moja codziennosc
wiwibis (offline) |
Post #3 31-03-2014 - 16:28:13 |
knurów |
rozrywka mi sie przydała ,dziewczyny dziekuje za pozdrowienia
Dzisiaj dzień latania po lekarzach a nawet kolejek nie było .lekarz ginekolog zaliczony trzeba zrobic cytologie bo cos mu si nie podoba znowu.Rodzinny zaliczony tabletki na bóle ramion i katrku mam i z powodu zawrotów głowy i osłabienia trzeba zrobic badana krwi,Teraz musze przez dwa dni dużo pic bo coś przy badaniach nie chce krew leciec,· |
dziubas (offline) |
Post #6 01-04-2014 - 09:17:36 |
Gdańsk |
Wiwibis! Odwagi! Ból minie!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #7 01-04-2014 - 10:37:36 |
Tomaszów Mazowiecki |
|
aga66 (offline) |
Post #10 04-04-2014 - 12:14:01 |
Warszawa |
Bóle karku i ramion to u nas kobiet proza dnia codziennego, niestety. Właśnie w tym nieszczęsnym karku kumulują się wszystkie troski i cały nasz stres
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
wiwibis (offline) |
Post #11 04-04-2014 - 12:19:31 |
knurów |
dziewczuynki ból dalej jest musze bysc na tabletkach to wtedy przechodzi,ale co zrobic życ trzeba i sie pomeczyc mam nadzieje że kiedyś przejdzie Dzisiaj zaworze miją córeczke do babci na weekend bo ja sie jutro wybieraz .
Wydobądź z siebie piękno, czyli warsztaty jak czuć się piękną kobietą po przebytej chorobie nowotworowej mam nadzieje że wyjde z ekstra fryzurka i makijażem oj bdzie sie tam działao oj bdzie , mam troche daleko bo to aż w Chrzanowie ale koleżanka mnie z Katowic odbierze a jak wruce to nie mam pojecia mam nadzieje że póżno si nie skończy i bede miała jakiegoś busa do domu. Tak wiec nie moge sie jutra doczekac , zdam wam w niedziele relacje pozdrawiam miłego dnia kochane |
dziubas (offline) |
Post #13 04-04-2014 - 12:28:55 |
Gdańsk |
Tak trzymaj WIWIBIS! Jeszcze jakiś masażyk ramio i karku by się przydał!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
filipinka35 (offline) |
Post #16 06-04-2014 - 12:38:42 |
|
Wiwi. I jak było ?
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
wiwibis (offline) |
Post #17 06-04-2014 - 18:21:53 |
knurów |
A wruciłam póżno ale było super fajna atmosfera wesoło dostaliśmy parę prezencików,od fryzjerki ,stowarzyszenia i od fundacji rak@rol . Powinno być wiecej takich spotkań warsztatów.A w sobotę chyba mykam do parku w Chorzowie na spotkanie ze stowarzyszenia .Wkońcu coś sie dzieje. Buziaki
|
dziubas (offline) |
Post #18 06-04-2014 - 21:01:01 |
Gdańsk |
A nie pochwaliłaś się! Masażyk był? Pomógł?
wiwibis (offline) |
Post #19 06-04-2014 - 21:35:05 |
knurów |
No można to nazwac masazykiem ,ale na warstatach miałam masaż dłoni,
A i kupiłam sobie 2 staniczki dziewczyny ze sklepu dla amazonek z Katowic mi dobrały super wkońcu jestem zadowolona . Jak ktos jest z Katowic lub pobliża to zapraszam naprawde profesionalna obsługa www.sklepamazonki.pl Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 06-04-2014 - 21:39:11 przez wiwibis. |
wiwibis (offline) |
Post #21 15-04-2014 - 15:11:41 |
knurów |
WITAJCIE KOCHANE BABECZKI PORZADKI ŚWIATECZNE ZROBIONE AZ RAK NIE CZUJE ,DOBRZE ŻE CÓRCIA POMOGŁA,DZISIAJ ZLICZYLAM BADANIA KRWI I JUTRO WYNIKI, ZOBACZYMY CO TAM SI ZMIENIŁO..
zielona szkoła zapłacona córa szczsliwa boteraz wie ze na 100 % jedzie, POZDRAWIAM I BUZIAKI PRZESYŁAM |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #22 15-04-2014 - 16:38:55 |
Tomaszów Mazowiecki |
Super-same dobre wieści , tak trzymaj
|
filipinka35 (offline) |
Post #23 15-04-2014 - 19:24:37 |
|
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
wiwibis (offline) |
Post #24 16-04-2014 - 11:24:07 |
knurów |
i tak dziewczynki TSH w normie
tylko morfologia pare cos nie tak LIMFCYTY 45,3 NORMA 45 TROSZKE PODWYŻSZONY PDW 16 NORMA 14 PODWYŻSZONY MPV 12,1 norma 12 \ P-LCR 43,11 norma 35 PODWYZSZONA A LEKARZ DOPIERO WE WTOREK DO RODZINNEGO BRAK MIEJSC MY PO RAKU I Z RAKIEM POWINNIŚMY BY PRZYJMOWANI BEZ KOLEJKI |
aga66 (offline) |
Post #27 16-04-2014 - 16:18:31 |
Warszawa |
Ach ta nasza dzisiejsza slużba zdrowia. Ostatnio w jakimś programie telewizyjnym słyszłam wypowiedź, że lekarzom należy się szacunek z samego faktu, że są lekarzami
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
Al_la (offline) |
Post #28 16-04-2014 - 18:55:22 |
k/Warszawy |
Takie zachowanie orzecznika ZUS-u to normalka, standard
Jak orzecznik był miły, albo chociaż normalny to zawsze zastanawiałam się, co się za tym kryje W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
wiwibis (offline) |
Post #29 18-04-2014 - 20:02:39 |
knurów |
Zdrowych, Pogodnych
Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja" i obfitego Dyngusa *********@--@--@ *******@------------@ *****@-----------------@ ****@----Wielkanoc----@ ***@---------2014-------@ **@---(\(\------------/)/)---@ *@----(=':')---------(':'=)----@ @-----(,("(".......("(",)----@ @-------------------------------@ §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ ---§§(_)(_)(_)(_)(_)(_)(_)§§ -----§§(_)(_)(_)(_)(_)(_)§§ -------§§(_)(_)(_)(_)(_)§§ ---------§§(_)(_)(_)(_)§§ ---------§§(_)(_)(_)(_)§§ ----------§§§§§§§§§§§§ |
wiwibis (offline) |
Post #30 19-04-2014 - 21:14:39 |
knurów |
witam normalnie pierwszy raz w zyciu upiekłam babke z paczki bo z paczki ale wyszła cytrynowa i dodałam skurke z pomarańczy no za bardzo nie ma si czyma chwalic ale dla mnie to sukces. Zrobiłam galaretke w kształcie jajeczek i jajka faszerowane nawet w tym roku si postarałam i , jak dobrze że na obiad idziemy w jeden dzień do przyszłej tesciowej a w drugi dzień do mojej mamy przynajmniej to mnie ominie.A moja córa czeka już na jutrzejsze śniadanie bo co roku wstaje wcześnie i mają ful wypas podane.
ŚWICONKA POŚWIECONA ,CMENTARZ MAM TAM TATE , BABCIE I DZIADKA ZALICZONY. TAK wic od jutra Świta ciesze sie bardzo i wkońcu bedziemy razem w trójeczke bo mój całymi dniami do wieczora w pracy i widzimy sie tylko na kawce godzine rano.. Ok miłych Świąt kochane w rodzinnym gronie Smacznego śniadanka z ranka buziaki |