Przyszedł Czas - mea
filipinka35 (offline) |
Post #9 14-11-2013 - 18:25:16 |
|
Ale, pyszności. Mniam mniam
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
filipinka35 (offline) |
Post #11 14-11-2013 - 19:38:17 |
|
Ooooo chrusty. Ale bym zjadła. I chrusty i zimne nozki ...
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
renjak (offline) |
Post #12 14-11-2013 - 21:05:00 |
wroclaw |
MEA KOCHANIE wielkie dzięki... szczerze powiem że dużo lepiej się wieczorkiem poczułam, oby tak zostało Już teraz wiem skąd te popękane szyby a to te pioruny tak waliły Galaretę też uwielbiam Ale częściej robię drobiową z kurczaczka i zalewam żelatyną, też polecam i pychota Dzisiaj robiłam fasolkę po bretońsku......nawet troszkę zjadłam.
|
bozena_stanczyk (offline) |
Post #13 15-11-2013 - 10:17:00 |
Tomaszów Mazowiecki |
Ale tu gastronomicznie się zrobiło-ten pomysł z fasolką chyba kupię,bo dawno nie robiłam
|
mea (offline) |
Post #16 15-11-2013 - 14:20:47 |
Piaseczno |
Witam w ten zimny dzień...bryyy Wstałam raniutko, od wtorku wysypiam się na maxa. Byłam w warsztacie zmienić opony, w tym roku robię to wcześniej nauczona doświadczeniem. Gdy spadnie pierwszy śnieg kolejki są 2-3 tygodniowe. Potem zrobiłam na piechotkę rundkę po mieście, wpadłam do Almy na mini zakupy i takim to sposobem na obiadek będzie pizza na cieście francuskim. Już kiedyś pisałam o tym wspaniałym przysmaku
Co do zimnych nóżek...hym... nie chwaląc się, jak na pierwszy raz wyszły mi przepyszne. Na śniadanko i pół godzinki temu opędzlowałam ze smakiem. Żabusiu dla Ciebie oczywiście zostawiłam, częstuj się kochana Nanet cud za wycieraczką plisssss opisz Ty hihihi. W końcu to Twoje auto hehehehe. I teraz dziewczyny zastanawiają się o co chodzi.....????? Dobrego i spokojnego dnia dziewczynki With or without you... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-11-2013 - 14:21:21 przez mea. |
filipinka35 (offline) |
Post #19 15-11-2013 - 14:35:45 |
|
Mea. A dla mnie zimne nozki ???? Nie starczyło ...
mea (offline) |
Post #21 15-11-2013 - 14:40:39 |
Piaseczno |
Moniś to jest sprawa prosta jak drut Kupuję ciasto francuskie, zazwyczaj dwa, bo robie to jako przekąske jak mam gości w domku na imprezkę. Z wody, koncentratu pomidorowego, łyżki oleju i ziół prowansalskich rozbię sos do pizzy. Smaruję nim ciasto już ułożone na blasze. I na ciasto układa się to, na co ma się ochotę. Ja mam zawsze - rucolę, pieczarki, oliwki czarne i zielone i na jednej pizzy jest salami, a na drugiej, rybnej kładę anchois. Jest to o tyle fajna sprawa, że ciasto franc.mimo, ze okrutnie kaloryczne, to jest cienkie i człowiek nie zapycha sie tak jak przy zwykłej pizzy. Mówię Ci Moniś, podłapałam ten przepis dość niedawno u mojej przyjaciółki i tak mi podpasował, że robię za każdym razem, gdy ktoś ma do nas zawitać. Wszyscy są tym zachwyceni, a ja tylko rozdaję na około przepis. Smacznego
dopisek - i ser żółty oczywiscie...hihihi zapomniałam o nim. Ścieramy na tarce i posypujemy. With or without you... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-11-2013 - 14:43:16 przez mea. |
dana23 (offline) |
Post #24 15-11-2013 - 17:06:38 |
Gdańsk, Saarbruecken |
No i zrobily nam sie ostatnio 2 watki kulinarne (Mea,Filipinka).Dziewczyny,przystopujcie,bo ja teraz chodze ciagle glodna,a gotowac nie lubie. Dobrze,ze moj Jacek ma do tego smykalke. Chyba nadszedl czas w koncu zrobic galaretke z kurczaka. Z nozek jest pyszna,ale ja sie tego nie podejmuje...Dobrze,ze bigosik mam w garnku,wiec ide zaspokoic moj nagly wilczy apetyt. Milego wieczorku Martusiu!
|
filipinka35 (offline) |
Post #25 15-11-2013 - 17:41:18 |
|
Ja się chętnie poczestuje.
elisabeth (offline) |
Post #28 15-11-2013 - 22:08:52 |
Lubuskie |
Jest wieczór a tu temat obiadowy.Dziś spędziłam w kuchni całe przedpołudnie bo wymyśliłam łazanki z kapustą i też naleśniki ze szpinakiem .Do łazanek makaron robiłam sama a naleśniki to wiadomo też trzeba stać i pilnować patelnię.Wszystko było smaczne ale naleśniki jeszcze zostały.Taka jestem głodna ale popijam herbatkę aby poskromić apetyt.
W życiu wszystko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. |
nanet (offline) |
Post #29 15-11-2013 - 23:04:04 |
Konstancin/Góra Kalwaria |
No a u mnie nadchodzi dzień wielkiego powrotu mojego małżonka. I tak mam zrobione 12 sztuk nóżek (zakup zrobiony z mea), 10 sztuk dwuwarstwowej galaretki z rodzynkami, duszona wątrubka wcześniej namoczona w mleku, kopytka a jutro biore się za pieczenie boczusia który sobie spokojnie śpi w lodówce aby nabrał aromatu z czosnku i majeranku. Rano zrobię jeszcze śledziki z cebulką i będziemy przez dwa dni jeść, jeść i jeszcze raz jeść
„Gdy tkwisz głęboko w ciemnym wąwozie bólu, stajesz się głuchy na słowa. Ukojenie i schronienie przynosi wówczas tylko ciepło dotyku i ramiona innych osób”. John O’Donohue |
domina13 (offline) |
Post #30 16-11-2013 - 07:01:50 |
Piotrków Tryb. |
Witam miło i serdecznie
Jest już weekend to bajecznie! I jak zwykle wpadam sobie, chwilę spędzić tu przy Tobie. I zostawię dzisiaj Ci moc uśmiechu na te dni, wśród przyjaciół, miłych gości. Aby noce no i dni odprężenie dały Ci. Przyjemności przez cały weekend !!!! ڿڰۣڿ__POZDRAWIAM __ڿڰۣڿ♥`. 4xAC,4xDXL Mastektomia Carcinoma ductale infiltrans mammae.ER-TS 4/8;PR-TS 8/8;HER 2;0 ;Ki67-2%(styczeń2014); Wznowa:NST G2; ER-80%;PR-99%;HER2-0;Ki67-12,9%(maj 2015)xeloda x4;nawelbina x9;sindaxel x7;cisplatyna x3;zoladex+symex(kwiecień-sierpień),zoladex+egristrozol(wrzesień);14-25.11.16r-kastracja radiologiczna;30.11.16r-Faslodex;14.12.16r-drugi Faslodex;28.12.2016r-trzeci Faslodex;25.01.2017r-czwarty Faslodex;27.02.2017r-pierwszy wlew chemii CMF;20.03.2017-drugi wlew CMF |