Moja niecodzienna codzienność!
dziubas (offline) |
Post #2 11-07-2018 - 22:01:40 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #3 11-07-2018 - 23:53:10 |
Gdańsk |
Ide spać!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Krynia58 (offline) |
Post #4 12-07-2018 - 11:08:01 |
Warszawa |
Ok
![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
dziubas (offline) |
Post #5 12-07-2018 - 14:49:31 |
Gdańsk |
czy ze smutku i zmartwienia może urodzic sie cos dobrego??? oczywiście ! z pomoca łaski bożej i światła Ducha Swiętego!!! Posłuchajcie!!! Coś wspaniałego!!! Aż chce sie zyć, walczyć - na mnie ta muzyka tak dzisiaj działa!
![]() ![]() ![]() ![]() Sorrow - Smutek Słodki zapach wielkiego smutku zawisł nad ziemią Pióropusze dymu wznoszą się tworząc ołowiane niebo Człowiek leży i śni o zielonych łąkach i rzekach Lecz budzi się rano bez powodu, by wstawać Dręczą go wspomnienia utraconego raju Z marzeń lub z młodości, dokładnie nie wie Przykuty na zawsze do świata, który umarł To jeszcze nie wszystko, to jeszcze nie wszystko Jego krew zastygła i ścięła się ze strachu Kolana drżą i nie chcą iść w nocy Jego ręce osłabły, poznając prawdę Krok stał się chwiejny Jeden świat, jedna dusza Czas przemija, rzeka płynie Przemawia do rzeki o utraconej miłości i poświęceniu Cisza odpowiada zaproszeniem wirów Które płyną ciemne i groźne do oleistego morza Ponury znak tego, co nadejdzie Wiatr wiejący nieprzerwanie przez noc, Pył w mych oczach, oślepiający spojrzenie, Cisza mówiąca głośniej niż słowa, O złamanych obietnicach. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-07-2018 - 14:51:30 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #6 14-07-2018 - 09:53:10 |
Gdańsk |
juz dawno mogłam tu zajrzeć , bo dzis w nocy znowu nie przespałam ani godziny!
Wam wszystkim czytajacym moj kawalek podłogi zyczę - i sobie też- milej soboty mimo, ze w Gdańsku juz od kilku dni jest ponuro i smutno i od dwóch dni pada, w Wwie widzę , ze nieustanne burze, ODWAGI!! W sprawie zmiany warunków pogodowych najlepiej zwracać sie do źródła czyli do Pana Boga, bo on dopuszcza taka pogodę, zapytasz, to co?! może chce nas wziąć głodem? dlatego ta susza?! za długo by to teraz tłumaczyć, ale Chińskie bodaj madrości już proponowały, ze jezeli idziesz do wodza albo kapłana błagać o deszcz, to dowodem na to że wierzysz w taka interwencje, jest fakt, że pójdziesz tam z parasolem! ![]() a teraz cudny utwór, który juz przynajmniej raz umieszczałam w tym wątku razem z tłumaczeniem tekstu na poski, jezeli ktos nie znajdzie a chcialby poznac tekst, to ja tłumaczenia kopiuję z tekstowo.pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 14-07-2018 - 09:56:57 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #7 17-07-2018 - 21:29:30 |
Gdańsk |
... ojejku, jaka juz stara jestem!!! to utwór BeeGeesów z roku 1977!!! Nieee! to niemozzliwe! w 1972 roku robiłam matutę, i dopiero za 5 lat ten przebój...?! Niemożliwe!!!
eeehhh! wsopmnienia, wspomnienia!!! ![]() ![]() ![]() ![]() How Deep Is Your Love - Jak wielka jest Twoja miłość? Widzę Twoje oczy gdy budzę się o świcie I czuję Twój dotyk w czasie niepogody Jesteś daleko, a bardzo chciałbym Cie przytulić I znów poczuć Cibie blisko mnie I kiedy jesteś blisko, czuję ciepło Ogrzewasz mnie swoją miłością A potem delikatnie znikasz... Pokaz mi jak bardzo mnie kochasz Jak mocno? Czy mnie kochasz? Jak wielka jest Twoja miłość? Chce się tego dowiedzieć Ponieważ otaczają nas wariaci Którzy chcą nas pogrążyć A powinni pozwolić nam żyć I wtedy byśmy mogli być razem ja i Ty Wierzę w Ciebie Potrafisz dotknąć mojej duszy Jesteś moim światłem w ciemnościach Dzięki Tobie mogę przetrwać trudne chwile Może nie masz pewności, że mi na Tobie zależy Ale gdybyś znała moje myśli To byś to wiedziała A ja tylko potrzebuję, żebyś pokazała Że też mnie kochasz Jak bardzo mnie kochasz? Czy głęboka jest Twoja miłość? Muszę się tego dowiedzieć Ponieważ żyjemy w świecie głupców Którzy nas niszczą i dołują Gdy powinni dać nam żyć Byśmy mogli być razem I kiedy jesteś blisko, czuję ciepło Ogrzewasz mnie swoją miłością A potem delikatnie znikasz Pokaz mi jak bardzo mnie kochasz Jak mocno? Czy mnie kochasz? Jak wielka jest Twoja miłość? Chce się tego dowiedzieć Ponieważ otaczają nas wariaci Którzy chcą nas pogrążyć A powinni pozwolić nam żyć I wtedy będziemy mogli być razem ja i Ty Jak bardzo mnie kochasz? Jak silna jest Twoja miłość? Muszę to wiedzieć Ponieważ żyjemy w świecie głupców Którzy nas niszczą i dołują Zamiast dać nam po prostu żyć Byśmy mogli być razem TY I JA rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #8 18-07-2018 - 00:14:08 |
Gdańsk |
czy to aby odpowiednie na dobranoc??? po takiej muzyce to sie chyba nie bedzie chciało spać!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Try Everything - Spróbuj wszystkiego Och och och och och Och och och och och Och och och och och Och och och och och Znów nabałaganiłam Przegrałam kolejną bitwę Ciągle bałaganię, ale po prostu zacznę raz jeszcze Ciągle upadam Ciągle uderzam o ziemię I zawsze się podnoszę, aby zobaczyć co mnie czeka Ptaki nie latają tak po prostu One spadają i podnoszą się Nikt nie uczy się bez popełniania błędów Nie poddam się, nie, nie odpuszczę Póki nie dotrę do końca A wtedy zacznę od nowa Nie, nie zostawię tego Chcę spróbować wszystkiego Chcę spróbować, choć wiem że mogę ponieść porażkę Nie poddam się, nie, nie odpuszczę Póki nie dotrę do końca A wtedy zacznę od nowa Nie, nie zostawię tego Chcę spróbować wszystkiego Chcę spróbować, choć wiem że mogę ponieść porażkę Och och och och och Spróbuj wszystkiego Och och och och och Spróbuj wszystkiego Och och och och och Spróbuj wszystkiego Och och och och och Spójrz, jak daleko zaszedłeś Wypełniłeś swoje serce miłością Kochanie, zrobiłeś wystarczajaco, weź głęboki oddech Nie zadręczaj się Nie musisz tak pędzić Czasem przegrywamy, choć daliśmy z siebie wszystko Nie poddam się, nie, nie odpuszczę Póki nie dotrę do końca A wtedy zacznę od nowa Nie, nie zostawię tego Chcę spróbować wszystkiego Chcę spróbować, choć wiem że mogę ponieść porażkę Nie poddam się, nie, nie odpuszczę Póki nie dotrę do końca A wtedy zacznę od nowa Nie, nie zostawię tego Chcę spróbować wszystkiego Chcę spróbować, choć wiem że mogę ponieść porażkę Wciąż będę popełniać nowe błędy Będę popełniać je każdego dnia Te nowe pomyłki Och och och och och Spróbuj wszystkiego Och och och och och Spróbuj wszystkiego Och och och och och Spróbuj wszystkiego Och och och och och Spróbuj wszystkiego... rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #9 19-07-2018 - 07:27:49 |
Gdańsk |
Kto nie lubi Bieszczadów ręka w górę! Kto nogdy tam jeszce nie był a chciałby być reka w górę!
![]() ![]() ![]() ![]() Zycze sobie i Wam wszystkim Miłego Dnia! rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #10 20-07-2018 - 07:18:06 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() SDM mogłabym słuchać dzień i noc!!! MIŁEGO DNIA!!! rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #11 25-07-2018 - 23:32:54 |
Gdańsk |
... i tak to juz bywa! u mnie to pewnik! jak pisze u innych to do swojego watku juz nie docierama jezeli dotre to naprawde nie mam siły cokolwiek napisać... tak więc DOBRANOC!!!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #12 01-08-2018 - 19:46:44 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #13 01-08-2018 - 20:29:59 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 01-08-2018 - 20:34:38 przez dziubas. |
Hanka 73 (offline) |
Post #14 02-08-2018 - 07:18:40 |
Bydgoszcz |
Cześć Dziubasku, ale wzięło ciebie na wspominki muzyczne
![]() |
dziubas (offline) |
Post #15 27-08-2018 - 21:29:50 |
Gdańsk |
byłam dzis u gina na kontroli i jak przez 5 lat tak i teraz endometrium ok, ale... w szóstym roku używania tamosia doktor dopatrzył sie jakiejs przestrzeni płynowej, zapytał o nietrzymanie moczu - już dawno zapisałam sie do "tego klubu" na forum, mam nietrzymanie wysiłkowe, dostałam tabletki na 2mce Vesicare i niestety... kontrola za 3-4 mce!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Pollik (offline) |
Post #17 28-08-2018 - 07:42:25 |
Warszawa |
Basiu, trzymajmy się wersji że troszkę metryka się odezwała. U mnie czasem daje znać jak kichnę z zaskoczenia. Pewnie to częstsze niż się wydaje
![]() Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen[/small] |
dziubas (offline) |
Post #20 12-09-2018 - 22:58:55 |
Gdańsk |
Byłam dziś w AWzR na wykładzie dr Wojtackiego nt. wit. D. Nie robiłam notatek niestety, troche byłam zmeczona ale usłyszałam parę nowości. Np. osoby z rakiem hormonozależnym nie powinny używać wit.D w kapsułce rozpuszczonej w oleju lnianym, który dostarcza organizmowi niekorzystne fitoestrogeny!!!
![]() ![]() Zasypiam na siedząco! Dobranoc! ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-09-2018 - 23:00:16 przez dziubas. |
Hunter (offline) |
Post #21 13-09-2018 - 09:59:37 |
|
Dziubas, bardzo ciekawy wpis.
Ja zaraz po diagnozie-oczywiście na polecenie makrobiotyka, bo mój onkolog ma w nosie co jem i czy suplementuję wapń i wit D3-zrobiłam test na poziom 25OH i wyszło mi 8ng/ml. U mnie, w Pruszkowie, takie badanie to koszt ok 65 zł. W naszym klimacie, w zimie wszyscy bez wyjątków, powinniśmy dostarczać ją w postaci suplementów. Niemniej należy pamiętać, że tak uzupełniany niedobór wit D, bo zaprzestaniu suplementacji szybko spada. Chociaż zastanawiam się ile należałoby spożyć tych fitoestrogenów w postaci oleju lnianego albo sosu sojowego, żeby rzeczywiście miało to wpływ na poziom hormonów w naszym organizmie. G2, T1cNo, Er 100%, Pgr 100%, Ki67 50%, NST, BCT, radioterapia, Symex+Reseligo, 2020 wlewy z kwasu Zoledronowego co pół roku. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 13-09-2018 - 09:59:58 przez Hunter. |
Al_la (offline) |
Post #22 13-09-2018 - 12:21:47 |
k/Warszawy |
Po 7 miesiącach zażywania wit. D3 5000 (zawał murowany
![]() Potem zrobiłam pół roku przerwy i znów podczas zimy będę "się podnosić" ![]() Moja onkolog też się "suplementuje" ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Tomasz. (offline) |
Post #23 13-09-2018 - 12:37:46 |
Pruszków |
Ja w okresie początek maja-koniec września nie zażywam D3. Poza tym okresem 4000 J.m. dziennie. Poziom miałem w kwietniu 48 (teraz na pewno niższy- ale zostało tylko 2 tygodnie do nowej terapii).
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
dziubas (offline) |
Post #24 13-09-2018 - 14:49:14 |
Gdańsk |
tak jak pisze Hunter po przerwaniu suplementacji poziom spada dlatego moim zdaniem trzeba suplementować przez cały rpk, tylko dawko dostosować, jeżeli ktos portafi latem kazdego słonecznego dnia wystawiać przedramiona i podudzia na 15 min slońca to dostaje takiego dnia w sposób naturalny odpowiednia dawkę, ja np. od kilku lat słońca unikam, na plaże nie chodzę i biore przez cały rok, madrzy ludzie mówia, ze dobrze byłoby dwa razy do roku sprawdzac poziom, ale mnie obecnie ledwo stac na jedno takie badanie... , jako ciekawostka przekaże Wam, że tak naprawdę D3 witaminą nie jest!
![]() jak sobie cos jeszcze przypomne to napiszę... , a więcej mi sie utrwali, gdy trafie do doktora na konsultacje ![]() oczywiście dziekuję wszystkim za posty, a że Tomasz w moim watku cos napisał... czuje sie wrecz zaszczycona! ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 13-09-2018 - 14:54:44 przez dziubas. |
Ania11975 (offline) |
Post #25 13-09-2018 - 20:59:23 |
Kraków |
hmm... ja nie suplemetuję d3 wcale - kiedyś lekarka stwierdziła, że powinnam, bo "na pewno mam za mało"; na wszelki wypadek zrobiłam badanie, i wyszło 52. Fakt, że sporo na słońcu przebywam, w zimie też się "wystawiam", jak tylko się da - być może to dlatego.
Z ciekawości oznaczę sobie jak jest teraz. |
dziubas (offline) |
Post #26 13-09-2018 - 22:17:41 |
Gdańsk |
ja miałam radio i zalecenie, zeby 5 lat nie wystawiać się do słońca
dziubas (offline) |
Post #28 15-09-2018 - 22:53:19 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 15-09-2018 - 23:05:56 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #29 15-09-2018 - 23:09:36 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-09-2018 - 23:12:20 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #30 15-09-2018 - 23:45:26 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |