Dziś jest pierwszy dzień reszty mojego życia...
mariakli (offline) |
Post #2 12-02-2015 - 14:31:50 |
|
Magenta,
mnie jak diabli smierdziało, i teraz czasem jak coś chemicznego poczuję to mam skojarzenia z chemią szpitalną. A jeśli chodzi o czerwone to w trakcie chemi mój mąż kupił jakiś napój czerwony i postawił na widoku, jak to zobaczyłam to niestety efekt był wiadomy. Musiał to schować , bo nie dałabym rady. Teraz po paru miesiącach już nie ma problemu. Pozdrawiam |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #4 12-02-2015 - 14:53:04 |
Tomaszów Mazowiecki |
Ja miałam taki metaliczny posmak , wstręt do wędlin ,w ogóle jak otwieralam lodókę to mnie mdliło
|
monik (offline) |
Post #5 13-02-2015 - 12:42:29 |
Łódź |
ja też miałam metal w buzi i brak smaku czegokolwiek przez ok tydzień, czasem dłużej, ale jak przeszło i zaczynałam czuć smak i zapach jedzenia to nad zwykłym chlebem się rozpływałam, normalne szczęście - wszystko przejdzie ale sobie nie wmówiłaś
![]() |
Ania_soWhat (offline) |
Post #7 13-02-2015 - 13:01:29 |
Sosnowiec |
|
Post #9 13-02-2015 - 15:49:10 |
Tomaszów Mazowiecki |
Wszystko minie-trzeba przetrzymać
![]() |
doria (offline) |
Post #11 17-02-2015 - 12:03:32 |
Kraków |
Magenta, nawet jeśli Ci spadły krwinki i okazałoby się, że chemie przesuną, nic to. Ja też po 2 chemii miałam przesunięcie 6-dniowe i byłam zła na lekarkę, że nie dała mi żadnych zastrzyków. A ona powtarzała z uporem, że na pewno się za te parę dni odbuduję i tak się stało. Następne chemie miałam już ze wspomagaczem, ale przesunięcia chemii zdarzają się często, wiec nie martw się na zapas. Wcinaj pietruszki zielone, koktajle witaminowe, dziewczyny tu maja różne przepisy na naturalne wspomaganie. Warto skorzystać, trzymaj się cieplutko i odpoczywaj, to czas dla Ciebie.
|
Post #13 17-02-2015 - 14:47:46 |
Tomaszów Mazowiecki |
![]() |
magenta (offline) |
Post #17 19-02-2015 - 11:23:04 |
Warszawa |
Mea ale przeszło, tak?
Iwusiak te bóle oczu ja tez mam... ale zwalam to na alergię... bo właśnie zaczyna sie dla mnie najgorszy okres w roku... luty-maj... Ja i córka na bank będziemy mieli zapalenie spojówek jak zreszta co roku... Życie jest małą ściemniarą, francą, wróblicą, cwaniarą. Plącze nam nogi i mówi idź! |
Krynia58 (offline) |
Post #18 19-02-2015 - 12:04:25 |
Warszawa |
Iwusiak, podczas chemii nieraz czułam jakby mnie coś brało. Pytałam lekarkę powiedziała że witamin nie, ale można rutinoscorbin.
Zabroniła aspirin C, ale przeciwbólowo- przeciwgorączkowe można wziąć. Jeśli potrzebowałam brałam apap, bardziej przeciwbólowo chociaż starałam się jak najmniej. ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Rudzia (offline) |
Post #20 19-02-2015 - 22:01:22 |
Warszawa |
A mi się tylko jedno skojarzyło ![]() No wiem wiem... durna Rudzia i jedno jej w głowie ![]() ![]() Buziaki i przytulaski ![]() "Cha do dhuin doras nach d’fhosgail doras" |
Ania_soWhat (offline) |
Post #22 20-02-2015 - 14:09:13 |
Sosnowiec |
|
Ikka (offline) |
Post #30 23-02-2015 - 15:21:51 |
Gdańsk |
Jak widać cieszyć może nawet fakt , że dostaniesz chemię......Kolejny dowód na to jak ważne jest nastawienie do tematu... Dzielna jesteś kobietka ....brawo, chemia za Tobą...teraz będzie juz z górki ... ![]() Ikka ---------------------------------------------------------------------------- Zamiast zamartwiać się tym co będzie jutro - bądź szczęśliwa już dzisiaj ..... ![]() |