Przyszedł Czas - mea

Wysłane przez mea 

maryla (offline)

Post #1

23-10-2013 - 20:11:33

gdzieś w górach... 

Witaj Mea na ogólnymkwiatek - będę tutaj bywaćsercebuziak

Baba Jaga (offline)

Post #2

24-10-2013 - 09:16:28

Jagolandia 

mea (offline)

Post #3

24-10-2013 - 18:36:48

Piaseczno 

Byłam dziś w CO u Pani Mgr.od rehabilitacji...zastałam zamknięte drzwi i zgaszone światło, więc poszłam do rejestracji. Okazało się, że Pani Mgr.będzie dziś od 11.30 przyjmować, a była 10.00. Pani, która mnie zapisywała w zeszłym tygodniu wyraźnie mi napisała godziny 8.00-14.00. Hym...jeśli coś się zmieniło, mogły przynajmniej zadzwonić. Nie czekałam, bo i tak byłoby to bez sensu. Jakoś tak się beznadziejnie umówiłam na ten czwartek, bo przecież jutro mam konsultację u mojej chemiczki i ustalanie dalszego leczenia. I to rehabilitację trzeba będzie dostosować do ewentualnej chemii czy radio. Poza tym mam cały czas osłabienie, dziś na termometrze 35.2myśli opuchlizna pod blizną trochę zeszła, ale w jednym miejscu nadal twarde, zaczerwienione i jak dotykam to boli.Zaczynam się niepokoić...No nic, jutro będę w szpitalu to ściąganie chłonki zaliczę, zobaczymy co powiedzą. Poza tym, za oknem złota polska jesień. Słonecznie, ciepło i kolorowo. Humor też dziś o niebo lepszy. Buziaki moje kochane. Jak ja się cieszę, że Was mamserce

With or without you...

renjak (offline)

Post #4

24-10-2013 - 18:54:54

wroclaw 

MEA, superoworadocha Ja dopiero dzisiaj tu zajrzałam...... WIELKA JESTEŚ !!!! PIĘKNE SŁOWAhot smiley

patrycja23 (offline)

Post #5

24-10-2013 - 19:40:33

Poznań 

buziakMea to trzymam kciuki,zeby obeszlo sie juz bez chemii.
I czekam na relacje z jutrzejszej wizyty.

Ważny komunikat w sprawie użytkowniczki Patrycja23. [amazonki.net] Kliknij aby przeczytać

nikulam (offline)

Post #6

25-10-2013 - 11:36:42

warszawa 

MEA--kurcze to nieźle Cię załatwiła te rehabilitantkasad smiley Coś w tej intuicji jednak jest, od początku czułas,ze coś nie tak z tym terminem.
Daj koniecznie znać co chemiczka postanowiła
trzymam kciuki!!!!
jablkojablkojablko

nikulam (offline)

Post #7

25-10-2013 - 15:05:28

warszawa 

aaaa i GRATULUJĘ pierwszego miesiąca po operacjismiling smiley

mea (offline)

Post #8

25-10-2013 - 16:29:27

Piaseczno 

Oooo kurcze nawet nie zauważyłam, że tak szybko zleciałohot smiley No więc sprawy sie mają tak... dostałam antybiotyk na to zapalenie, chemiczce sie ono nie podoba, więc zleciła dodatkowo usg blizny - już trzęsę portkami... dodatkowo mam zrobić usg jamy brzusznej, rtg klatki piersiowej - standardowe badania po zakończonej chemioterapii. Jak ją zapytałam co dalej? czy chemia? itd. stwierdziła, że mam najpierw porobić badania, potem ona będzie decydować. Nie miała dzis humoru...ona w ogóle jest z tych lekarzy co to wychodzą z założenia, że ona musi wszystko wiedzieć i mieć w papierach, no i leczyć, a pacjent to im mniej wie, tym lepiej śpi. Siłą też niemalże wydębiłam od niej skierowanie na badania genetyczne. Także dzisiejszy dzień jakiś taki nie fajny był.sad smiley

With or without you...

nikulam (offline)

Post #9

25-10-2013 - 16:38:55

warszawa 

Oj Kochana to ja bym się z nią nie dogadała,ja to muszę WSZYSTKO wiedziec i dopiero spokojnie śpięsmiling smiley
Dobrze,że dała skierowanie na te genetyczne!
Dobrze też,że tym zapaleniem się zainteresowała (mi dziś w CO znowu cały szew jodyna pokryli i pozaklejali- zobaczymy)
Pozapisywałaś się już na te wszystkie USG?
buziak

mea (offline)

Post #10

25-10-2013 - 17:24:52

Piaseczno 

Tak wszystko mam poplanowane. Konsultacje mam 12 listopada, także dwa tygodnie na zrobienie badań spokojnie mi wystarczy. W międzyczasie tj.05.11. muszę się jej tylko na chwilę pokazać w gabinecie, bo chce zobaczyć tę bliznę po zastosowaniu antybiotyku. Aaaaa jeszcze mówię do niej - Pani Doktor, bo chyba to niemożliwe, zeby urósł mi guz w jedną noc....
a ona do mnie - Pani Marto w tej chorobie to wszystko jest możliwe..... czujecie akcje? jak tak można powiedzieć pacjentowi, nawet mając zły humor... no tak mnie dziś wnerwiła, ze aż sie popłakałam idąc do samochodu...masakra

With or without you...

nutka (offline)

Post #11

25-10-2013 - 18:31:46

Mea, z Twoich wcześniejszych opisów, po mojemu, wyglądało to na zapalenie. Nie piszesz co mówili przy dzisiejszym ściąganiu chłonki i czy nie powinni przed zastosowaniem antybiotyku zrobić posiewu z tego miejsca? Chemiczką się nie przejmuj, szkoda nerwów pociesza

"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu."
Richard Paul Evans
"... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
Dennis Genpo Merzel

renjak (offline)

Post #12

25-10-2013 - 19:10:11

wroclaw 

OJ MEA , to rzeczywiście Ci się narobiło.....Ale musisz być dobrej myśli-będzie dobrze pociesza a lekarka faktycznie miała chyba zły dzień, ale pomimo tego nie powinna tak mówić do pacjenta.Ja też wszystkich lekarzy mam nie ciekawych, wszystko muszę od nich wyciągać sama.Teraz panicznie boję się chemii znowu,trochę doszłam do siebie , włosy poodrastały- na głowie 2 cm i wszystko znowu od nowa.......wstydniś ściskam mocnopociesza

mea (offline)

Post #13

25-10-2013 - 19:12:40

Piaseczno 

Chłonki z tego miejsca ściągneli dziś mało bo tylko pół strzykawki,spod pachy też było mniej niż zwykle. Byłam tam wcześnie rano, nie było ani jednego chirurga, bo operowali, więc poszłam do chemiczki bo i tak miałam konsultacje. No i ona powiedziała, ze jej to wygląda na zapalenie. A jak byłam w poniedziałek na chłonce, co miałam temperaturę i taka byłam cała obolał, to podeszła lekarka-chirurg, pomacała, stwierdziła, ze tam nie ma chłonki, jakby temp.się utrzymywała to mam przyjechać. No ale tem.juz nie miałam, poza tym mniej mnie to boli i tak jak pisałam czuję, ze zaczyna odpuszczać. Już sama nie wiem co o tym mysleć... tylko po co to usg blizny...już mi się czarne myśli kłębią...płacze

With or without you...

andzia73 (offline)

Post #14

25-10-2013 - 19:14:10

Gdańsk 

MartusiupocieszaA bo oni nie myslą, że na takie słowa włosy nam dęba stają...Nawet jak ich nie maduży uśmiechMoja ostatnio tez nie była lepsza ....Aż wstyd powtarzaćbleerenjakpocieszagłowa do góry musisz byc dzielnabuziak

dana23 (offline)

Post #15

25-10-2013 - 19:37:59

Gdańsk, Saarbruecken 

Mea,Renjakpociesza
Z tym zapaleniem,to roznie bywa.Ja po usunieciu wartownika mialam sciagana chlonke przez 1,5 miesiaca. Raz przyszlam ze stanem podgoraczkowym i powiedzieli,ze to nie od rany,bo nic sie nie dzieje,a na drugi dzien w nocy wyladowalam na oddziale,bo szew troche pusicil,ropa z chlonka lala mi sie do samego pasa no i pare dni podawali antybiotyk dozylnie.wnerwiony

mea (offline)

Post #16

25-10-2013 - 19:50:32

Piaseczno 

Kurcze tylko ja mam bliznę ładnie zagojoną. Mam tylko taka bułeczke z 5 cm wzdłuż szwu i czerwoną skórę. Jak dotykam to takie twarde jest miejscami. Ufffff noc będzie nieprzespana....

With or without you...

patrycja23 (offline)

Post #17

25-10-2013 - 20:08:40

Poznań 

pocieszaMea ty tam spij spokojnie. Antybiotyk masz z tego co zrozumialam. ( kiepsko mi myslenie idzie)
Zapewne zadziala. Co do chemiczki - jakbym ta moja slyszala. ,,Twoj los w moich rekach wiec mnie nie denerwuj bo cie udupie '' tak odbieram ta kobiete.
Ale... kochanie z opisu wyglada to na zapalenie wiec zadnego guza bym tam nie szukala. USG ci zlecila, zeby zobaczyc jak to od srodka wyglada. Moj chirurg mi tez zawsze robil podglad jak cos sie dzialo z tym cycochem,ktorego juz nie mam. Bo tam bylo przewlekle i ciagle albo roslo albo malalo. Takie uwiklane. Ale piersi juz nie ma i problemu tez nie. Antybiotyk zawsze dzialal cuda czyli po 2 dniach wszystko mieklo o malalo i bolec przestawalo.
Bedzie dobrze zobaczysz.
Mocno przytulam.

Ważny komunikat w sprawie użytkowniczki Patrycja23. [amazonki.net] Kliknij aby przeczytać

nutka (offline)

Post #18

25-10-2013 - 20:11:52

Mea, nie nerwuj się tak. Miejmy nadzieję,że antybiotyk rozgoni skutecznie stan zapalny a usg blizny trzeba zrobić dla spokojności. Buziolki przesyłam i śpij dobrze buzki

"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu."
Richard Paul Evans
Dennis Genpo Merzel

mea (offline)

Post #19

25-10-2013 - 20:19:24

Piaseczno 

Dzięki moje dobre duszkiserce Jadę jurto na działeczkę bardzo wcześnie rano. Pogoda ostatnio była piekna, ciepło, mgliści i wilgotno, grzyby mam nadzieję bedą. Nazbieram, ugotuję zupkę i wszystkie Was zaproszę na ucztęje Wypad jest jednodniowy, bo domek nieogrzewany w nocy już zimno spać, a poza tym w niedzielę mam wychodne na spotkanie mazowieckie Amazonek i trza się wylaszczyć dla dziewczynek. Myślę, że najwiecej czasu zejdzie mi się z ułożeniem włosówchichotchichotjezorchichotchichot
Dobranocka dla wszystkichśpiserce

With or without you...

nutka (offline)

Post #20

25-10-2013 - 20:32:21

Udanego grzybobrania (też lubię) i oczywiście zupki posmakuję je. Spotkania bardzo zazdroszczę, ale to już pisałam serce

Richard Paul Evans
Dennis Genpo Merzel

endżi (offline)

Post #21

25-10-2013 - 20:38:49

Warszawa i okolice 

mea
Myślę, że najwiecej czasu zejdzie mi się z ułożeniem włosówchichot

Taaa, ja chyba na noc wałki nakręcę na tę okazję chichot

Śpij dobrze Kochana i nie myśl za dużo !! buziak

Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz

magda2411 (offline)

Post #22

25-10-2013 - 21:44:37

Olsztyn 

mea, dzis piatek to i doktor mogla byc zmeczona... nic zlego tam nie masz...spij dobrze buziak
,

dana23 (offline)

Post #23

26-10-2013 - 09:13:35

Gdańsk, Saarbruecken 

Milego "dzialkowania" i spotkania z dziewczynami! kawa Juz "zazdraszczam",szczegolnie zbierania grzybkow-juz dawno nie mialam okazji....sad smiley

mea (offline)

Post #24

26-10-2013 - 18:13:18

Piaseczno 

Już powróciłam z wojaży działkowych. Wszystko ogarniete przed zimą. Liście zgrabione, rynny oczyszczone, borygo do rur wlane, można spać spokojnie. Grzybów dwa koszeradocha bardzo się cieszę!!! trochę zamroże, a reszte ususzę, choć suszonych już mam sporo. Opuchlizna nadal jest, ale mniej boli, zaczyna swędzieć. Skóra nadal zaczerwieniona. W dooopie to mam, co będzie to będzie. Jak ja się cieszę na jutrzejsze spotkanie, jeju dawno już nie miałam takich emocjiserce

With or without you...

filipinka35 (offline)

Post #25

26-10-2013 - 18:33:36

Martusiu uśmiech

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

endżi (offline)

Post #26

26-10-2013 - 20:23:07

Warszawa i okolice 

Dobrze że pogoda Wam się na ten wyjazd i grzybobranie udała uśmiech
Ja dziś zostałam sama w domku z synusiem, bo mój małżonek postanowił się zabawić w masarza chichot kupił mięso (właściwie to duużo mięsa - pół świnki) i pojechał na działkę wędzić i robić jakieś cuda mniam
Ja też strasznie się cieszę na nasze jutrzejsze spotkanie...choć przyznam że trochę chyba też stresuję skromniś

Nigdy nie wiesz jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem jakie masz

Rudzia (offline)

Post #27

28-10-2013 - 14:53:04

Warszawa 

Martuś kwiatek normalnie jestem Wami oczarowana chichot aż oczopląsów dostałam haha
I te twoje włoski mrrrrrrrrrrrrrr milusie haha

"Cha do dhuin doras nach d’fhosgail doras"

filipinka35 (offline)

Post #28

28-10-2013 - 15:03:35

Ja tez jestem oczarowana.

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

mea (offline)

Post #29

28-10-2013 - 15:17:08

Piaseczno 

Ach dziękuję Wam dziewczynkiserce we mnie też nadal siedzą emocje dnia wczorajszego. Było przepięknie, było uroczo, było magicznie....serce już się grudnia nie mogę doczekać. Wtedy jeszcze bardzie uroczyście będzie, nadchodzące Święta i ten wyjątkowy czas... buziaki buzki

With or without you...

Rudzia (offline)

Post #30

28-10-2013 - 15:58:20

Warszawa 

ha to siem za śnieżynkę przebiorę ha ha ha

"Cha do dhuin doras nach d’fhosgail doras"
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 912
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024