I nie podniosę rąk do góry i się nie poddam Nie będzie białej flagi nad moimi drzwiami Jestem zakochana i zawsze będę KOCHAM WAS MOJE SIOSTRZYCZKI!!! rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 24-11-2019 - 09:43:39 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #2 24-11-2019 - 14:32:10 |
Gdańsk |
Give ME Jesus - Daj mi Jezusa
[youtu.be] może ktoś przetłumaczy...? rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-11-2019 - 14:34:28 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #3 24-11-2019 - 21:08:20 |
Gdańsk |
[youtu.be]
I Can't Even Walk - Nie moge nawet chodzić rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #4 27-11-2019 - 20:27:41 |
Gdańsk |
...takie sobie śpiewanie, ale lubie te lwia fryzurę..., no takie zaloty jakby...
[youtu.be] Da Ya Think I'm Sexy - Jeżeli uważasz , że jestem sexy Cukiereczku, cukiereczku Ona siedzi sama czekając na sugestie On jest bardzo zdenerwowany, unika wszelkich pytań Jego usta są suche, jej serce delikatnie wali Czy nie wiecie o czym o ni teraz dokladnie myślą Jeśli pragniesz mojego ciala i uważasz że jestem sexy Daj mi znać, cukiereczku Jeśli naprawdę mnie potrzebujesz, wyjdź naprzeciw i dotknij mnie Dalej kochanie powiedz mi tak On zachowuje się nieśmialo szukając odpowiedzi Dalej kochanie spędźmy tę noc razem Ale teraz zaczekaj chwilkę, zanim pojdziemy dalej Daj mi dziesiątaka żebym zadzwoniła do mamy Zlapali taksówkę do jego luksusowego apartamentu W końcu może jej powiedzieć co siedzi w jego sercu Jeśli pragniesz... Jego serce bije jak bębenki bo w końcu ma tę dziewczyna w domu Wyluzuj się kochanie jesteśmy sami Obudzili się o świcie bo wszystkie ptaki śpiewają Dwoje calkowicie obcych ludzi ale to nie tak oni myślą Na zewnątrz jest zimno, mgliście i pada deszcz Mają siebie żadne z nich nie narzeka On mówi że przeprasza ale nie ma mleka ani kawy To nic cukiereczku możemy obejrzeć poranny film rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #5 30-11-2019 - 10:24:15 |
Gdańsk |
uwielbiam!!!
[youtu.be] In Your Eyes - W Twoich oczach Akceptując wszystko to co zrobiłem i powiedziałem Chcę znów tkwić i wpatrywać się Aż nic już nie pozostanie Ale będzie nadal w Twoich oczach Cokolwiek przychodzi i odchodzi Usłyszę ciche wołanie Dotknę tej delikatnej ściany Aż będę pewien że znów jestem w domu (W Twoich oczach) W Twoich oczach (W Twoich oczach) W Twoich oczach (W Twoich oczach) W Twoich oczach Kochanie, jestem zagubiony czasami Dni przemijają i pustka wypełnia moje serce Odjeżdżam samochodem uciekając jak najdalej Ale wszystkie drogi prowadzą z powrotem do Ciebie I wszystkie moje instynkty, one powrócą I wielka fasada, już wkrótce spłonie Bezszelestnie, bez mojej dumy Sięgam z mego wnętrza W Twoich oczach, światło, ciepło W Twoich oczach, jestem spełniony W Twoich oczach, kres Wszystkich bezowocnych poszukiwań W Twoich oczach ,widzę światło i ciepło W Twoich oczach Och, chcę być spełniony Chcę dotknąć światła Ciepła które widzę w Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach Kochanie, nie mogę patrzeć na bezmiar cierpienia Bezmiar krzywd i to sprawia, że wciąż się wymykam jestem zmęczony nieustanną walką o Nasze przetrwanie Wracam do chwil spędzonych z Tobą aby nie zasnąć i żyć I wszystkie moje instynkty, one powrócą I wielka fasada, już wkrótce spłonie Bezszelestnie, bez mojej dumy Sięgam z mego wnętrza W Twoich oczach, światło, ciepło W Twoich oczach, jestem spełniony W Twoich oczach, widzę wejście do tysięcy kościołów W Twoich oczach, kres Wszystkich bezowocnych poszukiwań W Twoich oczach ,widzę światło i ciepło W Twoich oczach Och, chcę być spełniony Chcę dotknąć światła Ciepła które widzę w Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach Akceptując wszystko to co zrobiłem i powiedziałem Chcę stać i wpatrywać się znów Aż nic już nie pozostanie Ale będzie w waszych oczach Cokolwiek przychodzi i odchodzi Och to jest w Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach W Twoich oczach Chcę znów tkwić i wpatrywać się Och, to jest w Twoich oczach rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #6 30-11-2019 - 13:06:15 |
Gdańsk |
[youtu.be]
Secret World - Tajemny świat Tkwiłem w nieosłoniętym miejscu, Dopóki widziałem twarz za twarzą. To wszystko odeszło już i nie zostawiło śladu. Gdzieś na kolejowej bocznicy Stykaliśmy się w naszym tajemnym świecie. Tam ukrywaliśmy miłość. O czym wtedy myśleliśmy? Obserwuję cię, gdy w nieświadomości swego Położenia myjesz pod wodą włosy. Samolot leci w powietrzu. Czy sądziłaś, że nie musisz wybierać? Że ja sam zdołam wygrać lub przegrać? Wszędzie ukrywaliśmy miłość. O czym wtedy myśleliśmy? Żyjemy tu, w domu pełnym pozorów, Rozdzieleni niczym Adam i Ewa. Ty zbijasz mnie z tropu, ja to przyjmuję. Gdzieś na kolejowej bocznicy Spotykaliśmy się w naszym tajemnym świecie. Wszędzie ukrywaliśmy miłość. O czym wtedy myśleliśmy? O kole, które obraca się I wiruje bez końca, O o domu, który waląc się Pozostawił nie naruszone schody. Bez winy i wstydu, Bez smutku i potępienia. Tak czy owak wszyscy jesteśmy tacy sami. Budujemy sobie nasz tajemny świat, Budujemy sobie nasz tajemny świat, Budujemy sobie nasz tajemny świat, Który rozpada się Na skutek nagłych wstrząsów. Budujemy sobie nasz tajemny świat, Widzimy rzeczy, których w nim nie ma. Próbujemy modlitwami Wzlecieć ponad zniszczenia. Gdzieś na kolejowej bocznicy Spotykaliśmy się w naszym tajemnym świecie. Wszędzie ukrywaliśmy miłość. O czym wtedy myśleliśmy? rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #7 30-11-2019 - 14:36:42 |
Gdańsk |
[youtu.be]
Land Of Confusion - Pomylony świat (Kraina zamętu) Musiałem śnić tysiąc snów Być prześladowanym przez milion krzyków Lecz słyszę maszerujące stopy Przemieszczające się w stronę ulicy Otóż, czy czytałeś dzisiaj wiadomości? Mówią, że niebezpieczeństwo odeszło Ale widzę, że ogień wciąż się tli Płonąc w nocy Jest zbyt wielu ludzi, zbyt wiele osób Sprawiających zbyt wiele problemów I niewiele miłości do rozdzielenia Czy nie widzisz, że jest to kraina zamętu? To jest świat, w którym żyjemy I to są ręce nam dane Użyjmy ich i zacznijmy próbować Uczynić go miejscem, w którym warto żyć Och, Supermenie, gdzie teraz jesteś? Kiedy jakoś wszystko poszło źle? Ludzie ze stali, ci ludzie władzy Tracą kontrolę z godziny na godzinę To jest ten czas, to jest to miejsce Więc szukamy przyszłości Ale nie ma wiele miłości do rozdania Powiedz mi, dlaczego to jest kraina zamętu? To jest świat, w którym żyjemy I to są ręce nam dane Użyjmy ich i zacznijmy próbować Uczynić go miejscem, w którym warto żyć Pamiętam dawno temu Kiedy świeciło słońce I wszystkie gwiazdy były jasne przez całą noc I dźwięk twojego śmiechu, gdy mocno cię trzymałem Tak dawno temu... Nie wrócę do domu dzisiejszej nocy Moje pokolenie to naprawi Nie składamy tylko obietnic Których wiemy, że nigdy nie dotrzymamy Jest zbyt wielu ludzi, zbyt wiele osób Sprawiających zbyt wiele problemów I niewiele miłości do rozdzielenia Czy nie widzisz, że jest to kraina zamętu? Teraz to jest świat, w którym żyjemy I to są ręce nam dane Użyjmy ich i zacznijmy próbować Uczynić go miejscem, za które warto walczyć To jest świat, w którym żyjemy I to są imiona nam dane Powstańmy i zacznijmy pokazywać Dokąd zmierza nasze życie rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #8 30-11-2019 - 23:00:18 |
Gdańsk |
[nauka.trojmiasto.pl]
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #9 01-12-2019 - 14:23:37 |
Gdańsk |
[youtu.be]
Running up that hill - Wbiegłabym na ten szczyt To mnie nie rani. Czy chcesz poczuć, jakie to uczucie? Czy chcesz wiedzieć, że to mnie nie rani? Czy chcesz usłyszeć o umowie jaką właśnie zawieram? O tobie, o tobie i o mnie. Gdybym tylko mogła, Zawarłabym układ z Bogiem. Żeby zamienił nas miejscami, By biec tą drogą, By wbiegać na ten szczyt By awansować w tym biurowcu No gdybym tylko mogła, och... Nie chcesz mnie skrzywdzić, Ale spójrz jak głęboko utkwiły pociski Niechcący rozrywam cię na strzępy Och, w naszych sercach grzmot burzy Tyle w nas nienawiści dla tych, których kochamy? Prawda, że nasz związek wciąż ma sens? Ty, ty i ja. Ty i ja; nie będziemy nieszczęśliwi. I gdybym tylko mogła, Zawarłabym układ z Bogiem. Żeby zamienił nas miejscami, By biec tą drogą, By wbiegać na ten szczyt By awansować w tym biurowcu No gdybym tylko mogła, och... Ty, Ty i ja. Ty i ja; nie będziemy nieszczęśliwi. Chodź kochanie, Chodź skarbie, Pozwól skraść ci tę chwilę Chodź aniele, chodź, chodź, skarbie, Wymieńmy się doświadczeniem Gdybym tylko mogła, Zawarłabym układ z Bogiem. Żeby zamienił nas miejscami, By biec tą drogą, By wbiegać na ten szczyt, Bez problemów. I gdybym tylko mogła, Zawarłabym układ z Bogiem. Żeby zamienił nas miejscami, By biec tą drogą, By wbiegać na ten szczyt, Bez problemów. Więc gdybym tylko mogła, Zawarłabym układ z Bogiem. Żeby zamienił nas miejscami, By biec tą drogą, By wbiegać na ten szczyt, Bez problemów. Więc gdybym tylko mogła, By biec tą drogą, Bez problemów. "Gdybym tylko mogła, wbiegałabym na ten szczyt Gdybym tylko mogła, wbiegałabym na ten szczyt" rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #10 01-12-2019 - 14:43:07 |
Gdańsk |
[youtu.be]
I Wish It Would Rain Down - Życzyłbym sobie by padało Wiesz że nie miałem nigdy zamiaru spotkać cię znowu I że mijałem cię jak przyjaciel Przez cały ten czas trzymałem się z dala Zacząłem się zastanawiać czemu A teraz, chciałbym by na mnie spadł deszcz O tak, życzyłbym sobie, by spadł na mnie deszcz Powiedziałaś że nie potrzebujesz mnie w swoim życiu Sądzę że miałaś rację Nigdy nie miałem zamiaru cię skrzywdzić Ale wygląda na to że zrobiłem to znowu A teraz, chciałbym by na mnie spadł deszcz O tak, życzyłbym sobie, by spadł na mnie deszcz Sądziłem że twój ból znikł, mój ciągle gdzieś we mnie tkwi I wiem że zjada mnie każdej nocy i każdego dnia Czekam tylko na twój znak Bo wiem, już wiem że nigdy nie zamierzałem cię skrzywdzić I zdałem sobie sprawę że cię zawiodłem Ale wgłębi mojego serca Wiem że już nigdy nie będę cię trzymał A teraz, chciałbym by na mnie spadł deszcz O tak, życzyłbym sobie, by spadł na mnie deszcz =============================== [youtu.be] No Son Of Mine - Nie jesteś już moim synem. Sposób na to jak przetrwałem Da się streścić w prostych słowach. Znacznie trudniej jest odpowiedzieć Jak udało mi się nie oszaleć szukając wyjścia z matni. Pewne sprawy nigdy nie były dla mnie łatwe, Niełatwo było mi znaleźć spokój ducha. Potrzebowałem miejsca w którym mógłbym się ukryć, Które mógłbym nazwać swoim własnym. Z początku prawie o tym nie myślałem, Z czasem zaczęło się to zdarzać cały czas. Wkrótce dni wypełniły się lękiem Przed tym co mogło się stać każdej nocy. Nie mogłem znieść ciągłego płaczu mej matki I dokładnie pamiętam kiedy Obiecałem sobie że widzą mnie po raz ostatni I że nigdy więcej nie przekroczę progu domu Ktoś powiedział kiedyś że czas to najlepszy lekarz, Moje rany nie bolą tak jak kiedyś Z duszą na ramieniu zadzwoniłem do drzwi by usłyszeć co ma mi do powiedzenia. Posadził mnie by ze mną porozmawiać patrząc mi prosto w oczy powiedział: Nie jesteś, nie jesteś moim synem Nie jesteś, nie jesteś moim synem Odszedłeś od nas, zostawiłeś nas. Nie jesteś już moim synem. Nigdy nie zapomnę jak bardzo zraniły mnie jego słowa I mimo upływu czasu wciąż odczuwam żal. Nie jesteś, nie jesteś moim synem, Gdzie powinienem pójść, Co powinienem zrobić? Przecież przyszedłem tu po pomoc, przyszedłem tu dla Ciebie. Przez te wszystkie tak wolno płynące lata nie było dnia bym o nim nie myślał. Co zrobiłbym gdybyśmy minęli się na ulicy, Czy potrafiłbym powstrzymać się przed ucieczką? Niezależnie od tego jak dobrze bym się ukrył wkrótce i tak musiałbym stawić czoło faktom. Będziemy musieli usiąść i przedyskutować pewne sprawy a to oznacza że będę musiał wrócić. Ktoś powiedział kiedyś że czas to najlepszy lekarz, Moje rany nie bolą tak jak kiedyś Z duszą na ramieniu zadzwoniłem do drzwi by usłyszeć co ma mi do powiedzenia. Posadził mnie by ze mną porozmawiać patrząc mi prosto w oczy powiedział: Nie jesteś, nie jesteś moim synem Nie jesteś, nie jesteś moim synem Odszedłeś od nas, zostawiłeś nas. Nie jesteś już moim synem. Nigdy nie zapomnę jak bardzo zraniły mnie jego słowa I mimo upływu czasu wciąż odczuwam żal. Nie jesteś, nie jesteś moim synem, Gdzie powinienem pójść, Co powinienem zrobić? Przecież przyszedłem tu po pomoc, szukałem Ciebie. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 01-12-2019 - 14:54:26 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #11 03-12-2019 - 22:43:07 |
Gdańsk |
własnie ogladam ten film w TvTrwam... piękny!!!
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 03-12-2019 - 22:43:36 przez dziubas. |
Zdziwiona71 (offline) |
Post #13 04-12-2019 - 19:27:47 |
Bialystok |
|
dziubas (offline) |
Post #14 06-12-2019 - 17:33:17 |
Gdańsk |
nawet wolę buziak od róż!!! (kolce!!!)
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #15 06-12-2019 - 17:52:44 |
Gdańsk |
[youtu.be]
sorki! tłumaczenie wkleję później! rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 06-12-2019 - 17:54:53 przez dziubas. |
Zdziwiona71 (offline) |
Post #16 06-12-2019 - 18:38:24 |
Bialystok |
|
dziubas (offline) |
Post #17 07-12-2019 - 14:49:52 |
Gdańsk |
[youtu.be]
Bring Him Home - Przyprowadź go do domu Boże wysoko Usłysz moją modlitwę W mojej potrzebie Zawsze byłeś tam On jest młody Jest przerażony Pozwól mu odpocząć Pobłogosławionym przez niebo Przyprowadź go do domu Przyprowadź go do domu Przyprowadź go do domu On jest jak syn, którego mogłem znać Jeśli Bóg dałby mi syna Lata umierają Jedno za drugim Jak prędko one polecą Bez końca I jestem stary I odejdę Przynieś mu pokój Przynieś mu radość On jest młody Jest tylko chłopcem Możesz wziąć Możesz dać Pozwól mu być Pozwól mu żyć Jeśli umrę Pozwól mi umrzeć Pozwól mu żyć Przyprowadź go do domu Przyprowadź go do domu Przyprowadź go do domu [youtu.be] - All I Ask You - To wszystko o co Cię proszę Josh: Nigdy więcej nie mów o ciemności, Zapomnij o tych lękach z wielkimi oczami Jestem tutaj, nic nie może cię skrzywdzić, Moje słowa cię ogrzeją i uspokoją Pozwól mi być twoją wolnością, Pozwól światłu dnia osuszyć twoje łzy Jestem tu z tobą, obok ciebie, By cię chronić i prowadzić Kelly: Powiedz, że przez cały czas mnie kochasz Zawróć mi w głowie opowieściami o lecie Powiedz, że potrzebujesz, abym była z tobą teraz i zawsze Obiecaj mi, że wszystko, co mówisz, jest prawdą, To wszystko, o co cię proszę Josh: Pozwól mi być twoim schronieniem, Pozwól mi być twoim światłem Jesteś bezpieczna, nikt cię nie odnajdzie, Twoje lęki są daleko za tobą Kelly: Wszystkim, czego pragnę, jest wolność, Świat, w którym już nie będzie nocy I ciebie zawsze przy mnie, Byś mnie objął i ukrył Josh: Zatem powiedz, że będziesz dzieliła ze mną jedną miłość, jedno życie Pozwól mi wyprowadzić cię z samotności Powiedz, że chcesz, abym był tu obok ciebie Gdziekolwiek pójdziesz, pozwól mi iść także, To wszystko, o co cię proszę Kelly: Powiedz, że będziesz dzielił ze mną jedną miłość, jedno życie Powiedz słowo, a podążę za tobą Razem: Dziel ze mną każdy dzień, każdą noc, każdy ranek Kelly: Powiedz, że mnie kochasz... Josh: Wiesz, że kocham Razem: Kochaj mnie, to wszystko, o co cię proszę Gdziekolwiek pójdziesz, pozwól mi iść także, Kochaj mnie... to wszystko, o co cię proszę rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 4 raz(y). Ostatnia zmiana 07-12-2019 - 15:01:14 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #18 09-12-2019 - 15:33:10 |
Gdańsk |
może kogos zaimteresuje piękny film, przekazujacy pozytywne wartości, nie ukrywam, ze ma wydźwięk religijny, ale jest to wydźwiek uniwersalny
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #19 15-12-2019 - 12:35:21 |
Gdańsk |
Witam w Niedzielę Radości i życzę samych radosnych przeżyć!!!
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #20 18-12-2019 - 22:05:30 |
Gdańsk |
Dzis byłam na Spotkaniu Opłatkowym w Akademii Walki z Rakiem,przez ostatnie dwa lata tak sie porobiło, ze mało korzystałam z oferty, która AWzR oferuje, nawet nie korzystałam z psychoterapii, która jest mi nade wszystko potrzebna, jak suchej ziemi woda i bardzo mi pomagała!, tym radośniej przezyłam dzisiejsze spotkanie, trzymając sie za ręce w duuuzym kręgu (ok 60 osób), kazdy z nas wypowiadał zycznia dla wszystkich zebranych i mógł wyrazic swoja wdzieczność, podziekowaniom nie było końca! włączyłam sie troche w przygotowania i pod koniec imprezy pomogłam z naczyniami w kuchni, wróciłam naprawde zmęczona ale baaardzoo zadowolona, obładowana prezentami, które kazdy z nas dostał, oraz resztkami poimprezowymi! , ufff! jeszcze troche chciałabym ogarnąc chałupkę, wysłac paczkę, spakowac się..., bo jutro po południu jedziemy z siostrzeńcem do Włocławka do szwagra juz na świeta! dzis po powrocie troche sie połozyłam i na leżąco odbyłam rozmowy zaległe, a potem poszlam wylogować sie z komputera... i tak wylogowac sie wciąz nie mogę!!! , dzis już na nic nie mam siły, więc za niedługo kładę sie spać, aby jutro raniutko wstać i udac sie do Wrzeszcza na Jutrznię na 6ta (jak sie uda, oczywiscie!)! ufam, ze wszystko co wymieniłam powyżej po powrocie do domu dam radę wykonać! czego i Wam wszystkim zyczę podczas tych przedswiatecznych przygotowań!
Dobranoc! rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 18-12-2019 - 22:09:01 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #21 22-01-2020 - 11:22:02 |
Gdańsk |
Czy lubicie EP?
Krynia58 (offline) |
Post #22 22-01-2020 - 22:07:35 |
Warszawa |
Lubimy
[www.youtube.com] [www.youtube.com] [www.youtube.com] [www.youtube.com] [www.youtube.com] Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
dziubas (offline) |
Post #23 22-01-2020 - 23:43:19 |
Gdańsk |
Krynia58 (offline) |
Post #24 23-01-2020 - 21:56:57 |
Warszawa |
Basiu, to masz jeszcze bonusik
[www.youtube.com] Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
dziubas (offline) |
Post #25 23-01-2020 - 23:58:00 |
Gdańsk |
Rewelka!!! jak to wyczaiłas?
Krynia58 (offline) |
Post #26 24-01-2020 - 19:48:36 |
Warszawa |
Byłam fanką Radia Józef i uwielbiałam audycje księdza Orzechowskiego, nie tylko o Edith Piaff. Cudnie np. "opowiadał" Stary Testament.
Bardzo się ucieszyłam że coś z tego jest na yt. Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
dziubas (offline) |
Post #27 27-01-2020 - 11:07:02 |
Gdańsk |
[youtu.be]
dziubas (offline) |
Post #28 27-01-2020 - 20:17:59 |
Gdańsk |
[youtu.be]
[youtu.be] :serce[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 27-01-2020 - 20:25:27 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #29 27-01-2020 - 23:14:33 |
Gdańsk |
[youtu.be]
jak to zrobić, zeby byc na koncercie Varius Manx z Kaśką S. [youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 27-01-2020 - 23:20:03 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #30 05-02-2020 - 15:55:04 |
Gdańsk |
Dostałam niedawno od dobrego znajomego takie pytanie muzyczne...
[www.tekstowo.pl] [www.youtube.com] [youtu.be] odpowiedziałam, że tak, ale myślę jeszcze, czy biała czy czarna polewkę podać... rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 05-02-2020 - 15:58:54 przez dziubas. |