moja codziennosc
Krynia58 (offline) |
Post #4 16-06-2016 - 13:40:58 |
Warszawa |
Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #8 17-06-2016 - 20:21:47 |
Tomaszów Mazowiecki |
|
Post #11 19-06-2016 - 08:41:05 |
Tomaszów Mazowiecki |
|
Al_la (offline) |
Post #12 19-06-2016 - 11:07:59 |
k/Warszawy |
Koniecznie musicie się jeszcze postarać o Jacka E...Ty za młoda, nie pamiętasz tego hitu na dobranoc [www.youtube.com] W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
wiwibis (offline) |
Post #14 21-06-2016 - 12:32:43 |
knurów |
Al-la dwujka nam starczy , a ja mloda na te bajki ale mama mi kiedys opowiadała ze fajna bajka to była.
Chciaz Nasza córa powiedziała ze za rok chce brata. Ale ta ciaza to juz byl strach na poczatku czy bedzie zdrowe. DZIEKI WSZYSTKIM ZA GRATULACJE , DBAMY OI SIEBIE I DUZO ODPOCZYWAMY. jUTRO KONTROL NA ONKOLOGII I POWIEM WAM ZE CHYBA PIERWSZY RAZ IDE BEZ STRACHU NA LUZIE. |
wiwibis (offline) |
Post #16 22-06-2016 - 15:44:03 |
knurów |
kontrola na onkologii zaliczona ,po wymacaniu cycka i blizny lekarz stwierdził ze wszystko ok.Nastepna kontrola zaraz po urodzeniu mam podejsc i ustalic termin. bO TERAZ MNIE NIE MOZE NASWIETLAC TO JEST SZANSA ZE WKOŃCU DOCZEKAM SIE KONKRETNYCH BADAŃ .
|
Post #17 25-06-2016 - 08:25:17 |
Tomaszów Mazowiecki |
|
wiwibis (offline) |
Post #18 16-08-2016 - 16:43:56 |
knurów |
Kochane troche sie wczasowałam leniuchowałam ile sie da to mi było potrzebne.Mój Piotr przyjechała i jest z nami na 3 tygodnue niestety w sobote wraca ale spedzilismy razem wsapanuałe chwile.W tym calym zamieszaniu wzielismu ślub cywilny po 16 latach w związku.
Mam sie dobrze choc lekarz kazał LEŻECA bo moge wczesnuiej urodzic dlatego leze i pachne hi hi.PODRAWIAM LASKI |
dziubas (offline) |
Post #19 16-08-2016 - 17:09:55 |
Gdańsk |
I chwała Panu, ze podjeliscie dojrzałą decyzję!!! Moje gratulacje!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
wiwibis (offline) |
Post #20 04-09-2016 - 15:19:26 |
knurów |
Witam
ROBIŁAM DWA BADANIA PRENATALNE WSZYSTKO BYŁO OK,trzecie badanie wykazało ze malutka ma torbiela w głowie moze sie wchłonie zobaczyny , do tego pepowina na dwuch była 3 naczyniowa czyli rawiłowa teraz jest dwu naczyniowa mój ginekolog w szoku, wiec wysłał mnie na jeszcze jedna konsultacje i USG okazało sie ze pepowina jest dwukomorowa i malutka nie pobiera tyle tlenu ani pokarmu ile powinna dlatego jest malutka. Kontrol z tym wynikiem mam 19 wrzesnia mój lekarz powiedział ze ciąza jest zagrozona a pani co robila ostatnie badanie powiedział zebym sie nie martwiła bo mała moze urodzic sie wczesniej i mniejsza niz powinna.Ale czekam na ecyzje mojego lekarza co powie. A ogólnie czyje sie dobrze mało chodze uzo leze. pozdrawiam |
wiwibis (offline) |
Post #21 23-09-2016 - 11:13:48 |
knurów |
2 pażdziernika stawiam sie do szpitala i bedzie cesarka. jednak dwa tygodnie przed terminem.Bo mała mogła by nie przezyc zwykłego porodu.
Troszke przeraza mnie ta cesarka ale dam rade musze nie ma innej opcji. Wiec Agatka bedzie z Nami szybciej z czego bardzo sie cieszymy. pozdrawiam |
renatar (offline) |
Post #26 24-09-2016 - 09:39:39 |
sieradz |
Wiwbis też dołączam do opinii że cesarka jest lepsza od trudnego porodu [dwa zwykłe jedna cesarka na własne życzenie bo po dwóch zwykłych porodach byłam przerażona następnym i też dwa tygodnie przed terminem syn się urodził malutki bo tylko 2950 i bardzo chudziudki ale zdrowy].Trzymam kciuki i czekam na dobre wieści.
T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy. |
Post #27 24-09-2016 - 09:45:43 |
Tomaszów Mazowiecki |
popieram
i trzymam kciuki |
doria (offline) |
Post #28 24-09-2016 - 14:29:37 |
Kraków |
Gdyby teraz przyszło mi podejmować decyzję, bez wahania i strachu zdecydowałabym się na cesarkę. Sama jestem po 2 naturalnych, ale drugi był tak traumatyczny, że pomyślałam nigdy więcej. Na szczęście wszystko skończyło się szczęśliwie. Cesarka na pewno będzie dla Was bezpieczniejsza i nie wymęczycie się. A to przecież najważniejsze. Czekam na wieści z niecierpliwością. Przytulasy dla Was dziewczynki. |