Ty chyba zartujesz?!

Wysłane przez patrycja23 

Ewa46 (offline)

Post #1

13-11-2013 - 22:57:04

Szczecin 

Cieszę się Maćku, że do nas dołączyłeś i niech tak zostanie. Patrycja była naszym Słoneczkiem i bardzo trudno jest mi pogodzić się z Jej odejściem. Bardzo serdecznie pozdrawiam Ciebie a małego Olusia mocno przytulam....pociesza Co do zachowania lekarzy zachowam milczenie, bo tylko jedno ciśnie mi się na usta.............wnerwiony

Masza70 (offline)

Post #2

13-11-2013 - 23:12:04

dobrze, że się odezwałeś Maćku. Wierzę, że to wszystko co się w naszym życiu wydarzy jest po coś. Ściskam mocno, trzymajcie się chłopaki, macie siebie nawzajem. Uda Wam się!

e45 (offline)

Post #3

14-11-2013 - 06:48:48

I ją Wam gorąco kibicuję ,buzkimam nadzieję że z czasem znajdziesz odpowiedź na wszystkie zadane wcześniej pytania.Duuużooooo........... miłości

Emalia (offline)

Post #4

14-11-2013 - 07:44:52

Lublin 

Maćku, nie wiem co napisać, bo w takiej sytuacji żadne słowa nie ukoją bólu. Odejście Pati było dla nas wszystkich szokiem, to ogromna strata, bardzo nam jej brakuje. Wiem, że Wam również. Życzę Wam potężnej siły. Mam nadzieję, że zawsze z Olusiem będziecie już razem. Trzymajcie się dzielnie...

Pisząc świat dobry nasz Bóg
Nie wiedział, że kleks spadnie właśnie tu.
Ale wiem, że naprawi swój błąd i dobry duch zaszczyci mój kąt

Zabusia83 (offline)

Post #5

14-11-2013 - 10:26:53

Sosnowiec 

Macieju przed Tobą dłuuuga droga nie raz bedzie wyboista ale wierze ze Pat wiedziała że dasz rade pisz tu wyżal sie wyrzuć z siebie emocje których nie powinien widzieć Oluś wypłacz sie to pomaga
W nas będziesz miał wsparcie jak bedziesz potrzebował porady dzwoń pisz smiling smiley
Wątek Patrycji tak bardzo pobudził forum tak bardzo zaistanił w naszych sercach ze nie sposób go opuścić zapomnieć czytam go wertuje wiem tak wiele braków odpowiedzi taki wieli ból został po stracie Pat niezrozumiałość służby zdrowia na którą mam tylko brzydkie słowa w przypadku jak zachowałi se wobec Pati
Jestesmy tu i zawsze bedziemy wspierać Ciebie a kiedy Oluś dorośnie opowiemy mu jaką miał cudną mamę jak stawiał nas na nogi potokiem słów jak bardzo codziennie brakuje jej pisania tu
Opiekujcie sie sobąna wzjem

Rudzia (offline)

Post #6

14-11-2013 - 11:08:47

Warszawa 

Skromnie i bez wielkich "ochów" i "achów" pozwolę sobie coś tu napisać...
Pochłonięta Twoimi słowami, myślami i rozterkami Maćku przyszedł mi na myśl pewien fragment z „Traktatu moralnego” Czesława Miłosza „Żyjesz tu, teraz. Hic et nunc. Masz jedno życie, jeden punkt. Co zdążysz zrobić, to zostanie, choćby ktoś inne mógł mieć zdanie” Czyż nie jest to o Naszej Patrysi ??? Wszystko co w jej życiu się stało na ziemi pozostanie i gdy już odpłynęła w niebo ludziom pozostawiła dzieło serca swego....
A zostawiła wiele, i wiesz co ... jesteś Szczęściarzem !!! Tak tak... miałeś ją, byłeś z nią... dzieliłeś dni, godziny... a teraz masz jej cząstkę, masz Olusia, owoc waszej "miłości" . Nie ważne jaka to miłość była , jak tam z Wami było ... najważniejsze ,że drogi wasze znowu się połączyły , że byłeś z nią w tym przedziwnym i jakże pokręconym czasie ... Trwałeś przy niej ! Dziś nie da się ukryć masz troszkę więcej obowiązków ale pomyśl ...to chwilowe , znajdziesz sposób na ogarnięcie wszystkich obowiązków a wręcz nawet znajdziesz czas na relaks. To prawda kobiety dziwnymi istotami są , potrafią zdziałać cuda ( ha ha ) . Tak właśnie mi się przypomniały słowa mego Pana męża kiedy wyjechałam na 3 tygodnie do sanatorium..."Kobieto jak ty to robiłaś?? jak umiałaś znaleźć czas na książki???? kiedy tu tyle trzeba zrobić " Złośliwa nie będę , ale coś w tym jest ,że my silne i piękne Kobiety , to w nas jest przyszłość gatunku i całego Świata !
Maćku wiem to z autopsji ...to się wszystko unormuje, bo to najprawdziwsza z prawd "czas leczy rany" , to potrwa ale kiedyś będzie lżej ... Ja troszkę się zmuszam do takiego myślenia bo w sercu mam wielki żal do ... wielu osób ( tak tak są takie i niech się wstydzą ... bo powinny wiedzieć ,że to o nich mowa ). Nie wiem ile jeszcze minąć będzie musiało czasu abym nie gardziła "życiem" ale ... kiedy widzę Twoje literki to tak jak bym dotykała Patrycji. Może to będzie śmieszne ale nadajesz sens ... dajesz mi "kopa" od Pat smiling smiley .
Wiem ,że silne z Was chłopaki i razem tworzycie niesamowity duet, pamiętam jak Pat mówiła " Rudzia ten Maciek to jakiś czarodziej, Oluś jest taki grzeczny , wszystko robi co tata karze bez zająknięcia..." Miałeś i masz dobry wpływ na Olka , on Cię kocha !!! Nie zmarnuj tegoż uczucia bo serio serio cała miłość Patrycji jest w Was !!!
Trzymam kciuki za Was , za codzienności życia i niech będą to z dnia na dzień milsze dni... a Ty trzymaj za mnie abym się dalej rozwijała w snuciu swych szalonych literek.

A co do czytania tegoż forum i wątku przez szanowaną mamę Patrysi... mam nadzieję,że odnajdzie Pani tu sens słów córki ... znajdzie to czego wcześniej nie widziała... zobaczy jaką była wyjątkowa osobowością , jak była i jest KOCHANA !serce

Buziaki dla Olusia buzki

Jeśli me literki są zbyt "nieodpowiednie" soryyy ale tak jak Pat , piszę co czuję .

"Cha do dhuin doras nach d’fhosgail doras"

smokooka (offline)

Post #7

14-11-2013 - 11:17:08

Warszawa 

Maciek, cieszę się że tu jesteś, że byłeś tak blisko Pat, nie wyrzucaj sobie tego że poszedłeś, ludzką rzeczą jest popełnianie błędów, ale widzę, że Ty od jakiegoś czasu starałeś się to naprawić. Tak się po prostu układają czasem sprawy między ludźmi. Wierzę, że Olusia będziesz wychowywał odpowiedzialnie, właściwie, że instynkt będzie Ci podpowiadał co jest najlepsze dla niego i dla Was razem. Wierzę też, że będziesz dbał o pamięć o Patrycji i synek będzie wiedział o swojej mamusi wszystko co powinien, by czuł jej wsparcie i był z niej dumny. Będzie też z Ciebie dumny, a wspierać się będziecie nawzajem. Maciek jest mi tak cholernie przykro z powodu Waszej sytuacji, współczuję Olkowi, rodzicom, Tobie z całego serca. W tym wszystkim dobre i piękne jest to, że byłeś obok, byłeś wsparciem i że Olek będzie przez Ciebie wychowywany. Myślę że masz wielkie i dobre serduszko.
Mój tata po przeżyciu z moją mamą 40 lat teraz codziennie chodzi na cmentarz, mimo tego że się ciągle kłócili, teraz wiem, mam pewność, że szalenie ją kochał... Potrzebna mi ta świadomość.... chociaż stara baba ze mnie już.
Życzę Ci żebyś nie zaniedbał pamięci o Patrycji, nawet wtedy kiedy Twoje życie będzie się zmieniać. Olusiowi będzie to bardzo potrzebne...

Zabusia83 (offline)

Post #8

14-11-2013 - 11:29:22

Sosnowiec 

Rudzia babolcu poryczałam sie czytając Twoje literki masz tak wiele racji w tym wszystkim
Maciej mam nadzieje ze i ty i Mama Pati znajdziecie miejsce gdzie bedziecie mogli zapalić światełko waszej miłości że mama Pat znajdzie ukojenie choć tak bardzo boli serce matki
Maciek towje pisanie to przybliżanie nas do Pati i ciągła jej obecność wśród nas

Pamiętaj bądzcie szczęśliwi razem!!!!!

nutka (offline)

Post #9

14-11-2013 - 12:18:56

Chyba wszystko co chciałabym powiedzieć zostało już napisane. Wklejam tu swoje literki, by zaznaczyć obecność i wsparcie dla Ciebie Macieju i Olusia. Pat wiedziała, że przy Tobie Wasz syn będzie bezpieczny, powierzyła Ci największy Swój skarb. Zdaję sobie sprawę, że jest to dla Ciebie ogromne wyzwanie, ogromna odpowiedzialność ale i ogromne zaufanie jakim Cię Pat obdarzyła. Życzę Wam, by relacje między Wami i Twoja ojcowska miłość wypełniły pustkę po stracie Patrycji. Daj Olusiowi to, czego teraz najbardziej potrzebuje a co niestety nie wszystkim jest dane...Powodzenia serce

"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu."
Richard Paul Evans
"... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
Dennis Genpo Merzel

kasia363 (offline)

Post #10

14-11-2013 - 12:20:03

Łódź-okolice 

Rudzia brawo, podpisuję sie pod Twoimi literkami. buziak

bozena_stanczyk (offline)

Post #11

14-11-2013 - 13:07:49

Tomaszów Mazowiecki 

Moje przedmówczynie powiedziały chyba wszystko.Podpisuję się pod tymi wypowiedziami całym sercem.Daj czas Czasowi a on wyprowadzi życie na prostą.żyć trzeba dalej mimo wszystko.serce

małgonia (offline)

Post #12

14-11-2013 - 13:14:51

Niepołomice 

RUDZIU i znowu się poryczałamwstydniś

Zabusia83 (offline)

Post #13

14-11-2013 - 14:41:01

Sosnowiec 

Wiecie co to jest budujące zapewne dla Macieja i Mamy Pati jej nie ma odeszła tam gdzie nie ma bólu a ten jej mały skrawe sieci jest taki pełny miłości i ciągle jest piszemy wspominamy wspieramy i ciagle tu zagladamy to jest magiczne miejsce

nikulam (offline)

Post #14

14-11-2013 - 16:11:26

warszawa 

Rudziu popłakałam się...
Maćku, wiem teraz jest niewyobrażalnie ciężko, potrzebujesz czasu by poukładać na nowo Wasz świat.Trzymam mocno za Was kciuki, a mamę Pati przytulam do serca

ewad55 (offline)

Post #15

14-11-2013 - 20:36:33

Stokholm 

Maćku jesteś młodym tatą, będzie Wam dobrze razem ,a z czasem wszystko się ułoży .Trzymamy mocno kciuki.pociesza

dana23 (offline)

Post #16

14-11-2013 - 20:37:14

Gdańsk, Saarbruecken 

Macku,Olku,kibicuje wam z calego serca!ok

hania4 (offline)

Post #17

14-11-2013 - 21:23:55

Łódź 

Maćku- dziewczyny wszystko napisały co wszystkie myślimy i czujemy.
Myślę że Tobie też jest teraz ciężko ....widać że jesteś dobrym i wrażliwym młodym człowiekiem.
I tak jak któraś z dziewczyn napisała- miałeś szczęście że w życiu spotkałeś Patrycję....i zostawiła Ci cząstkę siebie-Olka.
To była wyjątkowo dojrzała dziewczyna, była z nami krótko a zyskała sympatię całego forum- to niespotykane.
Pisz tutaj w wątku Pat- będzie Ci lżej, a my wszystko zrozumiemy
i pomożemy.

"Nie poddawaj się bezwolnie nieubłaganemu losowi.
W pełni wykorzystaj czas który będzie Ci jeszcze dany przeżyć"..
-Jan Paweł II-

motylek_79 (offline)

Post #18

14-11-2013 - 21:42:57

Maciek,
postawa takich facetów jak ty chwyta za serce. Dasz radę. Pati to była cudowna dziewczyna, zostawiła z tobą skarb. Będzie dobrze, a ty masz w sobie dość siły.

maciekx (offline)

Post #19

14-11-2013 - 21:58:06

Jak ktoś do Pat mówił, że ją podziwia Ona zawsze odpowiadała ,, a co ja mam zrobic? , a mam inne wyjście?'' i ja też tak zaczynam myśleć bo już teraz nic innego nie zrobie i muszę sobie radzić. Gdybyście wiedziały ile Pat łez przez mnie wylała przez te lata a było ich aż 7 to nie usłyszałbym ani jednego dobrego słowa co niez naczy że jej nie kocham ale Ona była czasem zaidealna i za dobra a to gubi facetów już nie ma co płakać. Jakoś wcale mnie nie dziwi że Pat tak polubiłyscie jej się nie dało nie zauważyc i nie lubić.
Pytałyście kilka razy Pat ma swoje miejsce na cmentarzu w ścianie z urnami z tym że bez krzyża bo sobie tego nie życzyła i narazie będzie puste , aż do kremacji. Masakra Jak to brzmi. Inaczej tego nie sformuuje bo nie umiem

maciekx (offline)

Post #20

14-11-2013 - 22:00:22

I to nie jest tak że Pat już nie ma Ona jest dopóki o niej pamiętamy i zawsze będzie Sama tak napisała.

nanet (offline)

Post #21

14-11-2013 - 22:49:28

Konstancin/Góra Kalwaria 

Masz rację Maćku, ona jest w nasserce

„Gdy tkwisz głęboko w ciemnym wąwozie bólu, stajesz się głuchy na słowa. Ukojenie i schronienie przynosi wówczas tylko ciepło dotyku i ramiona innych osób”.
John O’Donohue

wiwibis (offline)

Post #22

15-11-2013 - 06:56:21

knurów 

Maćku dopiero dzisiaj dotarłam do twoich wpisów i aż sie popłakałampłacze , nie wiem co napisać bo dalej jest mi ciężko, wydaje mi się że nie masz co sie obwiniac nikt nie zna dnia ani godziny kiedy odejdziemy , wiesz ja tak jak Pati napisałam list jak zachorowałam odrazu chciałam to zrobic ale stwierdziłam potem że jeszcze czas na takie żeczy ale po odejściu Pati wiem że nie ma odkładac żeczy na potem.Najwarzniejsze że byłeś z nia w tych ostatnich chwilach z nasza ZOSIA SAMOSIA jak się nazwała.Ja tez nie moge tego pojąć że lekarze jak wiedzą że człowiekowi zostały godziny życia powinni cos podać a nie żeby sie jeszcze męczyć.Cięzko jest zrozumiec decyzje Patrucji ale ttaka była jej wola i trzeba to zrozumieć.
Maćku wiem że ciężko wam i RODZINIE PATRYCJI ALE CZAS LECZY RANY może będzie to długi czas ale poukładacie sobie wszystko i reszta się ułoży.
Patrycja była wspaniałaą dziewczyna i matką była taka młoda a zarazem taka dojrzała.Szkoda tylko że tak cierpiała przed smiercią . ale teraz juz nie czóje bólu i patrzy na nas z góry. Dobrze że to nie kartka papieru bo by wszystko było rozmazane z moich łez.Maćku i Olusiu pozdrawiam was goraco i oczywiście mame .pocieszapocieszaI tak jak pisałes pati będzie z nami do puki o niej pamiętamy.
powodzenia w wychowaniu Oleczka, pisz my zawsze p[ocieszymy na odległośc i pomozemy jak tylko możemy.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-11-2013 - 06:56:47 przez wiwibis.

Magda (offline)

Post #23

15-11-2013 - 08:41:25

Jastrzębie Zdrój 

dlatego warto przeżyć życie tak ...aby nikt nie płakał prze zemnie ...to jest ważne...a nad rozlanym mlekiem Macieju nie ma co rozmyślać....nie oglądaj się za siebie.... tylko przed siebie...teraz jesteś dla dziecka

bozena_stanczyk (offline)

Post #24

15-11-2013 - 10:12:37

Tomaszów Mazowiecki 

Czy zauważyłyście ,że ten wątek nadal jest bardzo aktywny?Maciek jakby go ponownie ożywił.Pisz chłopie jak będziesz miał ochotę z czymś się z nami podzielić,a jak będziesz wolał pomilczeć to też zrozumiemy.To będzie nasz hołd złożony Patrycji.różeserce

Zabusia83 (offline)

Post #25

15-11-2013 - 10:13:12

Sosnowiec 

Maćku Pat jest masz racje jest cały czas cały czas bowiem o niej myslimy piszemy wspominamy smiling smiley
Ciesze się że ma miejsce gdzie bedziecie mogli ją odwiedzać wiem ze to jeszcze potrwa "chwilę" ale zobaczysz jak tam juz bedzie ogarnie was spokój serca
Hmm ludzie nie są nieomylni i to że Pat cierpiała bo kiedyś byłeś niezłym ziółkiem tongue sticking out smiley smiling smiley to nie jest teraz ważne!!!! ważne że sie pogodziliście że w tych najtrudniejszych chwilach byłeś koło niej i Olka że zdecydowałeś sie zająć synem hmm nie każdego niestety byłoby na to stać dlatego uważamy tu wysztkie że teraz ważne jest dziś jutro pojutrze a nie to co było walcz o wasze szczęście i kolejne uśmiechy Olka które będa coraz bardziej świadome i tylko dla ciebie

danka58 (offline)

Post #26

15-11-2013 - 12:44:38

k/Gniezna 

Mam pełne przeświadczenie, że śmierć Patrycji nie poszła na marne.Obraźiła się ona na Pana Boga za to, że tak ją mocno doświadczył, ale nic nie dzieje się bez przyczyny. On ma swoje plany. Może śmierć Patrycji była po to abyś Maćku zrozumiał jak wartościową była kobietą i co straciłeś i zmienił przez to swoje dotychczasowe życie, bo piszesz, że wiele łez przez Ciebie wylała.
Przepraszam za ten bezpośredni ton ale taka mi się nasuwa reflekcjapyta

W życiu piękne są tylko chwile i dla tych chwil warto żyć.

filipinka35 (offline)

Post #27

15-11-2013 - 18:38:26

Przyszłam. Poczytałam.

Macieju trzymajcie się z Olusiem.

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

domina13 (offline)

Post #28

16-11-2013 - 06:06:02

Piotrków Tryb. 

4xAC,4xDXL Mastektomia Carcinoma ductale infiltrans mammae.ER-TS 4/8;PR-TS 8/8;HER 2;0 ;Ki67-2%(styczeń2014);
Wznowa:NST G2; ER-80%;PR-99%;HER2-0;Ki67-12,9%(maj 2015)xeloda x4;nawelbina x9;sindaxel x7;cisplatyna x3;zoladex+symex(kwiecień-sierpień),zoladex+egristrozol(wrzesień);14-25.11.16r-kastracja radiologiczna;30.11.16r-Faslodex;14.12.16r-drugi Faslodex;28.12.2016r-trzeci Faslodex;25.01.2017r-czwarty Faslodex;27.02.2017r-pierwszy wlew chemii CMF;20.03.2017-drugi wlew CMF

wiwibis (offline)

Post #29

16-11-2013 - 06:33:20

knurów 

Domina to prawda

małgonia (offline)

Post #30

17-11-2013 - 20:52:19

Niepołomice 

Maćkuserce