Odwiedź mnie czasem
Pollik (offline) |
Post #3 11-07-2018 - 21:29:37 |
Warszawa |
Czytam Dziubasku i mnie teraz kopnęło. Kompletnie Ciebie nie rozumiem ale przykro mi bardzo.... O co chodzi?
Nie wiem co zrobiłam źle pisząc z myślą, że Krysia nie zasługuje na to, żeby o sobie pisać, że jest wielkim nic. Ścisnęło mi się serce, gdy to przeczytałam. Chciałam Krysię przekonać, że nie jest za późno, żeby choć trochę to zmienić i nie chwalę się, że mnie się udało przynajmniej częściowo . Po prostu może się udać, tak sądzę. Albo z wiarą jak u Ciebie, albo bez, jak u mnie. Cóż widać muszę sie nieco przymknąć, żeby nikt nie przypisal mi intencji całkowicie mi obcych...co prawda pojęcia nie mam, o co mnie posądzasz Dziubasku. ![]() Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen |
Krynia58 (offline) |
Post #6 11-07-2018 - 22:49:48 |
Warszawa |
Dziewczyny
![]() A w realu też bym chętnie pogadała. ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
goja66 (offline) |
Post #7 11-07-2018 - 23:05:02 |
Ozorków |
To skoro główna zainteresowana nic złego w poście Pollika nie widzi -będziesz się musiała Dziubasku nagimnastykować ,żeby wyprostować to co "się wylało"..
Atmosfera zrobiła się gęsta i mroczna ...i przyznam sama ,że i mnie zatkało.. NST Gx po chemioterapii ypT3N3 Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20% |
Pollik (offline) |
Post #9 11-07-2018 - 23:39:25 |
Warszawa |
No to się odważę odezwać...misz masz wyszedł, idźmy dalej. Jestem otwarta i mam dużo miejsca w serduchu.
![]() Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen |
mgiełka (offline) |
Post #10 12-07-2018 - 00:08:36 |
Radom |
Pollik,
![]() ![]() Ja nie załapałam, o co chodzi. Może za szybko czytałam, a może nie działa to na mnie tak...? Najważniejsze, że - cytuję Pollik - idziemy dalej! Kryniu, kot Ci się po prostu należy. Kot umie czynić cuda, kot potrafi pokolorować świat i do tego leczyć i duszę, i ciało! Dosłownie. Że mąż nie chce, nie wyobraża sobie... Nie, nie , nie... ! On tylko jeszcze nie wie, że chce ![]() Nie byłaś jeszcze na forum, kiedy u mnie pojawiła się nasza kotka. Pan mąż oczywiście był przeciwny, mówił że się wyprowadzi jak kotek w domu zamieszka. Ale jak powiedziałam kup mleko - kupił. Jak usmarzył rybę, to się kotka pytał czy dobrą rybkę zrobił? Jak wchodził do mieszkania to się tylko rozgladał, gdzie kotka jest... i niby się z nią nie bawił. A konflikty... Opowiem jeden, taki pierwszy poważny (poważniejszych potem nie było): Pierwsze święta, koteczka to jeszcze maluch, ale już kobiecą siłę pokazuje. Pan mąż ułożył się wygodnie na kanapie, z głową na podusi, przed telewizorem. Kotka chodzi koło niego to z tej, to z tej strony. Widać jej niezadowolenie. Po tylu latach już nie pamiętam dobrze jak to się rozwijało - wiem, że na zasadzie przepychanek, bo mąż doskonale wiedział, o co kotu chodzi. W pewnej chwili wyszedł z pokoju. Oczywiście kotka hyc na podusię i leży na niej. Pan mąż wrócił i co zrobił?... Położył się obok, bez podusi pod głową. Oddał pierwszeństwo kotu. Uwierz mi - i w Twoim mężu rozkocha kot serce, tylko weź go pod dach ![]() ![]() ![]() Z amazonki.net od 2006 roku. |
lulu (offline) |
Post #11 12-07-2018 - 00:41:40 |
k/Kwidzyna |
Znam Krynię osobiście, jest to i wrażliwa, i bardzo bogata osobowość. Bardzo, ale to bardzo chciałabym, aby Ona sama uwierzyła wreszcie w swoją ogromną wartość. Kryniu pięknie piszesz, pięknie mówisz/rozmawiasz, tylko pozazdrościć. I jeszcze jedno, ma mega, ekstra pomysły.
Na Forum od 07 lutego 2008 ![]() |
mgiełka (offline) |
Post #12 12-07-2018 - 00:44:30 |
Radom |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z amazonki.net od 2006 roku. |
ira (offline) |
Post #13 12-07-2018 - 13:43:51 |
Pabianice |
A ja się z Krynią niedługo spotkam-możecie mi zazdrościć
![]() ![]() Dodam jeszcz, że Krynia ma ogromną wiedzę muzyczną [amazonki.net] [amazonki.net] [amazonki.net] |
Krynia58 (offline) |
Post #15 13-07-2018 - 20:47:16 |
Warszawa |
Irenko, też już się cieszę i czekam
![]() Na razie jestem jeszcze w Warszawie. Jula zamówiła sobie film do aparatu, taki trochę nietypowy, miałyśmy nadzieję że dziś będzie w paczkomacie. Ale nie ma, więc czekamy na walizkach ![]() Odezwę się zaraz po przyjeździe. Zrobiłam sobie prezencik z okazji urlopu. To najnowsza płyta Basi Trzetrzelewskiej. Właśnie teraz słucham sobie, to jeden z utworów [www.youtube.com] Zostawiam na dobry początek weekendu ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Al_la (offline) |
Post #16 13-07-2018 - 21:53:29 |
k/Warszawy |
Krysiu, życzę udanego urlopu
![]() Ucałuj ode mnie Iruchnę ![]() ![]() Basię lubię, zawsze lubiłam ![]() ![]() ![]() Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Krynia58 (offline) |
Post #20 05-08-2018 - 21:23:45 |
Warszawa |
Na zakończenie weekendu obejrzałam sobie "Jezioro Łabędzie". Mały fragment próby do niego miałam okazję zobaczyć w ubiegłym roku w maju, gdy podczas Pikniku pod Operą zwiedzaliśmy Teatr Wielki od kulis. Na krótko mogliśmy wejść na salę gdzie tancerze przygotowywali się do premiery.
Jestem pod wrażeniem i na pewno obejrzę jeszcze raz. Do końca wakacji można to zrobić tu: [vod.teatrwielki.pl] Kolejny tydzień zapowiada się równie gorąco, więc dbajmy o siebie ciesząc się z lata. ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Pollik (offline) |
Post #21 06-08-2018 - 09:03:14 |
Warszawa |
Dzień dobry Kryniu,
Dzisiaj chwila oddechu od jutra znowu żar z nieba podobno. Skończyła się Twoja laba? ![]() Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen |
Krynia58 (offline) |
Post #22 07-08-2018 - 21:52:47 |
Warszawa |
Oj, skończyła, skończyła
![]() ![]() Ale pracę ogarniam za to resztę - nie bardzo. Tak się ten tydzień zaczął, że aż się boję jak się skończy. I wcale nie chodzi mi o upały ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Pollik (offline) |
Post #23 08-08-2018 - 06:50:19 |
Warszawa |
U mnie też nadgodziny urlopowe, zbieram na wyjścia na badania swoje i mamy, nawet się przydają.
Tyle że po pracy to już u mnie właściwie dzień się kończy... Mam nadzieję Krysiu, że nie kłopoty musisz ogarnąć... ![]() Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen |
Pollik (offline) |
Post #25 08-08-2018 - 08:22:18 |
Warszawa |
Oj to przykro, mam nadzieję, że wyjdziecie znów na prostą z waszych dołków... dopiero co pocieszałyście mnie, że to kwestia czasu , tak jest rzeczywiście, teraz ja wam życzę szybkiego ułożenia wszelkich spraw
![]() ![]() Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen |
Al_la (offline) |
Post #26 08-08-2018 - 10:07:19 |
k/Warszawy |
Ja mam jutro ciężki dzień. Mąż idzie na usunięcie polipa z żołądka. Oby to był tylko polip....
Dziewczynki ![]() ![]() ![]() Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Krynia58 (offline) |
Post #28 08-08-2018 - 21:42:58 |
Warszawa |
Aluniu
![]() ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Krynia58 (offline) |
Post #29 16-08-2018 - 22:23:42 |
Warszawa |
Co za dzionek-szalonek!
Jak wyszłam z domu o 7.15 tak wróciłam godzinę temu. W sumie jednak na plus i to mnie cieszy ![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Pollik (offline) |
Post #30 16-08-2018 - 23:24:30 |
Warszawa |
Czyli coś z rzeczy do zalatwienia odhaczone...też lubię tak, zazdroszczę, bo ostatnio słabo panuję nad gromadą spraw i sprawek...eh doba za krótka, w pracy toniemy coraz bardziej, w domu w tygodniu nic nie robię - w końcu chłop się zbiesi... Ciągle coś mi wisi na tablicy, albo na kartce niewykreślone... i jutro to samo
![]() ![]() Wyląduję, zrobię pierwszy krok i kolejny, i kolejny... mastektomia prawostronna z węzłami wartowniczymi. rak przewodowy naciekający hormonozależny G1, pT1c N0(sn). ER i PgR 100%. PS =5, IS=3, CS=8. HER2- . Ki 67 5% Od 20 stycznia 2017 Tamoxifen Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 16-08-2018 - 23:25:53 przez Pollik. |