Dexterka w UK
domina13 (offline) |
Post #6 16-10-2013 - 11:52:38 |
Piotrków Tryb. |
WITAM
4xAC,4xDXL Mastektomia Carcinoma ductale infiltrans mammae.ER-TS 4/8;PR-TS 8/8;HER 2;0 ;Ki67-2%(styczeń2014); Wznowa:NST G2; ER-80%;PR-99%;HER2-0;Ki67-12,9%(maj 2015)xeloda x4;nawelbina x9;sindaxel x7;cisplatyna x3;zoladex+symex(kwiecień-sierpień),zoladex+egristrozol(wrzesień);14-25.11.16r-kastracja radiologiczna;30.11.16r-Faslodex;14.12.16r-drugi Faslodex;28.12.2016r-trzeci Faslodex;25.01.2017r-czwarty Faslodex;27.02.2017r-pierwszy wlew chemii CMF;20.03.2017-drugi wlew CMF |
aga66 (offline) |
Post #9 16-10-2013 - 13:54:13 |
Warszawa |
Witaj Dexterko
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
dexterka (offline) |
Post #14 16-10-2013 - 17:38:14 |
|
Dzięki kochane, że Was tu tyle. Aż mi od razu lepiej! Dziś jest mój drugi dzień po operacji. Tak się cieszę, ze wycięli to cholerstwo uff. Dziś zdjęłam opatrunki, wszystko ładnie się goi, kazali mi też zacząć dziś ćwiczyć ręce choć przyznam, że średnio mi to idzie. Mąż i mama dopingują ale trochę jeszcze się z sobą cackam. A jak Wam szły ćwiczenia? I jak szybko zaczęłyście w miarę ruszać rękoma?
Z chwilą gdy decydujesz się stawić czoło problemom, przekonujesz się, że możesz więcej, niż ci się zdawało. - Paulo Coelho |
filipinka35 (offline) |
Post #21 17-10-2013 - 10:46:00 |
|
Dla Ciebie
Witam serdecznie ! Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dexterka (offline) |
Post #22 17-10-2013 - 12:39:16 |
|
Dziś mój trzeci dzień po operacji, yupiii! Odpukać czuję się świetnie, od wczorajszego popołudnia nie biorę już przeciwbólowych, ręce coraz sprawniejsze, sama się już ubieram i w ogóle nawet zerknęłam w lusterko czyli mały sukces hehe. Wczoraj też zgodnie z instrukcją lekarzy i pielęgniarek zdjęłam opatrunki i zostały tylko te małe paseczki na szwach, swoją drogą dzięki Bogu rozpuszczalnych! Skóra ma normalny kolor, nawet siniaki prawie już poschodziły więc jestem nastawiona bardzo optymistycznie. Do tego piękna słoneczna i sucha jesień więc czego chcieć więcej?
Z chwilą gdy decydujesz się stawić czoło problemom, przekonujesz się, że możesz więcej, niż ci się zdawało. - Paulo Coelho |
dexterka (offline) |
Post #24 18-10-2013 - 13:22:36 |
|
Dziś pogoda znacznie gorsza, wilgotno i pochmurno ale humor dopisuje. Śpię już całkiem na płasko, ubieram się sama, ćwiczę regularnie i odpukać nic mnie nie boli. Siniaki już prawie niewidoczne i w ogóle cycki wyglądają jak sprzed operacji (tyle że szwy zakryte są małymi paseczkami opatrunkowymi). Za około półtora tygodnia idę po wyniki no i mam nadzieję, ze będą ok. Wtedy też dowiem się jaką to terapię dla mnie szykują. Mam ogromną nadzieję, że na radioterapii się skończy. Ok, mój malutki na spacerku więc zabieram się za dalsze pisanie książki. Jak dobrze pójdzie ukończę ją pod koniec roku. Pozdrawiam cieplutko!
filipinka35 (offline) |
Post #25 18-10-2013 - 17:16:58 |
|
Poprosze ksiazeczke do poczytania. Jak już napiszesz.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dexterka (offline) |
Post #26 18-10-2013 - 20:07:40 |
|
Filipinko witaj, jedną już można sobie poczytać [zaczytani.pl]
filipinka35 (offline) |
Post #28 18-10-2013 - 20:32:20 |
|
Brzmi ciekawie. Dziekuje za linka.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dexterka (offline) |
Post #30 19-10-2013 - 14:38:52 |
|
Właśnie mi się przypomniała jedna kwestia a mianowicie czy ktoś jeszcze zajada się pestkami moreli? Czy macie jakieś pozytywne doświadczenia z tym związane? Czujecie jakąś poprawę stanu zdrowia? Sporo naczytałam się o wit B17, zwłaszcza w artykułach i na forach anglojęzycznych. Pytałam też o nie moją pielęgniarkę prowadzącą i powiedziała, że nie zaszkodzi a może pomóc więc można jeść ale z opamiętaniem, zresztą to tyczy się wszystkiego - co za dużo to nie zdrowo! Ja w każdym razie mam zapas, i gorzkich (które są znacznie skuteczniejsze) i słodkich i wcinam po kilka dziennie.