Moja niecodzienna codzienność!
dziubas (offline) |
Post #1 18-07-2019 - 09:33:53 |
Gdańsk |
[youtu.be]
Send Me An Angel - Wyślij mi anioła Mędrzec rzekł: podążaj dalej tą drogą Tam gdzie rodzi się światłość Wiatr będzie dął ci w twarz Kiedy będą mijały lata Posłuchaj głosu, który dochodzi głęboko z wnętrza To zew twego serca Zamknij oczy a odnajdziesz Przejście z ciemności Oto jestem Czy wyślesz mi anioła? Oto jestem W świecie porannej gwiazdy Mędrzec powiedział: znajdź swoje miejsce W oku cyklonu Szukaj róż po drodze Tylko uważaj na kolce Oto jestem Czy wyślesz mi anioła? Oto jestem W świecie porannej gwiazdy Mędrzec rzekł: po prostu podnieś rękę I sięgnij po czar Znajdź drzwi do ziemi obiecanej Tylko uwierz w siebie Posłuchaj głosu, który dochodzi głęboko z wnętrza To zew twego serca Zamknij oczy, a odnajdziesz Wyjście z ciemności Oto jestem Czy wyślesz mi anioła? Oto jestem W świecie porannej gwiazdy Oto jestem Czy wyślesz mi anioła? Oto jestem W świecie porannej gwiazdy ----------------------------------------------------------------------- ten tekst jest dla mnie "normalniejszy" rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 4 raz(y). Ostatnia zmiana 18-07-2019 - 09:37:41 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #2 18-07-2019 - 11:55:22 |
Gdańsk |
Gdyby Scorpions mieli nagrać piosenkę według Twojego pomysłu, jaki miałaby tytuł i o czym by opowiadała? Uzasadnij swoją odpowiedź.
Twoja odpowiedź Zaproponowałabym np tekst Psalmu 126, który śpiewa zespół NIE MA GO TUhttps://youtu.be/NVinpQV2-8k. Jestem przekonana, ze Ci utalentowani muzycy uczyniliby ten utwór wielkim przebojem! Mimo, że jest to zespół hardrockowy i często teksty, które śpiewaja dalekie są od tego co dotyczy problemówe gzystencjalnych, także i w tekstach ich przebojów pobrzmiewają egzystencjalne potrzeby kazdego człowieka. Każdy człowiek chce być szczęśliwy i wieść spokojne a nawet radosne życie! I jest to możliwe, zeby tak nasze zycie wygladało! Bankowo! Jeżeli "wykupimy" we własciwym banku tę pewną, najpewniejszą polisę! Jest to możliwe dla każdego z nas! I wtedy dzieja się cuda!!! Czego wszystkim życzę! )) Czytaj więcej na: [rozrywka.trojmiasto.pl] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Rudzia (offline) |
Post #3 18-07-2019 - 14:16:52 |
Warszawa |
Ha ha ha ha ... bardzo ale to bardzo mnie rozbawiłaś Dziubasku, myślę... że nie ma tu żelaznej reguły, nawet żyjąc w małżeństwie można być zażenowanym i to bardziej niż te "panienki" A co do treści utworu ... chyba lepiej abym nie pisała nowego tekstu bo... to dopiero będzie konfuzja i "ludzia" będą płonąć ze wstydu . "Cha do dhuin doras nach d’fhosgail doras" |
Kuba (offline) |
Post #4 18-07-2019 - 18:15:08 |
Gogolin |
Co do Scorpionsów, to ja ich znam od bardzo dawna, tj. od 6-7 r.ż. i podobnie jak ciężkim rockiem/metalem zaraził mnie nimi mój wuj z Grodkowa. Myślałem wtedy, że to jakiś brytyjski lub amerykański zespół, dopiero po latach się dowiedziałem, że to Niemcy. Płyta Blackout z 1982 to ich absolutne arcydzieło, kto jej nie zna niech się zamknie i nawet nie przyznaje, że zna Scorpionsów. Płyta powinna być w całości przesłuchana. Podobnie jak Lovedrive z 1979 i Love at First Sting z 1984. W każdym razie, garb niemieckości przed którymi tak się bronili, nie chce jednak ich opuścić. Ten Rudolf Schenker, lider i gitarzysta formacji, w latach 80-tych z tym wąsikiem i fryzurką czeskiego piłkarza, a teraz w wiejskim kapelutku na scenie. Kojarzy mi się z jakimś "heimaciarskim" wsiowym bandem z Gogolina i okolic
|
dziubas (offline) |
Post #8 19-07-2019 - 18:26:02 |
Gdańsk |
Póki co to jak popatrze na "ostatnio na forum" za adzień to mam wrażenie, ze jest coraz mniej postów dziennie... też mnie to zastanawia i sama jestem ciekawa, czy teraz jeszcze jesteśmy w stanie forum "rozruszac"
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #9 19-07-2019 - 21:50:09 |
Gdańsk |
Lubie Piotrusia Pana!!! w jego utworach, klipach jest specyficzna atmosfera, nie jest to klimat co prawda wakacyjny, ale w piatkowy wieczór...-czemu nie!
[youtu.be] Mercy - Ulica miłosierdzia Spoglądając w dół, na puste ulice, wszystko, co widzi to sny, które się ziściły sny, które stały się rzeczywistością Wszystkie budynki, wszystkie te samochody były kiedyś tylko snem w czyjejś głowie Opisuje stłuczone szkło, opisuje parę, opisuje duszę bez żadnej skazy Weźmy łódź poczekajmy, aż zapadnie zmrok, Weźmy łódź poczekajmy, aż zapadnie zmrok. W żadnym z korytarzy z bladej zieleni i szarości, Na żadnym z przedmieść w chłodnym świetle dnia. Tam, po środku tego wszystkiego, tak żywe i samotne Słowa podtrzymują jak kość. Śnić o ulicy miłosierdzia nosić swoje wnętrze na zewnątrz , Śnić o miłosierdziu Znów w ramionach swojego taty. Śnić o ulicy miłosierdzia Z pewnością musieli przenieść ten znak śnić o ulicy miłosierdzia w ramionach swojego taty Wyciągasz papiery z szuflad, które ślizgają się gładko. wyszarpujesz po ciemku słowo za słowem Wyznając wszystkie tajmenice skryte w ciepłym aksamintnym pudełku, księdzu - on jest lekarzem, zniesie ten szok. Śnisz o delikatności - o drżeniu bioder, o całowaniu ust Maryi Śnić o ulicy miłosierdzia nosić swoje wnętrze na zewnątrz, Śnić o miłosierdziu Znów w ramionach swego taty. Śnić o ulicy miłosierdzia Z pewnością musieli przenieść ten znak śnić o ulicy miłosierdzia, w ramionach swojego taty. Miłosierdzia, miłosierdzia, szukając miłosierdzia. Miłosierdzia, miłosierdzia, szukając miłosierdzia Anne i jej ojciec są razem w łodzi. przemierzają fale przemierzają wody morza rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #10 21-07-2019 - 12:40:00 |
Gdańsk |
[youtu.be]
Sulisburry Hill - Wzgórze Solsbury Wspinając się na wzgórze Solsbury Mogłem zobaczyć światła miasta Wiało, zatrzymał się czas Orzeł przyleciał w nocy Było to coś do zauważenia Podszedłem bliżej, usłyszałem głos Stojąc, odczuwałem ogromne zdenerwowanie Musiałem słuchać nie mając innego wyboru Nie wierzyłem przedstawionym informacjom Miałem tylko zaufać wyobraźni Moje serce zaczęło " Boom Boom Boom" "Synu", powiedział "Weź swoje rzeczy, Przyjechałem zabrać cię do domu. " Aby podtrzymać ciszę zrezygnowałem z moich przyjaciół oni myślą, że jestem pokręconym Przemieniając wodę w wino Otwarta brama wkrótce zostanie zamknięta Tak więc poszedłem z dnia na dzień. Całe moje życie było rutyną Aż pomyślałem o tym, od czego zacząć. Które połączenie należy przerwać Czułem się częścią scenerii Chodziłem jak bym był maszyną Moje serce zaczęło "Boom Boom Boom" "Synu", powiedział: "Weź swoje rzeczy Przyjechałem zabrać cię do domu. " Kiedy iluzja kręci swoją sieć Nigdy nie jestem tam gdzie. chcę być Wolność - ona kręci mną Gdy myślę, że jestem wolny Obserwuję pustą sylwetką Która zamyka oczy, ale nadal może patrzeć Brak w sprawie nauczył ich etykiety Ukażę innego mnie Dziś nie potrzebuję zamiennika (fałszywego ja) Pokażę im, co oznacza uśmiech na mej twarzy Moje serce zaczęło "Boom Boom Boom" "Cześć" powiedziałem : "Możesz zatrzymać moje rzeczy, już idą po mnie, zabrać mnie do domu. Zabierzcie mnie do domu" __________________________________________________________ [youtu.be] In The Air Tonight - W powietrzu tej nocy Czuję to, nadchodzące w powietrzu tej nocy, o Panie Czekałem na ten moment całe życie, o Panie Czy czujesz to, nadchodzące w powietrzu tej nocy, o Panie, o Panie Cóż, jeśli powiedziałbyś mi, że toniesz, Nie podałbym ci ręki, Widziałem twoją twarz wcześniej przyjacielu, Ale nie wiem, czy wiesz, kim jestem Cóż, byłem tam i widziałem co zrobiłeś, Widziałem to na własne oczy, Więc możesz zetrzeć ten uśmiech, Wiem gdzie byłeś To wszystko było stekiem kłamstw I czuję to, nadchodzące w powietrzu tej nocy, o Panie Czekałem na ten moment całe życie, o Panie Czuję to, nadchodzące w powietrzu tej nocy, o Panie, o Panie Cóż pamiętam, pamiętam, nie martw się, Jak mógłbym zapomnieć, To był pierwszy raz, ostatni raz kiedy się spotkaliśmy, Ale znam przyczynę, dlaczego milczysz, nie oszukasz mnie Rana nie jest widoczna, ale ból ciągle rośnie To nie jest obce tobie i mnie I czuję to, nadchodzące w powietrzu tej nocy, o Panie Lecz czekałem na ten moment całe życie, o Panie Czuję to w powietrzu tej nocy, o Panie, o Panie Lecz czekałem na ten moment całe życie, o Panie I czuję to, nadchodzące w powietrzu tej nocy, o Panie Lecz czekałem na ten moment całe życie, o Panie Czuję to w powietrzu tej nocy, o Panie, o Panie Lecz czekałem na ten moment całe życie, o Panie, o Panie rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-07-2019 - 12:46:08 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #11 21-07-2019 - 13:05:43 |
Gdańsk |
Kuba jak zobaczy co znowu wkleiłam, to pomyśli: Ojej!!! juz nie mog ę tego słuchac i na to patrzeć!!! Ale to Kuby problem! Dla mnie - NO PROBLEM!!! Moge tego słuchac codziennie i patrzeć"jak oni sie kochaja!!! znaczy Piotruś i Kaśka!!!! Znam bografię Piotrusia na tyle, ze przypuszczam, że miałzawsze ogromna potrzebe czucia sie kochanym i nie wykluczone, że mieli ze soba romans, ale to wszystko mnie nie obchodzi...! gdybym była młodsza...! zobaczcie jaki on tu przystojny!!!
[youtu.be] Don't G ive Up - Nie poddawaj się Na tej dumnej ziemi wyrośliśmy mocni Byliśmy upragnieni od samego początku Nauczono mnie walczyć, nauczono wygrywać Nigdy nie myślałem, że mogę zawalić Żadnej walki nie opuściłem, czy więc wydaje mi się, że Jestem człowiekiem, którego opuściły wszystkie marzenia Zmieniłem twarz, zmieniłem swoje imię Ale nikt cię nie chce, gdy przegrywasz Nie poddawaj się Bo masz przyjaciół Nie poddawaj się Jeszcze cię nie pokonano Nie poddawaj się Wiem, że możesz to naprawić Chociaż widziałem to wszędzie wokół Nigdy nie sądziłem, że mogłoby mnie dotknąć Myślałem, że w razie czego będziemy ostatni W tak dziwny sposób sprawy się zmieniają Pojechałem nocą do swego domu Miejsca mych urodzin, na brzegu jeziora W świetle dnia zobaczyłem ziemię Drzewa spaliły się do cna Nie poddawaj się Wciąż masz nas Nie poddawaj się Nie potrzebujemy wiele Nie poddawaj się Ponieważ gdzieś jest miejsce Gdzie należymy Oprzyj swoją głowę Za bardzo się martwisz Będzie w porządku Gdy czasy stają się brutalne Możesz oprzeć się na nas Nie poddawaj się Proszę, nie poddawaj się Muszę stąd odejść Nie mogę znieść więcej Stanę na tym moście Spojrzę w dół Cokolwiek może przyjść I cokolwiek może odejść Rzeka płynie Rzeka płynie Wyruszyłem do innego miasta Naprawdę się starałem znaleźć tam dom Do każdej pracy tak wielu ludzi Tak wielu ludzi których nie potrzebuje nikt Nie poddawaj się Bo masz przyjaciół Nie poddawaj się Nie jesteś jedyny Nie poddawaj się Nie ma powodu, by być zawstydzonym Nie poddawaj się Wciąż masz nas Nie poddawaj się teraz Jesteśmy dumni z tego, kim jesteś Nie poddawaj się Wiesz, że to nigdy nie było proste Nie poddawaj się Ponieważ wierzę, że jest takie miejsce rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-07-2019 - 13:09:20 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #12 23-07-2019 - 23:36:36 |
Gdańsk |
jeszcze tak slabo to jeszcze nie było! rozumiem i wiem, ze w weekendy frekwencja na forum spada, wakacyjnego spadku frekwencji dotad nie zaobserwowalam - ale ostatnie wakacje były az rok temu , az tak bacznie iklosci postów sie nie przygladałam, ale wczoraj czy dzisiaj - słabiutko! DLACZEGO???!!!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #13 25-07-2019 - 09:30:42 |
Gdańsk |
[youtu.be]
Living For Tomorrow - Żyję dla jutra Wciąż żyję dla jutra Żyję dla dnia dzisiejszego Zmieńmy ten świat W lepsze miejsce do życia Przestańmy brać Zacznijmy dawać I nawet jeśli mówisz Że dzisiaj umrzemy Ja wciąż żyję dla jutra Żyję dla dnia dzisiejszego Ponieważ miłość znajdzie drogę, mój przyjacielu Cokolwiek zabierze Wciąż żyję dla jutra Żyję dla dnia dzisiejszego Dlaczego nie spróbujemy dziś, mój przyjacielu Zamienić ten świat w lepsze miejsce Zamieńmy to istnienie W istnienie lepsze do życia Przestańmy nienawidzić Nauczmy się wybaczać Moc diabła może zabić Ludzką rasę Chyba, że damy życiu Ludzką twarz (ludzką twarz) I nawet jeśli mówisz Że dzisiaj umrzemy Ja wciąż żyję dla jutra Żyję dla dnia dzisiejszego Ponieważ miłość znajdzie drogę, mój przyjacielu Cokolwiek zabierze Wciąż żyję dla jutra Żyję dla dnia dzisiejszego Dlaczego nie spróbujemy dziś, mój przyjacielu Zamienić ten świat w lepsze miejsce (lepsze miejsce) I nawet jeśli mówisz Że dzisiaj umrzemy Ja wciąż żyję dla jutra Żyję dla dnia dzisiejszego Ponieważ miłość znajdzie drogę, mój przyjacielu Cokolwiek zabierze Wciąż żyję dla jutra Żyję dla dnia dzisiejszego Dlaczego nie spróbujemy dziś, mój przyjacielu Zamienić ten świat w lepsze miejsce Wciąż żyję dla jutra rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #14 28-07-2019 - 15:15:40 |
Gdańsk |
ten utwor dedykuje Kubie!!!
[youtu.be] a to wszystkim, którzy to przeczytaja i posłuchaja!!! [youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-07-2019 - 15:17:21 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #15 28-07-2019 - 15:41:05 |
Gdańsk |
wiem, ze juz nikt mi czegos takiego nie zaśpiewa!
[youtu.be] [youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-07-2019 - 15:41:29 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #16 28-07-2019 - 17:33:00 |
Gdańsk |
[youtu.be]
dziubas (offline) |
Post #17 28-07-2019 - 18:04:11 |
Gdańsk |
[youtu.be]
dziubas (offline) |
Post #18 28-07-2019 - 18:20:01 |
Gdańsk |
to tez Kubie dedicated!!!
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-07-2019 - 18:20:34 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #19 28-07-2019 - 18:42:46 |
Gdańsk |
wstyd sie przyznać - nie wiem jak sie nazywa wokalista! na pewno nie jest to Krzysiu C.!
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #20 28-07-2019 - 19:13:59 |
Gdańsk |
[youtu.be]
dziubas (offline) |
Post #21 28-07-2019 - 20:04:29 |
Gdańsk |
nieśmiertelny blues!!!
[youtu.be] rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #22 28-07-2019 - 20:30:38 |
Gdańsk |
kto to pamieta???
dziubas (offline) |
Post #23 28-07-2019 - 20:43:57 |
Gdańsk |
makabreska!!!
Krynia58 (offline) |
Post #24 28-07-2019 - 21:05:47 |
Warszawa |
Basiu, to niejaki Felicjan . Ale nie Dulski, Andrzejczak . Ten od Jolki. Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-07-2019 - 21:09:44 przez Krynia58. |
dziubas (offline) |
Post #25 28-07-2019 - 21:12:51 |
Gdańsk |
masz racje!!! wydawal mi sie bardzo znajomy!!! ale.. ja jestem 5 lat od Ciebie starsza!!!
dziubas (offline) |
Post #26 28-07-2019 - 21:43:50 |
Gdańsk |
[youtu.be]
dziubas (offline) |
Post #27 28-07-2019 - 22:11:22 |
Gdańsk |
No nie mogę tak ciagle muzyke tylko wklejać!!!
Powoli do mnie dociera co znaczy, ze mój watek to"mój kawałek podłogi" z doświadczenia ostatnich mcy widze, ze chodzi o to, ze: jak chcesz mieć swój watek to miej, nic nam do tego! z naciskiem na "nic nam do tego", wiem, wiem, ta pisanina też niczego nie wskóram i nikogo nie sprowokuję do pisania!!! , ALE I TAK BĘDĘ PISAĆ I WKLEJAĆ TU MUZYKĘ!!! rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-07-2019 - 22:12:10 przez dziubas. |
dziubas (offline) |
Post #28 28-07-2019 - 23:09:08 |
Gdańsk |
[youtu.be]
dziubas (offline) |
Post #29 29-07-2019 - 12:03:43 |
Gdańsk |
wzruszył mnie spiew fanów podczas wykonywania utworu!!! i pięno widoczku!!!
[youtu.be] Farless - Beznadziejnie Mówisz, że wzgórze jest zbyt strome, by się na nie wspiąć Wspinaj się! Mówisz, że chciałbyś, abym ja spróbował Wspinaj się! Wybierz miejsce, ja ustalę czas I wejdę na wzgórze swoim sposobem Tylko poczekaj troszkę na odpowiedni dzień A kiedy wznoszę się ponad korony drzew i ponad chmury Spoglądam w dół, słyszę odgłos słów, które dziś wypowiedziałeś Nieustraszony idiota stanął przed tłumem Uśmiecha się! Bezlitosny sędzia obraca się Marszczy brwi! Kim jest ten głupiec w koronie Bez wątpliwości, swoim sposobem A każdy dzień jest odpowiedni Gdy unosisz się ponad linią strachu w jego brwi Spoglądasz w dół, słyszysz głosy twarzy z tłumu ...Idź, idź z nadzieją w sercu, A nigdy nie będziesz szedł sam, Nigdy nie będziesz szedł sam. Idź, idź z nadzieją w sercu, A nigdy nie będziesz szedł sam, Nigdy nie będziesz szedł sam. rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #30 29-07-2019 - 12:49:17 |
Gdańsk |
a co wam ten utwór przypomimna???
[youtu.be] Lost for words - Niewypowiedzialne(Brak słów?) Niewypowiedzialne Spędzałem czas w depresji Złapany w kocioł nienawiści Czułem się prześladowany i sparaliżowany Myślałem że wszystko inne po prostu poczeka Kiedy tracisz swój czas na nieprzyjaciół Owładnięty gorączką złości Poza twoim wąskim spojrzeniem realność zanika Jak cienie odchodzące w noc Męczarnia ostrożności Z pewnością nie pomoże Ponieważ statystyka nie ma znaczenia Kiedy ta jedyna zamyka za sobą drzwi Czy widzisz jak ciemność niweczy twoje życie Czy to prawda ze walisz pięściami w ziemię Ugrzęzłeś w odizolowanym świecie Gdy pędy bluszczu zarastają drzwi Więc otwieram drzwi dla swoich wrogów I pytam czy możemy zacząć od nowa A oni mówią abym łaskawie się odpieprzył Wiesz że po prostu nie możesz wygrać rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |