Moja niecodzienna codzienność!
dziubas (offline) |
Post #1 05-02-2020 - 20:21:41 |
Gdańsk |
ten post z okazji Swiatowego Dnia Walki z Rakiem, choć w necie codziennie nie brakuje takich informacji...
[kobieta.wp.pl] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #2 09-02-2020 - 12:55:39 |
Gdańsk |
świeżynka! jeszcze ciepła!!!
[youtu.be] Romku! Do zobaczenia! miłego niedzielnego popołudnia! ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #3 09-02-2020 - 22:02:57 |
Gdańsk |
to nie moje Imieniny ale to nie jest powód by tego swietnego kawałka nie zapodać! słysze to po raz pierwszy i baaardzooo mi sie podoba!!!
![]() [youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #5 10-02-2020 - 01:50:18 |
Gdańsk |
a co to jest FC? bo przecież nie "fejsbuk"...
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #6 10-02-2020 - 12:07:04 |
Gdańsk |
miłego poniedziałku!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() What a wonderful world - Jaki piękny jest ten świat Widzę drzewa zieleni i róże czerwieni Widzę jak kwitną dla mnie i dla Ciebie I myślę "jaki piękny jest ten świat" Widzę niebo błękitu, chmury bieli Jasny błogosławiony dzień, ciemną świętą noc I myślę "jaki piękny jest ten świat" Kolory tęczy tak piękne na niebie Są również na twarzach ludzi Widzę przyjaciół podających sobie dłonie, pytających "co słychać?" Oni naprawdę mówią "kocham cię" Słyszę, jak dzieci płaczą, widzę, jak dorastają Nauczą się więcej, niż ja kiedykolwiek będę wiedział I myślę "jaki piękny jest ten świat" Tak, myślę "jaki piękny jest ten świat" rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 10-02-2020 - 12:08:27 przez dziubas. |
Kama78 (offline) |
Post #7 11-02-2020 - 16:07:10 |
Gdynia |
Basiu, przeczytałam cały Twój wątek! Co prawda bez otwierania linków do youtube
![]() ![]() ![]() Rak typu NST G2 ER ++w 70% PR ++ w 60% Ki67- 40% HER2- E-Catherin + mutacja BRCA1. Za mną 4 AC +2 PXL+3 DCX przed operacją. Mastektomia z rekonstrukcją. Lametta. Radioterapia. styczeń 2021- profilaktyczne usuniecie jajników, kwiecień 2021- profilaktyczna mastektomia lewej piersi |
Kama78 (offline) |
Post #9 12-02-2020 - 08:59:50 |
Gdynia |
A jak odnaleźć Was na fc?
Rak typu NST G2 ER ++w 70% PR ++ w 60% Ki67- 40% HER2- E-Catherin + mutacja BRCA1. Za mną 4 AC +2 PXL+3 DCX przed operacją. Mastektomia z rekonstrukcją. Lametta. Radioterapia. styczeń 2021- profilaktyczne usuniecie jajników, kwiecień 2021- profilaktyczna mastektomia lewej piersi |
Kama78 (offline) |
Post #11 12-02-2020 - 14:51:50 |
Gdynia |
Dziekuję, mam nadzieję, że Dziubas nie ma nam za złe tej dyskusji na jej wątku.
![]() ![]() Rak typu NST G2 ER ++w 70% PR ++ w 60% Ki67- 40% HER2- E-Catherin + mutacja BRCA1. Za mną 4 AC +2 PXL+3 DCX przed operacją. Mastektomia z rekonstrukcją. Lametta. Radioterapia. styczeń 2021- profilaktyczne usuniecie jajników, kwiecień 2021- profilaktyczna mastektomia lewej piersi |
dziubas (offline) |
Post #12 23-02-2020 - 16:02:50 |
Gdańsk |
mało kto pewnie wie, ze dzis 23 lutego przypada w Polsce Dzień Walki Z Depresją!
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #14 22-03-2020 - 12:57:48 |
Gdańsk |
Kochani!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() People Get Ready - Ludzie przygotujcie się! Ludzie, przygotujcie się, nadjeżdża pociąg Nie potrzebujesz żadnego bagażu, po prostu dostań się na pokład Wszystko, czego potrzebujesz to wiara, że usłyszysz warkot diesel’a Nie potrzebujesz żadnego biletu, po prostu podziękuj Panu Yeah, yeah, yeah Ludzie, przygotujcie się na pociąg do Jordanii Zabierający pasażerów od wybrzeża do wybrzeża Wiara jest kluczem otwierającym wszystkie drzwi Jest miejsce dla wszystkich kochających i zagubionych Yeah, yeah Teraz nie ma miejsca dla beznadziejnego grzesznika Który jest surowy dla ludzkości, tylko po to, aby siebie ocalić Miej litość dla tych, których szanse są mniejsze Ponieważ nie ma miejsca, gdzie możesz się ukryć przed Królewskim Tronem Ludzie, przygotujcie się, nadjeżdża pociąg Nie potrzebujesz żadnego bagażu, po prostu dostań się na pokład Wszystko, czego potrzebujesz to wiara, że usłyszysz warkot diesel’a Nie potrzebujesz żadnego biletu, po prostu podziękuj Panu Yeah, yeah, yeah Szykuję się, jestem gotowa Oh, szykuję się, jestem gotowa Zeby nie było... to nie jest ani żadna prowokacja, ani złośliwość, ani kpina w obecnej sytuacji!!! Po prostu dzis zaczęłam od Słuchania Ewy Cassidy, którą uwielbiam! poNIEWAŻ UCZĘ SIE ANGIELSKIEGO OBECNIE, M.IM. WŁASNIE PO TO BY MÓC ŚPIEWAC I ROZUMIEC CO ŚPIEWA KTO.Ś i trafiłam na ten utwór, a tekst jest wg mnie baaardzo pasujący do naszej dzisiejszej sytuacji..., interpretuje ten fakt tak: Bóg naprawdę przemawia do nas cały czas, przez fakty, przez słowa z Biblii (liturgia słowa w Kościele) i przez innych ludzi i to co włozył w usta EVy to tez dziś dla mnie idla Ciebie - Jego Słowo! Piękne! Jakże piekne Słowa MIŁOŚCI! Następny prezent! Tu juz baardziej o wydźwięku pacyfistycznym Słowa MIŁóśći! pamiętajmy jednak, ze Bóg nie jest, nie był i nigdy nie bedzie PACYFISTĄ!!! Natomiast był nim John Lennon. ![]() ![]() ![]() ![]() Imagine - Wyobraź sobie Wyobraź sobie, że nie istnieje Niebo, spróbuj - to naprawdę proste. Pod nami nie ma piekła, nad nami tylko niebo. Wyobraź sobie, że wszyscy ludzie żyją dzisiejszym dniem... Wyobraź sobie, że nie ma państw, to naprawdę proste. Nie ma po co zabijać ani umierać, nie ma też żadnej religii. Wyobraź sobie, że wszyscy ludzie żyją w pokoju... Wyobraź sobie, że nie ma własności, ciekawe czy potrafisz? Nie ma chciwości oraz głodu, a wszyscy są sobie braćmi. Wyobraź sobie, że wszyscy ludzie dzielą ze sobą świat... Możesz mnie nazwać marzycielem, ale nie jestem jedyny. Mam nadzieję, że któregoś dnia dołączysz do nas, a świat będzie żył w jedności... rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 22-03-2020 - 13:11:15 przez dziubas. |
Kama78 (offline) |
Post #15 22-03-2020 - 13:43:01 |
Gdynia |
Dziubas, miło widzieć Twój wpis. Pisz więcej, troszkę cicho na forum. Miłej niedzieli!!!
Rak typu NST G2 ER ++w 70% PR ++ w 60% Ki67- 40% HER2- E-Catherin + mutacja BRCA1. Za mną 4 AC +2 PXL+3 DCX przed operacją. Mastektomia z rekonstrukcją. Lametta. Radioterapia. styczeń 2021- profilaktyczne usuniecie jajników, kwiecień 2021- profilaktyczna mastektomia lewej piersi |
dziubas (offline) |
Post #16 03-04-2020 - 12:15:11 |
Gdańsk |
Ktos lubi przystojniaka z niesamowitym głosem czyli Krzyśka Ri?!
![]() ![]() ![]() ![]() The Road To Hell - Droga do piekła Zatrzymałem się na autostradzie Zobaczyłem kobietę Na poboczu drogi Z twarzą, którą znałem, jak moją własną Odbitą w moim oknie Szła do mnie w półmroku Pochyliła się z wolna Straszne strach sparaliżował mi duszę Powiedziała: "Co ty tu robisz, synu? Moje obawy o ciebie nie dają mi spokoju w grobie" Powiedziałem "Mamo wchodzę do doliny bogatych Sprzedać siebie" Powiedziała "Synu to droga do piekła" W swej podróży poprzez dzicz Z pustyni do pomyślności Zbłądziłeś na autostradę do piekła Tak więc stoję przy rzece Ale woda nie płynie Kipi każdą możliwą trucizną I stoję pod uliczną latarnią Ale znane mi światło radości Niewyobrażalnie przerażone w cieniach na dole A wypaczony strach przed przemocą Zabiera uśmiech z każdej twarzy Zdrowy rozsądek rozjaśnia wszystko To nie jest żadna techniczna awaria O nie... to jest droga do piekła Wszystkie drogi wypełnione są uznaniem I nie możesz nic z tym zrobić To wszystko kawałki papieru odlatujące od ciebie Zerknij na świat, dobrze się przyjrzyj Temu co się tutaj dzieje Musisz wyciągnąć dobre wnioski z tej lekcji To nie jest żadna autostrada społecznego awansu O nie... to jest droga do piekła Powiedziałem, to jest droga to piekła To jest droga do piekła rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 03-04-2020 - 12:16:18 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #17 04-04-2020 - 02:33:48 |
Gdańsk |
Jakos sie zasiedziałam i wcale mi sie spac nie chce!
![]() niedługo, za 2,5 godz świt, zobaczcie jak Gdańsk, stary Gdańsk wygląda o świcie! <iframe width="640" height="360" src="[www.trojmiasto.pl]; allowfullscreen frameborder="0"></iframe> rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-04-2020 - 02:36:30 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #18 04-04-2020 - 02:50:15 |
Gdańsk |
[www.trojmiasto.pl]
film na samym dole artykułu! mózg mi juz jednak nie pracuje albo sa jakies przeszkody techniczne, ze nie da sie skopiować samego linku do filmu... ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 04-04-2020 - 03:01:57 przez dziubas. |
Kama78 (offline) |
Post #19 04-04-2020 - 10:25:43 |
Gdynia |
No piękny ten Gdańsk, nie ma co... Chociaz i Gdyni tez niczego nie brakuje
![]() Basiu, Ty jak moje còry- buszują po nocy, a teraz cicho jak makiem zasiał. Nie muszą dzis wstawac do lekcji online to dam im poleniuchowac... Rak typu NST G2 ER ++w 70% PR ++ w 60% Ki67- 40% HER2- E-Catherin + mutacja BRCA1. Za mną 4 AC +2 PXL+3 DCX przed operacją. Mastektomia z rekonstrukcją. Lametta. Radioterapia. styczeń 2021- profilaktyczne usuniecie jajników, kwiecień 2021- profilaktyczna mastektomia lewej piersi Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-04-2020 - 10:26:16 przez Kama78. |
dziubas (offline) |
Post #20 04-04-2020 - 14:36:02 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() You raise me up - Podnosisz mnie Gdy jest mi źle, gdy życie mnie przytłacza Me serce łka i dusza cierpi też Wołam przyjdź, cierpliwie czekam w ciszy Aż, przyjdziesz tu, usiądziesz ze mną znów Podnosisz mnie bym chodzić mógł po górach Podnosisz bym po falach kroczył też Mam tę moc gdy jestem w twych ramionach Umacniasz mnie: Bez ciebie nie mam nic Podnosisz mnie, na szczytach mogę stanąć Podnosisz mnie, po morzu mogę iść Swą siłę mogę czerpać z twoich ramion Umacniasz mnie: Bez ciebie nie mam nic Podnosisz mnie bym chodzić mógł po górach ![]() ![]() Podnosisz bym po falach kroczył też Mam tę moc gdy jestem w twych ramionach Umacniasz mnie: Bez ciebie nie mam nic Podnosisz mnie, na szczytach mogę stanąć Podnosisz mnie, po morzu mogę iść Swą siłę mogę czerpać z twoich ramion Umacniasz mnie: Bez ciebie nie mam nic ________________________________________ Chociaż już jest popoludnie mówie wam Wszystkim Dzień dobry! Miłego dnia życzę! Dzis do zycia przywróciła mnie własnie ta piosenka! Uwielbiam Josha, jego głos, jego klipy! Ale mnie obudziła piosenka w wersji polskiej! Musze ja dla Was odnaleźć na YT, bo z mojego komórkowego Whatsappa to chyba nie bedzie takie łatwe. Odwagi! ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 04-04-2020 - 14:44:37 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #21 04-04-2020 - 17:18:56 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #22 04-04-2020 - 22:10:44 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 04-04-2020 - 22:18:38 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #23 04-04-2020 - 22:50:41 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #25 07-04-2020 - 14:51:41 |
Gdańsk |
Aż mi sie gorąco zrobiło miniu!! myślałam, ze Witka pochowaliscie!!! Czemu nie odbierasz telefonu?
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #26 30-05-2020 - 12:58:24 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życze Wam i sobie także, by Duch Świety tej nocy mógł rozgościć sie w naszym sercu!!! ![]() ![]() ![]() ![]() i może jeszcze to: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-05-2020 - 13:08:08 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #27 30-05-2020 - 13:32:19 |
Gdańsk |
... a wszystko dlatego, że ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #28 31-05-2020 - 10:47:11 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #29 31-05-2020 - 13:39:34 |
Gdańsk |
dziubas (offline) |
Post #30 31-05-2020 - 18:27:05 |
Gdańsk |