moja codziennosc
dziubas (offline) |
Post #2 07-10-2016 - 19:10:29 |
Gdańsk |
niech żyje Wiwi i Agatka!!! odpoczywajcie i wracajcie do sił!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #5 07-10-2016 - 20:53:35 |
Tomaszów Mazowiecki |
Gratki
|
Krynia58 (offline) |
Post #15 08-10-2016 - 15:47:55 |
Warszawa |
Baaardzo się cieszę i życzę Wam dużo zdrowia, Dziewczyny!
Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Post #19 09-10-2016 - 08:29:46 |
Tomaszów Mazowiecki |
A jakaś fotka będzie?
|
wiwibis (offline) |
Post #23 02-01-2017 - 14:15:24 |
knurów |
Troszke mnie tu nie byłp ale tak
Agatka zdrowo sie chowa rosnie jak na drozdzach i od rana do wieczora ma usmiech na twarzy. Ja ja zmieniłam lekarza bo z tamtego byłam nie zadowolona .Teraz mam chociaz robione badania i lekarz wrócil do podania riseliho i tanletek symex bo powoedzial ze po ciazy mam zwiekszone ryzyko zachorowania.Tamten lekarz jego zdaniem zle zrobił zebnie wrucil do leków.Tak woec zaczynam jakby leczenie hormonalne od nowa .tylko nie spytałam sie przez jaki czas mam to brac.Ale zapytam przy nastepnej wizycie .Ktotr mam szybko bo juz w lutym ibto z badaniami. Momografia.badanie krwi.Rtg klatki piersiowej.w maju USG rany i pach a w pazdzierniki MR piersi.Byl tez wvdzoku ze tamten lelarz tak malo badan mi zrobil przez te 5 lat A i mam przynoesc od Agatki papiery ze szpitala i ksiarzeczke zdrowia to mnie skieruje jak Agata bedzoe miala 6 moeaiecy do lekarza pediatry zeby ja porzadnoe przebadal Ten rok rozpoczne od badan troche mam syresa co wyjdzie ale jeatem dobrej mysli i wole zeby zbadali noz potem mam znowu przez to przechodzic.Oczywiscie jak ma cos byc to i tak bedzoe ale mam dobre mysli pozytywnie nastawiona Jesynie cobmnie zmartwoło na poczatlu roki to to ze moj lekarz rodzinny juz nie przyjmuje w naszej przychodni a byl lekarz z powołania Tak ze na tyle co u mnie w nowym roku. |
Post #24 03-01-2017 - 20:12:06 |
Tomaszów Mazowiecki |
Zdrowia i trzymam kciuki za badania
|
wiwibis (offline) |
Post #26 17-01-2017 - 11:28:57 |
knurów |
dzieki dziewczyny i Was pozdrawiami dziewczyny przesyłaja buziaki.
Od kiedy biore symex jestem jakas osłabiona i bardzo leca mi włosy.Mam nadzieje ze nic sie w srodku nie dzieje.27.01 ide na badanie krwi i na inne badania a 2.02 mam kontrole u onkologa zgłosze mu to.Miałam isc do rodzinnej ale mam taka nowa i nie fajna. |
wiwibis (offline) |
Post #27 14-07-2017 - 22:29:40 |
knurów |
Witam dawno nic nie pisałam choc czytam .Agatka rosnie jak na drozdzach ma juz 9 miesięcy zaczeła raczkowac wszędzie jej pełno.Ale sama słodycz .Jest zdrowa i to najwazniejsze.25 czerwca mieliśmy chrzcimy Agatki.Ja porobiłam badania i tez jest wszystko dobrze.Z czego bardzo sie ciesze.W niedziele jade na krótki urlop do Usstki i wkońcu cała rodzinka znowu razem ciesze sie ☺☺☺
|
dziubas (offline) |
Post #28 14-07-2017 - 23:28:05 |
Gdańsk |
wiwi!!! udanego urlopu zyczę!!!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Post #30 16-07-2017 - 08:50:55 |
Tomaszów Mazowiecki |
Milego wypoczynku
|