Moja niecodzienna codzienność!
dziubas (offline) |
Post #2 31-10-2020 - 12:37:19 |
Gdańsk |
wow!
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Al_la (offline) |
Post #3 01-11-2020 - 23:19:33 |
k/Warszawy |
Tak smutno napisałaś, więc przyszłam Cię przytulić
![]() Najczęściej piszesz tanecznie, więc wiem, że jest ok ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
dziubas (offline) |
Post #4 02-11-2020 - 00:29:54 |
Gdańsk |
dziekuje wam wszystkim za przytulenia!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #5 02-11-2020 - 13:00:20 |
Gdańsk |
Alu! ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #8 03-11-2020 - 13:57:51 |
Gdańsk |
dzisiaj podczas prysznica po zdrowj stronie wymacałam sob ie pod pacha jakby powiększony bolesny węzeł, narazie nie panikuję, wieczorem bedę na Mszy Sw to polece teokolicznosc Bogu Ojcu, a potem zadecyduje co dalej, we wrzesniu miałam usg brzucha i poiersi dzis bede próbowała zarejestrowac sie na mammo na maj a może dopiero na czerwiec...
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Hanka 73 (offline) |
Post #10 04-11-2020 - 15:09:41 |
Bydgoszcz |
Mam tak zawsze na jesień, zimę. Zawsze wtedy, jak mam jakieś objawy przeziębienia czy zawalonych zatok. Jest gulajka w pasze po zdrowej stronie i boli. Lekarz oglądał i powiedział że to węzeł "odczynowy". Znika po kilku dniach. Wierzę mocno że masz to samo.
Pozdrawiam cieplutko. |
dziubas (offline) |
Post #11 04-11-2020 - 15:43:29 |
Gdańsk |
dzieki dziewczynki!!!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-11-2020 - 15:47:06 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #12 04-11-2020 - 16:54:24 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Kuba tego nauczył mnie słuchać!!! ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
lulu (offline) |
Post #13 04-11-2020 - 21:04:04 |
k/Kwidzyna |
A to co masz pod pachą to na USG sprawdź, bo przecież mammograf tego nie da rady.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
dziubas (offline) |
Post #14 04-11-2020 - 22:27:10 |
Gdańsk |
wiem! dzięki!!! usg miałam we wrzesniu i było ok!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #15 06-11-2020 - 17:17:16 |
Gdańsk |
dziś dłuuugooo rozmawiałam z Dorotą-czterokołowiec!!! Niestety nie zdążyłam zapytać ja o jej status jako amazonki!!! Gadałysmy głównie o Kubie, gdyz przez ostatni rok oni wielokrotnie ze soba rozmawiali-ale nie zgadlibyście nigdy- o czym! O PSACH!!! Dorota nawet nie wiedziała, bo Kuba tego nie ujawnił, ze jest w osrodku! Ciesze sie, że kiedys tam wcisnęłam mu na siłe nr fona do Doroty, bo liczyłam, ze zmotoryzowany Kuba będzie jej mógł troche pomagać. Dziś na tapecie był ZA czyli zespół Aspergera, który Kuba miał zdiagnozowany w dzieciństwie podobnie jak Doroty córka!
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #18 08-01-2021 - 08:00:46 |
Gdańsk |
Z pamięcią coraz gorzej, takze dlatego, że i ja, jak wiele z nas wczesniej - coraz rzadziej zagladam na forum...
Był taki watek i pewnie gdzies jest o tytule "Przywołuję przyjaciół" Szukałam, szukałam ale nie znalazłam więc napiszę w swoim wątku. Oczywiście chodzi mi oto, czy ktos cos wie o: minia511 - nie logowała sie od maja 2020, chyba nawet mam jej nr telefonu ale sie nie dodzwaniałam, miała sporo chorób w tym także POChP (?), wcześniej wiele lat paliła... efka - mam jej nr telefonu, raz czy dwa razy z nia rozmawiałam, później juz tylko wymieniałysmy zyczenia okazjonalnie, miała w krótkim czasie w dwóch piersiach rózne raki, stwierdzoną mutację, pare dni temu napisałam smsa z prosba o kontakt, bo miałam pewna sprawę, dobrze, ze odpisała, ale... ma przerzuty do watroby i kości, 5 tygodni była w szpitalu niby z zespołem paranowotworowym i źle leczona, a to były przerzuty... bezsenna5 - dzwonię do niej od czasu do czasu, od pół roku przynajmniej głuchy telefon, mieszka sama w Lublinie, od kilku lat cięzka depresja i uzaleznienie od papierosów i bodaj astma, poprosiłam znajomego ksiedza w jej parafii, zeby sprawdził jej kartotekę - jeszcze nie mam odpowiedzi... rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 08-01-2021 - 08:15:01 przez dziubas. |
renatar (offline) |
Post #19 08-01-2021 - 08:50:31 |
sieradz |
Basiu dobrze że już jesteś.[amazonki.net] tu jest ten wątek w dziale ,,pogaduszki,,. Smutne dla mnie też jest że tak mało dziewczyn pisze co u nich słychać.
![]() T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy. |
dziubas (offline) |
Post #20 08-01-2021 - 09:18:31 |
Gdańsk |
Reniu! Dziękuję! Jak miło cos takiego przeczytać!!!
Spieszę donieść, że minia511 zmartwychwstała!, własnie przed chwilą skończyłam z nia rozmawiać! ma sie dobrze, przestała juz wcześniej papierosy palic , koronawirusa nie złapała! UFFF! jeden kamień z serca!!! ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #23 08-01-2021 - 10:06:15 |
Gdańsk |
Az mi serce staneło! Myslałam ze chodzi o Justyne z Sosnowca z która przyjechałam do Będzina! Ale ta Justyna nazywa się Jasik!!!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #24 04-04-2021 - 05:15:59 |
Gdańsk |
Chrystus Zmartwychwstał!!! Alleluja!!!
Niech budzi sie w naszych sercach miłość i wdzięczność dla naszego Odkupiciela, abyśmy w niedzielny poranek najpiekniej jak potrafimy wykrzyczeli radosne Alleluja!!! [mail.google.com] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #26 06-04-2021 - 15:49:16 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #27 05-09-2021 - 21:28:14 |
Gdańsk |
"Szału nie ma ! Jest rak!" Tytuł bodaj pierwszej ksiazki nieodzałowanego śp ks Jana Kaczkowskiego idealnie pasuje do takich sytuacji jak moja obecna. Po 8,5 roku od operacji raka piersi mam raka macicy. Ponieważ opowieść o badaniach diagnostycznych rozpoczęłam w wątku Hormonoterapia to tam narazie bede kontynuaowac, O ile sama nie dojde do wniosku lub ktos mi zasugeruje , zebym sie przeniosła jeszcze do innego watku... np Nasze choroby ?
Zan (offline) |
Post #28 30-09-2021 - 00:43:25 |
|
Witam silne kobitki
![]() W czerwcu miałam operację oszczędzająca pierś. Wcześniej usunięcie wartownika.Przeszlam chemioterapie i radioterapie. Obecnie trastuzumab i tamoxifen. Wyniki histopatologiczne dobre ale... no właśnie cały czas boli mnie ta pierś jest bardzo tkliwa. Mój onkolog ma wszystko gdzieś. Zero badań, nawet krwi. Myślę o przyjeździe do Polski ale jakie badania powinnam zrobić, by się upewnić, że wszystko jest ok. Pozdrawiam i ogromne calysy Rak inwazyjny przewodowy her2 ++, hormonozalezny T2, N0, M0. Ki67-90% .. I jeśli nie ma już żadnego ratunku zostaje jeszcze jeden... pobiec drugiemu na pomoc. |