Moja niecodzienna codzienność!
Krynia58 (offline) |
Post #2 20-12-2018 - 07:32:02 |
Warszawa |
13 grudnia byłam na różańcu, jedną z moich intencji byłyscie Wy....
Ostatnio borykam się z wieloma sprawami z którymi sobie nie radzę i dlatego nie potrafię znaleźć odpowiednio wspierających słów. Ale cały czas jesteś w moich myślach i modlitwie. Zdrowiej ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
goja66 (offline) |
Post #3 20-12-2018 - 15:53:49 |
Ozorków |
Oj...przytulam....cieplutko ... NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% |
goja66 (offline) |
Post #4 20-12-2018 - 15:58:17 |
Ozorków |
Wiem jak trudno jest nie mieć rodzeństwa , które się miało...I jak się za nimi tęskni - bo byłoby fajnie coś robić razem ….jejku nawet się pokłócić ( być może )….Nie miałam okazji....ale tesknie jak cholera... Dziubas - przytulam....ot tak... NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% |
Tomasz. (offline) |
Post #6 20-12-2018 - 19:49:49 |
Pruszków |
Basiu,
Do Ciebie nie będę mówił, abyś trzymała nogi w górze- tym niemniej pomyśl o leku Venoruton Forte. Jest bez recepty, nie tani- ale pomaga. I zbadałbym d-dimery. Koniecznie. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
KasiaK78 (offline) |
Post #7 20-12-2018 - 22:32:27 |
Gorlice |
Basia bardzo mi przykro z powodu twojej siostry
![]() NST, Er 95%, Pr 90%, HER2+++, Ki67 50%; T1c, G1, Ia BCT, 6 x TCH + 11 x herceptyna, radioterapia,17 m-cy tamoxifen + reseligo, od 27.03.'19 symex + reseligo |
dziubas (offline) |
Post #8 20-12-2018 - 23:03:13 |
Gdańsk |
Jasne, ze pamiętałam, bo Bóg pamiętał!
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #10 23-12-2018 - 17:22:36 |
Gdańsk |
...już po pogrzebie..., w sercu mam wielki spokój, tak, jakby nic niedobrego sie nie zdarzyło! można sie czepiać i mówić, ze to podejrzane, że zatrzasnełam sie itp, nie szukam dziury w całym! wiem, ze siostra jest szczęsliwa i zależy jej nadfal na naszym szczescieu a wiec i pokoju w sercu! choc pogoda była bardzo kaprysna to chwilami przeswiecała słońce ana koniec podobno nawet pojawiła sie tęcza (stałam tyłem), Mszapogrzebowa rozpoczęła sie od wspaniałago wprowadzenia przez siostre ze wspólnoty mojej siostry, a na powitanie kapłanów spiewalismy Zmartwychwstał Pan! znajomy ksiadz siostry powiedział szwagrowi, ze nie był dotad na takiej Mszy pogrzebowej! kościół był pełen ludzi i prawie wszyscy przystapili do Komunii św! stypa b yła zamówiona na 80 osób, ale niektórzy przyjezdni zdecydowali sie wracać szybciej do domu, jestesmy bardzo zadowoleni, byłiśmy z siostrzeńcem i szwagrem dzsiaj na cmentarzu w ulewny deszcz, ogrom kwiatów wyglada pieknie i narazie im nawet wilgoci nie brakuje! dziekuje wam za ciepłe słowa i pamieć! Mam juz od szwagra nowy aparat ze starym numerem, operator dał mi duplikat karty SIM, na szczescie zguba najpewniej wyladowała gdzies na telavivskim smietniku i nikt nie zadał sobie trudu, by skorzystac z roamingu! teraz czeka mnie mozolne odtwarzanie ksiązki telefonicznej, a wiec nie miałabym nic przeciw temu, byście dzwonili do mnie!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-12-2018 - 17:25:39 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #11 25-12-2018 - 12:03:27 |
Gdańsk |
"Bracia patrzcie jeno, jak niebo goreje!
znak, ze cos waznego w Betlejem sie dzieje!!! BŁOGOSŁAWIEŃSTWA BOZEJ DZIECINY MIŁOSCI RADOŚCI I NADZIEI! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
justyna81 (offline) |
Post #12 26-12-2018 - 03:20:03 |
|
Ja rzadko zaglądam na forum ... cały czas na fb jestem i dobrze, że zajrzałam.
Dla mnie temat odchodzenia bliskich zawsze był i jest trudny bo co mogę Ci napisać na pocieszenie. Wiem jak trudny to jest dla Ciebie czas bo tej osoby tak po ludzku będzie Ci tutaj brakować i będziesz tęsknić. Przytulam Cię serdecznie ![]() ![]() Napiszę Ci wiesz, który napisała pewna śp. osoba. Uważam, że jest piękny... "Obudź mnie ptakiem, Obudź mnie kogutem, dzwonem Obudź mnie aniołem Obudź cichym głosem wprost z serca. Obudź słońcem Bym mogła żyć dla Ciebie. Obudź mnie budzikiem Bym mogła żyć dla innych Nie pozwól mi przespać poranka.... Poranka Twojego powtórnego Przyjścia.. " Twoja siostra też odeszła do domu ojca i jest tam szczęśliwa ![]() to jest niesamowite błogosławieństwo od Boga ![]() ![]() ps mam nielimitowane rozmowy na wszystkie sieci więc jeżeli chcesz to dzwoń ![]() ![]() ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-12-2018 - 03:25:08 przez justyna81. |
dziubas (offline) |
Post #13 27-12-2018 - 22:41:08 |
Gdańsk |
Niektórzy mówia, ze już po Świetach...! Moim zdaniem to nieprawda! W KK teraz jest Oktawa Bożego Narodzenia potem okres Bozego Narodzenia i tak az do Świeta Objawienia codziennie jakies Świeto! A więc kto lubi świetować zapraszam do wspólnego świetowania!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #14 01-01-2019 - 13:45:17 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za oknem jakby listopad albo bardzo wczesna wiosna! ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 01-01-2019 - 13:45:36 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #15 01-01-2019 - 17:35:20 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() I Want To Know What Love Is - Chcę wiedzieć czym jest miłość Muszę znaleźć trochę czasu Trochę czasu, by to przemyśleć Lepiej nauczę się czytać między wierszami To może się kiedyś przydać w przyszłości Teraz muszę wspiąć się na tą górę Jest jak świat na moich barkach W chmurach widzę miłości promień Ogrzewa mnie, gdy życie marznie W moim życiu było tyle zawodu i bólu serca Nie wiem czy dam radę znowu to znieść Nie mogę się zatrzymać, zaszedłem tak daleko, Aby zmienić to samotne życie Chcę wiedzieć, czym jest miłość, Chcę byś mi pokazała Chcę poczuć, czym jest miłość, Wiem, że możesz mi pokazać Znajdę trochę czasu Trochę czasu, aby wokół się rozejrzeć Nie mam już gdzie się schować, Zdaje się, że miłość w końcu mnie znalazła Moje życie jest pełne zmartwień i bólu Nie wiem czy dam radę znowu to znieść Nie mogę się zatrzymać, zaszedłem tak daleko, Aby zmienić to samotne życie Chcę wiedzieć, czym jest miłość, Chcę byś mi pokazała Chcę poczuć, czym jest miłość, Wiem, że możesz mi pokazać Chcę wiedzieć, czym jest miłość, Chcę byś mi pokazała I chcę poczuć, chcę poczuć, czym jest miłość, I ja wiem, i ja wiem, że możesz mi pokazać Porozmawiajmy o miłości, (Chce wiedzieć, czym jest miłość) Miłość, którą czujesz w środku (Chcę byś mi pokazała) Czuję tyle miłości (Chcę poczuć, czym jest miłość) Nie, po prostu nie możesz się schować (Wiem, że możesz mi pokazać) (Chce wiedzieć, czym jest miłość) Porozmawiajmy o miłości, (Chcę byś mi pokazała) Też chcę to poczuć, (Chcę poczuć, czym jest miłość) Też chcę to poczuć, I ja wiem, i ja wiem, i ja wiem, (Wiem, że możesz mi pokazać) Pokaż mi, co jest prawdą,.... tak już wiem (Chcę wiedzieć, czym jest miłość) hej, chcę wiedzieć, czym jest miłość (Chcę byś mi pokazała) chcę wiedzieć, chcę wiedzieć, chcę wiedzieć (Chcę wiedzieć, czym jest miłość) Hej, chcę poczuć miłość (Wiem, że możesz mi pokazać) rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #16 01-01-2019 - 17:58:10 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Eye In The Sky - Jestem okiem na niebie Nie myśl że łatwo jest powiedzieć przepraszam Nie staraj się odwracać kota ogonem Dostałaś już wiele szans wcześniej Ale nie mam zamiaru dawać ich więcej Nie proś mnie O to chodzi Że część mnie wie co sobie myślisz Nie wypowiadaj słów których będziesz żałowała Nie pozwól ogniowi zapłonąć w twojej głowie Słyszałem oskarżenia wcześniej I nie mam zamiaru tego znosić dłużej Uwierz mi Słońce w twoich oczach Sprawia że niektóre twoje kłamstwa są wiarygodne Jestem okiem na niebie Patrzącym na ciebie Mogę czytać twój umysł To ja ustalam zasady Układów z głupcami Mogę cię oszukać, oślepić I nie muszę widzieć więcej By wiedzieć że Mogę czytać twój umysł Mogę czytać twój umysł Mogę czytać twój umysł Mogę czytać twój umysł Nie zostawiaj za sobą fałszywej iluzji Nie płacz bo nie zmienię zdania Znajdź sobie kolejnego głupca jak wcześniej Bo nie zamierzam żyć dłużej wierząc W twoje kłamstwa podczas gdy wszystkie znaki jakie dajesz są fałszywe Jestem okiem na niebie Patrzącym na ciebie Mogę czytać twój umysł To ja ustalam zasady Układów z głupcami Mogę cię oszukać, oślepić I nie muszę widzieć więcej By wiedzieć że Mogę czytać twój umysł Mogę czytać twój umysł Mogę czytać twój umysł Mogę czytać twój umysł rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #17 01-01-2019 - 18:08:45 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Perfect Strangers - Zupełnie obcy Czy pamiętasz, pamiętasz me imię? Gdy przepływam przez twoje życie... Tysiące oceanów przemierzyłem, I zimne duchy lodu. Całe moje życie Jestem echem twojej przeszłości... Właśnie powracam, echo punktu w czasie. I odległe lśniące twarze. Znałem tysiące wojowników i śmiech, gdy pojawiają się duchy. Całe twoje życie... Cienie kolejnego dnia. REFREN: I jeśli słyszysz moje słowa poprzez wiatr, Musisz zrozumieć, Że musimy pozostać Zupełnie obcymi ludźmi... Wiem, że muszę pozostać we wnętrzu tej cichej studni smutku..... Srebrne pasmo pokrywające niebo, Wzruszające bardziej niż ci się wydaje... Odwieczny głos w twojej głowie Boli cię martwą nocą..... Cenne życie... (Twoje łzy znikają w padającym deszczu) REFREN: I jeśli słyszysz moje słowa poprzez wiatr Musisz zrozumieć, Że musimy pozostać Zupełnie obcymi ludźmi.... rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #18 01-01-2019 - 19:28:03 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Pękają mury, Na których wyryto przepowiednie proroków. Jaskrawy blask światła, Odbija się w narzędziach śmierci. Gdy każdy człowiek Jest rozdzierany na strzępy między koszmarami a snami, Nikt nie złoży laurowego wieńca, Gdy cisza zagłusza krzyk. Pomiędzy żelaznymi bramami losu, Zostały zasiane nasiona czasu. Zroszone przez uczynki tych, Którzy wiedzą i są znani; Wiedza jest zabójczym przyjacielem, Kiedy nikt nie ustala reguł. Los całej ludzkości jak widzę, Jest w rękach głupców. Zamęt będzie mym epitafium, Gdy tak pełznę popękaną ścieżką. Jeśli nam się uda, możemy usiąść i śmiać się. Lecz obawiam się, że jutro zapłaczę. Tak, boję się, że jutro będę płakał. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
goja66 (offline) |
Post #19 02-01-2019 - 19:28:55 |
Ozorków |
Dziubasku -fajne teksty piosenek...no fajne...ale i ty tak ładnie wszystko umiesz wytłumaczyć -to wytłumacz to 8-letniej Laurze -że nie mamy już nie ma ...ze Pan ją zabrał -bo miał inny plan...Nie było mnie nie forum 2 tyg...nie znałam Madzi16-ale wyję , jakby mi ktoś najbliższy umrał….Co to dziecko winne? i komu ?ech...
NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 02-01-2019 - 19:36:35 przez goja66. |
dziubas (offline) |
Post #20 06-01-2019 - 12:23:41 |
Gdańsk |
...świetujemy!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #21 06-01-2019 - 12:55:17 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #23 12-02-2019 - 21:25:29 |
Gdańsk |
...wspomnienia...
![]() ![]() ![]() ![]() Lucky Man - Szczęściarz Miał białe konie I dam na tuziny Wszystkie ubrane w atłas I czekające pod drzwiami Och, co za szczęściarz z niego był Och, co za szczęściarz z niego był Białe koronki i pióra Tworzyły jego łoże I pokryty złotem materac Na którym się kładł Och, co za szczęściarz z niego był Och, co za szczęściarz z niego był Poszedł walczyć na wojnie Za swój kraj i swego króla Za jego honor i chwałę Ludzie zwykli śpiewać Och, co za szczęściarz z niego był Och, co za szczęściarz z niego był Znalazła go kula Krew mu płynęła, podczas gdy płakał Żadne pieniądze nie mogły go uratować Więc upadł i skonał. Och, co za szczęściarz z niego był Och, co za szczęściarz z niego był rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #24 12-02-2019 - 21:53:26 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() From the beginning - Od początku Wiem wszystko straciłem, lecz nie rań mnie tym nie mów, że bylem ślepy. Powód był albo dwa myślę o tym przed snem o tym co powiedziałem. To musiało być to Widzisz wszystko to wiem. Od początku byłaś mym snem. Od początku Może mógłbym się zmienić, by nie razić Cię nie być aż takim głupcem. To co się się stało, stało się wspominać tego już nie chcę i myśleć o tym już więcej. Widzisz, wszystko to wiem. Od początku byłaś mym snem. Od początku rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #25 14-02-2019 - 16:58:52 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() I Want to Know What Love Is - Chcę wiedzieć czym jest miłość Muszę znaleźć trochę czasu Trochę czasu, by to przemyśleć Lepiej nauczę się czytać między wierszami To może się kiedyś przydać w przyszłości Teraz muszę wspiąć się na tą górę Jest jak świat na moich barkach W chmurach widzę miłości promień Ogrzewa mnie, gdy życie marznie W moim życiu było tyle zawodu i bólu serca Nie wiem czy dam radę znowu to znieść Nie mogę się zatrzymać, zaszedłem tak daleko, Aby zmienić to samotne życie Chcę wiedzieć, czym jest miłość, Chcę byś mi pokazała Chcę poczuć, czym jest miłość, Wiem, że możesz mi pokazać Znajdę trochę czasu Trochę czasu, aby wokół się rozejrzeć Nie mam już gdzie się schować, Zdaje się, że miłość w końcu mnie znalazła Moje życie jest pełne zmartwień i bólu Nie wiem czy dam radę znowu to znieść Nie mogę się zatrzymać, zaszedłem tak daleko, Aby zmienić to samotne życie Chcę wiedzieć, czym jest miłość, Chcę byś mi pokazała Chcę poczuć, czym jest miłość, Wiem, że możesz mi pokazać Chcę wiedzieć, czym jest miłość, Chcę byś mi pokazała I chcę poczuć, chcę poczuć, czym jest miłość, I ja wiem, i ja wiem, że możesz mi pokazać Porozmawiajmy o miłości, (Chce wiedzieć, czym jest miłość) Miłość, którą czujesz w środku (Chcę byś mi pokazała) Czuję tyle miłości (Chcę poczuć, czym jest miłość) Nie, po prostu nie możesz się schować (Wiem, że możesz mi pokazać) (Chce wiedzieć, czym jest miłość) Porozmawiajmy o miłości, (Chcę byś mi pokazała) Też chcę to poczuć, (Chcę poczuć, czym jest miłość) Też chcę to poczuć, I ja wiem, i ja wiem, i ja wiem, (Wiem, że możesz mi pokazać) Pokaż mi, co jest prawdą,.... tak już wiem (Chcę wiedzieć, czym jest miłość) hej, chcę wiedzieć, czym jest miłość (Chcę byś mi pokazała) chcę wiedzieć, chcę wiedzieć, chcę wiedzieć (Chcę wiedzieć, czym jest miłość) Hej, chcę poczuć miłość (Wiem, że możesz mi pokazać) rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #26 14-02-2019 - 17:39:22 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #27 21-02-2019 - 15:15:48 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() On more night - Daj mi jeszcze jedną noc Jeszcze jedna noc, jeszcze jedna noc... Tak długo próbuję uświadomić ci Uświadomić ci, co czuję I jeśli potykam się i upadam, po prostu mi pomóż Wtedy mógłbym sprawić, byś zobaczyła Proszę, daj mi jeszcze jedną noc, daj mi jeszcze jedną noc Jeszcze jedną noc, bo nie mogę czekać wiecznie Daj mi po prostu jeszcze jedną noc, jeszcze jedną noc Och jeszcze jedną noc, bo nie mogę czekać wiecznie Tak długo tu już siedziałem Marnując czas, po prostu gapiąc się na telefon I zastanawiałem się, czy powinienem do ciebie zadzwonić Ale wtedy pomyślałem, że może nie jesteś sama?... Proszę, daj mi jeszcze jedną noc...... Jak rzeka z morzem Ja zawsze będę z tobą A jeśli odpłyniesz daleko Będę podążać za tobą Daj mi po prostu jeszcze jedną noc, daj mi po prostu jeszcze jedną noc Och jeszcze jedną noc, bo nie mogę czekać wiecznie Wiem, że nigdy nie nastanie czas, gdy poczujesz to samo I wiem że to tylko słowa Ale jeśli zmienisz zdanie, wiesz, że będę tutaj I może oboje możemy się nauczyć Proszę, daj mi jeszcze jedną noc...... rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #28 21-02-2019 - 20:02:47 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Set Fire to the Rain - Podpaliłam deszcz Pozwoliłam upaść mojemu sercu A kiedy upadało, zgłosiłeś się , by je wziąć Było ciemno, a ja się kończyłam ( traciłam nadzieję) Aż pocałowałeś mnie i ocaliłeś Me dłonie były silne Ale moje kolana były o wiele za słabe By ustać w twoich ramionach I nie upaść do twych stóp Ale jest taka strona ciebie O której nie miałam pojęcia, nie miałam pojęcia Wszystkie te rzeczy, które mówiłeś Nigdy nie były prawdą, nie były prawdą A w gierkach, w które grałeś Ty zawsze wygrasz, zawsze wygrasz Ale podpaliłam deszcz Patrzyłam, jak spływa, kiedy dotknęłam twojej twarzy Cóż, płonął, kiedy płakałam Bo usłyszałam, jak woła twoje imię, twoje imię Kiedy tak leżę przy tobie Mogłabym tu zostać Zamknąć oczy Czuć cię tutaj na zawsze Ty i ja razem Nie ma nic lepszego Ale jest taka strona ciebie O której nie miałam pojęcia, nie miałam pojęcia Wszystkie te rzeczy, które mówiłeś Nigdy nie były prawdą, nie były prawdą A w gierkach, w które grałeś Ty zawsze wygrasz, zawsze wygrasz Ale podpaliłam deszcz Patrzyłam, jak spływa, kiedy dotknęłam twojej twarzy Cóż, płonął, kiedy płakałam Bo usłyszałam, jak woła twoje imię, twoje imię Podpaliłam deszcz I rzuciłam nas w płomienie Poczułam, że coś umarło Bo wiedziałam, że to ostatni raz, ostatni raz Czasami budzę się przy drzwiach To serce, które przywłaszczyłeś, nadal musi wyczekiwać na Ciebie Nawet teraz, kiedy nas już nie ma Nie mogę opanować siebie przed wyczekiwaniem na Ciebie Ale podpaliłam deszcz Patrzyłam, jak spływa, kiedy dotknęłam twojej twarzy Cóż, płonął, kiedy płakałam Bo usłyszałam, jak woła twoje imię, twoje imię Podpaliłam deszcz I rzuciłam nas w płomienie Poczułam, że coś umarło Bo wiedziałam, że to ostatni raz, ostatni raz Oh oh ohhhh Pozwól temu płonąć Oh oh ohhhh Pozwól temu płonąć Pozwól temu płonąć rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #29 21-02-2019 - 20:17:36 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() i zaraz... polski cover ( przynajmniej nie musze wklejac tłumaczenia! ) ![]() ![]() ![]() ![]() a tak w ogóle... podoba sie wam LG? ja sie przyznaje, ze jej jeszcze dotąd nie słuchałam a jej wizerunek zniechecal mnie totalnie! potwierdza sie powiedzenie "nie sądź z pozorów!"... , mimo to dla mnie mogłaby byc do dzis tak naturalna jak na tych klipach! ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 21-02-2019 - 20:28:43 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #30 21-02-2019 - 22:35:06 |
Gdańsk |
czy lubicie jak gra ten facet...?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-02-2019 - 22:35:21 przez dziubas. |