Moja niecodzienna codzienność!
dziubas (offline) |
Post #3 05-08-2013 - 13:07:12 |
Gdańsk |
Oj tam, oj tam! Co do cytryny i garści, to niezupełnie się zgadzam z Filipinką i Donino! Wielokrotnie się przekonywałam, że najbardziej wskazany jest umiar, lekki niedosyt. Najlepiej smakuje. I najlepiej rokuje-z domieszką refleksji. Zainteresowanych odsyłam do Ewangelii z wczorajszej niedzielnej Liturgii Słowa - Łk 12, 13-21
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
justyna81 (offline) |
Post #4 05-08-2013 - 14:26:38 |
|
video: [www.ewangelizacja.bielsko.pl]
właśnie słucham komentarza i co prawda wydawało mi się, ze to dotyczy pieniędzy i chciwości ale faktycznie jakby się głębiej zastanowić może dotyczyć innych rzeczy.... przypomniała mi się historia o owieczce, która była pozostawiona na żyznym pastwisku pełnym trawy i ciągle jadła... aż pękła przecież tą trawą może być wiele rzeczy w naszym życiu.... i wszystko może się przejeść i znudzić. zostawiam |
dziubas (offline) |
Post #5 09-08-2013 - 22:10:54 |
Gdańsk |
Tak się dziś zaczytałam i rozpisałam, że już u siebie nic dziś nie napiszę i pójdę o "przyzwoitej porze" spać , bom po wyjeżdzie gościa zaniedbałam się ze snem i wczoraj padłam o 20tej na chwilkę, a przebudziłam się 3ciej nad ranem Może jutro coś tu napiszę, a na pewno będzie mnie bardzo korciło bo dużo się dzieje, a mam przykazane, żeby więcej dbać o siebie -w sensie szeroko pojętym
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-08-2013 - 22:16:32 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #7 10-08-2013 - 10:29:35 |
Gdańsk |
Ło matko! A Tobie pewnikiem jakaś nawałnica nie dała dospać do syta!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #9 10-08-2013 - 11:38:49 |
Gdańsk |
Baba Jaga (offline) |
Post #10 10-08-2013 - 11:43:39 |
Jagolandia |
zanim tu weszłam, najpierw umyłam okno w łazience - tak działa kasza jaglana ... z płatków owsianych rzuciłam się w jaglaną i energia mnie rozpiera
komu okienko, komu ?...... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-08-2013 - 11:44:15 przez Baba Jaga. |
dziubas (offline) |
Post #11 10-08-2013 - 11:52:45 |
Gdańsk |
Moje się proszą, ale teraz są aż zapłakane-pada! Muszę je trochę pocieszyć!
dziubas (offline) |
Post #13 14-09-2013 - 01:48:33 |
Gdańsk |
Przed chwilą trochę napisałam i gdzieś się podziało! Nie zdażyłam zapisać! EEEHHH! Widocznie to nie był odpowiedni czas i odpowiednie słowa... Ale i tak się cieszę!
dziubas (offline) |
Post #20 14-09-2013 - 11:07:55 |
Gdańsk |
I znowu skucha w pisaniu! Psiamać! Ale to sygnał, że mam zająć się walizką, która sie nie domyka! Ostanie 25 minut szansy! A więc JAAADĘĘĘ! Kocham Was!
filipinka35 (offline) |
Post #21 14-09-2013 - 17:36:11 |
|
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dziubas (offline) |
Post #25 24-10-2013 - 23:02:02 |
Gdańsk |
Daj Boże, żebym powoli tu już wracała! Dziś jeszcze trochę się czaję, trochę poczytałam...Jak dobrze, że jesteście! JUż póżno, więc już nie popiszę.
dziubas (offline) |
Post #28 30-10-2013 - 11:47:08 |
Gdańsk |
Huuuraaa! Ale mam labę! Choć wbrew pozorom jestem w pracy! CIIICHOOOSZAAA! Dziś przyszlam do pracy bez stresu na 7.30! Do wczoraj pracowałam 7.35 dziennie od 7mej.We wrześniu dotarłam cudem na komisję (deprecha!) i dostałam stopień umiarkowany nz 5 lat! Potem sobie pomyślałam: po co to wszystko, skoro to mi niewiele daje! Jednak te 0,5 godz to dla mnie luksus, bo ostatnio mam potworne kłopoty ze wstawaniem i ciągle ostatnio spózniałam się choć 7 min i więcej. Na moje szczęście-nieszczęście moja obecna kierowniczka jest też osoba samotną (jest młodsza ode mnie o ok 6 lat-równie jak ja często jest niewyrozumiała dla innych - taka to cecha starych zgorzkniałych panien-mam na myśli tylko siebie i mam nadzieję, ze żadna z Was nie poczuje się urażona tym wynużeniem ) i często gęsto sie spóźnia. Ale ja mam naturę perfekcjonisty i cierpię bardzo jak prawa nie zachowuję. UFFF! Myślałam,że mi się nie uda tej myśli skończyć! Jest jeszcze jedna dobra wiadomość! Po wczasach robiłam kontrolną mammo po ponad roku od ostatniej i po 9 m-cach po operacji. Stracha miałam, ale czułam Wasze zaciscięte kciuki i wsparcie, o które w tamtym czasie nie byłam nawet w stanie poprosić. Dwa razy kazali mi wracać do kabiny i powtarzali zdjęcia więc emocje były-w końcu wynik jest - DOOOBRYYY! Dziś nie ma w pracy mojej kierowniczki więc jest cicho i przyjemnie. Jutro jadę do Włocławka na rodzinne groby-wrócę może w poniedziałek, więc wolałam napisać dziś. Kocham Was!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 30-10-2013 - 11:50:17 przez dziubas. |