Smokooka - teraz to ja wybieram! smiling smiley

Wysłane przez smokooka 

dziubas (offline)

Post #1

13-08-2014 - 14:32:20

Gdańsk 

Mniam! mniam Wydaje mi się, ze podobny jadłospis juz wcześniej na jakis dzień był...

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

smokooka (offline)

Post #2

13-08-2014 - 14:49:30

Warszawa 

Podobnie było, ale nie tak samo, jeszcze tylko mam na jutro rozpiskę, a potem powtórka i tak 4-5 tygodni smiling smiley

smokooka (offline)

Post #3

14-08-2014 - 08:31:49

Warszawa 

Macie tutaj dwóch wariatów na poprawę humoru chichot

[www.youtube.com]

Baba Jaga (offline)

Post #4

14-08-2014 - 08:42:15

Jagolandia 

widziałam hi hi ... a tak czekałam i ................ duży uśmiech

smokooka (offline)

Post #5

14-08-2014 - 09:00:17

Warszawa 

Dzień VII
Śniadanie
1 szklanka kefiru 2% + 4 łyżki otrąb pszennych, 20 migdałów, 10 orzechów laskowych i jabłko średniej wielkości - polska odmiana - miksujemy razem na koktajl
II śniadanie
serek wiejski 200 g (taki na przykład Piątnicy) + dowolna ilość rzodkiewek + średni pomidor
Obiad
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej + 6 różyczek brokuła, + 100-120 g piersi drobiowej grillowanej, 6 pomidorków koktajlowych, łyżeczka oliwy, zioła do przyprawienia
Kolacja
2 średnie pomidory zapieczone z 1 kulką mozzarelli + duża ilość siekanej świeżej bazylii, czosnku z łyżeczką oliwy
Smacznego smiling smiley

Baba Jaga (offline)

Post #6

14-08-2014 - 09:11:10

Jagolandia 

smaczne i rzeczywiście dużo tego uśmiech...... ciekawa jestem Agnieszko co pokaże waga ... to dopiero jest radocha,
i taki kop zapału do dalszego dietowania ..... ja myślę, że to właściwie sposób odżywiania ... fajnie na stałe wprowadzić

ok

anna2008 (offline)

Post #7

14-08-2014 - 09:56:14

Bydgoszcz 

Fajne te przepisy Agnieszko kwiatek,takie "leciutkie" i w trawieniu i w przygotowaniu chyba też uśmiech. Ja to to bym chciała jakiś przepis na podtuczenie siebie,kiedyś czytałam,że jak zjem to powinnam poleżeć i nie chodzić tak szybko, jak to mam w zwyczajuoczko. Myślisz ,że ta Pani dietetyk,coś by wymyśliła dla chcących trochę przybrać? Pozdrawiam.

"Przyszłość, zanim wkracza, zawsze przedtem puka." - Francois Mauriac

"To co się dzieje teraz i po 'teraz' ,tak długo nie ma znaczenia,dopóki jutro jutra,jest takie samo,jak wczoraj wczoraj"

smokooka (offline)

Post #8

14-08-2014 - 10:18:01

Warszawa 

anna2008
Fajne te przepisy Agnieszko kwiatek,takie "leciutkie" i w trawieniu i w przygotowaniu chyba też. Myślisz ,że ta Pani dietetyk,coś by wymyśliła dla chcących trochę przybrać? Pozdrawiam.

Aniu, jasne że tak, to dobra dietetyczka, mająca pojęcie o nawet najciężej chorych i wymagających pacjentach, bo z takimi pracuje na codzień. Często wycieńczonych leczeniem, zaniedbaniem i innymi wstrętnymi choróbskami. Na pewno jest w stanie pomóc na "podtuczenie" a mam też koleżankę, zdrową ale strasznie szczupłą, której pod okiem dietetyczki udaje się przybrać na wadze, chociaż powolny to proces.
Ta moja dieta pięknie reguluje trawienie, a łatwość przyrządzania to jej kolejny atut.

anna2008 (offline)

Post #9

14-08-2014 - 10:25:07

Bydgoszcz 

A jak to wygląda Agnieszko,trzeba się skontaktować osobiście ,czy wystarczy żebym tam zadzwoniła ,albo napisała? Przeglądałam stronę,którą podałaś,wygląda obiecująco,ale wychodzi mi,że musiałabym przyjechać.

"To co się dzieje teraz i po 'teraz' ,tak długo nie ma znaczenia,dopóki jutro jutra,jest takie samo,jak wczoraj wczoraj"

smokooka (offline)

Post #10

14-08-2014 - 10:35:00

Warszawa 

Myślę, że wystarczy się odezwać mailowo lub telefonicznie, ja nie widziałam się z Karoliną a jednak współpracujemy. Najważniejsze badania można zrobić przecież pod okiem rodzinnego lekarza i wysłać wyniki mailem. Po prostu trzeba się skontaktować i ustalić szczegóły smiling smiley

anna2008 (offline)

Post #11

14-08-2014 - 10:42:43

Bydgoszcz 

Dzięki buziak Agnieszko ,wyników badań ,tych aktualnych to u mnie pod dostatkiem chichot,będę działać,bo już mi się nie chce chudnąć (cycek ten co pozostał zerowa tkanka tłuszczowa,tyłek to samo,wiecheć zasuszony się robię),a z wyników nic nie wynika duży uśmiech,jedynie to,ze zdrowa jak koń jestem.Chudy koń-czyli nasza szkapachichotoczko

smokooka (offline)

Post #12

14-08-2014 - 10:46:43

Warszawa 

No nawet chuda szkapa jakiś zadek do klepnięcia powinna mieć chichot Powodzenia Ania, wiara i własna praca nad zmianą dotychczasowych nawyków to podstawa smiling smiley

anna2008 (offline)

Post #13

14-08-2014 - 11:04:47

Bydgoszcz 

smokooka
No nawet chuda szkapa jakiś zadek do klepnięcia powinna mieć chichot
śmiechok co fakt ,to fakt

nikulam (offline)

Post #14

14-08-2014 - 17:02:01

warszawa 

Aga ta dieta brzmi bardzo fajnie, wiekszość rzeczy lubię i łatwo dostępne,chyba też po długim weekendzie napiszę do tej pani dietetyczki, no chyba,że najpierw zrobię badania o których ona wspomina na swojej stronie. Za Ciebie trzymam bardzo mocno dalej kciuki i zazdroszczę silnej wolismiling smileykwiatekbuziak

smokooka (offline)

Post #15

14-08-2014 - 17:28:57

Warszawa 

Dominika, badania zrób sobie po kontakcie z nią, ona Ci dokładnie powie co niezbędne, po co mają Ci toczyć za dużo krwi na przykład smiling smiley
Ja z pewnością zjechałam przez ten tydzień na wadze o 40 deko, w sobotę dzień ważenia takiego do kajetu smiling smiley

bozena_stanczyk (offline)

Post #16

14-08-2014 - 17:30:52

Tomaszów Mazowiecki 

Pozdrowionka po przerwiebuzki

nikulam (offline)

Post #17

14-08-2014 - 17:37:20

warszawa 

Aga może i racjasmiling smiley Napiszę do niej w poniedziałek w takim raziesmiling smileykwiatek

Di (offline)

Post #18

24-08-2014 - 11:35:57

Buziaczki wysylam....buzki

smokooka (offline)

Post #19

24-08-2014 - 13:30:52

Warszawa 

A dziękuję i wzajemnie smiling smiley buziak

smokooka (offline)

Post #20

29-08-2014 - 10:24:54

Warszawa 

Halo, halo, nadaję z Magodentu na Fieldorfa - wczoraj dr Olszewski usunął mi przydatki i nadmiar endometrium, dziś już doszłam do siebie. Już na noc nie chciałam przeciwbólowych, rano tylko paracetamol, bo da się znieść. Dren już wyjęty, dziureczki po laparoskopie maleńkie i w takich miejscach że za trzy miesiące zapomnę w ogóle że były. Jutro do domku, tylko jeść mi nie chcą dać łobuzy! Ale ja i tak zjadłam już wczoraj kromeczkę razowego i dziś też. A swój obiadowy kleik to niech sobie sami zjedzą bleeeeee hahahahha
Jest OK
I najważniejsze na dziś - doktor powiedział że na 99% raka tam nie ma!!!!
W zasadzie widzę więcej zalet niż wad nie posiadania jajników, może coś mi podpowiecie z czym mam się liczyć? Jak z menopauzą na przykład? Tamosia biorę, ale w czerwcu miesiączka wróciła, teraz już jej nie będzie, nie zajdę w ciążę, mogę się kochać bez prezerwatyw, nie będę miała już boleści jajników przez pół miesiąca i co jeszcze? Podobno może opadać macica? Jak będzie z nawilżeniem pochwy? Może macie jakieś porady praktyczne?

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 29-08-2014 - 10:28:50 przez smokooka.

Jolcia (offline)

Post #21

29-08-2014 - 10:47:48

Smokooka cieszę się, że dobrze się czujeszbuziak
Na Twoje pytania też szukam ciągle odpowiedzi, bo do tego samego zabiegu zbieram się ohoho jak długo i się zebrać nie mogę właśnie ze strachu przed tymi wszystkimi skutkami ubocznymizmeczony

smokooka (offline)

Post #22

29-08-2014 - 11:24:11

Warszawa 

Myślę, że macicę mógł też usunąć, ale zadecydował, że następnym zabiegiem. Razem z zaworkiem sikającym smiling smiley wtedy już w ogóle powinnam być jak nowa smiling smiley

Krynia58 (offline)

Post #23

29-08-2014 - 11:38:33

Warszawa 

uśmiechCieszy bardzo Twój dobry humor i samopoczucie..
Wyjdziesz dzisiaj ze szpitala?
buziak
Całe ubiegłe lato walczyłam z suchoscią pochwy i innymi dolegliwościami , teraz dwa razy w tygodniu stosuje w/g zaleceń gina globulki Mucovagin i jest ok.
Dochodź szybko do siebie pocieszajablko
serceo

Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna.
HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+
Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen

Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka.
K.I. Gałczyński

Al_la (offline)

Post #24

29-08-2014 - 11:55:44

k/Warszawy 

Cieszę się Aguś, że jesteś zadowolona i tak dobrze zniosłaś tę operację. Wracaj szybko do domu i realizuj następne zamierzenia buziak

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

smokooka (offline)

Post #25

29-08-2014 - 12:00:54

Warszawa 

Do domku jutro dopiero

magda2411 (offline)

Post #26

29-08-2014 - 13:00:04

Olsztyn 

Smokooka, wracaj do zdrowia. Czekamy tu na Ciebie, buziaki i trzymam kciuki serce

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-08-2014 - 13:00:17 przez magda2411.

mea (offline)

Post #27

29-08-2014 - 17:28:28

Piaseczno 

Aguś, dzielna jesteśkwiatek ale Ty przecież o tym wiesztak całusy Ci zostawiam i wracaj szybko do zdrowiapocieszabuzki

With or without you...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-08-2014 - 17:28:46 przez mea.

Baba Jaga (offline)

Post #28

29-08-2014 - 18:11:48

Jagolandia 

pozdrawiam pozytywną dziewczynę uśmiech

dana23 (offline)

Post #29

29-08-2014 - 18:14:12

Gdańsk, Saarbruecken 

Aguś,no no, nie siedzisz na d..e,tylko działasz! Szacun! Dużo zdróweczka i dobrego humoru życzę! Buziaki!serce

Krynia58 (offline)

Post #30

30-08-2014 - 10:30:35

Warszawa 

Ty już pewnie " na wylocie" z Magodentu uśmiech
Dobrego samopoczucia po powrocie do domu!
buziak

Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna.
HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+
Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen

Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka.
K.I. Gałczyński
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 460
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024