Moja niecodzienna codzienność!
dziubas (offline) |
Post #1 13-05-2019 - 10:59:28 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Zuzanna W swe miejsce nad rzeką Zabiera cię Zuzanna Możesz słuchać plusku łodzi Możesz zostać z nią do rana Wiesz że trochę źle ma w głowie Lecz dlatego chcesz być tutaj Proponuje ci herbatę Oraz chińskie pomarańcze I gdy właśnie chcesz powiedzieć Że nie możesz jej pokochać Zmienia twoją długość fali I pozwala mówić rzece Że się zawsze w niej kochałeś I już chcesz z nią powędrować Powędrować chcesz na oślep Wiesz że ona ci zaufa Bowiem ciała jej dotknąłeś Myślą swą Pan Jezus był żeglarzem Gdy przechadzał się po wodzie Spędził lata na czuwaniu W swej samotnej wieży z drewna Gdy upewnił się że tylko Mogą widzieć go tonący Rzekł - Żeglować będą ludzie Aż ich morze wyswobodzi... Lecz zwątpił zanim jeszcze Otworzyły się niebiosa Zdradzony niemal ludzki Jak kamień zapadł Jezus W mądrość twą I już chcesz z nim powędrować Powędrować chcesz na oślep Myślisz - chyba mu zaufam Bowiem dotknął twego ciała Myślą swą Dziś Zuzanna za rękę Prowadzi cię nad rzekę Cała w piórach i w łachmanach Z jakiejś Akcji Dobroczynnej Słońce kapie złotym miodem Na Madonnę tej Przystani Pokazuje ci, gdzie trzeba Szukać w śmieciach, szukać w kwiatach Są tu dzieci o poranku Bohaterzy w wodorostach Wszyscy dążą do miłości I podążać będą zawsze Gdy Zuzanna trzyma lustro I już chcesz z nią powędrować Powędrować chcesz na oślep Wiesz że można jaj zaufać Bo dotknęła twego ciała Myślą swą Tłumaczenie: Maciej Zembaty rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #2 13-05-2019 - 11:05:18 |
Gdańsk |
chce mi sie ryczeć takie to piekne!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Take this waltz - Weź ten walc Dziesięć ładnych kobiet jest w Wiedniu I jest ramię, gdzie Śmierć płacze rzewnie I przedsionek, co ma okien dziewięćset I jest drzewo cmentarne gołębic Jest tam także strzęp szary poranka Który wisi w Mroźnej Galerii Aj, aj, aj, aj. Weź ten walc, weź ten walc Weź ten walc z klamerką na szczękach Ach, chcę ciebie, chcę ciebie, chcę ciebie Na krześle z gazetą nieżywą I w pieczarze na lilii koniuszku W korytarzu, gdzie miłości nie było Na tym łóżku, gdzie księżyc się poci W krzyku pełnym kroków i piasku Aj, aj, aj, aj. Weź ten walc, weź ten walc Jego talię pękniętą weź w ręce Ten walc, ten walc, ten walc Z oddechem pachnącym koniakiem i Śmiercią Zanurza w morzu swój ogon Koncertowa sala jest w Wiedniu Gdzie twe usta miały tysiąc recenzji I jest bar pełen chłopców milczących Których blues skazał na karę śmierci Któż to wspina się do twego portretu Z wieńcem ze świeżo ściętych łez ? Aj, aj, aj, aj. Weź ten walc, weź ten walc On umiera od lat, więc go weź Jest tam strych, gdzie bawią się dzieci I gdzie z tobą położę się wnet W sennym świetle węgierskich latarni W jakiś słodki wieczór we mgle I zobaczę, co przykułaś do smutku Wszystkie owce i lilie jak śnieg Aj, aj, aj, aj. Weź ten walc razem z tym: "Nie zapomnę cię nigdy, ty wiesz" Ten walc, ten walc, ten walc Z oddechem pachnącym koniakiem i Śmiercią Zanurza w morzu swój ogon I zatańczę z tobą w Wiedniu Będę kostium miał rzeki na sobie Bujny hiacynt na moim ramieniu Moje usta na rosie twych ud I pogrzebię mą duszę w albumie Pełnym fotografii i mchu W twego piękna powodzi zajęczą Moje tanie skrzypce i krzyż Poprowadzisz mnie w tańcu daleko Do sadzawek, które nosisz na ręce Ukochana, ukochana. Weź ten walc, weź ten walc Jest już twój, nie ma tu nic więcej tłumaczenie - Maciej Zembaty rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #3 13-05-2019 - 12:26:36 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Forever Young - Zawsze młody Oby cię Bóg zawsze błogosławił i strzegł Oby się spełniły wszystkie twoje życzenia Obyś zawsze troszczył się o innych A inni troszczyli się o ciebie Obyś zbudował drabinę do gwiazd I wspinał się po każdym jej szczeblu Obyś na zawsze pozostał młody Na zawsze młody, na zawsze młody Obyś na zawsze pozostał młody Obyś dojrzał do bycia sprawiedliwym Obyś dojrzał do życia w prawdzie Obyś zawsze wiedział, co jest prawdą I dostrzegał otaczające cię światła Obyś zawsze był odważny Stał wyprostowany i był silny Obyś na zawsze pozostał młody Na zawsze młody, na zawsze młody Obyś na zawsze pozostał młody Oby twoje ręce zawsze były zajęte pracą Oby twoje stopy zawsze były szybkie Obyś miał mocny fundament Kiedy powieje wiatr zmian Oby twoje serce było zawsze radosne Oby zawsze śpiewano Twoją piosenkę Obyś na zawsze pozostał młody Na zawsze młody, na zawsze młody Obyś na zawsze pozostał młody rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #4 13-05-2019 - 12:35:30 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Diamonds and rust - Diamenty i rdza (Piosenka wydana w 1975 roku, jest o Bobie Dylanie, z którym była związana) A niech mnie, Oto znów nadchodzi Twój duch, Lecz to nie jest niezwykłe, To tylko księżyc jest w pełni, I wtedy dzwoniłeś. I siedzę tu Z ręką na telefonie Słuchając głosu, który znałam Bardzo dawno temu, Zmierzając prosto ku upadkowi. Jak pamiętam Twoje oczy Były bardziej błękitne niż jaja rudzika (ptak) Mówiłeś, że moja poezja była słaba. Skąd dzwonisz? Z budki na midwest. Dziesięc lat temu przyniosłam Ci spinki (do mankietu) Ty coś mi przyniosłeś Oboje wiemy co mogą przynieść wspomnienia Przynoszą diamenty i rdzę Więc wdzierasz się na scenę Już jako legenda Nieoszlifowany diamencie, Oryginalny włóczęgo, Przybłąkałeś się w moje ramiona. I tam zostałeś, Tymczasowo zagubiony na morzu. Madonna była Twoja za darmo Tak, dziewczyna na połowie muszli Mogła utrzymać Cię nietkniętym Teraz widzę Cię stojącego Z brązowymi liśćmi spadającymi dokoła I śniegiem we włosach Uśmiechasz się z okna Obskurnego hotelu Na Skwerze Waszyngtona Nasze oddechy tworzą białe obłoczki Mieszające się i wiszące w powietrzu Mówiąc szczerze, jak dla mnie, Oboje mogliśmy zginąć wtedy i tam Teraz mówisz mi Że nie tęsknisz Dajesz mi na to kolejne słowo Ty, który jesteś tak dobry w słowach I utrzymywaniu rzeczy niejasnymi Ponieważ potrzebuję teraz tej niejasności - Wszystko to wraca tak wyraźnie Tak, kochałam Cię bardzo I jeśli oferujesz mi diamenty i rdzę To już zapłaciłam rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #5 13-05-2019 - 14:45:15 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() Just Like Haeven - Jak w niebie Pokaż mi jak robisz tę sztuczkę Tę, która sprawia że krzyczę , powiedział Tę, która mnie rozśmiesza, powiedział I objął moją szyję ramieniem Pokaż mi jak to robisz A obiecuję ci, obiecuję ci że Ucieknę z tobą, Ucieknę z tobą... Wisząc nad szaloną przepaścią Pocałowałam jego twarz i ucałowałam jego głowę I myślałam o tych wszystkich różnych moich sposobach Które go rozpalą Dlaczego jesteś tak daleko, powiedział Dlaczego nigdy się nie dowiesz, że kocham się w tobie Że kocham się w tobie Ty, delikatny i jedyny Ty, zagubiony i samotny Ty, dziwny jak anioł Tańczący w najgłębszym oceanie Wirujący w wodzie Jesteś jak sen Jesteś jak sen... Światło dzienne ukształtowało mnie Musiałam spać długo I ruszając ustami, szeptać jego imię Otworzyłam oczy I znalazłam się sama, sama Sama ponad szalejącym morzem Które skradło jedynego chłopca, którego kochałam I utopiło głęboko we mnie Ty, delikatny i jedyny Ty, zagubiony i samotny Ty, jak niebo... Ty, delikatny i jedyny Ty, zagubiony i samotny... rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #6 14-05-2019 - 11:00:42 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #7 14-05-2019 - 11:40:48 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #8 15-05-2019 - 22:17:34 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() You raise me up - Podnosisz mnie Kiedy jestem załamany i moja dusza jest taka zmęczona Kiedy przychodzą kłopoty i moje serce zostaje obciążone Wtedy wciąż jestem i czekam tutaj w ciszy Aż przyjdziesz i usiądziesz ze mną na chwilę Podnosisz mnie, bym mógł stanąć na wysokich górach Podnosisz mnie, bym przeszedł po wzburzonym morzu Jestem silny, kiedy jestem w Twoich ramionach Podnosisz mnie, bym był kimś więcej niż potrafię być. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Pollik (offline) |
Post #10 18-05-2019 - 20:00:40 |
Warszawa |
Ty bigamistko!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen[/small] |
dziubas (offline) |
Post #11 21-05-2019 - 19:22:27 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
goja66 (offline) |
Post #12 21-05-2019 - 21:04:25 |
Ozorków |
Nigdy nie myślałam ,że to powiem -ale zróbmy trójkąt ….będzie idealnie …. Dla niewtajemniczonych -to jest platoniczne ...bez podtekstów i bez skojarzeń ... NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% |
dziubas (offline) |
Post #13 21-05-2019 - 21:17:47 |
Gdańsk |
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-05-2019 - 21:18:41 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #14 22-05-2019 - 00:08:41 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() A Day In The Life - Dzień z życia (?) Czytałem dziś wiadomości, eeech... *) O szczęściarzu, który wzniósł się na szczyt. I choć wiadomość była dość smutna, Cóż, po prostu musiałem się zaśmiać, Zobaczyłem fotografię. Zamyślił się prowadząc samochód. Nie zauważył, że światła się zmieniły. Tłum ludzi stał i się gapił, Widzieli jego twarz już wcześniej. Nikt nie był naprawdę pewien, Czy nie był z Izby Lordów. Widziałem dzisiaj film, ojej... Angielska armia właśnie wygrała wojnę. Tłum ludzi się odwrócił, Lecz ja musiałem spojrzeć, Przeczytawszy tę książkę. Chciałbym byś odleciał. Obudziłem się, wstałem z łóżka, Przeciągnąłem grzebieniem po moich włosach. Zszedłem po schodach i wypiłem filiżankę, Sprawdziłem godzinę i zauważyłem, że jestem spóźniony. Znalazłem płaszcz i chwyciłem kapelusz. Złapałem autobus w ostatnią sekundę, Wszedłem na górę i zapaliłem papierosa. Ktoś przemówił i zjawiłem się w śnie. Czytałem dziś wiadomości, a niech to... Cztery tysiące dziur w Blackburn, w Lancashire. I choć dziury były raczej małe, Musieli liczyć je wszystkie. Teraz wiedzą, ile dziur potrzeba, by napełnić Albert Hall. Chciałbym byś odleciał. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #16 22-05-2019 - 21:26:31 |
Gdańsk |
no tak własnie powiedziałam!!!
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #18 24-05-2019 - 14:34:52 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() All I Ask of You - Wszystko o co Cie proszę Josh: Nigdy więcej nie mów o ciemności, Zapomnij o tych lękach z wielkimi oczami Jestem tutaj, nic nie może cię skrzywdzić, Moje słowa cię ogrzeją i uspokoją Pozwól mi być twoją wolnością, Pozwól światłu dnia osuszyć twoje łzy Jestem tu z tobą, obok ciebie, By cię chronić i prowadzić Kelly: Powiedz, że przez cały czas mnie kochasz Zawróć mi w głowie opowieściami o lecie Powiedz, że potrzebujesz, abym była z tobą teraz i zawsze Obiecaj mi, że wszystko, co mówisz, jest prawdą, To wszystko, o co cię proszę Josh: Pozwól mi być twoim schronieniem, Pozwól mi być twoim światłem Jesteś bezpieczna, nikt cię nie odnajdzie, Twoje lęki są daleko za tobą Kelly: Wszystkim, czego pragnę, jest wolność, Świat, w którym już nie będzie nocy I ciebie zawsze przy mnie, Byś mnie objął i ukrył Josh: Zatem powiedz, że będziesz dzieliła ze mną jedną miłość, jedno życie Pozwól mi wyprowadzić cię z samotności Powiedz, że chcesz, abym był tu obok ciebie Gdziekolwiek pójdziesz, pozwól mi iść także, To wszystko, o co cię proszę Kelly: Powiedz, że będziesz dzielił ze mną jedną miłość, jedno życie Powiedz słowo, a podążę za tobą Razem: Dziel ze mną każdy dzień, każdą noc, każdy ranek Kelly: Powiedz, że mnie kochasz... Josh: Wiesz, że kocham Razem: Kochaj mnie, to wszystko, o co cię proszę Gdziekolwiek pójdziesz, pozwól mi iść także, Kochaj mnie... to wszystko, o co cię proszę rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #19 24-05-2019 - 15:02:22 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() La Boheme - Cyganeria Z młodych nie wie tu nikt Jakie były te dni Dawno już zapomniane Tamten upojny czas Gdy na Montmartrze bzy Pachniały pod oknami Nie liczyło się nic Stare schody na strych I pokoik ubogi Tam nam płynęły dni Ja malowałem A modelką byłaś ty La Boheme, la Boheme To najszczęśliwszy w życiu czas La Boheme, la Boheme Choć chodził głodny każdy z nas W kawiarenkach był ścisk Tłum podobnych jak my Snuł o sławie marzenia Przeminie dzień lub dwa A podbijemy świat Świat wreszcie nas doceni Gdy szef kuchni miał gest Kupił obraz i jeść Dał zziębniętym artystom Dookoła pieca tłum Skandował wiersze Już nam nie dokuczał głód La Boheme, la Boheme To najpiękniejsza jesteś ty La Boheme, la Boheme A każdy z nas geniuszem był Nie chodziło się spać Całe noce do dnia Malowałem pasjami Szkicując twoją pierś Łagodny bioder łuk pomiędzy sztalugami A gdy wstawał już świt Starczał nam kawy łyk Potem w moich ramionach Szeptałaś kocham cię A gdy przychodził sen Za oknem wstawał dzień La Boheme, la Boheme To znaczy mieć dwadzieścia lat La Boheme, la Boheme Byliśmy wolni tak jak wiatr Czas ucieka i gna Gdy poszedłem znów tam Na to samo poddasze Dziś wszystko już nie tak Nie został nawet ślad Naszych szczęśliwych czasów Zmienił się stary dom Inny jest każdy kąt I ulice nieznane Na wszystkim smutku cień Sztalugi pokrył kurz I bzy nie kwitną już La Boheme, la Boheme To nasza młodość, ten gniewny czas La Boheme, la Boheme Dni, co nie wrócą jeszcze raz rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #20 25-05-2019 - 22:55:40 |
Gdańsk |
dzis w południe miałam RM głowy, najpierw bez kontrastu, potem przez 5 min z kontrastm, moze lekarz chciał cos wyraźniej zobaczyc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-05-2019 - 22:56:42 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #21 26-05-2019 - 13:40:37 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() A thousand years - Tysiąc lat tysiąc lat, tysiąc więcej po tysiąckroć milion drzwi do wieczności może mogłem przeżyć tysiąc żyć, po tysiąckroć niekończące się schody pną się spiralnie do wieży dusz jeśli to zajmie kolejnych tysiąc lat, tysiąc wojen te wieże urosną do niezliczonej liczby pięter w przestworzach mógłbym uronić kolejny milion łez, wydać z siebie milion oddechów wypowiedzieć milion imion ale tylko z jedną prawdą się zmierzyć milion dróg, milion lęków milion słońc, dziesięć milionów lat niepewności mógłbym wypowiedzieć milion kłamstw, milion pieśni milion prawych uczynków, milion krzywd w tej homeostazie czasu lecz gdyby istniała jedyna prawda, jedyne światło jedna myśl, niepowtarzalna odrobina łaski i piękna wówczas podążałbym za tą jedyną najważniejszą sprawą, tym jedynym płomieniem tym jedynym dręczącym wspomnieniem twojej twarzy wciąż cię kocham wciąż cię pragnę po tysiąckroć te tajemnice roztaczają się przede mną jak galaktyki w mojej głowie może jestem niezliczony, może niewinny i prostoduszny może wiem wiele rzeczy, może jestem ignorantem albo może mógłbym jeździć z królami i podbijać wiele ziem albo zdobyć ten świat w kartach i pozwolić by wymknął się z moich rąk może mógłbym być mięsem armatnim, zniszczonym tysiące razy odrodzić się jako dziecko szczęścia po to by osądzać przewinienia innych albo nosić szatę pielgrzyma, albo być pospolitym złodziejem zachowałem tę jedyną wiarę, mam tylko jedno przeświadczenie* wciąż cię kocham wciąż cię pragnę po tysiąckroć te tajemnice roztaczają się przede mną jak galaktyki w mojej głowie bez końca te tajemnice ujawniają się** wieczność wciąż niewypowiedziana dopóki ty mnie nie pokochasz rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #22 26-05-2019 - 14:51:35 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() When We Dance - Kiedy tańczymy Gdyby on Cię kochał Tak jak ja Cię kocham Odszedłbym ze wstydem Przeprowadziłbym się Zmieniłbym nazwisko Kiedy on cię obserwuje Kiedy liczy, że kupi Twoją duszę Na Twej dłoni jego złote pierścionki Jakby miał na własność śpiewającego ptaka Kiedy tańczymy anioły uciekają i chowają swe skrzydła Ksiądz powiedział, że zbawienie mej duszy leży w równowadze aniołów I pod kołami pożądania Nadaję wierze własny kształt Kiedy tańczymy anioły uciekają i chowają swe skrzydła ... Będę cię kochał nad życie Jeśli tylko zostaniesz moją żoną Będę cię kochał za dnia i w nocy Będę próbować na każdy sposób Znajdę miejsce do zamieszkania Dam ci wszystko co mogę dać Będę cię kochał nad życie Jeśli tylko zostaniesz moją żoną ... Kiedy tańczymy anioły uciekają i chowają swe skrzydła Gdybym mógł zburzyć te mury I krzyknąć moje imię ku bramom Nieba Zakasałbym rękawy I zniszczył mroczną maszynerię losu Katedry są zniszczone Nieba nad nami już nie ma A ogień piekielny jest odległą obietnicą Nadal będę mówić Że wciąż jestem zakochany On nie będzie cię kochał Tak jak ja cię kocham Nie będzie o ciebie tak dbać Będzie cię źle traktować, jeśli zostaniesz Chodź i żyj ze mną Będziemy mieć własne dzieci Będę cię kochał bardziej niż życie Jeśli przyjdziesz i zostaniesz mą żoną Kiedy tańczymy anioły uciekają i chowają swe skrzydła ... Będę cię kochał nad życie Jeśli tylko zostaniesz moją żoną Będę cię kochał za dnia i w nocy Będę próbować na każdy sposób Znajdę miejsce do zamieszkania Dam ci wszystko co mogę dać Będę cię kochał nad życie Jeśli tylko zostaniesz moją żoną Tej nocy miałem sen Śniło mi się, że byłaś u mego boku Spacerowałaś ze mną kochanie Me serce przepełniała duma Tej nocy miałem sen rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #23 26-05-2019 - 16:39:03 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Windmills of Your Mind - Wiatraki Twej Pamieci W kółko, Jak obrót spirali Jak koło wewnątrz koła Bez początku i bez końca W wiecznym kołowrotku Jak śnieżna kula spadająca z góry Albo karnawałowy balonik Jak karuzela, która rozkręca Pierścienie gnające wokół księżyca Jak wskazówki zegara zmiatające Minione minuty z jego tarczy A świat jest niczym jabłko Wirujące bezgłośnie w kosmosie Jak kręgi, na które trafiasz W wiatrakach twej pamięci Tak jak tunel, co cię wiedzie Do tunelu w sobie samym Wydrążony do jaskini W której słońce nigdy nie świeciło Jak wciąż obracające się drzwi W na wpół zapomnianym śnie Lub jak falki od kamyka Który ktoś ciska do strumyka Jak wskazówki zegara zmiatające Minione minuty z jego tarczy A świat jest niczym jabłko Wirujące bezgłośnie w kosmosie Jak kręgi, na które trafiasz W wiatrakach twej pamięci Klucze dzwoniące ci w kieszeni Słowa brzęczące w twojej głowie Dlaczego lato mija tak szybko? Czy to coś, co powiedziałaś? Kochankowie idąc brzegiem Zostawiają ślady stóp na piasku Czy to dźwięk odległego bębnienia Czy po prostu palce twej dłoni ? Fotografie wiszące w przedpokoju Albo urywek piosenki Na wpół pamiętane imiona i twarze Lecz do kogo one należą? Gdyś już wiedziała, że to koniec Nagle dotarło do ciebie Że jesienne liście zmieniły się Pod kolor jego włosów? Jak obrót spirali Jak koło wewnątrz koła Bez początku i bez końca W wiecznym kołowrotku Jak odwijane obrazy Jak kręgi, na które trafiasz W wiatrakach twej pamięci ~~~~♫♫♫ ~~~~ rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #24 26-05-2019 - 17:00:45 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() L'amour c'est comme un jour - Miłość jest jak dzień Słońce jasno świeci Ale ja widzę tylko twoje oczy Bladość twojego nagiego ciała Przed moimi roznamiętnionymi dłońmi Chodź, nie pozwól uciec Porankom haftowanym miłością Chodź, nie pozwól umrzeć Wiośnie, naszym przyjemnościom Miłość jest jak dzień Odchodzi, odchodzi Miłość Jest jak dzień ucztującego słońca I sprzeczającego się księżyca I walczącego deszczu Miłość jest jak dzień Odchodzi, odchodzi Miłość Jest jak dzień nieskończonego uśmiechu Nieskończonej czułości Nieskończonej pieszczoty Miłość jest jak dzień Odchodzi, kochanie Nasze lato odeszło A twoje oczy mnie zapomniały Czy przypominasz sobie te dni W które nasze serca rozmawiały o miłości Mogliśmy zachować Tylko fragmenty szczęścia Skoro nie ma już przyszłości Pozostaje nam wspomnienie rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #25 26-05-2019 - 19:03:07 |
Gdańsk |
dzis wstałam ok 9tej, dotad nie mierzyłam temperatury, ale w dzień zazwyczaj jest lepiej, ociagam sie z wyjsciem z domu, by zagłosować - wieje dość silny wiatr, za chwile pewnie sie zbiore, bo czasu juz niewiele zostało, zarejestrowalam sie do rodzinnego na środe to sie okaże co tam we mnie siedzi
![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #26 26-05-2019 - 21:39:49 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Emotionally Yours - Emocjonalnie Twój Chodź kochanie, znajdź mnie, chodź kochanie, przypomnij mi, gdzie się to wszystko zaczęło. Chodź kochanie, pokaż mi, pokaż mi, że znasz mnie, powiedz mi, że jesteś tą jedyną. Mogłem zdać sobie z tego sprawę, a ty tęskniłaś by ujrzeć to, co było za zamkniętymi drzwiami. Ale zawsze będę emocjonalnie twój. Chodź kochanie, ukołysz mnie, chodź kochanie, zamknij mnie w cieniu twego serca. Chodź kochanie, naucz mnie, chodź kochanie, przytul się do mnie, niech gra muzyka. Może to być sen, ale ciągle wierzę, że jesteś tą jedyną, dla której żyję. I zawsze będę emocjonalnie twój. To tak, jakby całe moje życie nigdy się nie zdarzyło, Gdy cię widzę, czuję się jakbym miał pustkę w głowie. Wiem, że to sen, może zwariowany, Ale to jedyny, który mam. Chodź kochanie, wstrząśnij mną, chodź kochanie, weź mnie, byłbym zadowolony. Chodź kochanie, trzymaj mnie, chodź kochanie, pomóż mi, moje ramiona są szeroko otwarte. Mógłbym robić różne rzeczy, gdziekolwiek tylko pojadę, nawet w obcych krainach. Ale zawsze będę emocjonalnie twój. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #27 14-07-2019 - 19:47:36 |
Gdańsk |
znowu dzis cały dzień siedze w domu...!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() na pocieszenie słucham sobie Mareczka K ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Why Worry - Po co sie martwić Skarbie, widzę jak świat cię zasmuca Ludzie potrafią być źli Rzeczy które robią, które mówią Lecz skarbie, ja wytrę twoje gorzkie łzy Rozgonię wszystkie niespokojne obawy Co przysłaniają Ci błękit nieba Nie martw się, po strapieniu przyjdzie śmiech Po deszczu przyjdzie słońce Te rzeczy nigdy się nie zmieniają Więc po co się martwić? Skarbie, gdy jest mi źle, do Ciebie lgnę I wszystko na nowo ma swój sens Wiem, że nietrudno to powiedzieć Skarbie, gdy cały świat wydaję się podły i zimny Nasza miłość jarzy się czerwienią i złotem A wszystko inne jest tylko przy okazji Nie martw się, po strapieniu przyjdzie śmiech Po deszczu przyjdzie słońce Te rzeczy nigdy się nie zmieniają Więc po co się martwić? rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #29 15-07-2019 - 22:47:15 |
Gdańsk |
Kubasku!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-07-2019 - 22:47:41 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #30 18-07-2019 - 09:06:26 |
Gdańsk |
![]() ![]() ![]() ![]() Rock You Like A Hurricane - Rozkołysze Cie jak huragan Jest wczesny ranek Wstaje Słońce Ostatnia noc była wstrząsająca I naprawdę głośna Moja kotka mruczy I drapie mą skórę Więc co jest nie tak Z następnym grzechem Suka jest głodna Ona powinna tak powiedzieć Więc daj jej swoje cale I zaspokój ją dobrze Nadchodzą nowe dni Udam się do nowych miejsc Powinienem już iść Teraz jest czas na show Oto jestem, rozkołyszę cię jak huragan Oto jestem, rozkołyszę cię jak huragan Moje ciało płonie Zaczynam krzyczeć Pożądanie wzbiera I uwalnia się Żądza jest w zamknięciu Dopóki burza się nie wyrwie aby dać upust Po prostu zrobię to Z kimś kogo wybiorę Noc wzywa Muszę iść Wilk jest nienasycony On prowadzi ten show Oblizuje swoje usta Jest gotowy na zwycięstwo Na dzisiejszym nocnym polowaniu Na miłość przy pierwszym ukłuciu Oto jestem, rozkołyszę cię jak huragan Oto jestem, rozkołyszę cię jak huragan Oto jestem, rozkołyszę cię jak huragan Oto jestem, rozkołyszę cię jak huragan Jest wczesny ranek Wstaje Słońce Ostatnia noc była wstrząsająca I naprawdę głośna Moja kotka mruczy I drapie moją skórę Więc co jest nie tak Z następnym grzechem Noc wzywa Muszę iść Wilk jest nienasycony On prowadzi ten show Oblizuje swoje usta Jest gotowy na zwycięstwo Na dzisiejszym nocnym polowaniu Na miłość przy pierwszym ukłuciu Oto jestem, rozkołyszę cię jak huragan Oto jestem, rozkołyszę cię jak huragan Oto jestem, rozkołyszę cię jak huragan Oto jestem, rozkołyszę cię jak huragan Pare słów wyjasnienia: lubie muzyke Scorpionsów, ale tez lubie znać tłumaczenie tekstu i tekst mi sie troche mniej podoba, ale tego nie zmienię ![]() ![]() dlaczego siegnełam do tekstu? zespół ma niedługo koncertować w Gdańsku i jest mozliwośc wygrania zaproszenia na koncert, warunkiem jest kreatywna odpowiedx na pytanie: Gdyby Scorpions mieli nagrać piosenkę według Twojego pomysłu, jaki miałaby tytuł i o czym by opowiadała? Uzasadnij swoją odpowiedź. Haaa!!! czasu jest niewiele i pewnie za chwile strace szanse na wygranie biletów ale może chcecie pobawić sie ze mną i pisać jakie macie propozycje odpowiedzi, jedno zastrzeżenie: Kubie za podpowiedx juz dziekujemy!!! ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-07-2019 - 09:12:50 przez dziubas. |