Moja niecodzienna codzienność!![hura hura](http://amazonki.net/dyskusje/mods/smileys/images/hura.gif)
dziubas (offline) |
Post #1 22-07-2013 - 22:25:15 |
Gdańsk |
Ja w przeciwieństwie do Magdy pracusiem nie jestem. Chętnie bym powtórzyła za kimś: ja już się napracowałam, teraz niech inni pracują
(to słowa sprzed kilku lat mojej byłej "nibykierowniczki" młodszej ode mnie o następne kilka lat ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #2 24-07-2013 - 08:49:21 |
Gdańsk |
Ale tu cicho jeszcze na forum... Może śpicie jeszcze albo wakacjujecie z dala od internetu-to się chwali!
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 24-07-2013 - 08:56:48 przez dziubas. |
filipinka35 (offline) |
Post #4 24-07-2013 - 14:04:42 |
|
![]() Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dziubas (offline) |
Post #5 25-07-2013 - 13:53:57 |
Gdańsk |
Żyję! Żyję! Chce mi się żyyyć!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-07-2013 - 13:54:22 przez dziubas. |
filipinka35 (offline) |
Post #7 25-07-2013 - 18:47:49 |
|
O ja tez bardzo bardzo chce żyć. Myszko miałas racje to zaraźliwe jest.
![]() Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #9 25-07-2013 - 18:55:41 |
|
Dla mnie tez cudne !!! Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dziubas (offline) |
Post #10 25-07-2013 - 20:12:32 |
Gdańsk |
Nikt tu co prawda alarmu na forum nie podnosi coby w Gdańsku do przestępstwa nie doszło, ale rozumiem, że dlatego iż wszyscy w tej intencji mają zaciśnięte kciuki, a niektórzy to nawet na różańcu! Spoooczniiij! Dziękuję Panu Bogu i Wam-do przestępstwa nie doszło! Papiery zostały przyjęte! Więc pozwolę sobie jeszcze tutaj zakrzyknąć: Pan Bóg Jest Wielki!!! i z relfleksjami, wnioskami i sugestiami przeniosę sie do jedego z wątków "niepełnosprawnościowych" ! Sic!...Ciekawe kiedy w tym moim słowotoku myśli mi się połamią...
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-07-2013 - 20:13:30 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #12 25-07-2013 - 20:37:05 |
Gdańsk |
Brawo Justyna! Sam miód i poezja!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #16 27-07-2013 - 11:46:13 |
Gdańsk |
Bardzo mnie korci żeby coś tu popisać, bo wreszcie sobota i jestem w domu, ale przed chwilą udało mi się wreszcie obejrzeć końcówkę retransmisji TVTrwam z Rio z Drogi Krzyżowej z Ojcem Świętym Franciszkiem i poczułam, że najbliższy czas chcę poświęcić tym właśnie przekazom. W tym względzie zaniedbałam się. W Rio jest teraz mnóstwo moich braci ze wspólnot neokatechumenalnych i jeszcze wiosną bardzo pragnęłam tam z nimi polecieć. Pewnie na szcęście ktoś mądry mi wytłumaczył, że to będzie bardzo trudna wytrzymałościowo pielgrzymka i żebym dała sobie luz. A teraz ciągłe zapominam w swoim nakręceniu o tych transmisjach, na szczęście można to oglądać w archiwum! Moim marzeniem jest odszukać w Brazylii krewnych ze strony mojej mamy. Dziadek w latach 20tych ub. wieku (jak to niesamowicie brzmi!) wraz ze swoimi dwoma braćmi wyjechał do Ameryki Płd. "na saksy". Ponieważ miał już rodzinę, to wrócił z pieniędzmi do Polski i kupił pole i był ogrodnikiem i ztego utrzymywał rodzinę. Jeden z jego braci osiedlił się w Brazylii w regionie Parana i miał duuużooo dzieci, wnuków i prawnuków, więc jest szansa, że nazwisko się zachowało. Muszę oczywiście zacząć od Międzynarodowego Czerwonego Krzyża. Drugi brat dziadka osiedlił się w USA, ale miał trzy córki, więc raczej bez szans. Uff! Tyle na teraz ode mnie, biorę się do roboty, bo jeszcze po gościach nie zaczęłam sprzątać a już prawie następni w drodze! Kocham Was!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #17 27-07-2013 - 14:30:10 |
Gdańsk |
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
justyna81 (offline) |
Post #18 27-07-2013 - 22:39:21 |
|
TDG kocham
![]() ![]() ![]() może następne dni będą w Krakowie ![]() ![]() aaa fajnie by było jakby Ci się udało tę rodzinę w Brazylii odnaleźć ![]() ![]() ja teraz kabarety na tvp 2 oglądam aaa potem mogę trochę na necie posiedzieć bo siostra wybyła na wieczór panieński koleżanki ![]() ![]() zostawiam ![]() |
dziubas (offline) |
Post #20 27-07-2013 - 23:41:53 |
Gdańsk |
Zapewniam Cię Perełko, że ze sprzątaniem nie przesadzam, po prostu non stop żyję w bałaganie i udaję przed samą sobą, że go nie ma!
![]() ![]() Co do cierpliwości to bywam baaardzooo cierpliwa! I bardzo uparta! Ot np nie kazałam siostrzenicy się wynosić, chociaż generowała jeszcze większy bałagan niż u mnie zastała! ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 27-07-2013 - 23:45:43 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #23 28-07-2013 - 03:12:33 |
Gdańsk |
Dzięki Perełko i Justysiu za obecnośc o tak późnej porze! Właśnie skończyła się transmisja Czuwania z Rio! Coś wspaniałego! A teraz można iść spać, bo i nasi bracia i siosrty na plaży Copacabana będą zakopywać się w swoję śpiworki! Tak spałam w 1996r. w Loreto i bodaj trzy lata później na torach wyścigowych w Paryżu! Coś wspaniałego!
dziubas (offline) |
Post #25 28-07-2013 - 10:27:18 |
Gdańsk |
I jeszcze będę prowadzić!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
filipinka35 (offline) |
Post #27 28-07-2013 - 17:34:56 |
|
Brawo Dziubasku. Zycie trzeba wyciskac jak cytrynę do ostatniej kropli.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
elisabeth (offline) |
Post #29 28-07-2013 - 20:34:37 |
Lubuskie |
Dziubas no to mamy w Polsce w Krakowie ,życzę zdrówka abyć mogła uczestniczyć i przeżywac na żywo spotkanie z obecnym Papieżem .A przy okazji zapytam czy transmisje z Rio de Janerio słuchałaś przez TV.TRWAM bo tam były przekazane pozdrowienia dla młodzieży zgromadzonej przed pomnikiem w Świebodzinie. ![]() W życiu wszystko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. |
dziubas (offline) |
Post #30 31-07-2013 - 18:24:16 |
Gdańsk |
Jutro raniutko zjeżdża do Gdańska Śląsk! Znaczy koleżanka z Katowic! Ale się będzie działo! Oczywiście wzięłam dwa dni urlopu, coby razem pohasać po okolicy!
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 31-07-2013 - 18:27:03 przez dziubas. |